Haasteena 3D BD:n toisto läppäriltä..

Keskustelu osiossa '3D - laitteet, soittimet ja sisältö' , aloittajana bscd, 14.07.2014.

 1. bscd

  bscd Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.05.2005
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  RATKAISTU: Sain nyt toimimaan ehkä Nvidian 3DTV Playn avulla..tai ainakin tuon asennuksen jälkeen Nvidia-ohjauspaneeliin ilmaantui TV:n resoluution valintaan myös kolmiulotteiset 1080p ja 720p. Ja kun jompi kumpi on valittuna, toimii WinDVD kuten ajatus. En tosin aiemmin tullut tuolta katsoneeksi, olisiko ollut valittavissa..

  ---

  Hoi 3D-gurut! Omat konstit loppuivat, joten tarvitsisin kipeästi apuja 3D BluRay-levyn toistoon läppäriltä. Ketju menee seuraavasti, mutta jossain kohtaa 3D putoaa pois matkasta:

  1. Sony Vaio VPCF11M1E
  • Näytönohjaimena GeForce GT 330M. Tämä käsittääkseni hyvin sama piiri kuin uudempi 335M, joka mainitaan NVIDIAn listoilla 3D Vision, 3DTV Play, Bluray 3D yms. yhteensopivana. Muistaakseni myös tuo 330M mainittiin aikoinaan ja työpöytä-330 näkyy olevan edelleen. Uusimmat ajurit.

  • Soittimena uusin mahdollinen Corel WinDVD Pro 11, jossa koitettu läpi kaikki tarjotut 3D-asetukset:

   [​IMG]
   WinDVD:n asetukset 3D-videon toistolle, valittuna HDMI 1.4. Kokeiltu läpi myös kaikki muut vaihtoehdot, mutta TV ei ilmeisesti tue Checkerboardia tai Row-interleavedia. Mikäli TV ei ole päällä vaan pelkkä vahvistin, HDMI1.4 ei ole valittavissa, joten ainakin jollain tasolla tunnistaa TV:n HDMI:n päästä.

  2. Denon AVR-1912
  • HDMI versio 1.4A, joten ei pitäisi haitata. Toimi myös PS3:n kanssa hienosti 3D-BluRaytä katseltaessa. Kokeiltu myös suoralla kaapelilla läppäri - TV ilman vaikutusta.
  3. Panasonic Viera TX-P50GT30Y
  • HDMI:n versiota ei mainita missään, mutta lienee vähintään 1.4A. Toimi mainiosti PS3:n kanssa.

  • Tuetut manuaaliset 3D-tilat (pakotus, kun ei autom. tunnista):

   [​IMG]
   Tuetut 3D-tilat Vieran manuaalista.

  • Kun videon laittaa pyörimään WinDVD:stä HDMI1.4 video output -tilassa, näkyy video "normaalina" Full HD:na eli ilman 3D:tä. TV ei myöskään vaihda 3D-tilaan, kuten tapahtuu automaattisesti esim. YouTuben 3D-videoita toistettaessa (tunnistaa side-by-side kuvan). Tämä WinDVD:n output-tila ei siis ilmeisesti tarkoita samaa kuin Vieran Frame sequential (3D), vaan jotain muuta?

  • Muissa WinDVD:n output-tiloissa näyttää kuvat päällekkäin sotkuna, mutta ei edelleenkään tunnista 3D-tilaa, eikä missään pakotetussa 3D-tilassa näy oikein...ei siis ilmeisesti tue Checkerboardia tai Row-interleavedia.

  Iso kysymys nyt siis olisi, että onko mitään tehtävissä vai onko ainut vaihtoehto hankkia PS3? :(

  Tukeeko mikään muu BD-soitinsofta muita 3D-tiloja (esim. side-by-side)? Toki tässä huono juttu FullHD:n menetys.

  Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan...
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2014
 2. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 221
  Saadut tykkäykset:
  154
  Kiitos vinkistä! Samalla keinolla sain oman läppärini (jossa PowerDVD 11) vihdoin toistamaan 3D:tä Samsungin TV:n kanssa. Tätä vaihtoehtoa tarvitsee, jos 3D-blu-ray on lukittu A-alueeseen eikä ole kuin B-alueen 3D-soitin käytettävissä.

  Silti tylyä, että tästä pitää maksaa erikseen.