Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

  1. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näkyykös muilla Animal Planet hyvin? Täällä on ollut nyt muutamana päivänä pikselöitymistä, mutta muut nipun kanavat näkyy häiriöittä.
     
  2. TheMole

    TheMole Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2010
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai, nytkö ne saivat sen generoitua sinne takaisin? Minä kun ehdin jo melkein ilahtua siitä, että palkkiongelmat siirtyivät historiaan sekä kolmoselta että subilta. Pitänee katsastaa joku viime päivien tallenteista ja taas nillittää tekniikalle jos tuo pulma on jälleen nähtävissä.
     
  3. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Plan Jäägaalan uusinta olikin onneksi palkkivapaa, tarkistin juuri molemmat tallenteet. Liitteenä gammakorostetut stillit samasta freimistä. Alle 50 kilotavuun sulloen, mutta eron silti huomaa jopa MTV3-kuvatarkkailijakin. Mahdollisesti. Harmaapalkki siis kiusasi pelkästään livelähetystä, onneksi.

    Virtuaalinen Papukaijamerkki sille, joka arvaa kumpaako tallennetta aion itse katsoa, ja kummanko tallenteen ammun virtuaalisella haulikolla pilun päreiksi.

    .
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 19.12.2010
  4. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Toisessa lukee suora ja toisessa ei, joten veikkaisin että seuraat suorana :confused:
     
  5. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    YLE:n kanavilla kuva ja ääni pätkii, on muutaman päivän ajan nyt tätä tehnyt vaihtelevasti. Muilla kanavilla ei ole häiriöitä vaikka saman antennin ja vahvistimen läpi tulevat. Kuopion lähettimestä tulee signaali.

    Onko muilla ollut ongelmia vai onko vika täällä päässä?
     
  6. Rubert

    Rubert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.08.2005
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lahden alueella huomasin että singnaalin voimakkuus on hypännyt ihan yläkanttiin, pätkii tasaisesti. Jotta jotain outoa on ilmassa, muutakin kuin pukin porot.

    :thumbsup:
     
  7. krause

    krause Guest Guest

    Liittynyt:
    19.12.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari viikkoa on nyt kärsitty siitä, että uuden hd-digiboxin ostamisen jälkeen kuva yhtäkkiä pysähtyy ja menee täysin pikselimössöksi. Monta tuntia saattaa mennä ilman ongelmia, mutta sitten yhtäkkiä alkavat ko. ongelmat. Samaa ongelmaa esintyy kaikilla kanavilla; ei siis pelkästään hd-kanavilla. Mikä avuksi?
     
  8. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Liian suuri antennisignaalitaso? Tai liian pieni.

    Liian suurta signaalitasoa on vaikea kotikonstein huomata, koska laitteen signaalivoimakkuusmittari näyttää "100% signaalitasoa" myös laittoman suurilla signaaleilla, jotka pilaavat vastaanoton.

    Kannattaa omistaa säädettävä antennivahvistin sekä myös säädettävä antennivaimennin. Vaikkei niitä ikinä normaalisti tarvitsisikaan. Niillä voi kuitenkin ongelmatilanteissa tutkia onko signaalitaso millainen.

    Jos kokeiluissa havaitaan, että signaalitaso on muutaman desibelin liian suuri, sen voi vaimentaa yhdellä tai useammalla peräkkäisellä T-palikalla (3,5 dB vaimennus per palikka), kunhan T-haarojen päissä on aina 75 ohmin kuorma eli mikä tahansa laite, vaikka rikkinäinen kuvanauhuri tai päätevastus.
     
    Viimeksi muokattu: 26.12.2010
  9. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Miksi T-palikalla, miksei suora kelpaa jos perään tulee vain yksi laite?
     
  10. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    En ymmärrä kysymystä. T-palikoita vidiooteilla ennestään kotona on, ja niillä saa kätevästi signaalitasoa laskettua jos sille on tarvetta. Jos molempia T-haaroja ei ole kuormitettu 75 ohmilla, taso ei alene 3,5 dB kuten sen pitäisi alentua. Nythän halutaan luoda tason alennusta tavalla tai toisella.

    Toistan: amatöörin älyn ylittävissä selittämättömissä tapauksissa mystisen palikoinnin syy voi hyvinkin olla liian SUURI signaalitaso. Asiaa ei voi muuten tietää kuin kokeilemalla tai omistamalla perkeleen kalliita ammattimittareita eli rf-spektrianalysaattoreita. Parin euron T-palikka on 1000 euroa halvempi kokeiluväline tason alennuksen tutkimiseen.

    Ylisuuri taso ja sen synnyttämät pulmat on helposti simuloitavissa tehokkaalla säädettävällä antennivahvistimella. Kun säätää "liikaa volumea" antennivahvistimen trimmeristä, kuva menee pilalle, jopa katoaa kokonaan. Vaikka virittimen/softan signaalimittarissa näkyisi kauniisti 100%. Tarvitaan sellainen antennivahvistin, jonka suurin antotaso (esim. 110 dBµV) ylittää virittimen suurimman sallitun ottotason (esim. 85 dBµV). En tiedä vahvistimienne ja virittimienne todellisia signaalitasoja, hatusta vedin nuo esimerkit.

    Samoin jos signaalin yleistaso on liian matala (antennivahvistin liian heikko) ja säätää vahvistuksen liian pieneksi, silloinkin kuva palikoituu. Mutta liian alhaisen signaalitason siis näkee DVB-virittimen/softan signaalimittarin numeroarvostakin, se ei ole kenellekään outo mysteeri. Että kun signaalitaso on 0...80% niin kuvaa ei näy tai se on palikkainen.
     
  11. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Jos ei ennestään omista edes T-palikoitakaan, ja joutuu menemään ostamaan tarvikkeita kaupasta, sitten kannattaa ostaa samantien säädettävä halpa antennivaimennin muutamalla eurolla. -0...-20 dB vaimennuksen tuottava esimerkiksi. Sen avulla voi tasoa pudottaa juuri niin paljon kuin tarvitaan, jotta kuvan palikointi katoaa. Ja ellei mikään vaimennusasento paranna asiaa, syy on jossain muualla, ei ylisuuressa signaalitasossa.

    Halpa säädettävä vaimennin on huono, se kerää häiriöitä ja aiheuttaa haamuja (analogiseen) kuvaan, joten kannattaa ostaa kiinteä vaimennin sitten kun on selvitetty montako desibeliä vaimennusta tarvitaan. Säädettävä vaimennin on vain apuväline sopivan signaalitason löytämiseen.

    Sama juttu pätee säädettäviin halpoihin antennivahvistimiinkin. Nekin kannattaa lottovoiton jälkeen korvata kiinteämääräisesti vahvistavalla mallilla tai jopa kanavakohtaisesti automaattisäätöisellä tonnin vehkeellä, joka radiosäätilan muuttuessa muuttaa jokaisen kanavan (muksin) vahvistusta tarpeen mukaan.
     
  12. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Niin, meinasit sellaista jakopalikkaa joka myös vaimentaa hieman signaalia, ok. Mulla taas oli mielessä antennikaapelin väliin tulevat vaimennuspalikat.

    Tähän meidän rivitalon ongelmaan eli nyt vajaan viikon ajan satunnaisesti pätkivät YLEn kanavat ei ole löytynyt mitään selvää vikaa.
    Antennivahvistimena toimii SMARTmini vahvistin (tällä sivulla viimeinen tuote) jonka olen säädänyt niin että asunnosta/antennirasiasta riippuen signaalin voimakkuus on 50-70dBµV, osittain alkuperäinen antenniverkko joten kaikkiin rasioihin ei saa samoja tasoja mitenkään.

    Tällä hetkellä mun asunnossa topfieldin digiboxi näyttää signaaliksi kaikille neljälle kanavapaketille 95-99%. LG:n digitv ja finluxin digiboxi näyttävät 75-80%. Tasojen suhteen ei ole juurikaan muutosta tapahtunut siitä kun tuon antennivahvistimen uusin.

    YLEn kanavilla taso pysyttelee samana mutta laatu / bittivirhemäärä näköjään heittelee silloin kun kuva/ääni pätkii. Muilla kanavapaketeilla ongelmaa ei esiiny eli mielenkiintoinen vika :confused:
     
  13. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Yle on kahdesti lähettänyt Robert Aldrichin Kiss Me Deadly (Kohtalokas tapaaminen) -elokuvan väärällä kuvasuhteella. Tämä tapahtui FST5:lla ehkä vuosi sitten ja nyt viimeksi Teemalla 22.12.
    Sain tällaisen selityksen:
    On vissiin kaksi kertaa tapahtunut sama inhimillinen virhe saman elokuvan kohdalla ja kukaan ei ole ollut tarkkaamossa hereillä kummallakaan lähetyskerralla.
     
  14. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Meillä esiintyy säännöllisesti (muutaman kerran vuodessa) niin pahaa häiriötä, ettei TV-lähetysten katsominen onnistu. Kyseessä on kerrostalo, jossa oma antenni katolla (Helsingin Laajasalo). Ongelma lienee talon omassa antenniverkossa, sillä Digitan mukaan lähetyksessä ei ole ollut häiriöitä, kun niistä ilmoitin. Häiriöt eivät myöskään mitenkään korreloi sääolojen kanssa.

    Tänään aamulla TV näkyi vielä ongelmitta, mutta noin kello 13 kaikki kanavat alkoivat palikoitua ja ääni alkoi pätkiä ja kirskua. TV:n oma viritin kärsii haitasta vähemmän:
    [​IMG]

    Digiboksin kautta katsottaessa häiriö haittaa enemmän:
    [​IMG]

    Signaalivoimakkuuden palkki sykkii koko ajan voimakkaasti 0:n ja noin 80 %:n välillä. Häiriö jatkuu yhä (klo 17.45). Onko TV näkynyt muualla tänään ongelmitta?

    Häiriö lakkasi, kun TV:n antennijohto otettiin irti pistokkeesta ja ripustettiin rullaverhoon! Tällä menetelmällä tosin näkyy vain YLEn kanavanippu.
    [​IMG]

    Mikä voisi aiheuttaa tällaisen ongelman? Oma veikkaukseni on, että joku naapuri kytkee silloin tällöin antenniverkkoon laitteen, joka aiheuttaa häiriötä. Sellainen laite on kuitenkin laiton, ja siitä voi saada sakkoja. Toinen häiriölähde saattaisi olla taloyhtiön antennivahvistin, joka on ehkä vikaantunut.

    Aikaisemmalla kerralla sain antennipistokkeesta (en siis omasta laitteesta) sähköiskun, kun tarkistin liitäntöjä, ja ostin vaippavirtaerottimen. Pitääkö nyt ostaa vielä oma antenni huoneistoon?

    Radio kuuluu ongelmitta.

    Jos valitan huoltoyhtiöön, sieltä todennäköisesti vastataan: "Kukaan muu ei ole valittanut, joten vika on varmasti omassa laitteessanne. Emme aio tehdä mitään." Täytyy kai kuitenkin marista.
     
  15. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Ylellä on ongelmia tekstityksen kanssa. Tapaninpäivänä Sohvanvaltaajista puuttui tekstitystä. Tänään Avaran luonnon tekstitys puuttui. Kesken ohjelman pyydetään valitsemaan hollanti-tekstitys, jotta saa suomenkielisen tekstityksen.
     
  16. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Jos huoltoyhtiö ei toimi niin kuin pitäisi, on taloyhtiön hallitus ja sen puheenjohtaja oikea valituskohde. Myös hyvä isännöitsijä auttaa asiassa. Tämä on kyllä tapauskohtaista. Omassa taloyhtiössäni ottaisin tällaisessa tapauksessa yhteyttä isännöitsijään, jonka tiedän huolehtivan myös tämän tapaisista asioista. Näin siis toimit, jos olet asunnon omistaja. Vuokralainen kääntyy vuokranantajan puoleen. Kunnollinen TV-kuva on nykyaikana oletusasia, joten kannattaa viedä asia loppuun asti, vaikka joku huoltomies muuta väittäisi.
     
  17. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Ei ehkä oikein mahdollinen säie, mutta...

    Onkos kukaan muu huomannut äänen säröytymistä/puuroutumista MTV3:n mäkihyppylähetyksissä?
     
  18. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    PuuroÄäni lienee huonolaatuisen tuotantotavan syy. Ei ole mikään tilapäinen lähetyshäiriö, joka voitaisiin jotenkin korjata. Oletan. En ole hyppykisoja katsonut.

    Huonoa tuotantotapaa ei voi korjata muuten kuin potkimalla kanavan pomot hiiteen ja palkkaamalla tilalle joku teknistä laatua vaaliva yksinvaltias, joka ei sulata laatuvirheitä silmissään/korvissaan. Minkään tekosyyn varjolla.

    Johtajavaihdoksia ei tämän maan tv-yhtiöihin ole luvassa. Ainakaan teknisen laadun parantamiseen keskittyvää henkilöä ei tulla ikinä palkkaamaan. Päinvastoin, laatua pyritään jatkuvasti huonontamaan niin paljon, että 5 miljoonaa puolisokeaa tv-katsojaa ei vielä huomaa mitään valittamisen aihetta. 50 kpl toimivat korvat+silmät omistavaa havainnoijaa kyllä purnaa laatuongelmista 365 päivänä vuodessa, mutta vähemmistön mielipiteellähän pyyhitään peräaukkoa tämän maan tv-firmoissa. Pääasia että 5 000 000 kärpästä saa haisevan pökäleensä ja on siihen aivan tyytyväinen.
     
  19. hvihavai

    hvihavai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2006
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen joo todellakin huomannut huonon äänenlaadun...
     
  20. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kuvanlaatua on huononnettu selvästi viime viikkoina. Liekö 11.1.2011 muutos tapahtunut, en ole vertaillut tarkemmin.

    Esim. 28.1.2011 SubTV-lähetetty Num3rot-jakso oli karkeaa leegoa jatkuvasti. 0,94 gigatavua tunnissa. 1,3 gigatavua tunnissa olisi normaali datavirta, mutta tämä nykyinen kusetus menee jo ihan psykedeeliseksi pelleilyksi.

    6% pienemmäksi laihtui file kun zippasin se, eli mukana ei onneksi ole liikaa tyhjiä täytetavuja. Se vielä puuttuisikin, että puolet datasta olisi tyhjää täytettä eli zippifile olisi puolet Mpeg2-fileen koosta.

    Monille paskakuva tuntuu kelpaavan, ja koska kelpaa, ensi kuussa bittivirta varmaan pudotetaan 0,7 GB/h ja vuoden päästä 1 tavu per kuukausi -tahdilla katsomme kuvaa.

    Menkää ensitöiksi hirttämään kuvanlaadusta vastaavat ahneet paskiaiset. Eikö jo riitä, että esim. puheena olevaan muksiin tungetaan 9 kanavaa? Halutaanko siihen 18 kanavaa ennen kuin joku viimein alkaa huomata kuvassa vikaa?

    Jotkut tyhmät jopa vielä maksavat tällaisesta kuvanlaadusta. Tulee tavulle kova hinta.



    Pahiten kuvanlaatu kärsii analogisen ja/tai kuvakohinaisen materiaalin kanssa, kuten näiden jenkkisarjojen. Tekstuurit pomppivat ärsyttävästi. Nurmikko liikehtii, talot tärisevät. Siis kohina panee asiat vaihtamaan paikkaa, vaikkeivat ne objektit todellisuudessa mihinkään liiku, tai kamerakaan mihinkään liiku.

    Huippulaatuinen alkuperäiskuvanlaatu pakkautuu nätimmin tiiviiksi, mutta heikompi lähdekuva vaatisi ehdottomasti enemmän bittejä. 1,35 gigatavua tunnissa esimerkiksi.

    .
     
    Viimeksi muokattu: 31.01.2011