Good German, the (2006, Soderbergh)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 19.10.2006.

 1. Jorse

  Jorse trust no one Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.04.2001
  Viestejä:
  5 076
  Saadut tykkäykset:
  8
  Kuvia ja traileri

  ---

  Eipä ollut juuri odotuksia tätä kohtaan ennen trailerin näkemistä, mutta se vakuutti. Mustavalkoinen toteutus sopii kuin nenä päähän, ja visuaalisuus näytti muutoinkin olevan upeaa luokkaa. Tarina vaikuttaa kiinnostavalta, toivon mukaan tunnelma pysyy saman tyyppisenä kuin jota traileri onnistui luomaan. Näyttelijät vaikuttavat nappivalinnoilta rooleihinsa. Eritoten Maguire on kiva nähdä rosoisemmassa roolissa.
   
 2. Jan

  Jan Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.09.2002
  Viestejä:
  1 602
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alussa ruutuun pärähtä mustavalkoinen Warner Brothersin logo ja ponnekas musiikki alkoi pauhaamaan... Sitten siirryttiin raunioituneeseen Berliiniin arkistokuvien voimin... sitten alkoi alamäki.

  Ajattelin että tässä olisi film noir-nostalgikolle kaikenlaista jännää bongailtavaa, mutta taisin olla väärässä. Tässä vähän sohittiin Casablancan ja Kolmannen miehen suuntaan, päällimmäisenä tunteena kuitenkin koko ajan että Good German on kovin huono esikuviinsa nähden – joka suhteessa.

  Elokuvan ulkoasu näyttää kerrassaan omituiselta, linssin edessä on joku pehmofiltteri joka ei kuulu tyyliin ollenkaan, valaistus on huolimatonta ja vääränlaista, vaaleat sävyt palaneet puhki yms.
  Harmi ettei tätä ei oltu kuvattu mustavalkofilmille.

  Isoin ongelma oli kuitenkin veltto käsikirjoitus, ei naurattanut, itkettänyt, jännittänyt, eikä oikein mitään muutakaan. "Laimea" voisi olla sopiva sana kuvaamaan tätä soppaa.
  George Clooney yrittää parhaansa, Cate Blanchettilla on tässäkin elokuvassa (kuten melkein kaikissa muissakin) omituinen aksentti. Tobey Maguire oli jotenkin väärä tyyppi rooliinsa. Musat taisi tuoda mukavan tunnelmalisän.

  * * (hyvästä yrityksestä)