Free Guy (2020/21) (Jodie Comer, Ryan Reynolds)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Super-J, 26.07.2021.

 1. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 496
  Saadut tykkäykset:
  256

  Free Guy on yksi covidin uhriksi joutuneista leffoista, ensi-ilta siirtyi noin vuodella mutta nyt pitäisi olla tulossa teattereihin. Tarina kertoo pelistä jossa yksi tietokoneen ohjaamista aivottomista hahmoista (Ryan Reynolds) kehittää tietoisuuden. Lajityyppi toimintakomedia ja vaikuttaa erittäin lupaavalta. Laitoin tuohon varsinaisen trailerin sijasta Deadpoolin reaktiovideon kun sellainenkin on tehty... :)

  Ensi-ilta Suomessa 13.8.21
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 869
  Saadut tykkäykset:
  743
  Ja se traileri


  Jeesus, ei tämmöisiä.
   
 3. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 750
  Saadut tykkäykset:
  707
  'THE BEST VIDEO GAME MOVIE EVER MADE': RYAN REYNOLDS' FREE GUY NABS A HIGH SCORE WITH EARLY TWITTER REACTIONS
   
  nepa tykkää tästä.
 4. Riker

  Riker Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2017
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  14
  Parasta laatua trailerin musan osalta. Ja kyllä, olen ns old fart.
   
 5. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 214
  Saadut tykkäykset:
  153
  Shawn Levyn Free Guy hyödyntää metafiktiota (Sei personaggi in cerca d’autore) ja pelimaailman lennokkuutta (Räyhä-Ralf, Ready Player One ym.). Tietokonepelin sivuhahmo Guy (Ryan Reynolds) tajuaa olevansa fiktiota (Welt am Draht, Aidosti outoa), ja silmälaseilla on siinä osansa (They Live).

  Juonta voitaisiin tulkita myös marxilaisesti: työväenluokka tiedostaa olevansa riiston kohteena.

  Free Guy sijoittuu tosimaailman ja fiktion rajalle. Tietokonepelissä käytetään
  koodia, joka on varastettu ohjelmoijilta Millie (Jodie Comer) ja Keys (Joe Keery), ja he koettavat löytää todisteita pelin sisältä. Guy ryhtyy auttamaan.

  Juoni muuttuu melko tavanomaiseksi räiskinnäksi ja aarrejahdiksi, mutta mukana on tarkkanäköistä ja satiirista huumoria. Digitaalisten tehosteiden maailma on varsin kattavasti, jopa turruttavasti läsnä.

  Taika Watiti ylinäyttelee kajahtanutta  riistäjäkapitalistia  pelifirman omistajaa antaumuksella, ja Ryan Reynolds soittaa suutaan kuin Deadpool konsanaan.

  2¾/5

  Tennispalatsi 6:n esityksessä äänenvoimakkuus oli hiukan liian suuri eikä elokuvasta voinut nauttia vaan muistoksi jäi päänsärky. Toimintaelokuvassa pitää olla kunnolla ääntä, mutta jos jo dialogi on jylinää, niin toimintakohtaukset lyövät yli. Paremmalla onnella kotiteatterissa...
   
 6. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 496
  Saadut tykkäykset:
  256
  Free Guy kierrättää jonkin verran aihepiirinsä kliseitä mutta se lienee tarkoituksellistakin, onhan kyse komediasta. Ja yllättävänkin monikerroksisesta sellaisesta, reaalimaailman ja pelimaailman tapahtumien kietoutuessä yhteen.
  Leffa ei kaikilta osin kestä kaikkein kriittisintä tarkastelua, jos kritisoitavaa haluaa löytää (miksi virtuaalimaailman tuhoutuminen kuvataan aina näin? yms) mutta tarjoaa silti viihdettä koko rahalla ja näyttelijöissä ei ainakaan ole mitään vikaa. Ja The Duden tatska on hieno. :D

  4-/5

  PS. Tennispalatsi 3:ssa ei ainakaan ollut äänentoistossa tai kuvassa mitään vikaa...
   
 7. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 555
  Saadut tykkäykset:
  51
  Tulipa katsottua perheen kanssa nyt, kun tupsahti Disney+:aan. Hymynhän tuo sai huulille monessa kohtaa ja nauruakin jopa. Ymmärrän kyllä peliharrastajia, jotka ovat nähneet tämän antavan väärän kuvan pelikulttuurista (pelit esitetään puhtaana räiskintänä ja annetaan ymmärtää, että pelaajat tappaisivat NPCitä ilokseen), mutta toisaalta tarinassa esitetään myös vastakkainen puoli ja erilaista pelikokemusta hakevat pelaajat. Kokonaisuutena kuitenkin kovasti viihdyttävä paketti ja oli kiva nähdä näitä sarjojen (Killing Eve... ja se yksi missä nuoret pelaavat D&D:tä) puolelta nousseita "uusia kasvoja" elokuvarooleissa.