Five Minutes of Heaven (2009) (Liam Neeson, James Nesbitt)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 20.08.2009.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Lurgan. Pohjois-Irlanti, 1975. Eräänlainen sisällissota on ollut käynnissä jo pitkään Pohjois-Irlannissa IRA:n kohdistaessa iskujaan brittiläisiin kohteisiin ja UVF:n iskiessä puolestaan katolisiin kohteisiin. Alistair Little, 16, on erään UVF solun johtaja ja valmis toimintaan. Hänelle ja hänen ryhmälleen annetaan tehtäväksi tappaa eräs nuori katolinen James Griffin varoituksena muille. Kun iskua ollaan suorittamassa Joe Griffin - Jameksen 11 vuotias pikkuveli - näkee kuinka veljeä ammuttaan päähän.

  30 vuotta myöhemmin Joe Griffinin (James Nesbitt) ja Alistair Littlen (Liam Neeson) on määrä tavata kameroiden edessä tarkoituksenaan tehdä sovinto. Alistair on suorittanut rangaistuksensa, ja rauha on ehkä saapunut Pohjois-Irlantiin, mutta Joe ei ole tulossa tapaamiseen pelkästään kätelläkseen Alistaria. TV-ohjelman tekijät eivät ole tietoisia siitä, että Joe aikoo iskeä veitsen veljensä tappajaan...

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 21.08.2009)
   
 2. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Surullinen tarina nuorena ja idealistina tehdystä teosta, jota ei saa tekemättömäksi ja joka seuraa loppuelämän. Tuo mainosteksti antaa väärän tyylisen kuvan leffasta, joka on "filosofisempi".

  Elokuvan alku on suorastaan loistavaa ajankuvaa 70 luvulta (elävästi muistan...)