Epson EH-TW4400 kokemuksia ja vinkkejä

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Jupe, 23.02.2010.

 1. Jupe

  Jupe Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 063
  Saadut tykkäykset:
  28
  Tässä ketjussa EH-TW4400 kokemuksia ja jakaa vinkkejä myös ongelmiin.

  Mustaako?
  Ensialkuun on todettava, että kuvanlaatu on jo perusasetuksilla sellainen, että tarkempi säätely vaatii mittaristoa. Kontrasti ja värit on tarkalleen yhtä hyvä kuin parhaimmillaan kerrotaan. Mustan taso on parhaassa näkemässäni laitteessa, joka on hallussani :) aivan käsittämättömän kova. Värit on enemmän kuin loisteliaat. Näissä laitteissa on selviä yksilökohtaisia eroja, joten hankintatapaan kannattaa kiinnittää huomiota. Yksilöerot ulottuu esimerkkieni valossa arvioiden ainakin kuvan kontrastiin ja konvergenssiin, todennäköisesti myös iirikseen, joskaan sillä ei ole väliä. Melkein kävisin kivijalkaliikkeessä katsomassa ostettavaa yksilöä. Marek Sound tai Videotykki tms. lienee hyviä hankintapaikkoja oletan. Epson ei ole oikein ollut huolellinen tälläkertaa. Laatu on siis kaksijakoinen, toisaalta hengenahdistusta aiheuttavan hyvä, toisaalta alaarvoinen tuotanto. Näppituntumalta jokaisessa yksilössä on jotain pientä vikaa, joten hankkijan on kärsittävä näistä kasvukivuista vaikka löytäisikin hyvähkön tai unohdettava koko malli. Kuvanlaatu on hyvissä kuitenkin niin erinomainen, että itse päätin kärsiä tietyistä ongelmista joista alempana lisää. Jos kuitenkin satut olemaan allerginen pikkuvioille, sanoisin rehellisesti ettei Epson ole tällä hetkellä kypsä tarpeisiisi.

  Konvergenssiasia
  Konvergenssia ei pysty säätämään itse edes pikselin mittaa, mikä on suuri puute. Valmistajalta säädön mahdollistaminen käyttäjälle pikselitasolla olisi ollut triviaalia, joten puute on sitä taukimpi. Harmi vaan, että säädön puutteen takia nekin käyttäjät, joilla virhe on esimerksi lähes tarkasti pikselin mittainen joutuu lähettämään tykkinsä tai sietää vikaa vaikka voisi saada sen valikosta sekunnissa tappiin. Älytöntä. Kaikenpäälle mallisarjassa useissa laitteissa on selvästi tämän ominaisuuden kohdalta teollinen ongelma. Tykityshistoriallani ensimmäistä kertaa törmään malliin, josta puolenkymmentä nähtyä yksilöä on toiset enemmän, toiset vähemmän viallisia tässä suhteessa. Ei ainutta, jota voisi pitää täydellisenä edes armollisessa merkityksessä, eli silloin kaikki pikseliryhmät edes leikkaisivat toisensa mutta sekin näyttää olevan liikaa vaadittu. Jos sinulle on konvergenssi erittäin tärkeää, sanoisin ettei kannata uhrata aikaansa 4400:n kanssa mutta jos pystyt elämään pienen virheen kanssa, onhan se sentään vika, joka normaalikatselijan paikalle ei tunnu. Silloin kohtuullinen yksilö kannattaa löytää, koska muilta osinhan 4400 on kyllä huikean hyvä. Jos tuuri käy, en epäile etteikö täydellisiä yksilöitä ole, koska joku henkilö oli AVS:ssä onnistunut kuvaamaankin sellaisen mutta virheellisiä on sitten 9 siihen rinnalle.

  Minun tykissänikään konvergenssi ei ole täydellinen ja tämä on minun omistuksessani ensimmäinen laite, jossa tietoisesti olen hyväksynyt näinkin paljon vikaa vaikka olen valinnut noin puolesta kymmenestä nähdystä parhaan mutta virhe näkyy korkeintaan alle metrin päähän parimetrisestä testikuvasta, joten eipä tuolla nyt väliä. Se on kuitenkin selvää, että konvergenssivirheen seuraus on aina hieman pehmentyvä kuva, joten tavallaan on väärin kertoa esim ettei näkisi ilmiötä, pitäisi sanoa, ei välitä sen seurauksesta joka on pehmentyminen. Jos virhe on riittävän suuri, luonnollisesti kuva pehmenee niin paljon, että siitä tulisi katselukelvoton. Jokatapauksessa kaikki näkemäni tykit tuotti kuvaa, jonka voisin arvioida menevän leffaharrastajalle läpi varmaankin helposti mutta nämähän on asioita, joista saamme helposti sodan aikaiseksi kun mielipiteitä on yhtäpaljon kuin kirjoittajia, joten katsokoon kukin omansa.

  Silti sanon parin pikselin sisälle jäävää vikaa voi sietää elokuvakäytössä varsinkin jos pääosa virheestä jää toiseen suuntaan esimerkiksi vaakaviivoihin ja toinen suunta on parempi. Näkyvimmät värit on vihreä ja punainen, joten luonnollisesti silläkin on eroa mitkä värit on eroavampia. Kolmen pikselin alueelle ulottuvaa vikaa mielestäni ei enää voi sietää edes FullHD tykissä. Joku voisi olla kuitenkin oikeutetusti sitä mieltä, että hyväksyttävä alue on 1 pikselirivi eikä piiruakaan yli. Siitä vain valikoimaan leiri mutta Epsonia ei kannata hankkia jos kuulut ykkösryhmään, kakkosryhmäläinen joutuu tekemään työtä hankintavaiheessa ja kolmosryhmä ole rauhassa, ongelma ei koske sinua.

  Melutaso
  Tykin "soundi" on erittäin miellyttävä humina, joka ei oletusasetuksella (eko) häiritse ketään. Sensijaan täysilläollessaan tykki metelöi liikaa. Onnekkaasti tykin valoteho riittää mainiosti myös säästöasennolla, joten melusta ei ole haittaa. Jos sinulla on sattumoisin yli >2,6 metrinen kangas ja joudut käyttämään siksi suurempaa valotehoa, kannattaa varmistaa ennen hankintaa että tykin saa jonkun matkan päähän korvista tai miettiä kommenttini sitä taustaa vasten, että minulla on vain noin reipas 2m kangas, joskin harmaa. Ekotilassa pitäjät voi kyllä laittaa tykin vaikka suoraan pään päälle. Nimimerkillä "kokemusta on".

  Punaisten viivojen ongelma
  Valitettavasti laitteessa on ajoittainen, ei siis jatkuva, vaan joskus sattuva ns. punaisten viivojen ongelma. "Joskus" on kaksi kertaa noin kahden viikon aikana. Joskus kun laitteen käynnistää, kuvaan voi tulla yllättäviä punertavia viivoja tai pikselöitymistä muistuttavia aluerajoja erityisesti väriliuissa, jotka näkyvät esim pilvien reunoissa punerruksena tai sinerryksenä, ihonväreissä, 3D piirretyissä kuten Up. Liukuväreissä erityisesti ruskea-puna-keltavoittoisissa, jonkalainen on muuten helppo laittaa päälle PS3:n valikosta. Valitettavasti vika ei näy kunnolla sinisessä taustassa. Tähän vikaan on olemassa hyvä ensiapu, joten sen häiritsevyys riippuu hermostumisherkkyydestäsi. Minua vika ei häiritse lainkaan ensiavun keksittyäni tai ainakin häiritsisi enemmän vaihtaa tykki mahdollisesti kuvaltaan surkeampaan yksilöön, joten olen varautunut käyttämään ensiapua vaikka seuraavaan malliin asti, jos vaaditaan.

  Vian on väitetty olevan ohjelmallinen, siihen kyllä viittaakin sen esiintymisen paikka ja muoto. Silloin väitti Epson mitä tahansa, veikkaan vahvasti ongelman koskevan kaikkia alkupään tykkejä. Tämä koskenee sitten samasta syystä vain näitä alkuvuoden tykkejä, ei ehkä enää loppuvuotisia.

  Punaviivaisuuden välitön ensiapu, joka pelastaa leffailtasi on: Kaukosäätimestä tykki pois päältä ja hetkosen päästä takaisin. En tiedä auttaako se aina eka kerralla, minulla ainakin auttoi. Pidin pois päältä ehkä noin 4 minuuttia, se lienee kuitenkin liiallista.

  Iris.
  Iris pitää ääntä, jonka kyllä havaitsee helposti jos muuta ääntä ei kuulu. Leffojen kanssa sitä en ole kertaakaan huomannut, PC:tä käyttäessä kyllä. Testailin kuvanlaatua ja mustan tasoa iiriksen kanssa sekä ilman. Kyllä se vaan niin on, että ei täällä olkkariolosuhteissa moista laitetta tarvitse. Minä pidän tosin päällä mutta jos tuon satunnainen äännähtely häiritsee, helpointa lienee ottaa turhake kokonaan kolisemasta. Varmaan ei normileffoille tule mitään vaikutusta, ainakaan jos lähtiessä kontrasti on tän mun yksilöni tasolla.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2010
 2. Skatti

  Skatti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  121
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kattoasennuksessa tuulettimen melu on aavistuksen suurempi kuin pöytäasennuksessa. Melu on sellaista matalaa murinaa joka kyllä peittyy leffojen aikana. Hiljaisessa tilassa sen kuulee selvästi joten erinomaista arvosanaa en antaisi melutasosta.

  Epson on lisäksi disabloinut tästä mallista kuvan venytystoiminnot valikoista ilmeisesti edistääkseen tw5500 mallin myyntiä. Itselläni on Prismasonicin linssi joten kierrän ongelman tekemällä venytystoiminnot vahvistimella (Onkyo 3007).
   
 3. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 853
  Saadut tykkäykset:
  149
  Kuinkas tuollaisen yksilövalinnan pääsee käytännössä tekemään? Yleensä projektorin ostaja joutuu tyytymään siihen, että tykkiä katsoaan ensin liikkeen esittelyhuoneessa ja jos tulee kaupat, niin sen jälkeen myyjä hakee varastosta tykin avaamattomassa pakkauksessa, eikä asiakkaalla ole mahdollisuutta valita parasta yksilöä. Mahtaako onnistua Videotykissä tai Mareksilla? En oikein usko, että onnistuu...

  Muuten teksti oli mielenkiintoista luettavaa. Epsonin kehuttu kuvanlaatu kiinnostaa kyllä itseänikin, mutta nuo havaitut viat (konvergenssi ja punaisten viivojen ongelma) pistävät kyllä miettimään, olisiko joku toinen tykki parempi tuossa hintaluokassa. Hieman kalliimmassa TW5500:ssa ei työn laatu taida olla yhtään parempi?
   
 4. Jupe

  Jupe Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 063
  Saadut tykkäykset:
  28
  Juuri niin. Mikään liike ei näytä tietenkään kuin yhden. Postimyynnistä voi myös tilata vain yhden - käytännössä ehkä pari.

  Minusta on yksinkertaisempaa aloittaa ensin kivijalkaliikkeistä nykytiedollani. Ihmisen kanssa on helpompi sopia. Itse ostin ensimmäisen postimyynnistä ja se olikin keskivertoa parempi, mitä tosin en tuolloin vielä tiennyt. Palautin laitteen mutta olisin pitänyt senkin, jos olisin arvannut miten vaivalloista oli löytää edes saman tasoinen saati lopulta saatu parempi. Varsinkin kun huomasin, että optisessa ketjussa juuri on myös virhettä ja minun muistikuvissani eka laitteeni oli optisesti vähiten virheellinen. Sen olisi saanut valikkotason konvergenssisäädöillä erittäin kätevästi lähes tappiiin, koska virhe oli näkemykseni mukaan lähellä tasaväliä. Tavallaan kävi hyvi, koska nykyiseen olen kuitenkin täysin tyytyväinen pienestä virheestä huolimatta ja vaikka melkein vannoisin, että laitteessa on paras kontrasti. Nyt harmittaa ettei ole ollut mahdollista mitata verrokeita.

  Yksi täällä käynyt laite näes näytti suurpiirtein yhtä harmaalta kuin vanha Z3 tai Z4 joista iiris vielä auki, tämä ihan IMHO mutta homma kävi ilmeiseksi jo laatikosta otettaessa. Vaikka mitä yritti, se harmaus häiritsi koko leffan ajan, eikä katselusta mitään tullutkaan, vaihtelin leffoja ja testasin ja lopulta tykki meni laatikkoonsa häpeemään. Voiko tää olla vaan luulottelua, en tiedä mutta kyllä se mua vähän ravisti. Nykyinen taas näyttää niin mustalta, että vieläkin on "ihkua" aukasta tuo tykki ja alkaa kattoa. Melkein jää siksi leffat huonolle seuraamiselle kun vaan ihastelee tätä väri ja musta iloittelua. Harmittaa ihan, että asia jäi mittauksen puutteessa nyt mutuväitteen tasolle, nimittäin siitä tulee mieleen nuo erot kun eri instanssit on suorittaneet laitteille kontrastimittauksia ja väittelevät keskenään mittauksiensa oikeellisuudesta. Voisiko olla niin, että yksilöviat on suuruusluokassa 8.000:1 vs 1000:1? Siltä se nyt minun silmiini vaikutti mutta paha sitä on väittää kun ei ole todistetta. Jälkikäteen ajatellen olisi voinut olla hyvä idea kerätä sarjanumerot koneista ja sitten kun ne tänne omistajat kumminkin ilmaantuu, voitaisiin verrata kokemuksia.

  Henkilökohtaisesti kulutin aika kauan aikaa hankintaan ja taisi siinä parin myyjänkin hermot palaa, sori heille. En voi mitään Epsonin tuotannon heikkouksille ja toisaalta, eipä se niin autuasta ole muillakaan valmistajilla. Siinä vähän myyjäpuolen urakka kusee mutta minä kehottaisin korottamaan hintoja ja olemaan tehtaan puoleen vähän vaativampia. Ei Nokiakaan suvaitse, että mustat kuoret on harmaita kun se tilaa kännykän osia. Olen täysin valmis maksamaan 200 enemmän mikäli tykki on suoraan laatua. Nyt meni pelkkiin bensoihin se 200, sama se olisi maksaa kauppiaalle suoraan.

  Olisin hankkinut 5500:n, jotka oletettavasti on tehtaalla valmiiksi tasalaatuisempia, en vain saanut koko perheen kannatusta mustalle tykille.
   
 5. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 853
  Saadut tykkäykset:
  149
  Kuulosta aika uskomattomalta, jos mustan tasossa on noin iso ero kahden eri yksilön välillä. Mikähän noin ison eron voisi selittää? Ehkä "harmaassa" laitteessa dynaaminen iris ei toiminut tai sitten joku muu asia oli pielessä? Ehkä HDMI:n inputin level-asetus oli väärässä asennossa? Tai sitten LCD-kennojen polarisaattorit menneet kasausvaiheessa väärään asentoon?

  Jos Epsonin mustan tasossa ja konvergenssissa tosiaankin on noinkin isoja eroja eri yksilöiden välillä, niin seuraava tykki ei taida olla Epson. Itselläni on yleensä näissä asioissa sellainen tuuri, että kohdalle sattuu juuri se huonoin yksilö. Lisäksi aikakaan ei oikein riitä siihen, että kokeilisi eri yksilöitä ja kiertelisi kivijalkaliikkeissä. Käytännössä tykki pitää ostaa postimyynnistä.
   
 6. o_O

  o_O Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.11.2004
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sain 3500-mallin viime viikolla ja kuva on vaikuttanut hieman "utuisalta", mutta sinänsä leffoissa ei häiritsevästi. Käyttäessä PC:tä tekstit on hieman sumeampia eri osassa kuvaa. Huomasin myös, että jos lens-shiftin laittaa keskelle, niin näitä ongelmia ei juurikaan ole.

  Jos rupeaa enemmänkin ärsyttämään tälläinen ominaisuus, niin saakohan laitteen takuuhuoltoon? Miten tuon pikselivääristymän voi parhaiten mitata?
   
 7. Jupe

  Jupe Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 063
  Saadut tykkäykset:
  28
  Niin on. Jos lukisin tuota ylhäällä, en uskoisi itseäni. Harmittaa etten ottanut mitään todisteita mutta jaoin kokemuksen, jos jollekin muulle tulee eteen. Epäilin itseasiassa tykin olleen oikeasti 3000 sarjalainen mutta eikai se voi olla mahdollista.

  Tarkistin asian ekana, joskaan sillä taas ei olisi asian kannalta merkitystä. Jos harmaus nimittäin näkyisi häiritsevänä ilman iiristä, laite yhä poikkeaisi mun nykyisestä versiosta, koska ei siinä iiristä tarvitse pitää päällä.
   
 8. Jupe

  Jupe Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 063
  Saadut tykkäykset:
  28
  Tuossa ei käsittääkseni ole kysymys konvergenssistä kokonaan vaan voi olla sekä tai kokonaan optiikasta. Jos kuva läheltä katsoen optiikan ollessa keskellä hajoaa jommassakummassa tai molemmassa suunnassa kolmeksi pääväriksi, luonnollisesti se korjattuna laite "kestää" helpommin vastaavan optisen siirron aiheuttaman pehmenemisen samalla hyötyseurauksella. Eli onhan siitä konvergenssin korjauksesta mittavaa hyötyä aina. Varmaankin vois yleistää, että optiikan heikkous kertaa konvergenssin virheen.

  (Joissain tapauksissa muistelen tykin olleen myös vinossa, joka kuvan geometriasta lienee helpoin viivottimella ja ristimitalla laskea. Niissä tapauksissa tietysti kuvaan voi tulla pientä focusointi häikkää esimerkiksi kuvan muodon ollessa jonkinlainen salmiakki tai pyramidin kanta, jolloin kuva tietysti ei focusoituisi koko alalle. Tässätapauksessa en epäile sitä.)
   
 9. Jupe

  Jupe Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 063
  Saadut tykkäykset:
  28
  Niin ei mullakaan olisi ollut aikaa mutta kiristelin hammasta ja aloin juoksemaan kun tajusin, että se on ainut tapa. Olen ollut pidempään vanhalla tykillä ja nyt vaan jo lampunkin osalta olisi finaalissa. Pakko se duuni oli sitten lopulta tehdä. Yhtä paljon ressiä kuin kahdessa viikossa ylitöitä. :)
   
 10. o_O

  o_O Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.11.2004
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tykki on kyllä tosiaan mahdollisimman suorassa joka suhteessa seinän kanssa, jonne kuva heitetään. Pitänee varmaan jotenkin kikkailla, että saisi ilman lens shiftiä laitettua kuvan tai sitten auttaskohan jos lens shiftillä muuttaisi kuvan paikkaa vaan horizontaalisesti... Tällä hetkellä vertikaalisesti oon siirtänyt kuvaa. Epäilen kyllä hieman, että auttaisi. Lähinnä kuva on eniten sumea alhaalta. Tykki on ~3.6m etäisyydellä kankaasta ja kankaan alareuna noin 65cm korkeudella. Liekkö sitten tälläkin miten suuri merkitys, koska joutuuhan se valo heijastumaan suuremmassa kulmassa alas kuin ylös. Pitääkö kangasta vielä nostaa siis ylöspäin :hitme:

  Tään threadin jälkeen rupesin lukemaan tästä kongvergenssiongelmasta ja aika paljon tuota taitaa olla tosiaan näissä uusissa Epsoneissa. Mutta kuhan nyt viikonloppuna pääsee lähemmin tarkastelemaan, niin tietää taas paremmin oman tykin kohtalon.
   
 11. Deleted member 40842

  Deleted member 40842 Guest Guest

  Kiitos Jupelle näkemyksistä!
  Muutaman Blu-Rayn katsoneena (PS3+5m HDMI) olen tyytyväinen kuvanlaatun jo ennen säätämistä. Muihin kertomiisi asioihin en ole vielä perehtynyt.
  Mainitsemasi punaviivaisuus ihmetytytti itseänikin!?! Tykin hetkellisestä sammuttamisesta en ole kuitenkaan aivan samaa mieltä. Vaikka ongelma häviäisi (hetkellisesti), niin se on ylimääräinen rasite mm.lampulle.
  Anyway, punaviivaisuus tai itse asiassa ´leveä siveltimen veto´ on vika jota ei voi sallia tämän hintaluokan laitteessa!
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 01.03.2010
 12. paaton

  paaton Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  848
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on noin 200h katseltu ilman ongelmia. Ei näy punaisia rantuja ja kohdistuskin on vain pikselin verran sivussa. Ainoa häiritsevä asia on lelumaisen tuntuinen linssin siirto, luulisi jo tähän hintaan saavan laadukkaamman toteutuksen, jos linssi liikkuisi tarkasti ja nopeasti niin pärjäisin ilman anamorphista linssiä, nyt tuo taitaa olla pakollinen ostos.
   
 13. Jupe

  Jupe Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 063
  Saadut tykkäykset:
  28
  Tarkoitatko sattumoisin, että sinulla tuo sammutus ei ole a.) auttanut, vai b.) et tee sitä lampun keston maksimoimiseksi vai osuimmeko mahdollisesti eri vikaan?

  Sitä haluaisin tilastoida onko tämän ongelman esiintymistodennäköisyys kuinkakin yleistä muilla. Olen tähän (mahdollisesti) kaksi kertaa tykin käyttöaikana törmännyt. Ensimmäisellä kerralla en tiennyt mitä se oli ja kyseessä oli niin lyhytaikainen hetki, että jäi vähän testaamatta tarkemmin. Toisella kerralla osasin epäillä heti, varsinkin kun sattumoisin havaitsin miten saa kuvan PS3:n valikon kautta, jossa vian esiintymisen voi "pysäyttää" näkyville - siis silloin kun se näkyy - ja sitten lähdinkin selvittämään tapauksen mahdollista korjaamista. Siinävaiheessa löysin uudelleenkäynnistysmenetelmän, joka onnekkaasti toimi heti. Senjälkeen vika ei ole toistunut kops kops.

  Kun ottaa huomiooon vian hyvin harvan esiintymistiheyden ja koska siihen ei ole toistaiseksi muuta korjaustapaa ja koska lamppua koskeva mahdollinen lisäkulutus on lähinnä teoreettinen, koska jokatapauksessa sekin poistunee heti firmwaren tulolla - olettaisin viimeistään tänä vuonna, kyllä minä suosittelen täysin varauksetta sammutus-käynnistysmenetelmää vian väliaikaiseksi sivuuttamiseksi. Lampun ikä on pitkä ja ainahan se jonkun ylimääräisen lämpimän startin kestää, eli ei varsinainen kylmäkäynnistys. Toisaalta, ellei korjausta koskaan tulisi, starttaan mieluummin vaikka joka viikko sen kerran uusiksi kuin katson kertaakaan paskaa kuvaa.

  Siitä olen samaa mieltä, että tämän hintaluokan laitteessa ei saa missään nimessä esiintyä tuollaista mutta senverran on valmistajalle varattava aikaa, että onhan noita laitteita autoista lähtien kutsuttu polkimen vaihtoon, enkä sillätavoin pidä poikkeuksellisena etteikö uudessa mallissa voisi jokunen lastentauti olla. Se asenne muuttuukin sitten totaalisesti, ellei tähän selkeään vikaan aiota tehdä uutta firmwarea mutta siihen en kyllä usko, ei se sentään mitään ruudinkeksintöä voi enää tässä maailmassa olla.
   
 14. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kävin tänään Tampereen VT:ssä vertaamassa noita Epsoneita (en ollut tutustunut näihin kirjoituksiin täällä DVDPlazalla). Jupen mainitsemaa punaviivaisuusongelman havaitsin luullakseni TW3500:ssa juurikin laitteen käynnistyksen jälkeen. Virheen saattoi huomata Sonyn VPL-HW15 tykin kuvaan vertailtaessa. Sonyn kuva oli skarppi, mutta Epsonilla esineiden rajapinnoissa oli ikäänkuin konvergenssi ongelma, mutta joka korjautui uudelleen käynnistyksen jälkeen. (Kun kokeiltiin useita tykkejä demona.) Meinasin siitä mainita myyjälle, mutta luulin nähneeni vain harhoja, en viittynyt siitä mainita.

  Mitä muuten tulee tykin päivitykseen, joka nyt PT-AX200, tulin siihen tulokseen, että taidanpa vielä hetken odotella hinnan laskua. Kyllähän nuo kalliimmat Epsonit hyviä on keskimäärin ja parempia liiketoistoltaan kuin 2900 ja 3500 mallit, jotka taas tarkempia kuin Pansuni, mutta ei mielestäni 1000-1500e korkeamman hinnan arvoisesti. Yhtä asiaa jäin myös miettimään oli, miksi edes RGB lisäsäätöjä rukkaamalla en saanut kuvaa viileämmäksi. Kävin mielestäni kaikki kyseiseen säätöön vaikuttavat asetukset läpi. Kuva oli kaikissa Epsoneissa punertava, vaikka laittoi Epsonissa RGB-punasen kontrastin nollaan verrokkina elokuvaasetuksella olevaan Sonyyn. Sinistä en tosin koittanut Epsonissa nostaa, mutta jos tosiasiassa jää punaseksi, alkaa se varmasti jossain vaiheessa tykin hankinnan jälkeen ärsyttämään.
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2010
 15. Deleted member 40842

  Deleted member 40842 Guest Guest

  Edellisen kommenttini jälkeen olen käyttänyt laitetta vain 2 x 3h eikä punoitusongelmaa esiintynyt. Kuvalähteenä on PS3 Slim ja HDMI kulkee (2+5m) Maranz SR6003:n kautta.
  Hittovie kun silloin ongelmien tullessa ei älynnyt kokeilla DVD:tä ja toista lähdettä eli Apple MacPro:ta. No, ensi kerralla sitten..

  Niin, se mekaaninen linssinsiirto on todellakin syvältä. Toisen, mutta vain toisen suunnan keskivaiheilla on napsahtava kolo.

  Tässäpä viel kuva kohta valmistuvasta teatteristani: http://picasaweb.google.fi/lehteinen/Sekalaisia#

  Edit: Nappasin kuvan virheen ilmentymästä (punaiset pystyraidat). http://picasaweb.google.fi/lehteinen/Sekalaisia#5453725480843792594
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 28.03.2010
 16. Jupe

  Jupe Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 063
  Saadut tykkäykset:
  28
  Juuri tuollainen se oli muistikuvan mukaan. En ole törmännyt ongelmaan enää uudelleen. Tietysti ongelma ilmeni lisäksi siten, että kuvassa näkyvät häiriöpalkit oli paljon kapeampia liukuväritetettyjen kohteiden keskellä.

  On sivumennen todeten alkanut vahvistua kuva, että ongelma on sittenkin suhteellisen vähäinen onneksi. Olen katsonut nyt 133h tähän mennessä, josta viivat näkyi sen yhden kerran varmasti (yksi aiempi epäily tosin oli mutta kun aineisto ei suosinut vikaa jäi sitten tietämättömyyttäni varmistamatta se) ja lopultakin tarvittiin vain uudelleen käynnistys. Jos näin vähäisenä pysyy, en aio lähettää laitettani huoltoon, koska se vaiva ja tuntemattomaksi ajaksi tykistä luopumisen haitta olisi kuitenkin suurempi kuin käynnistää tykki uudelleen esimerkiksi 5-15 kertaa vuodessa, jonka kaiken päälle saa tehdä jo ennen leffan alkamista kunhan varmistaa, että soittimessa on sopiva liukuväri pohjakuvana. Aluksi kuvittelin vikaa huomattavasti yleisemmäksi, tulihan se ensiksi ihan alkumetreillä.
   
 17. Deleted member 40842

  Deleted member 40842 Guest Guest

 18. Jogge

  Jogge Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.08.2002
  Viestejä:
  607
  Saadut tykkäykset:
  9
  Tuossa se Epson nyt makaa laatikossaan lattialla odottamassa että kattotelineen, tai oikeastaan seinätelineen, maalit kuivuisivat ja pääsisi ripustamaan tuon järkäleen seinälle. Vanha Sanyo Z4 saa väistyä uuden tieltä, odotan innolla huomaanko suurenkin eron kuvassa vai en...
  No onhan sitä eroa kuvassa, mutta törmäsin ongelmaan asennuksen suhteen. Epsonissa ei pysty siirtämään kuvaa yhtä paljon kuin Sanyossa. Joudun siirtämään projektoria tai kangasta noin 22 cm sivusuunnassa, joten tämän illan kokeilut jäivät tähän.
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2010
 19. marrow

  marrow Guest Guest

  Liittynyt:
  01.06.2005
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jogge: Mielenkiinnosta kysyn minkälaisen seinäkiinnityksen viritit?

  Itselläkin olisi tarkoitus laittaa Epson seinälle. Laitteen voisi ilmeisesti ihan vain hyllyn päällekin laittaa, mutta tuntuisi jotenkin turvattomalta pitää sitä vain hyllyllä ilman että se on jotenkin ruuvattu hyllyyn tms.

  Onko kenelläkään ehdottaa hyviä patenttiratkaisuja?
   
 20. Jogge

  Jogge Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.08.2002
  Viestejä:
  607
  Saadut tykkäykset:
  9
  Tuollaisen kuvassa näkyvän tein. Olisi saanut olla vielä vähän paksumpaa peltiä, 2 mm ei ihan ole riittävän jäykkää vaan taipuu vähän joten täytyi sitten suoristaa tykki noilla muttereilla.
   

  Liitetyt tiedostot: