Enigma2 -digiboksit (mm. Vu+, Octagon, AX, Edision, GigaBlue)

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 06.01.2019.

 1. waiskiys

  waiskiys Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.10.2015
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  5

  22 kanavaa joista 8 kanavaa maksukortin takana. Kokeilen tuota uutta imagetta. Kiitos.
   
 2. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  675
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kyselin viime heinäkuussa että onko Vu digiboksi hyvä peruskäyttäjälle jos ostaa lahjaksi. No, ostin Vu digiboksin joululahjaksi eräälle henkilölle. Pian tuli tukipyyntö että boksin asennuksessa on ongelmia. Kävin katsomassa niin hdmi kaapeli oli kytketty hdmi in liitäntään digiboksissa. Siirsin sen hdmi out liitäntään niin tuli kuva. Tein samalla alkuasennuksen. Kuvan reunojen säädössä on epämukava käyttöliittymä. Sitten säädin kuvan väärin niin että alhaalla tuli näkyviin kirjava tausta niin piti kaivaa ohjekirjasta miten reunojen säätöön pääsee takaisin niin pääsee kirjavasta raidasta eroon. Alkuasennus kaatui kanavien virityksen jälkeen ja alkoi alusta. Toisella kerralla hyppäsin kanavien virityksen yli kun kanavat oli jo viritetty ensimmäisessä asennusyrityksessä ja sitten alkuasennus tuli valmiiksi. Piti vielä tehdä kanavista suosikkilista, mikä oli hidasta kun kanavia on kaapelitv:ssä niin monta mistä valita ja ne on satunnaisessa järjestyksessä. Otin hd versiot ilmaiskanavista. Tai ainakin ne kanavat mitkä muistin ulkomuistista mitkä on ilmaisia. En jaksanut kaivaa netistä tietoa, että mitkä ne kaikki ilmaiskanavat olivatkaan.

  Nyt kun hankalasta alkuasennuksesta on kulunut kaksi viikkoa niin pistin viestiä että miten digiboksin käyttö sujuu niin vastus kuului että hyvin toimii ja käyttö on sujuvaa.

  Tämä on paras vastaus.

  Vu digiboksissa on muuten hieno mininäyttö kyljessä, mikä näyttää palkilla että paljonko ohjelmaa on jäljellä.
   
 3. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 200
  Saadut tykkäykset:
  339
  Jotta homma ei olisi noin helpon tuntuista, se on tietenkin säädettävissä aikasten vapaasti jollakin palikalla, jota tietenkään en nyt tähän hätään muista, jos juuri sillä default-imageversiolla näy mitään tai vääriä asioita....

  T: Vesku
   
 4. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 805
  Saadut tykkäykset:
  439
  ^Ehkä ei haluta tuossa tapauksessa etsiä vaikeuksia ja alkaa vääntää näyttöä. Tuossahan sanottiin, että näyttö on nyt hyvä. Miksi toimiva ratkaisu pitäisi muuttaa?
  Olisiko LCD4Linux se mitä tarkoitat?
   
 5. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys pitkästä aikaa :)

  Kaveri osti tollasen boxin https://www.satshop.fi/vu-uno-4k-se-2xdvb-t2-hdd.html
  On kuulemma todella hankala käyttää vanhan Handanin jälkeen, eikä hommasta meinaa tulla yhtään mitään :(
  Löytyykö tuohon netistä ohjekirjaa, jotta voisin vähän opiskella, että voisin kaveria jeesata etänä???

  Ja jossain vaiheessa tulee varmaan itsellekin ajankohtaiseksi hommata uusi tuplaviritinboxi, eikä vaihtoehtoja ole, niin voisin vähän tutustua etukäteen :)
   
 6. 2x4x

  2x4x Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  9
  Jos on ostanut siihen satshopin konfiguroiman imagen niin pitäisi olla ohje muistitikulla. Ilmeisesti nykyisin tulee OpenPLi,
  en tiedä löytyykö siihen netistä esim. englanninkielistä ohjetta.
  Englanninkielinen openvixin ohje löytyy https://www.openvix.co.uk/index.php/guides-and-tutorials/
  Openatv:sta on saksankielinen käyttöohje.
  Kaikista noista eri imageista löytyy samat toiminnot, mutta menu-rakenne on erilainen ja jotkin asiat voi olla eri tavalla nimetty. Eri imageissa on valmiina eri plugareita asennettuna, mutta kaikkiin voi itse asentaa samat plugarit.
  Youtubesta löytyy videoita, samoin tuolta openvixin sivuilta. Vaikka imageissa on versionumerot muuttuneet on käyttö samanlaista kuin 10 vuotta sitten.

  Enigma-bokseissa on sama idea kuin Raspeissa, että myydän rautaa, joka mahdollistaa asioita. Epäilen, että niiden mukana tulee suomenkielistä käyttöohjetta, jossa kerrotaan kaikki mahdollinen mitä sillä voi tehdä. Eli enemmän olisi myynnissä tietokone kuin
  yhteen tarkoitukseen soveltuva kodinkone kuten kahvinkeitin.
   
 7. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 805
  Saadut tykkäykset:
  439
  Satshopin image on VTi. Tuolla ja tuolla ainakin keskustelua asiasta. Pelkkä lukeminenkin vaatii käyttäjätunnuksen.
   
 8. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 200
  Saadut tykkäykset:
  339
 9. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 805
  Saadut tykkäykset:
  439
  Jos ei osaa käyttää Satshopin konffaamaa imagea juuri ollenkaan, ei multiboot ja arpomalla valittu joku muu image ole oikea ratkaisu. Mielestäni kannattaisi opetella perusasiat alustavalla tavalla. Jos varmasti tietää, että saa apua esimerkiksi OpenViXin käytössä, on järkevää asentaa se. Kannattaa huomioida, että netistä löytyvä OpenViXin manuaali on vuodelta 2014.
   
 10. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksista. Pitää lueskella huoltovalikkoa, muistin vanhat tunnaritkin tuonne :)

  Isoin ongelma on se, että kaveri on ihan kädetön tietokoneitten kanssa. Pari vuotta vasta omistanut tietsikan ja käyttö on pelkkää netin selailua eli kaikenlaiset asennukset on ihan hebreaa hänelle ja etänäkin on hieman hankalaa neuvoa kun itellä ei ole ohjekirjaa.

  Pitää jatkaa ihmettelyä...
   
 11. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 805
  Saadut tykkäykset:
  439
  ^Ihan mielenkiinnosta: sanoit kaveristasi, että "eikä hommasta meinaa tulla yhtään mitään".
  Tarkoittaako tämä sitä, että edes perustoiminnot eivät onnistu (eri kanavien katselu, ajastukset, automaattiajastukset ja tallenteiden katselu)?
  Sitä vaan ajattelen, että ei kai tuo VTi voi olla noin vaikea käytettävä, jos ja kun Satshop on sen valmiiksi konffannut. Omaa kokemusta VTi:stä minulla ei ole.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2021
 12. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sitä en saanut lypsettyä tarkemmin, että mikä on vaikeaa. Kiireinen kaveri ei kyllä suorana ehdi katsoa mitään eli ilmeisesti sit tallentaminen on olevinaan vaikeaa/monimutkaista. Oli kuulemma jonkun ohjelman saanut tallennettua, mutta ei kaikkia. Siksi haluaisin ohjekirjan nähdä, et miten se oikein menee ja kaveri ei taatusti osaa s-postiin laittaa mulle sitä sieltä USB-tikulta :(
  Ehkä tässä on vaan liikaa toimintoja verrattuna Handaniin, mitä hän on tottunut vuosia käyttämään ja lisäksi painelee jotain vääriä nappeja kaukosäätimestä :)
   
 13. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  876
  Saadut tykkäykset:
  14
  Meillä Vu+ Duo 4K ja Uno 4K SE, kummassakin on vanhempi OpenPLi 7.2 (joka on saatavilla ko boxeille) .
  Antenniverkossa ollaan ja Digitan C More Total ja S paketti maksukanavat toimivat niin La Digital kuin Finnsat CI+ moduuleilla.
  Ainoa ongelma on ollut tekstityksen synkassa C More Hits (SD kanava) kanavan tallenteissa (suorassa lähetyksessä pysyy synkassa), toisaalta eipä ole haitannut koska sama ohjelma tulee yleensä myös C More First HD kanavalta teräväpiirtona (jolla siis tekstityksen synkka toimii tallenteissakin).
  En ole vielä viitsinyt testata OpenPLI 8.0 ja 8.1 versioita josko tuo C More Hits kanavan tallenteiden tekstityksen synkkaongelma olisi poistunut, yksinkertainen syy on että tuo vanhempi versio on toiminut muutoin 100% luotettavasti..
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2021
  posi tykkää tästä.
 14. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 631
  Saadut tykkäykset:
  63
  Meillä Vu+ Uno 4K SE ja kyllähän sen kanssa hieman temmeltää saa, että sen saa käyttökuntoon. SatShopin image on ihan hyvä, mutta mukana tuleva ohjeliuska ei ole ajan tasalla. Käyttäjä saa tehdä tulkintoja ja testejä ja siinä kohtaa olemassa oleva osaaminen tietoteknisistä laitteista auttaa aika hyvin. Esim. uusimman imagen kohdalla itselläni jäi laitteen näyttö tyhjäksi. Ohjelappu kertoi kyllä jotain sen näytön sisällön muokkaamisesta, mutta tärkeitä askelia jäi kertomatta, jotka täytyi itse selvitellä kantapään kautta (mikä ruudun resoluutio on, mikä conffissa näkyvistä 20+ vaihtoehdosta se on malliltaan jne.).

  Kun laite on oikeasti toimintakunnossa, niin sitä käyttää jo vähemmänkin osaava. Mutta itselläkin meni pari päivää selvitellä tuo ruutusotku kaiken muun elämän ohessa.