Endless, The (2017)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 09.08.2018.

 1. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 000
  Saadut tykkäykset:
  84
  [​IMG]

  Justin Bensonin ja Aaron Moorheadin The Endless (2017) on puoliksi itsenäinen jatko-osa heidän aikaisemmalle elokuvalleen Resolution. Tapahtumat sijoittuvat samaan mystiseen ympäristöön, ja Peter Cilella ja Vinny Curran toistavat roolinsa.

  Uudemman elokuvan päähenkilöinä nähdään kuitenkin Moorhead ja Benson itse. He esittävät veljeksiä, jotka ovat kymmenisen vuotta aikaisemmin pelastautuneet ”hullun UFO-itsemurhakultin” otteesta. He saavat postitse oudon videokasetin, joka kutsuu heitä takaisin kultin leirille Camp Arcadiaan Kalifornian syrjäseudulle. Hiukan vastentahtoisesti vanhempi veli Justin suostuu lähtemään lyhyelle vierailulle, jota nuorempi veli Aaron kärttää. Veljekset ovat elättäneet itseään siivoojina, ja nuorempi kaipaa takaisin kultin leirille, jolla ei tarvinnut kärsiä nälkää eikä puutetta vaan viihdyttiin leirinuotion ympärillä.

  Aluksi leiri vaikuttaa idylliltä ja Justinin kuvaukset alkavat tuntua silkalta mustamaalaukselta, joka oli perustunut epämääräisiin aavisteluihin. Vähitellen leirillä alkaa kuitenkin ilmetä erikoislaatuisia asioita, jotka eivät ole tavallisessa todellisuudessa mahdollisia.

  Elokuvan innoittajista voidaan mainita TV-sarja Lost, Stephen King ja H. P. Lovecraft yms.

  Vähitellen selviää, että leirin ja lähialueiden asukkaat elävät eräänlaisissa aikasilmukoissa, kuplissa, jotka nollautuvat tietyn ajan kuluttua ja joissa kaikki alkaa tapahtua uudelleen. Nämä ihmiset saavat elää ikuisesti samanikäisinä, mutta hintana on se, että kaikki toistuu kehämäisesti. Jotenkin he tulevat tietoisiksi siitä, että kaikki toistuu yhä uudestaan.

  Leirin aikasilmukka on ilmeisesti melko pitkä, mutta lähistöllä teltassa on mies, joka on ilmeisesti elänyt toistasataa vuotta viiden sekunnin silmukassa; hänen olemassaolonsa on silkkaa painajaista, josta ei voi herätä eikä paeta.

  Lähistöllä nähdään, että Michael ja Chris ovat joutuneet noin viikon mittaiseen aikasilmukkaan, jossa huumevieroitus alkaa yhä uudelleen alusta.

  Sama yliluonnollinen olio hallitsee kaikkia tapahtumia ja vaatii tarinoita ja lähettelee kuvatallenteita.

  The Endless on eksistentiaalinen ITE-kauhuelokuva, joka pyrkii herättämään ajatuksia. Camp Arcadia on varsin toisenlainen kauhuleiri kuin elokuvasta Perjantai 13. tuttu rantapaikka, ja kauhun tunnelma etenee vaivihkaa. Elokuvan ongelmana on lähinnä se, että asioita jätetään avoimeksi ja katsojaa kiusoitellaan salaperäisyydellä ehkä rahtusen verran liikaa. Tekijät itse ovat maininneet, että he vasta tutkivat kyseistä tarinauniversumia, ja sieltä saattaa löytyä juonentynkää uusiinkin kertomuksiin.

  3½/5

  Benson ja Moorhead ovat sikäli tyypillisiä nuoren polven elokuvantekijöitä, että he kertovat tuotannosta ja taustoista mielellään. Tämä ilmenee myös Arrow Videon blu-rayn (BD-50) runsaista lisämateriaaleista. Kuvan- ja äänenlaatu on levyllä hyvä. Muutama kuvanäyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 2. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 910
  Saadut tykkäykset:
  168
  Yllättävän hyvä indie-leffa vaikka ajoittain kyllä mateli todella hitaasti. 3/5