Ender's Game (2013) (Gavin Hood / Ben Kingsley, Harrison Ford, Abigail Breslin, Asa Butterfield)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 08.05.2013.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa scifileffassa maapallo on joutunut avaruudesta tulleiden Formicsien hyökkäyksen kohteeksi. Kansainvälisen laivueen komentajan Mazer Rackhamin (Ben Kingsley) ansiosta peliä ei vielä ole menetty. Uuteen hyökkäykseen valmistauduttaessa arvostettu eversti Hyrum Graff (Harrison Ford) sekä hänen Kansainvälinen armeijansa kouluttavat lupaavimpia uusia nuoria.

  Ender Wiggin (Asa Butterfield), ujo, mutta poikkeuksellisen älykäs nuori liittyy eliittijoukkoihin. Enderin aloittaessa koulutuksen hän selvittää vaikeat haasteet ja simulaatiot kuin leikiten ja saa näin arvostusta muiden koulutuksessa olevien keskuudessa. Graffin näkee Enderissa armeijan tulevaisuuden ja ylentää hänet upseerikoulutukseen. Siellä Ender pääsee itse Mazer Rackhamin oppiin ja pääsee osallistumaan sotilaskavereidensa kanssa eeppiseen taisteluun, joka tulee määrittelemään maapallon ja ihmiskunnan kohtalon.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 01.09.2013)
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2013
 2. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 526
  Saadut tykkäykset:
  43
  Ender, ei Endar...

  Kirja oli ihan ok, mutta ei niin ihmeellinen kuin sen ympärillä pyörivä hype antaisi ymmärtää. Elokuvassa on fiksusti roolitettu hahmot hieman vanhemmiksi kuin kirjan 6-vuotiaat (jotka eivät koskaan kirjoissa edes käyttäytyneet kuin 6-vuotiaat). Loppuratkaisukin oli hölmöhkö, joten toivotaan, että sitä on leffassa muokattu.
   
 3. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kirja oli erinomainen, leffa ei niinkään. Maan tapahtumien sivujuoni oli dropattu kokonaan pois, mikä oli mielestäni ihan hyvä ratkaisu ja auttoi rytmitystä. Tarina paukki menemään hirvittävää kyytiä ja tuntui lähinnä tiivistetyltä diaesitykseltä kirjan tapahtumista. Monesti tuli mieleen, että tajusikohan kirjaa lukemattomat mitä tapahtui ja miksi ja mikä oli minkäkin hahmon motivaatio. kirjassa näitä hahmojen motivaatioita, varsinkin päähenkilön, käytiin todella syvällisesti läpi. Leffalle olisi helposti voinut heittää tunnin lisää pituutta.

  Onhan tuo todella hankala kirja sinänsä filmatisoida kun suurin osa tarinan ideasta on nimenomaan päähenkilön pääkopan sisällä, ja koko touhun/päähahmon moraalisen arveluttavuuden käsittely jäi tämän myötä varsin pintapuoliseksi. Millään muotoa en kuitenkaan halua tätä sentakia tuomita ettei pärjännyt lähimainkaan originaalille. Ihan hyvin tämän parissa viihtyi vaikka katsoessa pyörikin mielessä että tämä on jenkkikatsojille suunnattu tyhmennetty versio, joka hukkaa alkuperäistarinan massiivista potentiaalia. Visuaalisesti ihan näyttävä ja lapsinäyttelijätkin hoitivat homman yllättävän hyvin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

  3½/5

  Vähän elokuva jätti kyllä toivomaan että Gavin Hood palaisi pienemmän skaalan elokuviin. Tsotsia pidän todella erinomaisena elokuvana, mutta hänen Hollywoodleffansa eivät ole hirveästi vakuuttaneet.
   
 4. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 149
  Saadut tykkäykset:
  130
  Ender’s Game pyörähti meillä teattereissa niin pikaisesti, etten ehtinyt katsomaan. Onneksi blu-ray (Summit Entertainment) löytyy jo Amerikasta.

  Romaanin luin kauan sitten, ja jälkikäteen muistellessa se ennakoi varsin nerokkaasti internetiä ja anonyymia blogikirjoittelua. Valitettavasti alkuosan tapahtumat on jätetty elokuvasta pois. Kirjassa olisi kyllä ollut aineistoa Harry Potter -elokuvan mittaiseksi. Epäsuorasti elokuvassa viitattaneen ”terrorismin vastaiseen sotaan”.

  Elokuva on viihdyttävä ja vakava. Koulutusjakso jää kuitenkin kevyemmäksi kuin Full Metal Jacket -elokuvassa. Elokuvan vahvuutena on upea visuaalisuus, joka tuo mieleen Starship Troopersin avaruustaistelut. Toisaalta filosofointi tuntuu välillä hiukan päälleliimatulta.

  Omana kokonaisuutenaan (kirjasta riippumatta) elokuva on kuitenkin kohtalaisen onnistunut kokonaisuus, joka pysyy kasassa alusta loppuun ja etenee välillä kiinnostavastikin (esimerkiksi ”mind games” -jakso). Päähenkilön ainutlaatuiset strateginkyvyt käyvät ilmeisiksi, joskin auktoriteetin etsiminen vie Butterfieldiltä aikansa.

  3½/5

  Koko elokuvan ajan minua vaivasi se, että Edward Norton oli dubannut Asa Butterfieldin äänen. Lopputeksteissä ei Nortonia kuitenkaan mainittu. Vasta taustadokumentti sai uskomaan, että ääni todellakin kuului Butterfieldille.
  Muutama kuvanäyte USA:laisesta blu-raysta:
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2018
 5. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 396
  Saadut tykkäykset:
  88
  Täysin mitäänsanomaton filmi jossa mukana myös aika kehnoa näyttelemistä. En kuulunut taaskaan kohdeyleisöön...


  2/5
   
 6. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 034
  Saadut tykkäykset:
  15
  Samat fiilikset. Starship Troopers junioreille.
  Visuaalisesti komeaa katseltavaa, mutta eipä tässä juuri muuta sitten ollutkaan.
   
 7. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 376
  Saadut tykkäykset:
  27
  Parempi kuin odotin, mutta mitä sellainen joka kirjaa ei ole lukenut tästä tajusi, moni asia oli niin viitteellinen Tämä olisi pitänyt olla 6-8 tuntia kestävä minisarja.