Edullinen monihuone vahvistin passiivikajareille

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana kreme, 06.11.2016.

 1. kreme

  kreme New Member

  Liittynyt:
  23.08.2010
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  edit: Lipsahti ehkä väärään osioon, eli tämän paikka lineee tuolla https://www.dvdplaza.fi/forum/#kotiteatterin-aeaenentoisto.116 /vahvistimet puolella.

  Elikkäs hakusessa suosituksia halvoista (≤ 500 euroa) monihuonejärjestelmä vahvistimista.
  Käyttö olisi jaettuna olohuoneen ja saunan kesken. Kaapeloinnit tehty jo taloa rakentaessa (valm. 2016) ja rasiat kaapeleille löytyvät tv-tason takaa. 2-kanavaa saunaan ja 2+2 olohuoneeseen, josta 2 kpl on katossa sohvan päällä ja 2 kpl TV:n yläpuolella, kuuntelijaa kohti. Olohuoneen kaiuttimet voidaan ajaa stereona, mikäli hintaluokkaan ei usampaa kanavaa saada tuotettua, mutta tietenkin etu- ja takakaiutin mahdollisuudesta plussaa. Saunaan riittää periaatteessa monoääni, mutta kaapelit vedetty kuitenkin erikseen L+R.

  Vahvistimen pääkäyttö kuitenkin TV:stä elokuvia ja musiikin kuuntelua olohuoneessa, eli liitännät HDMI:lle ja 3,5 mm plugi iPadin kytkentää varten tai vaihtoehtoisesti bluetooth.

  Kyseessä ei kuitenkaan ole omaan olohuoneeseeni tuleva vahvistin, vaan kyselen tässä kaverin puolesta.
  Itseltäni löytyy Denonin AVR-2100W josta tämä kyseinen ominaisuus löytyy nimellä Zone 2, mutta hintaa hieman budjetin ohitse. http://www.denon.fi/fi/product/hometheater/avreceivers/avrx2100w Käyttö on ihan sujuvaa, mutta joskus tämän zone2 äänilähteen valinta haluamakseen, vaatii säätöä. Napista toimii radiot yms. valmiit jutut hienosti, mutta esim. Spotifyn (sisäinen Spotify Connect -tuki) ajaminen yksistään keittiön kaiuttimista on säätämistä.
  Tarkoituksena siis saada yksinkertainen, luotettava ja halpa ratkaisu. Saunan kaiuttimetkin laitettuna lähinnä "koska mä voin" -ajatuksella, ei ehkä mitään suurempaa kuuntelunautintoa ajatellen.

  Budjettiratkaisuna olen miettinyt ihan http://store3.sure-electronics.com/aa-as32157 tyyppistä koteloitua vahvistinta pelkästään saunan kaiuttimia soittamaan (+se iPad/Spotify/Youtube) ja perus AV-vahvistinta olohuoneeseen telkkarin kaveriksi. Tällöin olohuoneessa tv:tä katselevalla olisi mahdollisimman pieni mahdollisuus sotkea löyilyissä istuvan musiikinkuuntelua, ellei koske äänilähteeseen.

  Olohuoneesa lähinnä tv:n ääntä ajettaisiin kaiuttimille vahvistimesta, sillä TV:stä löytyy perus älyominaisuudet sovelluksineen, niin liitettäviä laitteita ei juuri tulisi. Jokunen HDMI-tulo kuitenkin varuiksi.

  tl:dr; monihuone vahvistin halvalla, helposti omaksuttavassa muodossa TAI muita hyviä ideoita?
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2016