Dynaudio 52SE:ille kunnon vahvari+CD soitin

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Koljatti, 20.03.2005.

 1. Koljatti

  Koljatti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.10.2001
  Viestejä:
  761
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alustavasti kaipailisin suosituksia kyseiselle kajariparille vahvastimista... Kuunneltuani Consonancen Reference CD-2.2 MK III CD soittimella ja
  Consonance Reference 150 Integroidulla vahvarilla 52SE:itä totesin, että kajarithan hävisi äänenlaadussa selvästi 1000euron hintaisille Sonus Fabereille, ainakin tuolla kokoonpanolla... (munakkuus puuttui Dynista täysin)

  Siksi tavoitteena olisikin saada vahvari ja mahdollisesti myös CD soitin, joka pelittää juuri 52SE:itten kanssa parhaalla mahdollisella, ja ettei kajarit kuulostaisi lattealta... Tällä hetkellä kajarit kiinni Denonin kotiteatterivahvarissa, joten parantamisen varaa ainakin löytyisi.

  Yhtenä vaihtoehtona olisi Musical Fidelityn X-Ray v3 CD-soitin ja vahvariksi X-80 tai X-150... Mitä mieltä?

  Muitakin saman hintaluokan vehkeitä voi siis tietenkin suositella... Arcam FMJ sarja on ainakin myös harkinnan alla. Mutta koska omistan Musical Fidelityn kuulokevahvarin X-can V3sen, niin olisi vaan näyttävämpi ratkaisu, että olisi samaan sarjaan kuuluvat cd-soitin ja stereovahvarikin. ;)
   
 2. D23

  D23 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dynaudio käyttää hifi-messuilla elektroniikkana Musical Fidelityn tuotteita (ja päinvastoin). Luulisi ko. valmistajien tuotteista löytyvän jotain synenergiaa, ainakin jos Antony Michaelsonin mainospuheisiin on uskomista. http://pic4.videogon.com/i/he2003/f/1055027557.jpg

  Itselläni on käytössäni MF:n kalusto. Seuraksi pitäisi tulla parin viikon sisällä Dynaudion kaiuttimet.
   
 3. Koljatti

  Koljatti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.10.2001
  Viestejä:
  761
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tuohan on aivan loistava kuulla! :) Harkinnan alle vahvasti siis Musical Fidelityn tuotteet... Pitääpä tässä kuitenkin miettiä. liekö tuo X-sarja sitten liian huonohko kyseisille kajareille, kun tuossa messukuvassakin on lähes kalleimmat MF:n mallit dynikoissa kiinni ;) Hmm..
   
 4. D23

  D23 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  X-sarjassakin riittää vaihtelua. Mitä olet harkinnut? Vahvistinpuolella näyttäisi olevan X-80 ja X-150 integroidut sekä X-Pre etunen ja X-P200 päätevahvistin. Kyllä kait nuo kaikki sopivat hyvin 52SE:n kanssa yhteen. Sinäänsä (IMHO) en usko myöskään muiden LAADUKKAIDEN vahvistinmerkkien paljoa häviävän/voittavan kun puhutan äänenlaadusta.

  Jos varmanpäälle haluaa pelata, niin silloin voisi kokeilla kWP -etusta ja paria kW-monoblokkia joita käytettiin messuilla Dynaudio Evidence Temptation seurana.(huom! ei pidä sekoittaa juuri ilmestyneisiin "halpoihin" kW PreAmppiin ja kW 750 päätteeseeen). Tuo kattaus vaatii kyllä hiukan tilaa, sillä etusille ja päätteillä on erilliset virtalähteet, jotka painavat yksinään jo lähes tarpeeksi.

  http://pic4.videogon.com/i/he2003/f/1055103508.jpg
   
 5. Chauron

  Chauron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
  Dynaudion 52SE:t ovat siinämielessä vaativat kaiuttimet, että ne vaativat kunnolla kuria toimiakseen kunnolla, eli vahvistimen joka käytännössä pitää noita orjinaan. Siinä mielessä olisikin järkevä kokeilla vaikka jotain järeää, stereovahvistinta. Tällaisella saanee helpoiten kaiken irti Dynaudioista, kunhan vain valitset vahvistimen jonka saundi on miellyttävä. Testaa siis omalla laitteistollasi ja etenkin kotinasi.

  Järeä pääte, laadukas etunen sekä kivalta setin kanssa kuulostava cd-soitin. Balansoidut liittimet kenties molempiin (soitin->etunen).
   
 6. Koljatti

  Koljatti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.10.2001
  Viestejä:
  761
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mietin tässä, että jos ostaisin seuraavan kokoonpanon:

  -MUSICAL FIDELITY X- RAY V3 CD Player

  -MUSICAL FIDELITY X-150 Integrated Amplifier

  -MUSICAL FIDELITY X-10 V3 Tube Buffer (tämä toosa ilmeisesti parantaa ääntä entisestään? Ainakin kovin kehuttu laite...)

  - ... Puuttuuko vielä jokin? CD:itä siis nyt alustavasti kuuntelen... LP innostus tulkoon myöhemmin jos on tullakseen...

  Eiköhän kuitenkin tuollaisella kokoonpanolla Dynat pääse jo oikeuksiinsa kunnolla..?
   
 7. D23

  D23 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvältä tuo näyttää. Vinyylisoitin on kyllä "must", joten suosittelen ilman muuta sen(kin) hankkimista jos vain kiinnostusta riittää.

  Tuo Tube Buffer on vähän jäänyt minulta sivusuun. Se siis laitetaan CD:n ja vahvistimen väliin? Signaalitielle? Varmasti muuttaa ääntä, mutta en tiedä parantaako. Pitää varmaankin ottaa selvää kyseisestä laitteesta. Aikoinani kuulin vastaavasta, mutta luulin että ne jäivät menneen talven lumiksi. Kuka noita myy Suomessa?
   
 8. Koljatti

  Koljatti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.10.2001
  Viestejä:
  761
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä käsittääkseni. Tuota laitetta on nimenomaan kehuttu, että se tuo MF CD soittimen äänenlaadun täysin uudelle ulottuvuudelle, jopa MF:n lippulaiva vahvarimallistojen tasolle... (tri-vista jne) Liekö väitteellä sitten perää, mene ja tiedä, mutta näin monien lehtien arvosteluissa ollaan todettu... Minä ajattelin kyllä vakavissani tuon laitteen hommata X-rayn ja X-150:n kaveriksi... :thumbsup:
   
 9. D23

  D23 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  CD-soitinten erot eivät välttämättä kaikissa olosuhteissa kovin suuria taida olla. Tuo Tube Buffer ei liene puritanistien mieleen, mutta mitä väliä sillä on jos musiikki kuulostaa sen kautta kuljetettuna paremmalta ja itse on tyytyväinen. Itse kyllä jättäisin moisen härvelin kauppaan :)
   
 10. Chauron

  Chauron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
  Jepjep. Jos soittimelle on taattu pelkkä pyörittimen rooli, eli ääni johdetaan digitaalisena soittimesta ulos, on se sama vetää suoraan sinne vahvistimelle saakka. Muuntimia käyttäessä taas asia on eri. Mutta jos äänestä tulee liian "kuiva", voi TB:llä yrittää vaikuttaa siihen ääneen positiivisesti.

  Kannattaa testata tuon bufferin vaikutusta ääneen. Jos huomaat sen olevan mitätön, elä osta.
   
 11. D23

  D23 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  "3 minuuttia myöhemmin".

  Tuon Tube Bufferin tarkoitus on ilmeisesti saada digitaalinen äänite kuulostamaan analogiselta? Ihan hyvä tavoite sinällään, sillä kyllähän analoginen ääni syystä tai toisesta kuulostaa paremmalta (en nyt puhu mistään muovistereopaketeista).

  Jos tulkitsin oikein, niin Tube Buffer on siis eräänlainen ulkoinen sävysäätölaite.
   
 12. Zipman

  Zipman Genelec Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.02.2002
  Viestejä:
  7 044
  Saadut tykkäykset:
  166
  Putkihan siellä sisällä on. Eli säröä lisätään, joka sitten kuulostaa paremmalta. Miksi ei?
   
 13. D23

  D23 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, näin taitaa olla. Eikös tuolla Saksanmaalla joku tutkijahörhö testannut koehenkilöiden kera putki- ja transistoritekniikoiden eroja (viittaus Hifi-lehden taannoiseen juttuun). Vaikka tutkimus ei ikinä valmistunut, niin kuuntelukokeet ennätettiin tehdä. Koehenkilöt pitivät enemmän putkisoundista, jossa säröarvot olivat korkeampia kuin transistorilaitteissa.
   
 14. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8

  Tutkimus jäi nk. höpöhöpö- asteelle, mutta erittäin paljon mahdollista ja jopa todennäköistä että näin on. Samasta syystä silmääkin hämätään pehmentämällä kuvaa jottei pikselit erotu.

  Toinen juttu on se että kannattaako ostaa "merkki" putkilaite sinne väliin, vai kokeilla halvemmalla/diy laitteella samaa efektiä. Kovin kummoisesta kytkennästä kun ei kyse ole, lähinnä läpiviennistä kevyellä putkivahvistuksella.

  Aiemmin taisin tänne postata, mulla oli hetken lainassa Presonus "Blue Tube", mikrofonietunen. Pistin lystikseni kiinni siihen CD-soittimen, säädin tasot "sinnepäin" ja soimaan. Kevyimmällä "drive" asennolla olin täysin varma että saundi on tavallaan parempi. Niin pitkään en testannut jotta olisin ollut varma onko kyse uutuudenviehätyksestä vai mistä. Mutta säätövaraahan tuollaisessa on, tosin kuin monissa hifi- vehkeissä. 1 gainin säätöön(eli paljonko käytetään putkea) sovitettu potikka ei lienee liikaa vaadittu, mutta sehän tappaisi siitä sen "high end:n", kuten eräs raskaan kaluston harrastajakaverini sanoi, pilke silmäkulmassa.

  Samat AX12- putket muuten kuin monissa putkietusissa, cd- soittimissa jne.

  Sinällään tuo MF:n laite ei ole tolkuttoman kallis, mutta eipä siellä monella eurolla osiakaan ole.
   
 15. booyaa76

  booyaa76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on tuo MF X-150, ja olen ollut erittäin tyytyväinen. En tiedä onko se juuri se eniten "high-endmäinen" testaamistani vahvistimista (Primare A20mk2, Audio Analogue Puccini SE, Creek 5350SE, Rotel RA-1062, Cairn 4808, Densen beat 100 mk3), mutta ainakin se on minusta miellyttävin ja rytmikkääseen musiikkiin kuin omiaan. X-150:stä kuunneltuani en edes harkinnut noita muita.

  Napakka ja voimaa uhkuva basson erottelu etenkin säväytti. Ja niinkuin sanottu, rytminen syke hoitui hienosti.

  Omistan myös X-DAC v3:n yhdistettynä juuri tuohon puhumaanne X-10 v3:n. Sen voin kertoa kokemuksistani, että siinä missä pelkkä X-DAC oli todella tarkka ja kaivoi levyltä esiin kaiken, on X-DAC + X-10 v3 combo enemmän analogiseen päin kallellaan. Myöskin alarekisterin voima lisääntyi. X-10 v3:han on mu-vista putket (mm. MF A5 CD-soitin, ja ainakin tri-vista SACD soitin, sisältää muistaakseni samat putket) sisältävä laite.

  Erittäin tyytyväinen olen ollut, ja seuraavaksi haenkin parannusta hankkimalla X-PSUn noille virtaa jakamaan. Kunhan lompakko taas antaa myöten... ;)
   
 16. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  En näkisi kyllä mitään järkeä putkilaitteiden ketjuttamisessa. Eli ennemmin, jos sen putkilla kompressoidun&säröytetyn saundin haluaa, niin sitten yksi laite joka sen hoitaa- oli se sitten missä vaiheessa ketjua tahansa. Eli Putki CD->putkilinja->putki etunen->putkipääte alkaa jo kuulostaa hieman hullulta, joka vaiheessa kun sitä signaalia säröytetään ja kompressoidaan.

  Eli mielestäni ennemmin yksi laite, oli se sitten signaalin lähde tai esivahvistin(mieluiten säädettävä, saa siitten asettaa särön&kompression omalle korvalle sopivaksi), joka säröyttää tarpeeksi. Muuten sitten niin "puhtaana" kuin mahdollista.

  Lisäys; Onko noissa X- sarjalaisissa huonot virtalähteet tms. vai miksi erillinen?
   
 17. Väre

  Väre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minullakin olisi hieman samantapainen projekti menossa, eli uusille kaiuttimille(Dynaudio contour 1.3mk2) pitäisi saada kunnollinen vahvistin + CD-soitin. Hintaluokka on kuitenkin kertaluokkaa pienempi, 1000e on ehdoton maksimi. Nykyisin vahvistimen virkaa hoitaa wanha yamaha RX-V595a. Nähtävästi tuon perään saa laitettua erillisen stereovahvistimen hoitamaan pääkanavia(tai näin ainakin ymmärsin kun manuaaleja lueskelin). Kannattaisiko tässä alkaa vaihtamaan myös tuo kotiteatterivahvistin uudempaan, vai riittääkö hyvän stereovahvistimen laitto?

  Eli ehdotuksia noin 500e:n hintaluokan vahvistimista otetaan vastaan. CD-soittimet suunnilleen samasta hintaluokasta kiinnostavat. Laitteet olisi tarkoitus ostaa käytettynä, joten ovh voi olla hieman isompikin.
   
 18. booyaa76

  booyaa76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Coyote:n avainsana: "Mielestäni".

  Eli pointtina se, että vaikutukset ääneen on KOETTAVA sohvalla takakenoon nojattaessa mielummin kuin lukemalla teknistä dataa ja mittausarvoja. Itse en edes vaivaudu moiseen elektroniikkaan syventymiseen, koska niin monesti se mitä kaiuttimista lopulta kuuluu ei ole linjassa mittausten kanssa.

  Ei ole tarkoitus siis millään tavalla ilkeään sävyyn kritisoida - meillä kaikilla on omat periaatteemme ja hyvä niin!

  Tuosta combostani muuten löytyy testattuakin tietoa sitä hakeville linkistä:

  http://www.musicalfidelity.com/mf/en/News/reviews.jsp?pid=2678
   
 19. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Kyllä, toisaalta, eikö ketjussa säröyttäminen tunnu vähän hassulta, kun homman voisi hoitaa yhdellä laitteella jolla sitä saa tarpeeksi? Kuskaa signaalin vaikka DA/muuntimeen digitaalisena, ja muuntimessa sitten on tarpeeksi räyhäkät putket.

  Ihan kustannustehokkaastikin ajatellen niin tuntuisi fiksuimmalta ratkaisulta.
   
 20. booyaa76

  booyaa76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Coyote:

  Voi olla, mutta löydäpä sitten jostain se DA-muunnin jossa tarpeeksi räyhäkät putket on. Ja sitten jos se löytyy, niin muidenkin asioiden tulisi olla kunnossa - kuten esim. itse DA muunnin. X-DAC + X-10 yhdistelmästä maksoin 1000eur, ja se on siten aika edullinen paketti, joka hakkaa mm. X-RAY v3 CD-soittimen (ovh. 1250eur) mennen tullen.