Dummy USB-hiiri

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana Nollabitti, 03.05.2013.

 1. Nollabitti

  Nollabitti Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole koskaan tottunut käyttämään tasohiirtä koska minulla on niin pitkään ollut ThinkPadeja ja olen tottunut tappihiireen. Hiiren asetuksissahan on mahdollisuus valita, että tasohiiri kytkeytyy pois päältä jos USB-hiiri on liitettynä tai sitten ei.
  Yksi mahdollisuushan on kytkeä tasohiiri kokonaan pois päältä, mutta kun Samsungini ei parita Bluetooth-hiiren kanssa moitteetta niin sitten joutuisi aina etsimään USB-hiiren päästäkseen pälkähästä.

  Katkaisin USB-kaapelin ja etsin kytkentäkaavion. Ensin kytkin data+ - piuhan maihin 20kohm trimmerillä, sitten vielä data- - piuhan. En onnistunut matkimaan hiirtä, tasohiiri pysyi elossa. Nyt siis kytkin trimmerin liukuun datapiuhat ja trimmerin toisen pään maahan.
  Seuraavaksi laitoin 10kohm trimmerin jännitteenjakajaksi kummallekin datajohdolle, ei toiminut toivomallani tavalla

  Mahtaako tietokone edellyttää jonkin taajuista kanttiaaltoa datapiuhoista, että tietokone tunnistaisi portissa olevan hiiren? Olen jopa Googlettanut nokkelasti "Fake USB mouse" ym. :cool: Ei auta, ei leikkaa.................
   
 2. rtahtinen

  rtahtinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2010
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietokonehan tunnistaa liitettävän usb-laitteen (hiiri, tulostin, jotain muuta), eli joku komponentti siitä hiirestä informaation tietokoneelle kertoo. Eikun rottaa palasiks ja koittamaan kuinka pieneks sen "dummyn" saa piirilevyn kanssa...

  edit: taitaa olla helpoin ostaa joku langaton hiiri jossa tulee "nanovastaanotin", se tunnistuu hiireks ja säästää hiuksia :)
  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...ss-Mouse-M185-Swift-Grey-optinen-langaton-hii
   
  Viimeksi muokattu: 03.05.2013
 3. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkä hieman ohi kysymyksen, mutta eikö tuota tasohiirta saa jollain näppäinyhdistelmällä päälle/pois? Ainakin tässä Asuksessa ja monessa muussakin koneessa saa.

  Luulisi olevan helpompaa kuin USB:n repiminen.
   
 4. Nollabitti

  Nollabitti Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos molemmista hyvistä kommenteista. Seuraavaksi alankin selvittää onko olemassa sellaista näppäinyhdistelmää joka puree tähän.
  Minulla on ylimääräinen nanovastaanotin - ei auta.

  Todella ymmälläni olen siitä, tämä http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...tiivinen-USB-sovitin-PS-2-nappaimistolle-ja-h tekee sen mitä haluan. Ihmettelen sitä kovasti kuten sitäkin, että se on otsikoitu "Aktiiviseksi". Aktiivisuuden tulkitsen niin, että se +5V avulla pollaa vuorotellen hiirtä ja näppäimistöä. Kuitenkaan kun kumpaakaan ei ole kytkettynä sehän haistelee kelluvia linjoja. Toisaalta sen pollaamisen yhteydessä se varmaankin antaa koneelle tiedon siitä kumman linjoja se kulloinkin tutkii.

  Tätä adapteria en edes avaa vaikkakin se ihmetyttää. Selkeyden vuoksi - siis pelkkä adapteri saa tasohiiren vaikenemaan kun on asetuksissa "poista tasohiiri käytöstä kun USB-hiiri on kytkettynä", hiirtä ei tarvita.

  Go figure.........
   
 5. Nollabitti

  Nollabitti Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jess, tämä puri! Fn+F10 poistaa tasohiiren pois käytöstä. Käytän yleensä miniläppäriä parvekkeella istuessani ja on turhauttavaa kun vaikkapa fleecepusero vähän koskettaa hiiren painiketta niin se reagoi siihen heti ja turhan usein.

  Kiitoksia, "oikke pal"!