Dumb and Dumber To (Bobby Farrelly/Peter Farrelly, Jim Carrey, Jeff Daniels)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana tuna, 24.01.2014.

 1. tuna

  tuna Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 485
  Saadut tykkäykset:
  252
  Jatkoa elokuvalle Dumb & Dumber (1994). Pääosissa jatkaa Carrey/Daniels ja ohjaajina Farrellyn veljekset. Warner Bros ei ollut kiinnostunut elokuvan tuottamisesta, mutta he sallivat toisen studion jatkaa hanketta. Itsenäinen yhtiö Red Granite rahoittaa $35 miljoonaa maksavan jatko-osan ja Universal Pictures hoitaa Pohjois-Amerikan jakelun.

  Elokuvassa kerrotaan mitä Lloyd Christmas ja Harry Dunne ovat touhunneet viimeiset 17-18 vuotta. Harry ja Lloyd etsivät yhtä kauan kadoksissa ollutta "lastaan", saadakseen uuden munuaisen:).
  Ensimmäinen osa oli yksi hauskimmista komediaelokuvista ja omat odotukset jatkoa kohtaan ovat korkealla. Onneksi elokuvan pääosissa jatkavat Carrey ja Daniels, jotka olivat ensinmäisen leffan kantava voima!

  Ensi-ilta 11.14.2014 (USA)
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2014
 2. The Ring

  The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  02.12.2002
  Viestejä:
  1 526
  Saadut tykkäykset:
  1
 3. tuna

  tuna Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 485
  Saadut tykkäykset:
  252
  Hyvältähän tuo traileri näytti! Dumb & Dumber (1994) on yksi parhaimmista komediaelokuvista kautta aikojen. Toivottavasti ensimmäisen osan komediallinen "taikuus" ollaan saatu aikaiseksi tähänkin:thumbsup:
   
 4. Kristian

  Kristian Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 702
  Saadut tykkäykset:
  89
  En ole alkuperäistä nähnyt, mutta tämän jatko-osan traileri kyllä osoitti ettei ilmeisesti tarvitse nähdä kumpaakaan. Meni huumori tuonne alatyylin puolelle...
   
 5. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 887
  Saadut tykkäykset:
  207
  Aika mukava trippi 90-luvulle. Leffa mukailee paljon ykkösosaa ja palauttelee sen juonta mieleen. Muutamassa kohdassa tuli naurettua ihan ääneenkin, tosin välillä eivät naurattaneet vitsit lainkaan. Suurin heikkous leffassa ovat Carreyn ja Danielsin silmät, joissa ei näy yhtä huoleton asenne elämään kuin ykkösosassa - he eivät näytä yhtä tyhmiltä kuin ovat olevinaan. Kyllä tämä silti hyvälle tuulelle sai.
   
 6. VeZius

  VeZius Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  639
  Saadut tykkäykset:
  26
  Eilen tuli tämä käytyä katsomassa, teatterissa oli peräti 6 ihmistä, niin sai katsoa rauhassa.

  Jos tykkää ensimmäisestä osasta, niin varmasti tykkää tästäkin. Elokuva tuntui 90-luvun komedialta, sekä juonellisesti, että vitseiltään. Ei ollut edes mitään ärsyttäviä viittauksia sosiaalisiin medioihin tai muihin nykyajan trendeihin, mitä muissa uusissa komedioissa on aina ihan pakko olla.

  Tämä oli todella positiivinen yllätys. Tästä uroteosta tekee nyt mieli antaa jopa 5/5.
   
 7. Reddington

  Reddington Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Vaikuttaa hyvältä!

  Dumb and Dumbereria ei kai lasketa mukaan tähän saagaan? Original toimi kun lähti oivalluksesta komiikka on tyhmää.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2014
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 797
  Saadut tykkäykset:
  1 121
  eieieieiei!
   
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 797
  Saadut tykkäykset:
  1 121
  Olipas mukava nostalgiatrippi. Ei mitään komediallista ilotulitusta, mutta nykyisten komedioiden joukossa timanttia. Harmi, että tällaisia ei enää oikein tehdä. 4/5 pojoa.
   
 10. Liekinheitin

  Liekinheitin Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 513
  Saadut tykkäykset:
  81
  Enkö tänne kommentoinut mitään, vaikka kävin heti ensi-illassa näkemässä? En näköjään. No kuten vaikka nepa tuossa, minäkin tykkäsin. Paljonkin. D&D2 nauratti, jos ei yhtä paljon kuin ensimmäinen, niin paljon silti. Ja se on todellakin harmillisen poikkeuksellista nykykomedialta. Mitähän tällä vuosituhannella onkaan tullut sellaisia, jotka ovat naurattaneet... Borat, Ted ja tämä. Ali G. No, ehkä unohdan jonkun, mutta en kyllä montaa.

  Mutta joo, tämä siis oli hauska. Erittäin yllättävä seikka, varsinkin kun traileri oli enemmän ärsyttävä kuin hauska. Uskallan suositella, jos ykkösen huumori iski.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 670
  Saadut tykkäykset:
  179
  Ensimmäinen Dumb and Dumber on allekirjoittaneelle ehkä se kaikkien aikojen rakkain ja nostalgisin komedia Christmas Vacationin ohella. Siinä missä tämä Farrellyn veljesten klassikko sekoitti onnistuneesti komedia-, draama- ja road movie -genrejä keskenään, niin tämä jälkimmäinen pyrki täyttämään huonosti kyhätyn tarinansa huumorilla, jota Tom Greenkin pitäisi älyvapaana. Lloydin ja Harryn ÄO:t olivat myös ottaneet aimo harppauksen alaspäin, mikä ei ollut hyvä asia: ensimmäinen elokuva oli sinänsä uskottava, koska vaikka päähenkilöt olivat yksinkertaisia ja omasivat isoja aukkoja yleissivistyksessä, niin heillä oli sentään jonkinlaista järjenjuoksua, jota taas tämän elokuvan päähenkilöistä ei löytynyt. Herrat Carrey ja Daniels onnistuivat toki muuten palaamaan entisiin rooleihinsa, joskin Carreyn maagisuus ei ollut enää ihan entisensä.

  Farrellyn veljeksillä on ollut potentiaalia tehdä iso läjä klassikkokomedioita, mutta oikeastaan vain Nuijan ja Tosinuijan lisäksi vain Sekaisin Marista sekä Hal ja Iso Rakkaus (kumman paljon parjuttu elokuva, koska tämä toimii joka katselukerralla niin huumorin kuin tunnepitoisuudenkin osalta) ovat olleet napakymppejä. Jostain kumman syystä he välillä poikkeavat näissä elokuvissa esiintyvästä, toimivasta kaavasta (draamaelementtejä sisältävä kasvamistarina/road movie, jossa on omatakainen soundtrack ja sivuhahmot ja jossa huumori on loppujen lopuksi hyvällä maulla tehtyä) ja tekevätkin yhtäkkiä sisällöttömämpiä ja älyvapaampaa huumoria sisältäviä tekeleitä.

  2+/5 :naminami::naminami::)
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2014
 12. Liekinheitin

  Liekinheitin Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 513
  Saadut tykkäykset:
  81
  ^ Vielä tarkennuksena: tämä ei siis naurattanut? Yhtään? Kö?
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 670
  Saadut tykkäykset:
  179
  No ei kyllä kamalasti. Kissan
  höyhenilmavaivat
  taisi olla ainoa kohta, jossa suoranaisesti nauroin.

  Vähän sama ilmiö (tosin paljon lievempänä) on nähtävissä Frendeissä, jos vertaa viimeisten kausien huumoria niitä edeltäviin kausiin. Pitkään Frendien huumori tuki tarinaa ja vaikka se välillä saattoi olla hyvin lapsellistakin, niin se oli aina hyvällä maulla tehtyä. Sitten yhtäkkiä kuvioihin tuli haipornot ja mustetahran etsimiset haaroista. Tällaista huumoria on toki nähtävissä lähes jokaisessa 2000-luvun spoof-elokuvassa, joten ehkä, valitettavasti, kyse on vain nykyajan trendistä, eikä suoranaisesti tekijätiimin tuottaman laadun inflaatiosta.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2014
 14. Liekinheitin

  Liekinheitin Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 513
  Saadut tykkäykset:
  81
  Se on tuo huumori kyllä monimutkainen juttu. Monesti joutunut ihmettelemään, miten joku nauraa jollekin elokuvalle hysteerisesti koko ajan, kun itse ei yhtään, tai todella harvoin. Ja tässä taas toisinpäin, kun minua nauratti paljonkin. Mutta näin se menee!
   
 15. LeffaHenkka123

  LeffaHenkka123 Guest Guest

  Liittynyt:
  13.09.2014
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todella huono elokuva mielestäni. Vitsit oli todella tyhmiä, kuten he menevät uimaan järveen joka on ydinvoimalan vieressä ja ne hohtaa vihreänä, vähän niin kuin Simpsoneissa. Paras tapa selittää tämä elokuva on tällä tavalla. Dumb And Dumber on Simpsonit alkuajoilta eli kaudet 3, 4, 5.. Eli se oli loistavaa, huumori oli hauskaa ja niihin ei koskaan kyllästynyt. Dumb And Dumber 2 on Simpsonit nykyään eli Simpsons Movie (minun mielestäni), kaudet 21-26, mikä ei ole kovin hyvää. Ja mä keräilen Simpsoneita, omistan kaikki 17 kautta ja tulen silti keräämään, koska kommenttiraidat ovat todella hauskoja.

  20 vuotta ekan osan jälkeen ja tämä on parasta mitä saa? Jim Carrey ei ollut ollenkaan hauska, Farrelly veljekset ovat surkeita ohjaajia nykyään
   
 16. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 526
  Saadut tykkäykset:
  107
  Tätä minäkin kirosin, varsinkin Harry oli ensimmäisessä leffassa toisinaan se (hiljainen) järjen ääni Lloydin korvassa, mutta jatko-osassa molemmat olivat idioituneet entisestään reippaasti. Molemmista oli lisäksi tullut ilkeitä sekä toisiaan että muita kohtaan, kun ensimmäisessä tekivät kyllä hyväntahtoista jäynää mutta eivät olleet mulkkuja. Lisäksi koko sivuhahmojen kirjo oli jatko-osassa yksiä idiootteja, kun ensimmäisessä leffassa sentään muut kuin pääpari olivat kohtuullisen normaaleja ihmisiä.

  Kuten edeltä saattaa päätellä, ensimmäinen Dumb and Dumber on yksi suosikkikomedioitani, mutta tämä ei naurattanut kertaakaan. Lähinnä kävi sääliksi Carreyta ja Danielsia että menivät tähän suostumaan.
   
 17. Liekinheitin

  Liekinheitin Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 513
  Saadut tykkäykset:
  81
  No jaa. Kuolleen papukaijan myyminen sokealle pennulle... "älkää menkö kuolemaan sillä aikaa" vanhukselle... koko salkullisen rahaa tuhlaaminen? Ei kai ne mitään enkeleitäkään olleet :D

  En tiedä tuosta tyhmenemisestä, että oliko se tosiaan niin huomattavaa verrattuna ensimmäiseen elokuvaan. Olihan ne siinäkin jo täysiä pässejä, mutta voi se pitää paikkansa. Voidaan tietysti huomioida, että hahmot ovat nyt 20 vuotta vanhempia. Noin merkittävän ajan jälkeen muutos ei välttämättä ole niin epärealistinen juttu kuin jos tämä tapahtuisi vaikka pari vuotta ensimmäisen jälkeen.
   
 18. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 797
  Saadut tykkäykset:
  1 121
  Vaikka itse tykkäsin elokuvasta, niin tuo ilkeys oli kyllä semmoinen juttu, mikä hieman ikävästi pisti silmään. Kuten IMDB:ssäkin sanotaan ensimmäisestä elokuvasta :"The cross-country adventures of two good-hearted but incredibly stupid friends.", niin tässä jatko-osassa kyllä tuo good-hearted oli jäänyt pois.
   
 19. Liekinheitin

  Liekinheitin Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 513
  Saadut tykkäykset:
  81
  Kysymys, ehkä retorinen sellainen, kuuluu: eikö roolihahmo saa olla ilkeä? Katson juuri Pitkän Jussin majataloa, ja en TOD halua Fawltyn muuttuvan hyväsydämiseksi tai kiltiksi! :) Kai se on makuasia, ehkä.
   
 20. Resurssi

  Resurssi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ykkösosahan on tietenkin legenda, 4 tähden leffa, eikä tää kakkonen sen tasolle yltänyt (en sitä odottanutkaan), mutta hyvä 3½ tähden leffa tämäkin, joka oli paikoin hauskakin, eniten hymyilytti/nauratti se kohta, kun
  Carreyn ja Danielsin hahmot muina miehinä menivät zambonilla autojen joukossa autoteillä, ja taustalla soinut musiikkikin oli siihen sopiva. :D

  Ihmettelin jo, että missäs se kiekkolegenda Cam Neelyn ykkösosasta tuttu hahmo viipyy (kun luin, että sekin on tässä mukana), mutta tulihan se lopulta lopputekstien jälkeen.:D

  Hieno nähdä jatko-osia näille 90-luvun klassikkoleffoille, joissa seikkailevat tutut hahmot, kuten Nuija ja tosinuija (ja vielä Carreyn ja Danielsin näytteleminä) ja Turtlesit. Mrs. Doubtfirellekin oli suunnitteilla jatko-osa, jossa pääosassa olisi ollut edelleen Robin Williams, muttei sitä nyt sitten sattuneesta syystä tulekaan.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2014