Don’t Let Go (2019)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 15.08.2021.

 1. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 221
  Saadut tykkäykset:
  155
  [​IMG]

  Jacob Estesin ohjaama yliluonnollinen rikosdraama Don’t Let Go (2019) yhdistelee aihelmia sellaisista elokuvista kuin Frequency, The Butterfly Effect ja Bent Coppers. Uhkarohkea pannukakku.

  Rikosetsivä Jack Radcliffin (David Oyelowo) veli Garret (Brian Tyree Henry) on pikkurikollinen ja tämän tytär Ashley (Storm Reid) joutuu ajoittain turvautumaan setäänsä. Eräänä iltana Ashley soittaa Jackille ja kertoo että joku on tunkeutunut heidän taloonsa. Kun Jack ehtii paikalle, on koko perhe murhattu (myös koira).

  Hautajaisten jälkeen Ashley soittaa Jackille, vaikka hän on kuollut.
  Vähitellen selviää, että Ashley soittaa kahden viikon päästä menneisyydestä eikä tiedä kuolevansa. Koska Jack tietää, mitä on tapahtunut, hän voi neuvoillaan auttaa Ashleya pelastamaan koko perheen.

  Näin Jack muuttaa menneisyyttä, mutta se ei auta. Asiakirjat ja rikospaikkavalokuvat muuttuvat, ja niistä ilmenee, että perhe murhattiin päivää myöhemmin toisella tavoin.

  Ashley ja Jack koettavat selvittää ja ehkäistä uutta murhaa, jonka tekijä on ”Charlie”. Tästä huolimatta Ashleyn vanhemmat kuolevat mutta menneisyys muuttuu sillä tavoin, että Ashley itse pääsee nyt pakoon ja murhaaja — Jackin työpari Bobby, korruptoitunut poliisi — seuraa häntä sen ajan Jackin luo. Menneisyyden Jack ampuu Bobbyn, ja tulevaisuus, jossa Bobby aikoo kaksi viikkoa myöhemmin ampua Jackin, pyyhkiytyy pois.

  ”Charlie” oli korruptoituneiden poliisien liittouma.

  Elokuvan juoni on kömpelösti rakennettu, ja yliluonnollisia tapahtumia perustellaan rukouksen voimalla: usea ihminen oli pyytänyt Jumalalta, että perhesurman olisi voinut peruuttaa. Niinpä JPY (Jumalan Puhelinyhdistys) järjesti epätavallisen linjan. Herää kysymys, miksei Jumala alun alkaen estänyt koko perhesurmaa.

  Pupuna sopassa ärsyttävä lapsinäyttelijä.

  Jos piditte elokuvasta Street Kings, katsokaa mieluummin se.

  1/5

  Ensi-ilta Yhdysvalloissa: 30.8.2019.

  Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-50) ei ole mitään lisämateriaalia. Muutama kuvanäyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]