Dolby Vision

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana mopsi, 01.12.2019.

 1. mopsi

  mopsi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.11.2012
  Viestejä:
  571
  Saadut tykkäykset:
  31
  Katsoin ensimmäistä kertaa 4K leffaa ylipäätään (Netflix, The Irishman).

  Kuvavaihtoehdot olivat Dolby Vision tumma tai Dolby Vision kirkas. Dolby Vision tumma vaihtoehdolla kuva näytti elokuvamaiselta. Dolby Vision kirkas vaihtoehdolla kuva näytti kirkkaammalta ja terävämmältä, mutta elokuvamaisuus oli poissa - kuva näytti saippuaoopperaefektimäiseltä. Toisaalta se näytti ehkä luonnollisemmalta = siltä miltä silmä näkee maiseman livenä arkielämässä. Kun olen kuitenkin tottunut näkemään elokuvat "elokuvamaisena", niin en oikein tiedä kumpaan vaihtoehtoon kallistuisi. Totuttelemista tuossa Dolby Vision kirkas vaihtoehdossa ainakin olisi enemmän katselutilanteessa.

  Kumpaa vaihtoehtoa itse käytätte? Joku asioista enemmän tietävä voisi avata eroja näiden kahden kuvatilan välillä yleisesti ottaen?
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Saakohan jostakin ladattua Dolby Vision demopätkiä tai trailereita? Mieluiten Sonyn ymmärtämässä formaatissa, jos niillä on jotain eroa. Ilmeisesti pitäisi usb-tikulle laittaa ja sieltä toistaa suoraan töllössä, koska Windows ei suoraan tue Visionia vaan HDR10:iä?

  Demo-worldissa näkyy olevan viisi Dolbyn omaa pätkää maininnalla "Atmos / TrueHD 7.1 H265 / 23.97p / 10Bit / DV" sekä useampi sekalainen "Dolby Digital 5.1 H265 / 23.97p / 10Bit / HDR". Nämä ovat vain laitevalmistajien parin sekunnin demoja mitä kaupoissa pyöritetään ruudulla, tavoitteena saada ohitse vaeltava kuluttaja nostamaan sekunniksi katseensa ylös puhelimestaan. UHD leffatrailereita ei näkynyt tuolla.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2019
 3. northrob

  northrob Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.03.2006
  Viestejä:
  338
  Saadut tykkäykset:
  18
  LG:ssä (?) taitaa olla tehtaan jäljiltä liikkeen siloittelut päällä DV-moodissakin eli heti alkuun se pois päältä.

  Ainakin vanhemmassa B6:ssa DV Bright mitattu kirkkaus asettuu standardin mukaisen SMPTE 2084 käyrän kirkkaammalla puolella eli on epätarkempi moodi vaikkakin silmälle ehkä miellyttävämpi, jos katselutila on valaistu.