DNA:n kaapelimodeemin (Sagemcom) kautta WOL (Wake On LAN)

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana jimhoyle, 14.11.2016.

 1. jimhoyle

  jimhoyle Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko kukaan saanut toimimaan Wake On LAN over internettiä? Eli koneen herättämistä internetin yli? Sain jo kahdelle koneelleni sisäverkossa WOL:in toimimaan. Säädin Dynamic DNS:n kuntoon DtDNS.net-palvelun kautta, ja sain waken jo toimimaan sekä Windowsista (WOL Magic Packet Sender) ja iOS:ista (Mocha WOL), ja koska hostina on hostname eikä IP-osoite, niin kuvittelin jo, että homma toimisi ulkoakin päin. Mutta se toimikin vain sisäverkosta käsin.

  Kännykältäkin WOL toimii siis kahdelle eri PC:lle, jotka ovat saman kaapelimodeemin alla. Modeemi on Sagemcom F-3284DC eli luultavasti uusin DNA:n vuokrakaapelimodeemi. Tämä iOS:in Mocha WOL resolvaa hostnamen oikein nykyiseksi IP:ksi. Kun painaa Wake up ulkoverkon läpi, niin tulee Sending WOL packet to [MAC], IP 255.255.255.255. Näin kai pitäisikin olla. Mutta Magic Packet ei mene koneelle asti. Kun laitan kännykkään wifin päälle, ja näin ollen olen sisäverkossa, niin Mocha sanookin Sending WOL packet to [MAC], IP 192.168.0.255 ja kone herää heti.

  Missähän kohtaa vika on, että ei toimi ulkoverkon läpi? Vai onko tällainen edes mahdollista ilman häkättyä reitittimen firmwarea (DD-WRT)?
   
 2. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 057
  Saadut tykkäykset:
  162
  En ole ikinä kokeillut, mutta wol paketit pitänee lähettää broadcast osoitteeseen (koska sillä herätettävällä masiinalla ei ole IP osoitetta) eli sinun tapauksessa tuo broadcast lienee 192.168.0.255). Eli sinun pitäisi tehdä porttiohjaus (mikä portti wol nyt onkaan) broadcast osoitteeseen. En tiedä onko tuo kotireitittimillä tietoturvasyistä edes mahdollista. Voipi olla että jollekin muulle verkon osoitteelle pitää arp taulussa antaa broadcast mac ff:ff:ff:ff:ff:ff ja tehdä porttiohjaus siihen osoitteeseen. Ja että tuon arp lisäyksen saa pysyväksi on taas kysymysmerkki kotireittimien kanssa.

  Varmaan on jotain muitakin keinoja, luulisi googlella jotain löytyvän. Plazalta löytynee jotain oikeasti asiasta tietäviä?
   
 3. jimhoyle

  jimhoyle Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kokeilen mielelläni mitä vaan voi kokeilla. Olin laittanut koneille static IP:t, mutta totta, ei näillä taida olla sitten IP:tä kun ovat nukkumassa. Portin tulee mielestäni olla eri per kone, olen nyt käyttänyt joko 7 tai 10 ja toimii sisäverkosta. Koitin laittaa reitittimen Forwardingiin IP:ksi oikean IP.n sijaan eri IP:itä, mitä tahansa, niin aina sisäverkosta toimii portin perusteella. Mutta ulkoverkosta ei toimi. Tuolla olisi mm. Port Triggers menussa jos sillä tekee jotain (en osaa sanoa). Siitä olisi mahdollista laittaa Triggers Start+End Port, Target Start/End Port, mutta ei ota kantaa IP:seen, onkohan tuo hyödytön tässä.
   
 4. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 057
  Saadut tykkäykset:
  162
  WOL toimii verkkokortin mac osoitteiden kanssa, joten nuo IP osoitteet voi unohtaa.

  Tuolla MochaWOL sivuilla onkin ohjeet: https://www.mochasoft.dk/wizard_wol.htm (ping ja WOL on Lan pois päältä)
  Porttiohjaus ohjeet reitittimellesi: https://portforward.com/sagemcom/fast-3284/ (kohta 3. eteenpäin)

  Eli teet porttiohjauksen UDP9 --> kotiverkon broadcast osoitteeseen (192.168.0.255) ja konfiguroit MochaWOLiin DtDNS osoitteesi ja herätettävän koneen mac osoitteen.
   
 5. jimhoyle

  jimhoyle Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kiitos linkeistä. Forwardi näyttää hyvältä, 192.168.0.255, UDP9 jne., mutta ei toimi. Joidenkin sivujen mukaan harvat routterit forwardoi wakea eteenpäin (kai viittaavat sitten nimenomaan ulkoverkosta herättämiseen, koska sisäverkosta kyllä toimii). Yksi kiinnostava asetus reitittimeltä oli WAN Blocking. Kun sen laittoi pois päältä, niin Mochan pingaus alkoi toimimaan, Mocha tunnistaa, että reititin on Online. Mutta eipä sekään auttanut heräämiseen. Jaa-a, nyt loppui taas ideat itseltäni.
   
 6. jimhoyle

  jimhoyle Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  1
  Em. Mochan ohjeen subnet-workaroundia en ymmärtänyt. En ole löytänyt reitittimen asetuksista mitään subnettiin (tai subnet maskiin) liittyvää. Koneen osalta taas en nyt ole varma onko sillä merkitystä mitä asettaa IP:ksi tai subnet maskiksi silloin kun kone on päällä, vaikuttaako se siihen mitä tapahtuu kun kone on pois päältä tai standbyssä (joidenkin tekstien mukaan ehkä vaikuttaa).
   
 7. Xena013

  Xena013 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.08.2016
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  WOL on alunperin ajateltu LAN:n sisällä käytettäväksi tekniikaksi. Sen reitittäminenkin on teknisesti mahdollista, mutta käytännössä vaikeaa.

  Pystyykö reitittimen hallintakäyttöliittymään kirjautumaan WAN-puolelta (netin puolelta) ja onko siinä WOL-työkalu? Monissa kotireitittimissä pystyy ja WOL-toiminto löytyy. Jos nämä toiminnot on olemassa, käytä ennemmin niitä koneittesi etäherätyksiin.
   
 8. jimhoyle

  jimhoyle Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tässä Sagemcom F-3284DC:ssä on Advanced/Options-sivulla nyt näin:
  [ ] WAN Blocking
  [ ] Ipsec PassThrough
  [ ] PPTP PassTHrough
  [x] Remote Config Management
  [x] UPnP
  [x] SIP ALG
  PassThrough Mac Addresses = lista tyhjä.

  Jos koitan Basic/Setup-sivulla olevan WAN-IP-osoitteen laittaa toisen laitteen selaimeen, niin ei avaudu mitään, vaikka laittaisin tuohon PassThrough Mac Addresses -listaan tämän toisen laitteen Mac-osoitteen. Remote Config Management kuitenkin optioissa on (ja se varoittaa sen vaarallisuudesta), joten mitenköhän sen pitäisi toimia?
   
 9. jimhoyle

  jimhoyle Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jaa, DNA (operaattori) vastasi, että ko. modeemista on poistettu tietoturvasyistä etätoiminto kokonaan, vaikka se näkyykin valinnoissa. Tavoitteeni lienee siis mahdoton, koska myöskään www.dd-wrt.com:in sivuilla ei näy custom firmwarea tuohon modeemiin. En tiedä sitten olisiko olemassa ratkaisuksi vaikkapa jotakin matalavirtaista NAS:ia jossa olisi mahdollisesti ulkoverkkotuki ja WOL-sendaus toiseen koneeseen. Kertokaa jos tulee mieleen.
   
 10. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  DNA:n ilmaisreititin vaikuttaa melko pas... ...rajoittuneelta vehkeeltä. Muuta se siltaavaan tilaan pelkäksi kaapelimodeemiksi ja hommaa reitittimen pallille kunnon reititin. Esim. Asus valmistaa käyttöliittymältään selkeitä ja laajasti mutta helposti konffattavia reitittimiä.
   
 11. jimhoyle

  jimhoyle Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ratkaisin tämän niin, että tein Intel NUC:iin skriptin, joka pitää laitteen pois päältä keskellä yötä sekä pitää laitteen automaattisesti matalimmalla mahdollisella teholla, jos kone on idlenä. Tällöin lämmöt ovat vain vähän yli 40'C ja virrankulutus on googletukseni perusteella reitittimen luokkaa. Joten NUC toimii nyt muiden koneiden WOL-palvelimena. Aikaa tuhlaantui reippaasti, mutta nyt ainakin homma toimii.
   
  Hippo tykkää tästä.