Django (Sergio Corbucci 1966)

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & HD DVD - leffat' , aloittajana Leterface, 20.05.2010.

 1. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 007
  Saadut tykkäykset:
  173
  Toivottavasti tulee jo viikonlopuksi. Itse tilasin kanssa tänään.
   
 2. Leterface

  Leterface Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  4 649
  Saadut tykkäykset:
  81
  Django Soul Media BD vs UHD

  BD
  [​IMG]

  UHD
  [​IMG]

  Molempien levyjen SDR värit ovat molemmissa samat (kameralla otettu kuva falskaa värit). Mutta mielenkiintoinen on BD:n zoomaus jonka näin monissa still-kuvissa, BD:n ylä- ja/tai ala-laidasta puuttuu hiukan informaatiota joka on UHD:lla. Ylläolevasta kuvasta eron näiden välillä näin selkeästi alalaidan patruunoissa (joista yksi puuttuu BD:ltä), tarkemmin selitettynä sillätavalla että patruunoiden tekstuuri on selvästi parempi UHD:ssa (vaikka BD näyttääkin tämänkin yksityiskohdan käytännössä aivan hyvin).

  Yritin löytää eroja ihmisten lähikuvista mutta detaljit ovat ilmeisesti hyvin lähellä toisiaan. Toisaalta rakeet tälläisissä naamoissa ovat parempi resoluutioisia UHD:lla. Samaa oli myös nähtävissä preerian maisemakuvasta jossa UHD pystyi näyttämään tarkemmin preeriakasvuston muotoja sekä kaukaisen taustapreerian rakeet ovat nätimmät UHD:ssa vaikka BD on mielestäni oikein hyvälaatuinen.

  Itseasiassa tämä oli ensimmäinen UHD vs BD vertailuni muutamista muista poiketen (pansun BD ja sonyn UHD) jolla näin selviä eroja, vaikkakin vain pieniä eroja joita en varmasti enää näkisi reilusti yli metrin etäisyydellä 65" televisiolla (erot havaittu 10-80 cm etäisyydellä).

  Palaan ehkä asiaan jos viitsin toisen tunnin uhrata vertailuun :)
   
  Viimeksi muokattu: 18.09.2019 klo 20:36
  sokka tykkää tästä.