Digiboksit aivan täyttä kuraa!

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana petri_leskinen, 28.01.2014.

 1. petri_leskinen

  petri_leskinen Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.07.2004
  Viestejä:
  340
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten voi olla mahdollista että joka ikisessä boksissa tuntuu olevan ongelmia? Eikö näitä nyt herran luoja saada kuntoon! Itsellä on edelleenkin käytössä Humax 9500C ja kakkos tellussa 9200C, nämä ovat SD laitteita. Toimivat kuin junan vessa. Ei mitään ongelmia ja nauhoituksia on lähes päivittäin. Miten Suomessa voidaan kuvitella, että siirrytään kokonaan HD aikaan kun laitteet ovat täyttä paskaa! Itse koin noiden HD laitteiden surkeuden omakohtaisesti. Ajattelin, että nyt siirrytään HD aikaan ostamalla Humaxin Wbox. No laite oli susi. Seuraavaksi otin testiin Topfieldin 2400C version aivan samaa sontaa. Ei voinu kun palauttaa tuonkin laitteen kauppaan takaisin ja palata noihin 9500/9200 mallien käyttöön. Se siitä HD:stä.
   
 2. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  853
  Saadut tykkäykset:
  7
  Itsekin hain tuossa taannoin DNA:lta boksin (ihan sen takia, että säästyisi idioottimaiselta korttilinkityssäätämiseltä) ja pienen väännön jälkeen sain sovittua, että palautan, jos ei toimi. Kokeilin boksia ja sain ne pari ilmaista HD-kanavaa näkyviin. Itse boksi oli aivan paska (joku perusmalli ilman integroitua tallennuslaitetta). Lisäksi olisi pitänyt käydä suuntaamassa antenni uudestaan (Digitan mastolta DNA:n mastoon) ja olisi pitänyt hommata VHF-antenni lisäksi. Totesin, että PS3:n PlayTV on edelleen digiboksien kuningas ja palautin laitteen. No yllättäen DNA jatkoi kuitenkin laskujen lähettämistä, jotka piti sitten erikseen selvitellä. Tuntuu siltä, että tulen skippaamaan koko maanpäällisen HD:n ja siirryn puhtaasti nettistriimaukseen HD-materiaalin osalta. Tai jos PS4:een tai PS3:een tulee joskus PlayTV HD, niin sitä voisin harkita.
   
 3. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 462
  Saadut tykkäykset:
  187
  Johtunee näistä *ReadyHD-vaatimuksista ja ohjelmantoimittajien hysteerisestä pelosta, että esim. Salatut Elämät vuotaa HD:nä nettiin yleiseen mitenkään kontrolloimattomaan jakeluun...
  Sitten, että nuo *ReadyHD-vaatimuksien sisältämä CI+ -salaus on voitu toteuttaa laitevalmistajien toimesta "sieltä missä aita on matalin" -tyyliin ja edelleen laitevalmistajien jatkuvista hintapaineista johtuen karsituista laitteistoista, eli on vain yksi kortinlukija eikä edes paikkaa salausmodulille, keksi itse lisää...

  Oma Miraclebox M9 toimii hyvin, mutta kun asun AntenniHD:n mustassa aukossa ja kaapelia ei saa, niin...

  T: Vesku
   
 4. juka39

  juka39 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä myös yli viisi vuotta vanha Humax 9200C. Luotettava tallentaja. Siinä on ominaisuutena mm. värinapeilla toiminva hyppy eteen/taakse ominaisuus, jota käytän päivittäin.

  Olen seurannut nykyisistä HD digibokseista (lähinnä HDThunder 6000) käytävää keskustelua, koska nykyisen boksini toiminta ei voi jatkua äärettömiin. Paitsi kirjoittaman mainitsemaa epäluotettavuutta puuttuu siitä myös edellä mainittu sujuva mainosten ohittamistoiminto. Miksiköhän?

  Käsittääkseni HD aikaan siirtyminen ei ainakaan toistaiseksi poista vastaavia SD kanavia käytöstä, joten SD boksikin toiminee aivan kuten tähänkin asti.
   
 5. petri_leskinen

  petri_leskinen Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.07.2004
  Viestejä:
  340
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä toiminto on muuten aivan must! Itsellä myös käytössä joka ikinen päivä. Uudessa Humaxin Wboxissa tämä on toteutettu eri tavalla josta en myöskään yhtään pitänyt, se oli suorastaan karmea käyttää.
   
 6. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 371
  Saadut tykkäykset:
  26
  Onkohan muuten puolitushakua missään boksissa vakio-ominaisuutena?
   
 7. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  12
  Niin kuin tuossa aiemmin vps358 totesi suurin syy boxien huonoon toimintaan on tuo uusi sairaanloinen salaus, se että pitää salata tallenteet myös kovolle ja purkaa sieltä katsottaessa ns lennossa.
  Näissä uusissa HD Ready boxeissa kun ei riitä tehot esim kunnollisiin kuvakelauksiin, ja kun kerran kovo vähän sekoaa on salatut tallenteet monasti mennyttä kauraa...
  Ehkäpä 5-10 vuoden päästä boxeissa on riittävästi tehoa purkamaan nuo salaukset lennossa jouhevasti, tai sitten keksivät uuden tiukemman salauksen ja taas ollaan alkupisteessä?
   
 8. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 451
  Saadut tykkäykset:
  161
  Mä veikkaan kyllä, että 10 vuoden päästä useimmat katsovat telkkaria netin kautta, ainakin mikäli asuvat sellaisessa paikassa, että kaistanleveyttä riittää.