Digiboksi jonka pystyy liittämään tietokoneeseen

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana seph, 13.07.2014.

 1. seph

  seph New Member

  Liittynyt:
  13.07.2014
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hakusessa olisi digiboksi joka on Cable HD ready ja jonka pystyisi HDMI ulostulon avulla liittää vahvistimeen ja siitä tietokoneen videonkaappauskorttiin. Onko edes mahdollista katsoa tällaisella setupilla PC:stä TV lähetyksiä vai kaatuuko koko homma siihen, että tietokone ei ymmärrä TV signaalia?
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2014
 2. Hullujussi

  Hullujussi New Member

  Liittynyt:
  13.07.2014
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  jos boksi työntää kuvan ulos HDMIn kautta niin siinä vaiheessa mikä tahansa HDMI vastaanotin ymmärtää mitä sieltä tulee.. se ei silloin enää ole TV signaali vaan se on kaikki samaa digitaalista kuvaa ja ääntä kuin mikä tahansa HDMI kaapelia pitkin kulkeva...
  eli mikä tahansa boksi HDMI ulostulolla pitäisi toimia
   
 3. hhelminen

  hhelminen Member

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  841
  Saadut tykkäykset:
  11
  Antenna ja Cabel HD Ready boxeilla tuo ei ainakaan onnistu (niistä kun ei mitään tallennetta saa ulos muuta kuin salattuna korkeintaan), se on estetty jo tuon Ready hyväksynnän johdosta.
  Myös HDMI liitännän HDCP salaus estää tämän, tosin kiinasta löytyy kortteja joiden avulla HDCP salaus on murrettu ja videon kaappaus onnistuu PC:ellä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2014
 4. Ari

  Ari Active Member

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Just näin. Riippuu siitä videokaappauskortista. Jos siinä on HDMI sisääntulo ja HDCP-salauksen purku (periaatteessa laitonta), niin silloin onnistuu. Jos ei ole sitä HDCP-salauksen purkua, niin sitten pitää hommata erillinen HDCP-salauksen purkulaite (periaatteessa laiton) joka täytyy yleensä tilata jostain ulkomailta. Tai sitten jos siinä videokaappauskortissa on esimerkiksi VGA- tai komponenttivideon sisäänotto, niin silloinkin voi käyttää HDCP-salauksen purkavaa HDMI-komponentti tai HDMI-VGA-konvertteria, mutta eivät ole ihan ilmaisia nekään, esim. HD Fury ym vastaavat. Tällöin kuvaan tulee myös ylimääräinen DA-AD-muunnos.

  Joistain HD-digibokseista voi kytkeä HDCP-salauksen pois päältä (esim. Wbox HD DVR), jolloin ilmaisia kanavia voi katsoa HDMI-liitännän kautta ilman HDCP-salausta, mutta silloin ei voi katsoa maksukanavia ollenkaan.

  Mutta jos tarkoitus on vain katsoa tv-ohjelmia samalla monitorilla kuin tietokoneessa, helpointa olisi kytkeä vain HDMI-johto suoraan sieltä digiboksilta tai vahvistimelta tietokoneen monitorin HDMI-liitäntään (ja kytkeä se tietokone esim DVI-liitäntään), jolloin samalle ruudulle saa sen TV-ohjelman näkyviin, kun vain vaihtaa input-liitäntää monitorin napeista. Tietokonemonitoreissa yleensä on HDMI ja HDCP vakiona. Jos siis pelkkä katsominen riittää, eikä tarvitse kaapata mitään videota sinne tietokoneelle.
   
 5. seph

  seph New Member

  Liittynyt:
  13.07.2014
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos Ari kattavasta vastauksesta. Tarkoituksena olisi saada tallennettua tietokoneelle lähinnä YLEn urheilulähetyksiä. RCA ulostulostaki pitäisi periaatteessa saada HD kuvaa pihalle? Tämähän ei vaatisi mitään salauksen purkua mutta laatuhan siinä hieman kärsisi.
   
 6. hhelminen

  hhelminen Member

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  841
  Saadut tykkäykset:
  11
  Ymmärsinkö oikein, haluat kuitenkin myös katsoa salattuja HD kanavia (siksi kyselit Cabel Ready boxia) mutta tallentaa kotikoneelle vain YLE:n ohjelmia?
  Miraclebox 7 ja 9 onnistuu kumpikin myös kaapeliverkossa (CI+ firmiksellä), itse asiassa jos Yle HD kanavat ei ole kortin takana niin nekin tallenteet saat salaamattomina ulos Miracleboxista (ainakin Antenniverkossa ne itsekin saan).
  Salaamattomana ulos saa myös kortin "takana" olevat SD tallenteet...
  Tallenteiden ulos kopiointiin on Miracleboxissa kaksi tapaa, joko lähiverkon kautta tai USB:n (kovalevy tai muistitikku)...
   
 7. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 553
  Saadut tykkäykset:
  112
  En nyt ole ihan varma puhummeko samasta asiasta, mutta esimerkiksi C More Series (SD-kanava) -tallenteet eivät näy Windows 7 PC:llä ainakaan MPC:llä tai VLC:llä (Soneran kaapeli, MB9 ja uusin CI+ FW).
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2014