Der goldene Handschuh (Fatih Akin 2019)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana jodorowsky, 21.07.2020.

 1. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  79


  Tässähän oli hieno sarjamurhaaja leffa ja vielä hauskakin välillä:):):):)
   
 2. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 064
  Saadut tykkäykset:
  109
  Fatih Akinin Kultainen hansikas on jossain etäisessä mielessä sukua vaikkapa elokuvalle Rööperi. Tapahtumat pyörivät hampurilaisen kapakan Zum Goldenen Handschuh värikkäiden hahmojen ympärillä — päähenkilönä Jonas Dasslerin esittämä sarjamurhaaja Fritz Honka (1935–1998).

  Elokuva perustuu Heinz Strunkin samannimiseen romaaniin, joka on julkaistu suomeksikin, mutta sen lajityyppi on lähinnä sairaalloinen, inhorealistinen kauhufarssi. Päähenkilöt ovat laitapuolen kulkijoita, ja elämän ankaruudesta — rappiosta ja raakuudesta — otetaan kaikki irti. Ei voida sanoa, että juoni kuvaisi päähenkilönsä alamäkeä, vaan köli raapii pohjaa alusta loppuun (ganz unten).

  Fritz Honka surmasi ainakin neljä keski-ikäistä alkoholisoitunutta prostituoitua, pilkkoi ruumiita ja kätki osia ullakkoasuntonsa rakenteisiin.

  Dasslerin esittämä konkeloinen hahmo on farssimaisella tavalla rappeutunut — kuin karannut Monty Pythonin lentävästä sirkuksesta, jossa Terry Jones esitti samantapaista irstailijaa.

  Kultainen hansikas eroaa voimakkaasti amerikkalaisista sarjamurhaajaelokuvista, jotka ovat aina jotenkin ”sliipatun” oloisia, huolitellusti lavastettuja, puvustettuja ja maskeerattuja, kuten Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, joka kertoo Ted Bundysta. Hongan asunto ja olemus ovat äärimmäisen rähjäisiä, ja uhrien köyhyys ja onneton elämä paistaa heidän kasvoistaan. Alastomuutta ei peitellä, ja väkivalta on todentuntuista kohellusta. Näin mustaa huumoria ei juuri valkokankaalla näe.

  Jos piditte elokuvasta Rillingtonin kuristaja, olette häiriintynyt p██a mutta saatatte pitää myös tästä. (Varoitus! ”Deittielokuvaksi” tämä sopii vielä huonommin kuin The House That Jack Built.)

  4/5

  Saksalaisessa blu-rayssa (BD-50) on hyvä kuvanlaatu, Dolby Atmos ja englanninkielinen tekstitys, mutta lisämateriaaleja on vain jokunen minuutti. Muutama kuvanäyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]