Denon AVR, equalisoinnin ohitus kanavakohtaisesti?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Electron, 10.05.2021.

 1. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 231
  Saadut tykkäykset:
  55
  Vanha AVR 4300H sallii Audysseyn korjausten eston vain L/R-kanaville. Onko uudemmissa vahvistimissa mahdollista estää korjaukset myös keskikanavalle?
   
 2. JaLe

  JaLe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.04.2001
  Viestejä:
  1 543
  Saadut tykkäykset:
  69
  Audyssey MultEQ Editor applikaatiolla saat tehtyä tuon myös keskikanavalle, sekä kaikille muillekin. Sillä pystyy määrittelemään myös taajuusalueen jolla Audyssey vaikuttaa, esim. vain alle 500hz suoritetaan korjaus ja kaikki yli ilman korjausta. Ja paljon muutakin tuolla voi kikkailla. Tehtyjä profiileja voi tallentaa ja sitten ladata ne vahvistimelle.

  Applikaatio löytyy Google ja Apple storesta, maksaa pari kymppiä mutta on ehdottomasti hintansa arvoinen. Täällä foorumilla on tuosta juttua.

  AVR-X4300H näyttää löytyvän tuettujen laitteiden listalta.
   
 3. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 231
  Saadut tykkäykset:
  55
  Jaa sillä appilla pystyisi tekemään jotain mitä vahvistimellä itsellään ei pysty. Pitääpä katsoa tarkemmin.
  Ensiapuna tein niin että kalibroin Audysseillä normaalista ja sen jälkeen pistin korjauksen pois päältä ja siirsin korjauksen graaffiseen equun missä sitten L/C/R kanavien säädöt nollille. Tuon korjausten kopioinnin equun pystyy tekemään Denoneissa siellä graafinen equn valikoissa.
  Mahtaako Audyssey käyttää vain samoja kiinteitä kaistoja kuin graafinen equ vai osaako se käyttää täysparametrikorjaimia?
  No eipä haittaa jos tehostekanavissa on pientä sanomista. Audysseyn omatkin viritykset kuulostaa kyllä aika ylikirkkailta ja riipiviltä. Ei taida olla mikrofoni kalibroitu AV-vahvistimissa.
  Vinkkinä, jos ääni tulee vähän turhan yläpääkorosteiseksi niin sitä mikrofonia kannattaa kallistaa pääkaiuttimia (etuseinää) kohti vaikkapa 45 asteen kulmaan. Näin itse tein aiemmin. Se ei haittaa jos takasurroundit tulee hitusen kirkkaampina. Ainakaan itse en siihen koskaan kiinnittänyt huomiota. etukanavat on se mikä yleisessä balanssissa merkitsee eniten ja erityisesti keskikanava.
   
 4. JaLe

  JaLe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.04.2001
  Viestejä:
  1 543
  Saadut tykkäykset:
  69
  Ehdottomasti kannataa tutustua appiin. Sillä pystyy paljon vapaammin ja helpommin tekemään säätöjä.
  Pieneltä puhelimen näytöltä homma on haasteellisempaa, tabletti olisi hyvä tähän tarkoitukseen.
   
 5. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 231
  Saadut tykkäykset:
  55
  4300H Denonin oma korjaus ei osaa suoristaa vasteita alkuunkaan. Tekemäni keskikautin antaa suoran loviasti laskevan vasteen kuuntelupaikalle paitti että bassopäässä on töyssy. Denon korjaa tuota töyssyä aivan väärästä kohtaa ja ääni muistutta television omia kaiuttimia. Käsin säätäen tuota equa omien mittausten perusteella sen saa kohdalleen. periaatteessa surround ja atmospurkkienkin vasteet on kunnossa sellaisenaan bassopään sijoituksesta johtuvia eroja lukuun ottamatta mutta silti Deonon haluaa sössiä niitäkin.

  Näyttää sitlä että jos haluaisi oikeasti vasteet kuntoon on käytettävä erillispäätteitä ja DSPeitä välissä tai kaiuttimia joissa on itsessään DSP. Ei ainakaan vanhemmalla Audysseilla saa kuin omituisen äänen.