Dawn of the Dead (1978 - Dario Argento, George A Romero)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana jodorowsky, 29.07.2020 klo 21:47.

 1. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 064
  Saadut tykkäykset:
  61
  Mitenkähän plazalaisilla on tietoa tästä Dario Argenton versiosta. Leffassa on se kohta jossa helikopterin rupelli osuu zompia päähän. Käsitykseni mukaan se kohtaus on Romeron versiossa mutta ei Argenton versiossa. Minulla on se pitkä versio ja kohtaus on siinä. Olen siinä uskossa että se on Romeron versio koska musiikitkin on siinä aika surkeat toisin kuin Argenton versiossa. Tosin tässä väitetään toisin noin 2.90 kohdalla juttu alkaa  Muutenkin hieman omalaatuinen juttu laserdiscien harrastamisesta joskus muinoin suomessa katsokaa mielenkiintoista;)
   
 2. vintsukka

  vintsukka Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 378
  Saadut tykkäykset:
  42
  Helikopterikohtaus on nimenomaan Romeron versiossa, ei Argenton.

  https://www.movie-censorship.com/report.php?ID=177418

  Ja kyllä, Argenton version musiikit ovat paljon paremmat, eikä ihmekään kun puikoissa on Goblin, joka teki moneen Argenton leffaan loistavaa musiikkia. Romero taisi käyttää jotain halpoja musiikkikirjastoklippejä, ml. yksi kappale joka soi myös Monty Python's Holy Grailissa. Syö vähän tehoa kauhuleffalta kun jännässä kohtauksessa soi Monty Pythonista tuttu musiikki.
   
 3. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 064
  Saadut tykkäykset:
  61

  Elikkä tuo herra puhuu siis täysin palturia. Epäilin sitä kyllä itsekin. Mahtaakohan se ihan oikeasti maksanut joskus tuosta dawn of the deaddista laser discista 2000 mummonmarkkaa niin kuin väittää huh huh. Itselläkin on ollut kyseinen laserdisc mutta käytettynä vaihdon sen johonkin ja sitten vaihdoin edelleen mutta ei ne mitään kovin kalliita levyjä ollut mihin vaihdoin. Nykyään omistan sen widecreen version kun tämä mikä oli videossa on 4:3 muodossa. Pidän enemmän siitä että se on widecreen versiona. Joku väitti että widecreen kuva ei olisi alkuperäinen mutta epäilen kyllä sitä tietoa. pidän kyllä muuten Romeron versiosta enemmän mutta musiikit on huonoja siinä versiossa kyllä Goblin rules.