Chromecast

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana vemkki, 25.08.2016.

 1. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 827
  Saadut tykkäykset:
  301
  Yllätyksekseni huomasin, ettei Chromecastista ole omaa ketjua, joten avasinpa sellaisen. :) Itselläni on ollut Chromecast jo muutaman kuukauden, mutta yksi ominaisuus alkoi mietityttää. Oma muu laiteketjuni ei tue HDMI CEC:tä, eli laitteiden kontrollointia HDMI:n kautta. Olen kuitenkin miettinyt, että laitteita voisi päivittää. Chromecast ymmärtääkseni tukee HDMI CEC:tä, eli telkkarin kaukosäätimen pausella ja playlla pitäisi ainakin pystyä vaikuttamaan Chromecastin toimintaan. Vaan miten laajaa tuo vaikutus on? Onko käytettävissä muita toimintoja, kuten pikakelaus tai pysäytys kokonaan?
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Tulihan tuo viikko sitten clasulta hankittua 19€ tarjoushintaan. Spotify ja Youtube käytössä ihan kätevä, jos pc ei ole jostain syystä päällä (harvoin). Spotify tahmaa joskus toisinaan, esim. nextin painaminen listaa kuunnellessa aiheuttaa toiston menemisen pauselle. Lähtee kyllä uudestaan toistamaan ihan vaan playtä painamalla (eräillä sama vaiva on kuulemma nettiväittämien mukaan vaatinut uuden spotify-tilin ja/tai reitittimen boottailua). Youtuben puolella samaa ongelmaa ei ole vielä kertaakaan tapahtunut.
  Niinikään netistä luetun perusteella olin käsittänyt että CEC tukee telkkarin virtojen automaattista päälle kytkeytymistä ja inputin valintaa kun Chromecast lähettää telkkarille tietoa että streami on käynnistymässä, sekä telkkarin kaukosäätimen play/pause toimintaa. Eikä muuta. En ole testannut, kun vanhassa vahvistimessa (tikku vahvarin HDMI:ssä kiinni) ei voi pitää CEC:iä päällä standby-virrankulutuksen merkittävän pomppaamisen vuoksi.

  Aiemmin olin testanut youtubea parilla Sonyn BD-soittimella (S590 vanhus sekä uudempi S1200), ja nehän ovat olleet täysin käyttäkelvottomia. Tahmeita kuin tervassa uiva täi, kirjaimellisesti käyttökelvottoman hitaita. Chromecast olikin sikäli positiivinen yllätys, sehän peräti toimii!

  Parin kympin tarjouksesta hankittuna hyvinkin hintansa arvoinen, vaikka jo pelkkään Spotify käyttöönkin. Nopeampaa ja kätevämpää ja vissiin ympäristöystävällistäkin, kun ei välttämättä tarvitse käynnistää telkkaria eikä tietokonetta musiikkia kuunnellakseen (jos siis vahvarina on vanhempi malli, missä ei ole sisäänrakennettua Spotify-sovellusta).
   
 3. kinks-58

  kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.10.2001
  Viestejä:
  1 850
  Saadut tykkäykset:
  26
  Otin alkuvuoden jälkeen pitkästä aikaa käyttöön 1. sukupolven Chromecastin kytkettynä vahvarin HDMI ja asensin tietokoneelle (Windows 7 64bit.) Google Cast laajennuksen uudelleen. Tilasin HBO:n ja kauhukseni totesin kuvanlaadun olevan täyttä kuraa eikä enää 5.1 ääniä. Cast laajennuksesta on hävinnyt jonnekin laitteet välilehti, joten en pysty pakottamaan edes 50Hz tilaan jolloin edes kuvanlaatu menettelisi. Onko kenelläkään mitään tietoa asiasta miksi ei enää 5.1 äänet toimi, eikä laitteet välilehteä löydy itse en enää keksi mitään keinoa asiaan..? Alkuvuonna kaikki pelasi ok, kuvanlaatu oli hyvä ja 5.1 äänet toimi sekä sai pakotettua 50Hz tilaan. Käytössä ei ole Android luuria, joten PC ainut mahdollisuus jonka kautta peilaan kuvan ja koittanut myös suoratoistoa mutta samaa kuraa molemmat. APUVA.!
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2016
 4. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  671
  Saadut tykkäykset:
  7
  Jos se on aikaisemmin toiminut, niin semmoinen vaihtoehto tuli mieleen että syy voisi olla sisäverkossasi. Onko tullut esim. naapureita samalle langattomalle kanavalle tms. joka tahmaisi verkkoa?
   
 5. kinks-58

  kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.10.2001
  Viestejä:
  1 850
  Saadut tykkäykset:
  26
  Soneran 100Mbit/s kaapeli käytössä ja ei ole naapurit päässeet, toimii pahimmat ajatkin päivässä n. 40-60Mbit/s, joten vika ei ole siinä. Ainoa mitä keksin itse niin Google Cast päivitys olisi poistanut välilehden, josta voi pakottaa 50Hz tilaan. Jos olisi Android luuri niin voisi koittaa sen kautta ohjata Chromea, mutta olen jämähtänyt Lumiaan jonka vasta päivitin.
   
 6. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  PC:n Chrome-selaimesta yrität toistaa, eikö niin? Varmista että toistavassa PC:ssä Chrome ja Flash on uusimmissa versioissaan. Mikäs on toimivuus, jos PC:n liittää suoraan HDMI:llä AVR:ään? Näin saisi selville, onko vika wirettömässä siirrossa Chromecastiin vaiko jo suoraan lähteessä. Guukkeli tekee softiinsa muutoksia sellaista kyytiä, että jotain menee aina silloin tällöin rikki... on voinut mennä se Cast-toiminto tällä kertaa. Ei olisi ensimmäinen kerta. Fiksaus tulee aikanaan, jahka sitten/kun/ehkä ehtii... tämä on näissä pilvipalveluissa ja aina kun guukkeli-related softia + kolmansia/neljänsiä/xxx:nsiä -sopankeittäjäosapuolia on mukana niiiin tätätätätätä...

  Harrastuksen kannalta voisi vielä tarkistaa, että se Chromecast ei nyt ole jossain Faradayn häkkiä muistuttavissa olosuhteissa tai muuten WLAN-radioliikenteen kannalta huonossa paikassa. Kuten kookkaan metallikoteloisen AVR:n perälaudassa kiinni pahassa katveessa tukiasemaan. Voisi ottaa sen HDMI-jatkojohdolla parempiin reception -asemiin sieltä... toimiiko huushollin WLAN:lla verkkoon liittyvien muiden vehkeiden nettiin pääsy miten ripeästi? Jos WLAN piereskelee pahasti, HBO:n sisältöpalvelin voisi päätellä sinun yrittävän katselua jossain huoltoaseman vessassa tms. mobiiliolosuhteissa ja raakata ns. kaistaoptimointina videon resoluutiota/bittivirtaa alas + monikanavaäänet pois...
   
 7. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  671
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tarkoitin nimenomaan sisäverkkoasi, en sitä internet liittymän tarjoajan nopeutta - sen nopeus kun ei auta sisäverkon siirtonopeuteesi mitään. Koska käytössäsi on eka version Chromecast, ei siinä ole kuin 2,4 GHz WiFi, joten se voi hyvinkin olla tukossa muista tuolla taajuusalueella olevista häiriöistä. Tuohon saa erillistä palikkaa jolla sen saa piuhalla ethernettiin kiinni, semmoisen joskus itse samanlaiseen vanhempaan Chromecastiin kun ongelmia verkon toiminnassa oli.

  https://store.google.com/product/ethernet_adapter_for_chromecast
   
 8. kinks-58

  kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.10.2001
  Viestejä:
  1 850
  Saadut tykkäykset:
  26
  Jep, muuten voisi ollakin ok mutta tuohan ei toimi kuin Android tai iOS laitteilla.
   
 9. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  671
  Saadut tykkäykset:
  7
  Siis mikä ei toimi, tuo ethernet sovitin? Nyt en ymmärrä, tuohan vaan mahdollistaa sen Chromecastin verkkoliitännän kaapelilla langattoman verkon sijaan, ei vaikuta siihen millä laitteella sitä Chromecastia käyttää.
   
 10. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 827
  Saadut tykkäykset:
  301
  Miten tuo HBO:n katselu tapahtuu PC:n avulla? Pyöriikö se selaimessa vai onko siihen oma sovellus? Jos selaimessa, niin silloinhan kuva joudutaan peilaamaan Chromecastille, ja se on hyvin hidasta.
   
 11. kinks-58

  kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.10.2001
  Viestejä:
  1 850
  Saadut tykkäykset:
  26
  Jep, mutta tuolla asennusohjeissa lukee:
  1. Avaa Google Cast -sovellus laitteella, jonka haluat määrittää Chromecastisi pariksi, ja noudata asennusohjeita.Tärkeää: Voit ottaa Chromecastin käyttöön Ethernet-sovittimen kautta vain Android- tai iOS-laitteella. Tällä hetkellä et voi ottaa Chromecastia käyttöön Google Cast -sovelluksella Windowsissa, langattoman tai langallisen yhteyden välityksellä.
   
  tosikko tykkää tästä.
 12. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Jos pitäisi toimia ennustajana, ennustaisin nyt tässä välissä, että Guukkelin media-kikotin saattaa toimia ihan kaikista parhaiten Guukkelin omasta käyttiksestä cast-transutettuna... Joten... jos haluat lopettaa häröilyn kerralla, hommaa nyt joku hinnat alkaen (tai loppuen) Android-tabletti vaikka castaamaan niitä videoita siihen Chromecastiisi. Kyllä uudelle tabletille noheva teknokalevi aina muutakin käyttöä keksii. Jos et keksi, minä voin auttaa...
   
 13. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  671
  Saadut tykkäykset:
  7
  No voi prkl jos se on noin, oman käyttöönotosta ei ole muistikuvaa mutta Android luuri lienee ollut mulla käytössä. Oliskos mahdollisuutta saada joku Android luurin kanssa käymään paikanpäällä, niin saisi tuon käyttöönoton tehtyä?
   
 14. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 231
  Saadut tykkäykset:
  55
  Osaako Chromecast tämä näyttää myös omalla NASilla olevia MKV pakattuja leffoja?
   
 15. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Chromecast ei varsinaisesti näytä suoraan NASsin tai minkään muunkaan tallennusmedian sisältöä. Muutenkaan kyseessä ei niinkään ole hakemasi Boxeen suora korvike eikä perinteinen mediasoitin. Itse mokkulassa ei ole varsinaisesti GUI:ta tai kaukosäädintä eikä mitään, vaan se luottaa täysin ulkopuoliseen ohjaukseen.

  Ainakin kaksi eri tapaa on kuitenkin olemassa PC:llä. Chrome selaimeen appsi nimeltään Videostream for Google Chromecast, tai jos et käytä Chromea, niin sitten koneelle semmoinen erillinen mediaplayersofta kuin Airflow.

  Jos käytät Android laitteessasi ES File Exploreria (tiedostoselain joka tukee myös NASseja), niin siihen on olemassa Chromecast -lisäosa.

  Valitettavasti, jos olet tottunut kaukosäätimellä valitsemaan leffat mediaplayerin valikoista nättejä kansikuvia selailemalla, niin ei Chromecast pysty siihen tarpeeseen vastaamaan käytettävyydessään. Kuitenkin teoriatasolla MKV:n soittelu on ihan mahdollista, sehän se oli se kysymys.
   
 16. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 827
  Saadut tykkäykset:
  301
 17. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 231
  Saadut tykkäykset:
  55
  aheikkinen, ihan ok jos käyttöliittymänä voisi toimia android tabletti, sehän olisi jopa edistystä. Saako siis Chromecastin toiminaan niin että tabletissa (ilmeisti jokin appsi) on yhteydessä chromecastiin ja pystyy näyttämään NASin hakemistot (kuten Boxee Box) ja antaa mahdollisuuden valita MKV-pakattu leffa ja osaa sen sitten ajaa ulos telkulle vai kiertäisikö se leffa tabletin kautta chromevastille?
  Meille riittäisi tämä toiminnallisuus. Boxee Box teki ihan saman.
  Meillä ei ole PCtä olkkarissa eikä ole tulossakaan joten ihan pitäisi mediasoitin toimia suoraan yhdessä NASin kanssa (DLNA/uPnP) ja niiden MKV filujen kanssa joita on jo yli 900.
   
 18. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Jos toisto-ohjelmassa on cast-tuki ja toistettavan mkv:n AV-kodekit ovat niiden harvojen joukossa joita Chromecast ymmärtää, niin kyllä sen pitäisi toimia.
  Mikään HYVÄ soittopeli paikallisille mediafileille se ei kyllä ole 99,5%:n tod. näköisyydellä. Chromecast on eniten kotonaan virallisesti tuettujen pilvimedioitten, kuten Netflixin ja Spotifyn, transuttelussa.
   
 19. kinks-58

  kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.10.2001
  Viestejä:
  1 850
  Saadut tykkäykset:
  26
  Jep, se käytti selainta nykyään johtuu varmaan jostain päivityksistä, koska alkuvuonna ei ongelmia...

  Jep, päivitin luurin Galaxy A5 maliin ja nyt kaikki pelaa ok 5.1 äänet toimii ja kuvan sai pakotettua 50Hz tilaan. HBO käyttää sitä, muut suoratoistot mm. Netflix jne. toimii 60Hz joten HBO:n takia tuo 50Hz oli pakko saada toimimaan.
   
 20. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 827
  Saadut tykkäykset:
  301
  No nyt Google julkisti Chromecast Ultran, joka tukee HDR:ää ja Ultra HD -tarkkuutta. Laitteen luvataan olevan 1,8 kertaa nopeampi kuin aiempi versio, ja lisäksi tuettuna on myös Ethernet siltä varalta, ettei käyttäjällä ole riittävän nopeaa wifiä Ultra HD -tarkkuuksia varten. Hintaa 69 dollaria. Googlen kaupassa ei vielä näy eurohintaa.
  https://store.google.com/product/chromecast_ultra
   
  jamb0 tykkää tästä.