Charlie Wilsonin sota

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana miksu, 29.01.2008.

 1. miksu

  miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.04.2001
  Viestejä:
  1 682
  Saadut tykkäykset:
  5
  George Crilen samannimiseen kirjaan perustuva elokuva kertoo tositarinan naistenmiehen maineessa olevasta entisestä kongressin jäsenestä, CIA:n petturiagentista ja seurapiirikaunottaresta, jotka yhdistivät voimansa johtaakseen historian suurinta salaoperaatiota. Heidän ponnistelunsa myötävaikuttivat Neuvostoliiton kaatumiseen ja kylmän sodan päättymiseen.

  Finnkino.

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta aiheelta, liekö toteutus perinteistä jenkkihuttua vai jotain parempaa. Suomi-viittauksiakin on luvassa, kun CIA-agentti Gust Avrakotosin asemapaikaksi piti tulla Helsinki. Näyttelijöistä ainakin Tom Hanks on omia suosikkeja. Ensi-ilta 8.2.2008.
   
 2. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 741
  Saadut tykkäykset:
  301
  Katsoin leffan viikonloppuna ja hyvä oli. Varsin mielenkiintoinen kaveri tuo Charlie on. Minua henk.koht. jaksaa aina kiinnostaa nämä poliittis painotteiset elokuvat ja tämä ei ollut poikkeus. Tomppa ja Phillip vetää aivan loistavat suoritukset tässä elokuvassa. Ostoon menee saman tien, kun myyntiin tulee.

  ****/*****
   
 3. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Poliittisia trillereitä on viime aikoina taas ilmaantunut jokunen, mutta tällä kertaa liikkeellä ollaan ilman trilleriaineksia tavanomaista kevyemmällä tyylillä. Historiallisessa mielessä tapaus on kiinnostava ja Charlie Wilsonkin varsin kiistanalainen hahmo.

  West Wingistä kävi jo ilmi Aaron Sorkinin taito kirjoittaa politiikanteosta, nyt ei valitettavasti aivan sen tasolle päästä. Kepeällä viihteellisyydellä on otettu lähestymistavaksi satiiri, mutta sen johdosta elokuvan vakavampi puoli ei aivan toimi. Loppuvaiheessa viitataan tapahtumien lopullisiin vaikutuksiin, mutta ne jäänevät asiaa tuntemattomilta osin huomaamatta.

  Tom Hanksia on mukava nähdä vähän rempseämmässä roolissa, mutta elokuvan varastaa täysin Philip Seymour Hoffmanin suorapuheinen hahmo. Miekkosen ulkonäkö on jo huvittava ja alun paasaus Helsingistä sai teatteriyleisön purskahtamaan nauruun.

  Taustoiltaan kiinnostava ja viihdyttävän hauska elokuva, mutta kokonaisuus ei ole osunut tällä kertaa aivan nappiin tasapainon uupuessa huumorin ja kantaaottavuuden väliltä.

  :):):)+
   
 4. Sleep0

  Sleep0 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.09.2007
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varsin toimiva elokuva. Nokkelaa pelimiestä esittää hienosti Tom Hanks. Julia Robertsin rooli sensijaan jätti toivomisen varaa.. Kauniita naisia, valtapeliä, hyvät näyttelijät, taitava ohjaus, hyvä kameratyöskentely sekä hyvä tarina. Tarvitseeko hyvä Draama muuta? No eipä juuri, ainakaan tämä elokuva. Kepeähkö toteutus oli omiaan elokuvalle ja puoltoista tuntinen livahti kuin salaa ohitse. Mmmmm voisipa sitä elää noin, kun on valtaa niin on naisia...

  3½/5
   
 5. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toukokuussa lentokoneessa istuessani yritin tätä kyseistä elokuvaa katsella, mutta eihän siitä tullut mitään. Keskittyminen oli mitä oli, ja kuvaruutu edessä olevan paikan selkänojassa oli surkean pieni. Mutta sen verran mitä elokuvasta näin, pilkkiessäni lämpöisän viltin alla, vaikutti kuitenkin ihan positiiviselta ja mielenkiintoiselta. No pari kuukautta siitä myöhemmin näin kyseinen elokuvan Anttilan kamppislaarissa 5,99€ hintalapulla koristettuna, niin eihän siinä muuta voinut kuin mukaan vaan. Ja kyllähän se oli odotetunarvoinen tekele. Näyttelijäsuoritukset olivat loistavia, ja hieman huumoriakin oli messissä. Philip Seymour Hoffman oli jälleen mainio, ja niin myös nuoret naikkoset. Tom Hanksista olen tykännyt aina, eikä Julia Roberts ainakaan minua ärsytä. Mukavanoloinen elokuva, vaikka pääaihe ei kovin mukava ollutkaan, mutta elokuvasta ei varmasti haluttukaan tehdä liian synkistävää. DVD:n kuvanlaatukin oli mielestäni mainio, vaikka en siihen kovin paljon kiinnittänytkään huomiota (jos on huono kuvanlaatu niin se pistää silmään).

  ****+ / *****
   
 6. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 971
  Saadut tykkäykset:
  118
  Erinomaisesti tehty elokuva ihan kohtuullisen kiinnostavasta jutusta. KAtsokaa ihmeessä kun kohdalle sattuu. 3½/5.
   
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  Kiva leffa ja mukavaa ajanvietettä. Neljä tähteä. Ärsyttää vain kun se pitkä käkkäräpää ei osaa kävellä korkkareilla missään leffassa. Mikäs sen nimi nyt olikaan?
   
 8. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvät hahmot ja käsikirjoitus, Philip Seymour Hoffmanin kyyninen ja suorasukainen hahmo oli varsinkin taas nappisuoritus. Elokuvan tarina tosin oli hiukan turhan suoraviivainen, eikä mitenkään erityisen jännittävä, joten tuntui että nämä hienot näyttelysuoritukset menivät sikäli hiukan hukkaan.

  Elokuvaa on ainakin kuvailtu poliittiseksi satiiriksi mutta sillä saralla tämä jäi hiukan kesyksi, turhan perinteistä poliittista kähmäilyä ja retroa seksismiä. Eli voisi summata että ihan kelpo kertakäyttöviihdepläjäys, jos näyttelijät ovat mieleen.

  3/5