CD-vaihtajia

Keskustelu osiossa 'CD, SACD sekä DVD-A -soittimet' , aloittajana masa, 22.02.2001.

 1. masa

  masa New Member

  Liittynyt:
  06.12.2000
  Viestejä:
  174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omistan yksi pesäisen CD-soittimen ja olen ajatellut vaihtavani sen karuselli tai jukeboksi soittimeen. Haluaisin kuulla kokemuksia näistä jukeboksi soittimista (25-300 levyä) ovatko hankalia käyttää, onko haluamaansa levyä helppo löytää, toiminnan nopeus. Myös kokemukset karuselleista kiinnostavat
   
 2. Ari

  Ari Active Member

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mulla on cd-soittimena Sonyn CDP-CE505 5:n levyn karusellivaihtaja, muuten kätevä käytössä, mutta mekaniikaltaan uskomattoman rimpulaa tekoa. Aluksi kaikki levyt eivät soineet ollenkaan, jos reikä oli vähänkin sivussa, niin soitin ei pystynyt seuraamaan raitaa, koko pyörityskoneiston vaihto (€€€) vasta korjasi tuon ongelman ja nyt kaikki levyt soivat. Tuo olisi muuten mennyt takuuseen, mutta kun soitin oli ostettu USA:sta, niin takuu ei ollut voimassa täällä Suomessa. Kyllä tuo kuuntelumukavuudessa voittaa yhden levyn soittimen, varsinkin cd-sinkkujen kanssa, karuselliin on kuitenkin lähes yhtä kätevä vaihtaa levyjä kuin yhden levyn soittimeenkin. joku 300:n levyn soitin on hyvä jos sinne mahtuu kaikki levyt, mutta jos levyjä on enemmän, niin latailu menee vähän hankalammaksi, tai makuasiahan se on, aika pitkäänhän joku 300 (tai 25:kin) levyä kestävät ennenkuin tarvitsee soitin ladata uudelleen.

  Kannattaa ostaa ehdottomasti muuten sitten sellainen soitin, jossa on joko sekä CD-TEXT tai oma levyjen nimeäminen tai molemmat, koska muuten ei oikein koskaan muista mikä levy on minkäkin numeron alla.

  Omassani kun ei ole kumpaakaan, mutta autossa tuo oma nimeäminen on (Sony Custom File) ja itse asiassa tuossa kotivaihtajassakin tuo Custom File on, mutta ilman nimeämistä (tätä en tiennyt soitinta tilatessa!) eli pystyy pysyvästi ohjelmoimaan huonojen biisien skippauksen esimerkiksi.
   
 3. deka

  deka New Member

  Liittynyt:
  05.08.2005
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen aikeissa hankkia CD-soittimen, ajattelin ensin ihan tavallista perussoitinta, mutta laiskana ihmisenä nämä monta levyä syövät soittimet alkoivat kiinnostaa. Onko nykyään enää mitään varteenotettavia vaihtoehtoja ja missäköhän hinnoissa nämä liikkuvat (ja jos jotain vaihtoehtoja on niin mistäköhän niitä voisi tiedustella)? Silmiini ei ole osunut viime aikoina yhtään CD-vaihtajaa.
  Lisäksi kiinnostaisi tietää, että häviävätkö nämä äänenlaadussaan tai muilta ominaisuuksiltaan "perinteisille" soittimille?
   
 4. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Sonyn CDP-CX355 löytyy laitekaapista ja todella tyytyväinen olen ollut. Toistaa mukisematta normilevyt ja poltetut cd-r (cd-rw en ole kokeillut - valmistajan mukaan toistaa). Saksasta ostin. Äänenlaatu on optista digitaaliliitäntää käytettäessä, niin hyvä kuin vahvistimen da-muunnin sallii. Eli toimii pelkkänä "pyöritinkoneistona" minulla. Eikä ole valittamista ollut. Koneisto on hieman äänekäs, kun se vaihtaa levyä, mutta muuten täysin äänetön. Levyjä voi koota erilaisiin ryhmiin ja nimetä. Muistiin mahtuu tosin vain rajallinen merkkimäärä per levy, joten välillä joutuu soveltamaan. Tukee cd-textiä. Laite on sitten iso! Jälleenmyyjiä kyllä löytyy - esim www.hifikrug.fi. Krugi vain taitaa olla ns. mustalla listalla heikosta asiakaspalvelusta johtuen (takuu yms. ongelmia - haulla löytyy). Katselisin Saksanmaalta sinuna. http://www.geizhals.at/eu/a48467.html http://gt.preissuchmaschine.de/gt_frontend/main.asp?produkt=301005
   
 5. hugo2

  hugo2 New Member

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
 6. idlehiiri

  idlehiiri Member

  Liittynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytetäämpäs hyväksi vanhaa threadia. Eli nykyisellään cd-pyörittimenä toimii denonin vanha yksipesäinen soitin, joka on kytketty vahvistimeen optisella liitännällä.

  Nyt olisi kuitenkin haaveena saada useamman cd:n vaihtaja. Soitin tulisi mitä luultavimmin edelleen kiinni optisella piuhalla kiinni, eli ihan perus pyöritin haussa. Vaatimuksia olisi nopea ja hiljainen toiminta sekä tuki mp3 levyille. Usb-tikun paikka olisi plussaa. Cd:itä saisi mahtua vähintään 5 kipaletta.

  Hintaluokkana olen ajatellut maksimissaan 300-400 euroa (kun ihan pyörittimeksi sitä haen), mutta toki erittäin hyvillä perusteluilla voi kalliimpiakin ehdotella :)

  Kyselisinkin nyt suosituksia vaihtajista sekä kokemuksia eri vaihtajien toiminnasta. Eli ovatko ne selkeitä/helppoja käyttää ja vaihtuuko levyt ilman suurta viivettä ja millaista ääntä ne pitävät vaihtaessaan kappaletta tai levyä.

  Etenkin näistä malleista haluaisin kommentteja, mikäli joku moisia vekottimia on käytellyt:
  Onkyo DX C 390
  Yamaha CDC 600
   
 7. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Itse sijoittaisin nykyään jo mediasoittimeen, jos uutta "vaihtajaa" kaipaisin. Kovalevyjen hinnat on tullut niin paljon alas, että RAID(1)attuna muutama Terabitti ei maksa kovin paljoa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2010
 8. idlehiiri

  idlehiiri Member

  Liittynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oliko sinulla jotain hyvää ehdotusta tai jopa itsellä kokemusta jostain mediasoittimesta? Ei tosiaan paha idea tuokaan, kunhan se CD:n siirto kiintolevylle on riittävän yksinkertainen ja nopea prosessi. Tarkoituksena tosiaan pitää soittelut mahdollisimman yksinkertaisena.
   
 9. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Halvin ratkaisu on käyttää nykyistä pc:täsi mediasoittimena ja hommata sille ulkoinen raidattu Teran tai kahden kovalevy. Cd-levyjen rippaus tietokoneella ei kauaa kestä per levy, mutta toki satojen levyjen siirto vie aikaa. Kappaleiden ja albumien nimeämiset onneksi onnistuu tietokantojen ansiosta hujauksessa.

  Pakkaus häviöttömäksi FLAC:ksi. http://flac.sourceforge.net/documentation_tasks.html Exact Audio Copy tai CDex on hyviä rippaussoftia.

  Isommalla budjetilla sitten erillistä mediplayeriä kehiin esim. Popcorn tai aika kätevän näköinen Squeezebox Duet. Mediasoittimet osiosta lisää juttua.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2010
 10. idlehiiri

  idlehiiri Member

  Liittynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  PC:tä en halua sotkea musiikin soitteluun. Karmea homma käännellä cd:t kiiintolevylle ja koneen täytyy olla jatkuvasti hurisemassa musiikkia kuunnellessa. Sama kääntöongelma koskee myös näköjään aika monia noista mediatoistimista. Järkevässä hintaluokassa ei ole tullut vastaan sellaista toistinta joka söisi cd:tä ja rippaisi levyt automaagisesti yhdellä napin painalluksella.

  Päädyinkin jo tilaamaan Yamahan uuden vaihtajamallin CD-C600:
  http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=5041180

  Speksien perusteella vaikuttaa aika pätevältä vekottimelta. En ole vielä soitinta saanut, että käytettävyyttä en voi vielä kommentoida...
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2010
 11. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  835
  Saadut tykkäykset:
  140
  Onko noissa da-muuntimissa tapahtunut mitään kehitystä vähään aikaan kun pyörittimeksi olisi tulossa sonyn cdp-cx260 ja vahvarina denonin x3100w? Ikäeroa ainakin se 15 vuotta niin kannattaako se suosiolla muunnokset jättää denonin harteille?
   
 12. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 076
  Saadut tykkäykset:
  142
  Ehdottomasti kannattaa. Varsinkin siinä tapauksessa, jos Denonissa on Audyssey käytössä. Se todnäk digitoi kaiken sisään tulevan audiosignaalin pois lukien Pure Audio/Direct tms. tilassa.
   
 13. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  835
  Saadut tykkäykset:
  140
  Musiikilla olen pitänyt tuon audysseyn pois päältä. Jotenkin antaa sellaista loudnessmaisuutta ääneen. Lähinnä mietin että onko nuo da-muuntimet kehittynyt siinä määrin että uudemmat laitteet hoitavat tuon homman lähes poikkeuksetta paremmin kuin vanha kalusto. Testaamallahan se tietty selviää mutta puuttuu tällä hetkellä laadukas optinen että rca-kaapeli. Jos selviäisi vain toisen ostolla kun pituuttakin pitäisi olla se kolmisen metriä.
   
 14. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 076
  Saadut tykkäykset:
  142
  Osta suosiolla se toslink ja unohda tuon vanhan vaihtajan omat DA-muuntimet. Denonissa on hyvin todennäköisesti joku peruslaadukas Burr-Brownin da-muunnin, joka pesenee sen - varsinkin, kun signaali pysyy digitaalisena vahvariin asti.
   
  ProPatria tykkää tästä.
 15. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  835
  Saadut tykkäykset:
  140
  Näin vähän arvelinkin eli pitää käydä se optinen kaapeli hakemassa kaupasta.