Canal+ Film HD tekniikkamurheet

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana LOP, 13.05.2011.

 1. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 056
  Saadut tykkäykset:
  49
  No niin, nyt on jonkin aikaa vaivannut 4:3 tekniikkamurhe, saapa hähdä milloin saavat kuntoon.

  Kyseinen ongelma ilmenee tavalla, kun 16:9 kuva litistyy 4:3 muotoon. Sivuoireena myös tekstitykset katoavat. Tällä hetkellä esimerkiksi näkyvä Mildred Pierce havannoi hyvin ongelmia. Game of Thrones on myös ainakin kärsinyt samoista ongelmista. En tiedä kuinka ohjelmakohtaista se on, mutta paljon on viime aikoina asia esiintynyt ainakin näiden kahden sarjan kohdalla. Tarkistin juuri, ettei vika ole pelkästään sateliittipuolella, vaan sama vika näyttää vaivaavan myös kaapelipuolella.

  Todella kiusallista meille maksaville asiakkaille.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2011
 2. JayDee

  JayDee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan sama ongelma täälläkin vaivaa Game of Thrones sarjan toista jaksoa HD kanavalla. Ensimmäinen esitys, puuttui textitys ja kuvasuhde oli väärä. Tänään perjantaina kuvasuhde oli oikea mutta textitys puuttui TAAS!!! :OI
  Taisi jäädä kyseinen jakso ilman onnistunutta lähetyskertaa teräväpiirtoisena, siis ennekuin CD uusii taas sarjan, parin kuukauden päästä.:OI:hitme::OI:hitme::grr::sick:
   
 3. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Sama vika on tosiaan täällä kaapelin päässä. Eli vika on siis Canal+ ohjelmayhtiön päässä jo.

  Saisivat kyllä lähettää nuo viallisena lähetetyt jaksot ylimääräisinä uusintoina HD:na, kun molemmat lähetyskerrat ovat jo epäonnistuneet.

  Game of Thrones-sarjaakin on mainostettu paljon ja toisen jakson viallisuus on nyt pilannut koko sarjan kaikilta C+ HD:n tilaajilta.
   
 4. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 056
  Saadut tykkäykset:
  49
  Jännä homma sinänsä, että edeltävässä ohjelmassa, joka oli House, niin tekstitykset pelasivat moitteetta. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, Thronesissa alkoi ne pelaamaan vähän puolen välin jälkeen, joten ei ihan koko jakso pyörinyt tekstittömänä. Harmittaa silti suunnattomasti, koska lähes jokaisessa jaksossa ollut teknisiä murheita aivan samalla tavalla kuin toisen uutuussarjan Mildred Piercen kohdalla.
   
 5. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 056
  Saadut tykkäykset:
  49
  Kolmas jakso olikin sitten täysi vitsi Game of Thronesin kohdalla. Jakson tilalla näytti pyörivän 30 Rock ja ylälaidassa ilmoitus, että tekniikkamurheiden johdosta Game of Thrones ei esiinny HD-kanavalla. Käskivät kyylätä SD-puolelta. Onpas homma nyt heikossa hapessa, koska tämä sarja etenkin hyötyy HD:sta tosi paljon.
   
 6. Hunt

  Hunt Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2004
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kolmas jakso tulee teräväpiirtona ensi keskiviikkona. Tästä on puhuttu tuolla sarjan omassa threadissä.
   
 7. MPele

  MPele Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä tullut Game of Thronesin neljäs jakso tänään Film HD-kanavalta, vaan tuli Carlos. Series-kanava sen sijaan näytti jo viidettä jaksoa. En tietenkään tallentanut viime viikon 4. jaksoa Series:ltä, koska oletin sen tulevan nyt HD-laadulla. Canal+:n sivujen mukaan 4. jakso tulee seuraavan kerran ylipäätänsä miltään kanavalta heinäkuussa! Eikä uusille jaksolle ole enää merkitty Film HD -lähetysaikoja.

  Canalin käsittämättömän sekoilun takia yksi jakso on nyt jäänyt minulta väliin. Palautetta lähti jo, ja toivottavasti nelosjaksolle löytyy vielä lähetysaikoja ja pian. Ja ennen kaikkea HD-laadulla. :mad:
   
 8. JayDee

  JayDee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uskomatonta!
  Vai että esitysaikataulu aiheuttaa sen, ettei Game of Thrones-sarjaa pystytä esittämään HD:nä???
  Materiaali ei ehdi "tänne"??? Ihanko aikuisten oikeesti "materiaali" tulee vieläkin "fyysisenä"-kappaleena? Vaikka tuleehan sieltä oikeat paketitkin tarvittaessa nopeasti...
  Kannattaisikohan CD:nkin siirtyä jo paljon mainostamaansa nykyaikaan?

  Kohta ne väittää että joulupukki on totta... Kuten toimiva CD:n digiboxi. ;)

  Millä ihmeellä ne pystyy esittämään täällä Suomessakin suoria urheilulähetyksiä maailman joka kolkasta??? Ja vielä HD:nä!
  :OI:hitme::OI:hitme::OI:hitme::OI:hitme::grr::grr::grr::grr::OI:OI:hitme::hitme::hitme:

  Ja täälläkin jäi sitten nelosjakso näkemäti toistaiseksi...:hitme:
   
 9. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  13
  Jälleen kerran täytynee muistuttaa että CD eli Canal Digital ei omista Canal+ kanavia, ts. ei ole samaa firmaa ollenkaan. Canal+ kanavat omistaa Bonnier, CD:n taas omistaa Telenor. CD siis ei noita sarjoja ja leffoja lähetä, vaan Canal+ lähettää ne, CD vain nappaa feed-signaalin ja edelleenlähettää sen satelliitillaan asiakkaille.
   
 10. JayDee

  JayDee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo. Olet oikeassa siinä, pilkunviilaaja...
  Sopimus pätkäistään kuitenkin CD:n kanssa. Vai onko sinulla erikseen ehdot C+:n kanssa?
  Ja tupla joojoo. Voihan aina jättää perhe-paketin ja MAXin...
  Siis ihanko hyvää hyvyyttään CD "nappaa" streamin? Hyväntekeväisyysjärjestö?
  Voinkos mäkin edelleen lähettää C+kanavat... LOL
   
 11. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  13
  Ei ole tarpeen alkaa nimittelemään. Sitäpaitsi se ei ole pilkunviilaamista vaan asioiden oikaisua. Et varmasti ala haukkumaan Plustv:täkään siitä että Maxilla on paljon mainoskatkoja?

  CD:n kanssa tehdään sopimus mutta CD ei itse alunperin lähetä niitä Canal+ ohjelmia, se EDELLEENjakaa ne katsojille. Ja kuka on sanonut että hyvää hyvyyttään CD nappaisi feedin?

  Feed on syöttösignaali jota käyttää mm. DTH-satelliittioperaattorit (Direct To Home) kuten Canal Digital sekä mm. kaapeli- ja IPTV-operaattorit. Siitä signaalista operaattorit maksaa kanavayhtiöille ja kuluttajat maksamme puolestaan operaattoreille. Operaattorit on välikäsiä, ei sisällön tuottajia. Se että kanavayhtiöllä on ongelmia jonkun ohjelman kanssa, ei liity itse operaattoriin.

  Vain Viasat on siitä poikkeuksellinen operaattori että sillä on ihan omiakin kanavia, muut operaattorit jälleenmyy muiden yhtiöiden kanavia.
   
 12. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Vähän vastaava homma on kuin että esimerkiksi joku Citymarket ei valmista ruokaa tai vaatteita joita se myy ja samoja ruokatarvikkeita ja vaatteita myydään myös muissa kaupoissa. Siis Citymarketin kiroaminen jostain heidän jälleenmyymästään tuotteesta ei ole oikea taho kiroamisen kohteeksi.

  Niitä samoja Canal+-kanavia myyvät muissa kuin satelliittijakelussa muut jälleenmyyjät ja nämä samat ongelmat koskevat myös niitä, ei pelkästään Canal Digitalilta ostettuja. Itse olen tässä vuosien mittaan ostanut Canal+-kanavia mm. sekä Canal Digitalilta, että nykyään DNA:n omistamalta Welholta (kaapelissa) ja siellä kaapelissa on ne samat ongelmat (ja vähän vielä päälle lisää) eikä Canal Digital ole tässä mukana osapuolena.

  Ei jonkun tuotteen myyjä ole mikään "hyväntekeväisyysjärjestö", kyllä he siitä tuotteesta hinnan ottavat, mutta se myyjäyritys ei ole sen tuotteen valmistaja, vain distribuuttori.

  Monilla ihmisillä tuntuu edelleen menevän sekaisin kaikki firmat joiden nimissä on sanan "Canal", kun monet puhuvat sekaisin vain "Canalista" tarkoittaen joko Canal+:aa tai Canal Digitalia, vaikka nuo ovat kaksi ihan eri firmaa, joista jälkimmäinen vain myy mm. edellä mainitun tuottamia tv-kanavia, mutta myös muita kanavia, ja myös muut firmat myyvät Canal+:n kanavia eri medioissa.

  Itse tilaan Canal+:aa tosiaan kaapelista DNA-Welholta (jonka boksilla ei voi Canal+:n HD-kanavia edes tallentaa tällä hetkellä) ja hermot menee kun ovat pilanneet tuon Game of Trhones-sarjan katselunautinnon aika tehokkaasti.

  Vika on siis Canal+:lla, ei näillä kanavien kuluttajille jälleenmyyjillä.
   
 13. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 056
  Saadut tykkäykset:
  49
  Itseänikin todella harmittaa 4. jakson lähettämisen epäonnistuminen, koska minultakin jäi nyt 4. jakso näkemättä, koska luotin siihen, että tällä kertaa tekniikka pelaa. Eipäs ähäkutti pelannut. Seuraavan kerran 4. jakso uusitaan heinäkuussa ja odottavan aika tämän sarjan kohdalla on tolkuttoman pitkä.

  Pitänee itsekin pommittaa johonkin suuntaan, josko voisi saada uusintoja enemmän ennen heinäkuuta, vaikkapa kyseiselle nelosjaksolle.
   
 14. JayDee

  JayDee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä.
  Mutta myyjä jolta olen ostanut tuotteen, kohdennan joka kerta valitukseni toimimattomasta tuotteesta! En "piirakan" tekijälle, jos piirakka on vanhentunut...
  Siis jos "sittari" möisi pas*aa, niin tietenkin valittaisin sinne, ja yleensä he poistaisivat "pilaantuneen" artikkelin myymälästään. Eikö?

  CD:llä ja vastaavilla voisi olla enemmän painoa C+ kohtaan, kuin yksittäisillä katsojilla.
  Rautalangasta väännettynä,
  Leipomo toimittaa pilaantuneita tuotteita>kauppa lopettaa yhteistyön, korvaa asiakkailleen vahingon ja karhuaa saataviaan leipomolta.

  Ootteko työ muutama kommentoija CD:llä töissä kuin noin palkokasvi tuntuu menneen nokkaan?
  Suomessa kun ainakin teoriassa, myyjä vastaa tuotteestaan.
  Vaikka eihän CD:tä oikein tunnu kuluttajalait koskevan, tehdään mitä tykätään. Tarjotaan kuluttajille, (tai pakotetaan), luokattoman huono tallentava digiboxi esimerkiksi mainittuna ja selityksinä tarjotaan aivan naurettavuuksia...
  Tripla joojoojoo, ohjelmayhtiöt vaativat osaltaan tiettyjä asioita, jotka vaikeuttavat taas muita asiota. Ei oo helppoo...
   
 15. prosurfer

  prosurfer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.10.2001
  Viestejä:
  2 111
  Saadut tykkäykset:
  2
  Myyjällä on kuitenkin virhevastuu myymästään tuotteesta. Oli se sitten makkara tai katseluoikeus tv-sisällölle.

  Eli Citymarket ja DNA/Welho ovat ne oikeat tahot kiroilun kohteina kuluttajan näkökulmasta.
   
 16. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  13
  Jaydeelle, ainakaan itse en ole Canal Digitalilla töissä, enkä missään tv-yhtiössä ylipäätään. Tv-jutut on mulle puhtaasti kiintoisa harrastus. Eikä mulla ole mennyt herneenpalko nokkaan mutta sen sijaan eräs toinen tuntuu nyt nousseen väärällä jalalla..

  Lisäksi, reklamaatiot Canal digitalille on aiheellisia silloin jos tekevät kanavapaketteihin muutoksia, myyvät huonoja bokseja, valtuutukset ei toimi tms. ym. mutta ei silloin jos kanavayhtiö jonka tuotetta myyvät, päättääkin muuttaa kanavan ohjelmistoa. Canal Digitalilla ei siis ole osaa eikä arpaa jos ulkopuolinen taho muuttaa kanavansa sisältöä yks kaks. CD kun ei vastaa kanavien lähettämästä ohjelmistosta.

  Olen samaa mieltä kyllä siinä että todellakin CD jopa pakottaa ottamaan täysin surkean boksin, itse tiedän tapauksia joissa ei suostuttu siihen että oltais annettu asiakkaalle linkittämätön kortti ja annettu asiakkaan käyttää tavallista linkitystä tukematonta SD-boksia. Kaupat jäi tekemättä ja ihan oikein niin.

  Mitä tulee kiroilun kohteeksi olemiseen niin tuskin se auttaa että kiroilee CD:lle Canal+:n äkillisistä ohjelmanmuutoksista, toki voi pyytää CD:tä tekemään valitusta Canal+:n suuntaan mutta ei pidä syytellä syyttömiä aiheesta. Syytökset siis sille taholle joka ne oikeasti kulloinkin ansaitsee.
   
 17. MPele

  MPele Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertoo kaiken oleellisen Canal+:n asiakaspalvelusta, että viikko sitten laittamaani kyselymailiin ei ole edelleenkään tullut minkäänlaista vastausta, vaikka laitoin jo toisenkin viestin muistutukseksi pari päivää sitten. Yhä siis roikkuu ilmassa, että mitä GoT:n nelosjaksolle tapahtui ja mihin HD-lähetykset sarjasta tyssäsivät. Kun on kokemuksia hyvinkin toimivista asiakaspalveluista, niin tämä Canal+:n toiminta on kyllä todella ala-arvoista ajoittain. En voi kenellekään suositella heidän pakettiensa tilaamista yhtään mitään kautta. Vuoden aikana on kyllä jos jonkinlaista surkuhupaisaa mokaa lähetyksissäkin nähty.
   
 18. JayDee

  JayDee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitetaampa näitä vikailmoituksia tännekin, niin näkee ne asiakkaiksi itseään empivätkin...:rolleyes:

  Säännöllisen epäsäännöllisesti tuntuu puuttuvan c+HD kanavalta tekstitys... Tässä eräänäkin päivänä Land of the Lost leffassa ei ollut tekstiä, kun taas seuraavassa oli.
  Mikä siinä on niin vaikeaa?!

  F1 Max HD-kanavan Formulat alkoivat sport HD kanavan selostuksella!
  Jossain vaiheessa kylläkin saivat vian korjattua.

  Onko siellä joku kädetön kesäharjuri hommissa vai mikä mättää?:OI (ympäri vuoden...)

  Ei ymmärrä. Luulisi niistä kuukausimaksuista nyt sen verran voivan uhrata asiansa osaaville "lähetysteknikoille" että asiat oikeasti toimisivat...

  Mutta muuten kyllä tykkään HD:n kuvalaadusta. Kun sitten JOUTUU katsomaan normiresoa, niin :sick: .
   
 19. MPele

  MPele Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Film HD:n tauti on nyt levinnyt House-sarjaankin. Tänään tulee 7. kauden viimeinen jakso, mutta vain Series-kanavalta. Viime viikkoon asti jaksot tulivat yhtä aikaa Series:ltä ja Film HD:lta. Nyt ei viimeiselle jaksolle löydy ollenkaan Film HD-lähetysaikaa Canal+:n sivuilta.

  Näillä mennään...

  Game of Thrones -mokailuista tuli mailiin vastaus yhdeksän päivää myöhemmin, jossa pahoiteltiin ja kerrottiin ongelman johtuvan toimitusongelmista HBO:n kanssa. Mitään vastausta ei tullut pyyntöön uusia neljäs jakso edes jollakin kanavalla, kun se nyt jäi kokonaan väliin niillä, jotka odottivat Film HD-esitystä.

  Minäkin olen muuten katsonut 2-3 kertaa Canalin urheilulähetystä toisen kanavan selostuksella.. se on yksi lukuisista kämmeistä, mitä olen vuoden aikana kokenut heidän taholtaan. Aika "hauska" oli myös kuvan valuminen hitaasti alaspäin Valioliigan ensimmäisillä kierroksilla. Erityisesti sapetti ne kerrat, kun Sport HD-kanavalta tuli La Ligan ottelu tympeällä englanninkielisellä selostuksella ja samaan aikaan sama peli tuli SD-kanavalta Tuomas Virkkusen selostuksella.. piti valita joko huono selostus tai huono kuva.. jäi peli kokonaan katsomatta. Lista olisi paljon pidempi, jos tätä jatkaisi...

  Positiivisena seikkana Canal+:n HD-lähetyksistä puheenollen Copa America tulee kokonaisuudessaan Sport HD-kanavalta. Toivotaan, että se hoidetaan kunnolla.
   
 20. JayDee

  JayDee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  VATTU!
  Ja House oli laitettu tallentumaan vain HD kanavalta! Vaan eihän se sieltä nyt tulekkaan...:OI Jäipä alku näkemättä. Senhän sentään näkee normaalisti uusintana viikon sisällä, SD:nä!:sick:.

  No, boxi oli kehittänyt samanaikaisesti uuden ongelman. Pari minuuttia yli ilta yhdeksän, boxin kello näytti 4 iltapäivällä.:mad: Itse laitehan on UPSissa kiinni, joten virtakatkokaan ei selitä moista. Joten alku olisi jäänyt näkemättä jokatapauksessa. Eipä ole soppariakaan kuin vuosi jäljellä. :grr:
  Mutta onko olemassa parempaakaan?:eek: