Canal Digital kuva ja ääni hukassa, tekstit näkyy osassa

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana tj86430, 11.10.2020.

 1. tj86430

  tj86430 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2007
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun tulin mökiltä takaisin kotiin ja kytkin virrat vehkeisiin, havaitsin, että kaikista Canal Digitalin satelliittikanavista oli hävinnyt sekä kuva että ääni. Osassa kanavia näkyy pelkkä tekstitys, osassa ei sitäkään. Ohjelmatiedot sun muut näkyy normaalisti. Vapaat satelliittikanavat toimivat normaalisti. Mistähän moinen voisi johtua, lieneekö ongelma salauksenpurussa vai vastaanottoon liittyvä? Laitteena Vu+ Duo
   
 2. tj86430

  tj86430 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2007
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeilin myös Canal Digitalin omalla boxilla. Se herjaa kaikissa salatuissa kanavissa kortista.
   
 3. sateki

  sateki Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  4
  Veikkaan kortti/ koodauksen purku ongelmaa. Jos olet maksanut siitä ihan normaalisti Canal Digitalille, yhteys sinne, ja he fiksaa/tutkii sen, tai auttavat vian haussa.
  Juuri pari moista, liki vastaavaa, ongelmaa ratkoin. Toisessa vaati hiukan lautasen kääntöä, oli tuuli murjonut peiliä pikkaisen killiin. Oli helppo sitten kun tajusin mennä lautaselle mittaamaan signaalin tason...kuva katoili ja oletin olevan korttivika. Mutta tämä olikin vaan peilin suuntaus vika.
  Toinen case, kuva ei vaan näkynyt, kanavanro näkyi, ja välillä näin kanavan tekstityksen, mutta en kuvaa. Sinne tuli sitten loppupelissä kokonaan uusi boksi ja korttikin. Se uudempi SIM korttimallinen boksi Canal Digitalilta. Kortin päivityksen jälkeen kuva näkyy taas hienosti.
   
 4. tj86430

  tj86430 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2007
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uutta boksia CD tarjosi minullekin, mutten nyt heti viitsinyt ruveta siitä maksamaan. Uuden kortin lähettivät ja se tuli eilen. Sillä sain ainakin CD:n boksilla kanavat näkymään, mutten vielä Vu+ Duo:lla. Pitää vielä hetki jumpata sen kanssa ja jos ei lähde toimimaan ruveta käyttämään CD:n boksia.
   
 5. tj86430

  tj86430 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2007
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  En saanut enää Vu+ Duo:a toimimaan uudenkaan kortin kanssa, otin siis ainakin toistaiseksi CD:n boksin käyttöön. Telkkakin on päivittynyt tällä välillä ja siinäkin olisi satelliittivirittimet, mutta se kai vaatii sitten CI+-modulin. Toimiiko nuo Canal Digitalin kortit minkään muun kuin niiden oman modulin kanssa? Niiltä hankittuna moduli on 79,-, "geneeriset" mallit näyttävät olevan halvimmillaan alle puolet siitä.
   
 6. sateki

  sateki Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  4
  Eikös CDeen kortit ja purkit ole sovitettu keskenään yhteen jollain lailla ? Näin muistelen hämärästi kun vuosia sitten vanhan mallisen, pankkikortin kokoisen kortin vaihdoin uuteen. He teki jotain etänä ja sitten rupesi pelittämään. Siis tuolloin, vuosia sitten.
  Nyt tää uusi vastaanotin, SIM tyyppisellä kortilla, jonka pari viikkoa sitten sain ja kytkin toimimaan, vaati myös sinne CDeelle ilmoituksen ja hetken aikaa sen jälkeen piti pitää 1 kanavalla kun tiedot (tai jotain) päivittyi. Sitten kuva vaan ykskaks näkyi.
   
 7. tj86430

  tj86430 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2007
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Linkittämisestä ja siitä että CD:n kortit toimivat vain linkitetyissä laitteissa on puhuttu niin kauan kuin muistan. Todellisuudessa kuitenkin (ainakin tähän asti) kortti on aina alkanut toimia missä tahansa boxissa viimeistään jonkin ajan odottelun jälkeen. Kertaakaan en ole joutunut olemaan ASPAan yhteydessä sen takia. Tämä viimeisin kerta otti kaikkein pisimpään, uuden kortin saatuani meni useita tunteja ennen kuin kanavat alkoivat näkyä CD:n boksissa, ja tosiaan VU+:ssa en saanut niitä näkymään enää lainkaan. Voihan se olla että linkitys on nyt tosiaan otettu käyttöön eikä tuo CD:n boksissa "käyttöönotettu" kortti toimi enää muualla (mutta ensin kyllä yritin saada sitä toimimaan Vu+:ssa, ennen kuin sitä oli edes käytetty CD:n boksissa). Sitä en tietenkään voi tietää onko CD:n ASPA minulle kertomatta parittanut kortin jo ennen lähetystä asiakastiedoistani löytyvän CD:n boksin kanssa.

  Tarkoitus olisi kuitenkin nyt hommata CI+-moduli ja siirtyä katsomaan satelliittikanavia TV:n virittimien kautta. Tuon linkitysteorian mukaanhan sekään ei sitten onnistuisi samalla kortilla ilman ASPAn myötävaikutusta. Katsotaan miten käy. Viimeksi asiasta sähköpostitse ASPAn kanssa keskustellessani minulle kerrottiin:

  kysymys:

  vastaus: