Buffalo Nfinity & verkkolevy?

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana NikoN, 28.08.2012.

 1. NikoN

  NikoN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.02.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen suunnitellut jonkinlaista verkkolevyä, johon pystyisi useampi laite tallentamaan esim. valokuvia ja musiikkia, ja tietysti myös käyttämään niitä. Modeemiksi/tukiasemaksi olen ajatellut tuota http://www.verkkokauppa.com/fi/product/7816/ddjbs/Buffalo-WBMR-HP-G300H-ADSL2-modeemi-WLAN-reititin Spekseissä lukee, että buffalon kylkeen voi kytkeä ulkoisen kovalevyn, tämä ilmeisesti sitten toimii haluamallani tavalla?

  Mitä sitten ovat nämä NAS-palvelimet, esim tuo: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/...age-Station-NAS Ilmeisesti kuitenkin samaan käyttötarkoitukseen tarkoitettu laite, mutta eikö samaan lopputulokseen pääse tuolla buffalo+kovo yhdistelmällä?

  Ja lisäkysymys, voiko tuon buffalon kylkeen liittää kovalevyn, joka ottaa virran suoraan usb:stä? Tuo modeemi tulee sähkökaappiin, jossa ei ole ylimääräisiä töpseleitä laitteille, ja muutenkin melko ahdas.
   
 2. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 058
  Saadut tykkäykset:
  162
  Pääsee suurinpiirtein samaan lopputulokseen riippuen vähän mitä kaikkia mediaominaisuuksia tuollaisesta tukiasemasta löytyy. Näiden tukiasemien levynopeus on sitten kertaluokkaa huonompi kuin nassien, maksimit jotain 10-12 MB/s (vrt 40-80 MB/s halvat nassit). Tosin jos langattoman verkon läpi käyttää niin asialla tuskin on suurempaa merkitystä.

  Ainakaan valmistajan mukaan ei voi, manuaalista "Bus powered hard drives are not supported. Always use the hard drive’s AC adapter."
   
 3. NikoN

  NikoN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.02.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aha, tämä siis blokkasi ajatukseni laittaa se kannettavan kovalevyn kera tuulikaapin sähkökaappiin, johon adsl-linja tulee.

  Kannattaa varmaan sitten tehdä siten, että laittaa "tavallisen modeemin" sähkökaappiin jakamaan yhteys langallisena taloon (talossa on valmiina RJ45-kaapelointi) ja sitten tuo Buffalo vaikka työhuoneen nurkkaan muodostamaan langaton kotiverkko ja "lähiverkko" tallentamiseen. Tuossa yllämainitsemassani buffalossa kiinnosti mainittu ominaisuus "Web access – etäyhteystoiminto PC/MAC/iPhone/iPad/Android – tietokoneille/tableteille/puhelimille", jolla olisin ilmeisesti saanut yhteyden ulkoverkosta, esim. työkoneelta. Eli jos kytken buffalon tukiasemaksi enkä modeemiksi, niin en ilmeisesti voi käyttää tätä ominaisuutta?

  Tosin jos tulee pelkäksi tukiasemaksi, niin silloin saman asian ajaa varmaan tämä http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...ation-Nfiniti-WHR-HP-G300N-Wireless-N-300Mbps (ilmeisesti aika paljon vastaava laite kuin tuo yllämainittu, paitsi että ilman modeemia)
   
 4. Gate

  Gate Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.04.2006
  Viestejä:
  125
  Saadut tykkäykset:
  0