Breaking Bad (amc)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ana198, 05.03.2008.

 1. ana198

  ana198 New Member

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 749
  Saadut tykkäykset:
  0
  IMDB:"A drama about a high school chemistry teacher who's suffering from the world's worst case of mid-life crisis and becomes a criminal."
  Eli pähkinänkuoressa kemianmaikka saa kuulla sairastavansa parantumatonta keuhkosyöpää ja alkaa kokkailla crystalmethiä puoltutun dillen kanssa saadakseen perheelleen edes vähäsen massia.

  6jaksoa tätä on nyt katsottu ja täytyy suositella, varsin laadukasta kamaa varsinkin tämä viimeisin jakso. Jaksot pyörivät draaman ympärillä(ja mustaa komediaa myös) mutta itseltä on myös nauru päässyt muutamaan otteeseen(päähemmon huumekyttä lanko on repeilyttävin hahmo). Weedsiin tätä on joku verrannut, itse en tiedä kun en ole seurannut.
  Taattua kaapeli laatua:thumbsup:
   
 2. Divinous

  Divinous New Member

  Liittynyt:
  08.02.2008
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo varsin hyvää settiä. Erityisesti miellyttää se että henkilöhahmot on onnistuttu kuvaamaan "taviksina". Sarjassa on nähtävissä paljon pieniä yksityiskohtia joita voisi hyvin kuvitella tapahtuvan tosielämässä. Eli hyvin tavanomaisistakin asioista ja luonteenpiirteistä on onnistuttu tekemään mielenkiintoisia. Esimerkkinä se vitosjakson "talking pillow".

  Parasta antia sarjassa on Whiten ja Pinkmanin keskinäinen vääntö meth-bisneksen kiemuroista, esim. se kun Pinkman yritti liuottaa ruumista kylpyammeessa :D
   
 3. Boz

  Boz New Member

  Liittynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä oli ihan uskomaton löytö, suosittelen. Itse innostuin tästä, koska sarjarintamalla on tällä hetkellä hiljaista niin tällä oli tilaus olemassa. Tuli ahmittua kaikki 7 jaksoa aika yhteen soittoon ja sukat pyörii vieläkin jaloissa...yo.

  Jo viime kesän paras sarja uutuus IMO (Mad Men) pyöri tällä AMC kaapelikanavalla joten laatua tuntuu tältä puljulta löytyvän. Tuo MM kaappasi tossa tammikuussa pari golden globea, saa nähdä miten Breaking badin mustanpuhuva draama/komedia uppoaa kriitikoihin. Luultavasti hyvin.

  Mies tämän sarjan takanahan on Vince Gilligan, jonka vyöltä löytyy mm. filut. Joten salaisten kansioiden ystävillekin tätä voi suositella. Vaikkakin temaattisesti yhtäläisyyksiä ei juuri löydy. Ja Weedsin ystävillähän tämä toimii myös. Vaikkakin Weeds on mielestäni huomattavasi kevyempää ja huumoriltaan erilaista. Hyviä sarjoja molemmat.

  Sarjan primus motor on ehdottomasti Bryan Cranstonin tulkitsema fysiikan maikka Mr. White, jonka muodonmuutos hiljaisesta hissukasta
  agentti 47:ksi on huikeata seurattavaa. Herran vierailu siellä gansterilähiössä oli täydellistä testoa.

  Huumori oli mukavan mustaa ja irrotti kyllä monet naurut, tätä olisi katsellut lisääkin. Toivottavasti jatkoa seuraa.
   
 4. ForAnAngel

  ForAnAngel New Member

  Liittynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostetaampa ylös tämä ketju sekä toivotaan ettei se heti vaivu taas unholaan vaan porukka innostuu tutustumaan tähän sarjaan.

  Breaking Bad on nimittäin kevyesti yksi vuoden parhaimmista sarjoista!

  Muutama onnekas tältäkin foorumilta löytänyt sarjan mutta jostain syystä sarja on jäänyt suurelta yleisöltä täysin pimentoon, joka on melkoinen vääryys. Itsekin sarjaan törmäsin sattumalta Emmy-gaalan ja Bryan Cranstonin paras miespääosa voiton kautta.
  Ansaittu voitto muuten, Bryan Cranston heittää hienon roolin syöpää sairastavana fysiikan opettajana.

  Kun lopulta sain sarjan käsiini niin koko ensimmäinen kausi menikin sitten melkein yhteen putkeen katsoessa ja onneksi sarja jatkuu jo heti ensi vuoden alussa. Loistava sekoitus tasokasta draamaa ja mustaa huumoria, suosittelen!

  Tässä vielä pieni maistiainen, joka spoilaa sarjaa:
  http://www.youtube.com/watch?v=hrKBaN4kixo
   
 5. itnortti

  itnortti New Member

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  582
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sanalla sanoen: tylsää :sleep:

  Eka jakso vielä meni ja vähän toistakin koska niissä sentään tapahtui jotain ja homma meni eteenpäin. Sen jälkeen tuli totaalinen pysähdys ja mikään asia ei etene. Yhden jakson katsominen vastaa kahden tunnin tylsää elokuvaa.

  Esim. kolmas jakso jäi kesken kun joka hiton asia pitää kuvata alusta loppuun ihan kuin rautalangasta vääntämällä jotta varmasti jokainen tietää mitä tyypit tekevät. Leikkaamon lattialle olisi voinut jättää puolet materiaalista. Kaiken lisäksi homma on ärsyttävää kun tietää tasan tarkkaan mitä tyypit seuraavaksi tekevät ja koko ajan kiroilee "voi per**** eteneekö tämä sarja ollenkaan".

  Joihinkin sarjoihin tuollainen rauhallinen meno sopii mutta niissä kehitellään monimutkaisempaa juonikuviota ja näyttelijöitä on paljon enemmän. Tässä kuvataan käytännössä paria tyyppiä koko ajan suht arkisissa askareissa. Esim. jotain leivän tekemistä jonka jälkeen kuvataan kun tyyppi vie leivän lautasella. Sen jälkeen onkin loogista kuvata kun leipää syödään jne. Tai sitten siivotaan jotain ämpäriin (tätä kuvataan kauan) jonka jälkeen kuvataan kun se ämpäri tyhjennetään jne. Vaikka nukkuisi puolet jaksosta niin tietäisi ihan hyvin missä mennään.
   
 6. Generig

  Generig Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.01.2004
  Viestejä:
  1 879
  Saadut tykkäykset:
  5
 7. Samppa

  Samppa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  16
  Eilen tämä Salaisten kansioiden Vince Gilliganin uusi sarja alkoi Nelosella ja ensimmäisen jakson perusteella tulee katsottua kyllä vielä toinenkin jakso. Weedshän tästä lähtökohdaltaan tuli vahvasti mieleen, mutta nyt lähestymistapa oli selvästi vakavampi. Bryan Cranston oli kelpo reppana päähenkilönä ja arkidraamaa oli sopivasti mukana. Toivottavasti tämä ei tästä tuon toiminnallisemmaksi ainakaan lipsu.
   
 8. Chauron

  Chauron New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
  Näytti kyllä mainiolta sen 20 min perusteella jonka sarjaa ehdin katsoa. Tai sitten ostan suoraan boksin, kunhan niitä jostain saa.
   
 9. CeeLo

  CeeLo New Member

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ekan jakson perusteella varsin hyvä sarja, jos vaan taso säilyy:thumbsup:
   
 10. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 871
  Saadut tykkäykset:
  388
  Eka jakso katseltu ja kyllä tää aika huippusarjalta vaikuttaa... :)
   
 11. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 127
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paremmalta näytti kuin monet muut tuon ensimmäisen jakson perusteella ja tänään alkaa sitten Fringe. Aika vähän katsottavia sarjoja on nyt ollutkin, Sopranosin uusintoja on tullut seurattua.
   
 12. hpihl

  hpihl New Member

  Liittynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän kanssa kyllä viihtyy varsinkin kun House jäi tauolle. Vaikka House ja BB (onpas hyvä lyhenne tälle sarjalle...) ovat hyvin erilaisia sarjoja, huomaan seuraavani niitä osin samoista syistä; juoni ei ole lainkaan pääasia vaan henkilöhahmot kiehtovat.
   
 13. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  132
  Missasin ekan jakson, mutta eilinen vaikutti kyllä hyvin asialliselta draamalta yhdistettynä huumoriin :thumbsup:
  (BrBa on se lyhenne siinä alussakin)
   
 14. Samppa

  Samppa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  16
  Siihen sitten jo loppuikin ensimmäinen kausi ja pitää myöntää että pidin näkemästäni. Välillä vedeltiin sopivasti överiksi, mutta toisessa päässä sitten taas arkidraama tasapainotti. Cranston oli kyllä mainio pääroolissa, harvoin moisia ukonkäppänöitä sarjojen keskiössä nähdään.
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2009
 15. Nestori

  Nestori Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.12.2003
  Viestejä:
  370
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todella hyvä ja realistisen oloinen sarja oli, innolla jää toista kautta odottamaan.-Paras sarja aikoihin!!
  4½/5
   
 16. Jazo

  Jazo Active Member

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 418
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ihan OK sarja, itse tosin aina välillä koin tuon perinteisen (syöpä) draamaosuuden hieman tylsäksi, huumejuoni sen sijaan oli erittäin viihdyttävä, ehkä olisi ollut parempi jos tuota perhedraamaa olisi ollut hieman vähemmän. Muutamissa jaksoissa ei oikeastaan tapahtunut yhtään mitään ja meno oli paikoitellen melko tapahtumaköyhää. Ehkä joissain pidemmissä sarjoissa se ei olisi niin paljoa haitannut, mutta tämä ykkös kausi kesti vain vaivaiset 8 jaksoa.
   
 17. an-ti

  an-ti Member

  Liittynyt:
  27.09.2003
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sarjan alku oli mielenkiintoinen, mutta kauden loppua kohti mielenkiintoni lopahti - eikä kakkoskausi enää kiinnosta. Syynä jatkuva ankeus, ja se ettei päähenkilöillä mene niin mikään putkeen.
  Itse olisin toivonut, että syöpäsairas olisi onnistunut edes väliaikaisesti nousemaan ryysyistä rikkauksiin, mutta kaikki meni vain koko ajan päin seiniä. Ahdistaa. Masentaa. Ei viihdytä.
   
 18. CeeLo

  CeeLo New Member

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elämä on. Sitä ryysyistä rikkauksiin -soopaa kyllä tuuppaa jenkkilästä enemmän kuin tarpeeks. Sitä paitsi seksielämän virkistyminen ja muutenkin selvä itsetunnon ja muun kohoaminen on kai luettava positiivisiksi. Eikä se rahantekokaan ihan pepulleen menny... Innolla odotan toista kautta:thumbsup:
   
 19. Vesa

  Vesa Active Member

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 031
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tämä sarja oli Mad Menin ohella parasta. mitä Suomen kanavilta tuli. Ilmeisesti tuotantokausi oli näin lyhyt taannoisen käsikirjoittajien lakon takia? Toista tuotantokautta odottelee innolla. Milloin, oi milloin se alkaa Suomen kanavilta (Jenkeissä se alkaa maaliskuussa 2009) ...
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2009
 20. jarvan

  jarvan Guest

  Liittynyt:
  27.10.2003
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotenkin onnistuin ohittamaan sarjan kokonaan, luultavasti koska kaikki uudet sarjat genrestä välittämättä ovat surkeaa roinaa. Onneksi satuin vanhasta tv-lehdestä lukemaan sarjan esittelyn ja päätin katsoa ensimmäisen jakson. Nyt on kaikki jaksot katsottu ja nostan omalla listallani tämän sarjan kaikkien aikojen parhaimpien tv-sarjojen joukkoon.

  Toivon todella, ettei sarja muutu yhtään iloisemmaksi, lisää ahdistusta ja päähän potkimista sekä kliimaksiksi joku todella vittumainen loppu. Esimerkiksi syöpä saadaan hallintaan, mutta Mr. White joutuu loppuiäkseen linnaan tjs.