Bone Tomahawk (2015) (S. Craig Zahler / Kurt Russell, Patrick Wilson, Matthew Fox)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 15.10.2015.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Kun ryhmä villejä kannibaaleja kidnappaa uudisasukkaita pienestä Bright Hopen kylästä niin ryhmä asemiehiä - joiden johdossa on itse sheriffi Franklin Hunt (Kurt Russell) - ryhtyy suunnittelemaan heidän pelastamistaan. Mutta vihollisen ollessa häikäilemättömämpi kuin kukaan heistä osasi odottaa niin koko tehtävä ja he itse ajatuvat vaaralliseen tilanteeseen.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 23.10.2015)
   
 2. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Erittäin hyvä western. Näyttelijätyö hyvää ja varsin nimekäs tällaiseen, Matthew Foxia en ole vähään aikaan missään leffassa edes nähnyt, kaveri oli elementissään. Pitkät viipyilevät otokset pelastusreissusta antavat näennäisen rauhallisen temmon elokuvalle ja aikaa pohjustaa tarinaa sekä motiiveja hyvin, mutta sitten se lopun n. 45min paukuttelu ja....jestas :D Äänitehosteet tuntuivat kotiteatterissani kunnolla. Armoa ei paljoa tässä anneta ja varsinaiset pahikset ovat kyllä näyttävyydessään aika hurjaa väkeä. Voisi sanoa että väkivalta on jopa pikkasen liiankin rajua, ja ehkä tässä on kauhuelementtiä hyppysellinen mukana. Muutenkaan sankarit eivät ole mitään superhahmoja vaan aika kuolevaista porukkaa tuntemattoman uhan edessä.

  Ei ihme että leffaa on aika paljon monilla saiteilla kehuttu. Voi suositella lämpimästi; mutta ei ehkä sellaisille "perinteisen" westernin ystäville :)

  4+/5
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2016
 3. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 552
  Saadut tykkäykset:
  255
  S. Craig Zahleria kannattaa ainakin tämän perusteella pitää silmällä, debyyttiohjaukseksi todella kovaa ja varmaotteista työtä. Kässäristäkin löytyy herkullista ja soljuvaa dialogia, lisäksi henkilöhahmoihin on saatu poikkeuksellisen paljon syvyyttä ja luonnetta, eli heidän toilailuistaan oikeasti välittää. Tämän vuoksi loppupuolen kauhu/jännitys nousee hermostuttaviin sfääreihin. Richard Jenkins ja Matthew Fox etenkin jäivät mieleen hahmoinensa, ja yleensäkin koko porukan vuorovaikutus oli 5/5-arvoista malliesimerkkiä elokuvan teosta ja ryhmädynamiikan hyödyntämisestä. Helvetin hyvä elokuva.
   
  Pazze tykkää tästä.
 4. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Itse bongasin leffan paikallisesta prismasta, ja siitä kehuja lukeneena ostin itsekin. En kadu ostosta, sillä leffan on oikein onnistunut western (kauhu) elokuva. Juonesta huolimatta kyse ei ole mistään typerien wrong turn, hills have eyes leffojen kaltaisista rökellyksistä, vaan tämä on paljon asiallisempi ja hyvällä tapaa vähäneleisempi elokuva. Leffassa on hyviä näyttelijäsuorituksia ja nasevaa dialogia, ja jännitystäkin löytyy oikeastaan loppuun saakka. Raakuutta toki löytyy ja erityisesti lopussa on ainakin mieskatsojaa kauhistuttava kohtaus (no ei sille varmaan kukaan naura), mutta tämä pysyy minista kuitenkin tolkun rajoissa.

  4/5
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2016
 5. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 542
  Saadut tykkäykset:
  262
  Hyvä leffa mutta jotenkin tuntuu että jäi vaisummaksi kuin odotin kaiken ylläolevan hehkutuksen perusteella. Budjetti on selvästi ollut pieni mikä varmaan vaikuttaa, ei ole pystytty maksimaalisesti hyödyntämään aiheen täyttä potentiaalia vaan homma jäi lopulta aika pienimuotoiseksi. Hyvä näinkin, toki, mutta itse olisin laittanut ainakin loppuun enemmän kierroksia ja apokalyptisempää visiointia muutenkin... kun tässä nyt kuitenkin oli ensin hirveä hehkutus siitä että mitä kamalaa siellä jossain aavikon reunalla odottaa ja sitten siellä ei ollut oikeastaan mitään mistä kuka tahansa ei olisi selvinnyt järkevästi toimimalla.

  4-/5
   
 6. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Katsoin tämän kun joku hehkutti. Paskahan tämä oli en ymmärrä hehkutusta. siis kaikki oli oikeastaan paskaa tässä:(
   
 7. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 552
  Saadut tykkäykset:
  255
  Kyseessä älykkäiden ihmisten elokuva, joten voisitko mennä muualle trollaamaan. Täällä yritetään kuitenkin keskustella asiallisesti.
   
 8. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Olipa erittäin positiivinen yllätys. Tokihan tästä on tosiaan tullut pitkin nettiä lueskeltua suitsutusta, mutta onnistui silti yllättämään.

  Joku tuolla aiemmissa viesteissä mainitsikin budjetin, ja tosiaan 1.8 miljoonaa dollaria oli budu tässä. Sanoisin että helvetin hyvin venytetty kyllä, koska jos olisin lukenut jostain että käytössä oli kymmenen kertaa enemmän olisi sekin mennyt täydestä.

  Dialogi tässä oli erittäin toimivaa, ja muutenkin kerronta toimi vaikka vähän hitaanpuoleista olikin. Ja tämä siis ei ole huono asia. Suht äkillinen "genrevaihdos"kin toimii loppupuolella oikein mallikkaasti, ja pahikset tosiaan tuntuvat aika pahoilta.

  Pitää vielä väijyä uusiksi jossain vaiheessa, mutta erittäin vahva 4/5 näin ensikatselun perusteella. Ohjaajan / kirjoittajan nimi muistiin.
   
 9. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 382
  Saadut tykkäykset:
  223
  5/5

  Tässä on kyllä viime vuosikymmenien parhaisiin lukeutuva western. Todella brutaali, mutta silti goren puolelle ei menty missään kohtaa. Piti otteessaan alusta alkaen. Loppupuolen sissitaistelu oli vaikuttava luolamieshenkisyydessään. Tämä on jokaisen äijän nähtävä. Jos ei testosteroni pursua loppupuolella korvista ulos, niin jo on ihme.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2016
 10. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 995
  Saadut tykkäykset:
  432
  Olihan tää juu aika tiukka patkä. Ai että teki pahaa kun sitä yhtä poloista skalpattiin ja halkaistiin. Ai kamala! Ne luolaihmiset ei kyllä ollu mitään järjen jättiläisiä. Tuli vähän naurahdettuakin kun Wilson vetää hirsiä ja tyypit kikkailee itsensä hengiltä :D

  Sopivan erillainen leffaelämys.

  ****
   
 11. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 382
  Saadut tykkäykset:
  223
  Joo. Kyllä jää kauhuleffat karmivuudessa kakkoseksi. Brutaalia menoa.
   
 12. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Odotin tältä ihan hirveästi, joten pieni pettymys tämä oli. Älkää ottako raskaasti, tykkäsin kyllä, toimi hyvin, ohjaaja seurantaan, suosittelen, katsokaa ihmeessä jne. Hieno, viipyilevä, tunnelmallinen alku. Musaa käytetty todella säästeliäästi, mistä pisteet.
  Mä en kyllä ymmärtänyt, että miksi helvetissä ne kannibaalit lähti hakemaan ruokaa kahden päivän matkan päästä. Luulisi että olisi lähempääkin löytynyt. Ja ei, se Buddy-tyyppi ei selitä tätä mitenkään.
  Pari aika shokeeraavaa ja brutaalia kohtausta oli mukaan saatu, vaikken ehkä itse niitä olisi niin kaivannutkaan. 3/5. Ihan sillä että odotin tältä paljon.
   
 13. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  977
  Saadut tykkäykset:
  91
  ^ Ymmärsin, että
  halusivat pitää paikkansa salassa ja kaksi päivää taisi tuohon maailman aikaan olla oikeastaan aika lähellä.
  Länkkäreidenhän piti kysyä joltain paikalliselta intiaanilta paikkaa tarkemmin.

  Ihan hieno ja mukavan poikkeavanlainen elokuva. Mielestäni ajankuva oli tavoitettu hyvin.
  Katselin uudestaan juuri muutama viikko sitten ja hyvin kesti. ****- /5
   
  Pazze tykkää tästä.
 14. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 155
  Saadut tykkäykset:
  94
  Olipas hyvä mutta kauhea leffa. Jos yhtä kohtausta ei olisi näytetty kuten se tuossa oli, niin en harkitsisi "kauhuleffa"-leimaa. Mutta koska se siinä oli niin..

  Joka tapauksessa erittäin hyvin toteutettu teos. Western-kategoriaan se nyt taitaa joka tapauksessa ruotoineen kuulua. Liian lyhyt, olisi ollut ehkä tyydyttävämpää katsojalle jos olisi näytetty koko sotkun finaali eikä jättää sitä katsojan mietittäväksi.
  ****/*****