Black Mirror

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana htavilap, 04.11.2017.

 1. htavilap

  htavilap Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  1 077
  Saadut tykkäykset:
  107
  Viime vuosien aliarvostetuin sarja lienee tässä? Melko kylmääviä ja ajatuksia herättäviä visioita lähitulevaisuuden maailmasta, jossa teknologia on ottanut entistä isomman roolin ihmisten elämässä. Scifiä, realistista sellaista.

  Jokainen jakso on oma tarinansa ja näyttelijätkin vaihtuu, joten ei tarvitse jaksokaupalla seurata hahmojen ”kehittymistä”.

  Kolme kautta ja kolmetoista jaksoa tullut, kaikki löytyy Netflixistä. Neljäs kausi tulossa vielä tänä vuonna jossain vaiheessa. Ylekin tätä on vissiin joskus näyttänyt.
   
  toke tykkää tästä.
 2. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  En ole asiaan yhtään sen enempää tutustunut, mutta tämäpä oli positiivinen yllätys! Jostain syystä luulin että sitä neloskautta saadaan odotella pidempäänkin. Mainio homma jos on noinkin piakkoin tulossa.

  Ja juu, ehdottomasti parhaita "uutuuksia" mitä on itse Netflixistä tullut löydettyä. Hyvin vahvasti "haluaisi tykittää kaikki jaksot putkeen, mutta kokonaisuus kärsii jos ei vähän aikaa sulattele aina yksittäisen jakson herättämiä ajatuksia"-osastoa, mikä on loppujen lopuksi aika harvinaista nykyään sarjarintamalla.
   
 3. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 386
  Saadut tykkäykset:
  110
  Kausi on tosiaan jo kuvattu ja nyt vaan odotellaan sitä päivämäärää. Hyvä sarja tosiaan, vaikka laatu kyllä tuppaa vaihtelemaan kausien sisällä. Mielenkiintoisia tarinoita kyllä enimmäkseen olleet ja toivottavasti saadaan nauttia tästä vielä pitkään.

   
  Mastema tykkää tästä.
 4. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  62
  Hyvä sarja kyllä ja jaksoja ei tosiaankaan oikein pysty katsomaan putkeen, kun yleensä haluaa jäädä pohtimaan jakson antia sen jälkeen. Koska jokainen jakso on oma tarinansa niin emotionaalisesti ne iskevät eri voimakkuuksilla, kun joihinkin pystyy samaistumaan toisia enemmän. Jaksojen taso on kuitenkin korkea, aina vähintään yllättyy juonen kulusta ja lopusta. Tietenkin karmivamman jaksoista tekee se, kuinka osuvia osa näistä tulevaisuuden dystopioista onkaan. Osaa on toisaalta vaikeampi nähdä toteutuvan, ainakaan kovin lähitulevaisuudessa tai sitten en ole yhtään perillä teknologian edistymisestä. Toisaalta osassa jaksoissa tuntuu, että niissä on enemmän keskitytty shokeeraamaan kuin esittämään hirveän realistisia tulevaisuuden kuvia, mikä jälkikäteen ajateltuna vähän latistaa niiden jaksojen antia, mutta kokemuksena ne ovat silti hyvin vaikuttavia.
   
 5. htavilap

  htavilap Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  1 077
  Saadut tykkäykset:
  107
 6. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 386
  Saadut tykkäykset:
  110
  Kyllähän tuon katsoi taas mielellään, vaikka ideoissa alkaa olemaan jo sellaista toiston makua. Kauden loppupään jaksot iski paremmin tänne. Hieman jäi silti tunne, että joitakin käsikirjoituksia ei oltu funtsittu aivan loppuun asti. Omalle päättelykyvylle jätettiin tekemistä ehkä liikaakin. Häijyt tarinat keskiössä, eikä niinkään niiden taustamaailmoitus. Fantasiateknologian syvästä päädystä saatiin kyllä irrotettua tälläkin kertaa sitä ilkeää.
   
 7. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 608
  Saadut tykkäykset:
  278
  Mun mielestä oli hyvä kausi kaikin puolin. Paljon ajatusta herättäviä jaksoja.
   
 8. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Kyllähän tämä neloskausi oli taas hyvää matskua kokonaisuutena. Ehkä astetta vaihtelevampaa kuin tähän asti (?), mutta silti oikein toimivaa.

  Oikeastaan ainoa kysymys mikä itseäni jäi häiritsemään liittyy mainioon Crocodile-jaksoon. Mihin helvettiin tuo nimi viittaa? Muiden jaksojen nimet nyt ovat selkeitä, mutta tuo jäi häiritsemään. Kertokaa nyt joku ettei lähde loputkin hiukset päästä tän takia.
   
 9. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 386
  Saadut tykkäykset:
  110
  Krokotiilin kyyneleitä, kuten sanonta kuuluu. Soveltuu päähahmon käytökseen kyynelineen.
   
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 455
  Saadut tykkäykset:
  595
  Liittyvätkö jaksot mitenkään toisiinsa muuten kuin, että tapahtuvat samassa maailmassa?
  Onko mitään sarjaa, mihin tätä voisi verrata? Onko Äärirajoilla huono vertaus?
   
 11. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 386
  Saadut tykkäykset:
  110
  Jaksot ovat aina yksittäisiä tarinoita uusilla hahmoilla ja näin, eli eipä ne liity toisiinsa ainakaan siinä suhteessa. Jonkinlainen jaettu universumi näkyy toisinaan niin, että jaksoista voi välillä bongata esim. joitain jo aiemmin käytettyjä teknologiahärpäkkeitä/ideoita. 2K-luvun Hämärän rajamaita äärirajoilta, juu. Mitä jos teknologia tarinoiden vauhdittajana.
   
 12. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Tää on ihan hyvä tulkinta kyllä, samaa pyörittelin itsekin päässäni
  mutta vähän hämää kuitenkin se, että hahmo kuitenkin oli käsittääkseni ihan oikeasti suht tolaltaan siinä ainakin katalyyttinä toimineen yliajon jälkeen itseaiheutetussa syöksykierteessään, ja ainakin itse olen ymmärtänyt krokotiilin kyyneleet ihan puhtaasti vilpilliseksi reaktioksi.

  Mutta hyväksyn kyllä tuon selityksen, kiitoksia siitä!
   
 13. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  62
  Tässä hyvä artikkeli liittyen, miten jaksot linkittyvät toisiinsa https://www.popsugar.com/entertainment/All-Black-Mirror-Episodes-Connected-44465084 Youtubessa on myös välillä tullut suosituksina joku kai fanin tekemä video liittyen sarjan aikajanaan, mutta en ole tuota videota katsonut vielä.

  Crocodile -jakson nimeä itsekin pohdin, itselleni se laite mitä muistojen läpikäymiseen käytiin muistutti vähän krokotiilin päätä (pienempi alaleuka ja tuli vaan mieleen luontodokkarit, jossa näkyy miten krokot makailevat pitkät ajat suu auki, kuten tuo laite tavallaan). Tuo krokotiilin kyyneleet oli kanssa yksi vaihtoehto, mitä netistä tuli vastaan, toinen ehkä kuvaavin laitan vielä spoilereihin
  päähenkilö murhaa ihmisiä kylmän viileästi, laskelmoidusti ja tehokkaasti kuin krokotiili.

  Itse kaudesta voisin hieman höpistä, vaikka spoilereissa.
  Odotin ensimmäiseltä jaksolta USS Callisterilta heti jotain ihmismieltä murskaavaa, mutta sehän oli miltei iloinen jakso, ainakin tämän sarjan mittarilla, vaikka sen yhden hahmon kohtalo olikin karu. Hauska Star Trek -referenssi.

  Arkangel oli mielestäni ehkä se kauden huonoin, mielenkiintoinen, mutta jotenkin sen tyttären väkivaltainen käyttäytyminen lopussa meni mielestäni yli, vaikka hahmon mielentilan epätasaisuutta käsiteltiin niin luulin, että ne olisivat jo olleet takanapäin. Jännä konsepti eikä sinänsä huono, mutta jätti minulle eniten toivomisen varaa. Tunne jakson jälkeen oli "tässäkö tämä oli?" odotin taas jotain paljon pahempaa ja lannistavampaa.

  Crocodile oli visuaalisesti upea ja mielenkiintoinen, kuinka pitkälle ihminen on valmis menemään tutkiskelu. Tuli mieleen jotkin norjalaiset rikosleffat. Lopputwisti oli Black Mirrorin tyylinen, mutta jälleen kerran tuntui ettei saatu jaksosta ihan kaikkea irti, mitä olisi voitu saada. Ei sillä, että tarvitsisi mässäillä, mutta ei vaan iskenyt niin lujaa.

  Hang the DJ, olen yllättynyt että jakso on saanut IMDB:ssä kauden jaksoista parhaan arvosanan (9,0) joskin kauden kutosjakso on vain 0,1 pistettä perässä (ja ei sillä, että IMDB:tä ratingia arvostaisin, mutta tuli nyt katsottua mielenkiinnosta). En yllättynyt siksi, koska en olisi jaksosta pitänyt vaan, koska jakso oli Black Mirrorin jaksoista kenties onnellisin ja monesti sarjalta tunnutaan hakevan juuri päinvastaista kokemusta. Pidin jaksosta erittäin paljon, päänäyttelijöille pisteet siitä, että onnistuivat vakuuttamaan kemiansa osalta ja lopussa kun Sigur Rosin kappale lähti pyörimään niin olin liikuttunut. Kiva, kun odotti taas pahinta, mutta saikin päinvastaista.

  Metalhead on varmasti mielipiteitä jakava jakso, IMDB:ssä tämä on kauden huonoimman arvosanan saanut. Veikkaan, ettei tuo mustavalkoinen tyyli vaan iske moniin. Mielestäni tämä oli ihan mukiinmenevä selviytymistarina, jossa lopussa oli tyypillinen Black Mirror -käänne. Ehkä se veitsellä varustautunut koirarobotti oli vähän siinä ja siinä, oliko se koominen vai ei, mutta pyrin näkemään sen koomisuuden läpi.

  Black Museum oli sitten se kauden karuin ja kamalin jakso anniltaan. Lopussa toisaalta paha saa palkkansa ja loppu on sinänsä onnellinen, en ole ihan varma jäikö se tutkija/museotyyppi sinne jotenkin vangiksi vai kuoliko kumminkin myös (käsittääkseni näin kävi). Luulin, että jakso sisältäisi lyhyitä tarinoita, mutta ne tuotiinkin yhteen erittäin hyvin enkä yhtään arvannut sitä. Erilaisia ihmiskohtaloita kävi sääliksi ja täytyy myöntää, että oli pakko pitää tauko jakson aikana, teki pahaa katsoa miten se lekuri satutti itseään mielihyvän tuottamiseksi. Henkilökohtaisesti vaan tuommoinen itsensä silpominen on vaan kamalampia juttuja mitä keksin. Vaikuttava jakso siis, jos kauden ensimmäiset jaksot olivat laimeita niin tämä käänsi mielestäni nupit kaakkoon ja tässä jakson juuri nähneenä pitäisi nukkumaan mennä jakson anti mielessä. Niin kuin tuon aiemman linkin kautta näkikin tuon jutun, tässä jaksossa oli paljon viitteitä muihin jaksoihin ja mietin, että onko tällä jokin päämäärä vai onko se vain hassuttelua, jää nähtäväksi.

  Lyhyesti arvio, traumatisointi taattu, innolla odottelen tulevaa.
   
 14. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 940
  Saadut tykkäykset:
  160
  Ensimmäiset 3 jaksoa 4.kaudesta olivat vähän meh-osastoa, mutta Hang the DJ ja Black Museum olivat sitten todella hyviä. Metalhead eniten muista poikkeavalla tarinallaan kans ok. Annan tämän kauden arvosanaksi 3/5.
   
 15. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 454
  Saadut tykkäykset:
  191
  Ihmisen tietoisuuden/muistojen/digikopioiden ym. vastaavien siirtelyssä on havaittavissa pientä toistoa, aika monta kertaa nähty BM:n tarinoissa tätä vastaavaa ja nyt neloskaudellakin se tuntui olevan mukana ehkä liian monessa jaksossa. Onneksi loppua kohden kausi paransi juoksuaan, Hang the DJ ja Black Museum oikein hyviä jaksoja. Metalheadkin jäi häiritsevällä tavalla kummittelemaan kun näin jälkikäteen miettii. Kolmas kausi oli kuitenkin vahvempi.
   
 16. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  900
  Saadut tykkäykset:
  70
  Toinen toista surkeampia jaksoja joista aiempien kausien luovuus oli kaukana.

  **/5
   
  Make tykkää tästä.
 17. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 899
  Saadut tykkäykset:
  398
  Hmm, ensimmäinen jakso ei kyllä vastannut yhtään niitä odotuksia mitä tältä sarjalta odotin.

  Tämä varmaan paranee tästä vai mitä?
   
 18. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  900
  Saadut tykkäykset:
  70
  Yritä tykätä... o_O
   
 19. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  62
  Koko sarjan ensimmäinen jakso? Sanoisin, että se on hyvää esimakua mitä tuleman pitää. Se on tämän sarjan suola ja toisaalta ongelma, kun jaksot ovat niin erilaisia, että joistakin tykkää enemmän kuin toisista, mutta ainakin tulee vaihtelua.
   
 20. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 899
  Saadut tykkäykset:
  398
  No seuraava jakso olikin jo sitä mitä mielessäni kuvittelin tämän sarjan olevan. Ei tarvinnut yrittää tykätä. Hyvä oli.