BK Gemini II avaaminen

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana kiits, 07.05.2016.

Tags:
 1. kiits

  kiits Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2007
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,

  Koitan selvittää tuttavan puolesta BK Gemini II:ssä olevaa vikaa. Laite pitää tasaisin väliajoin toistuvaa, napsahtelevaa ääntä. Epäilen vahvistimessa olevan vikaa, joten haluaisin päästä tarkastelemaan vahvistinmoduulia tarkistaakseni sen viallisten kondensaattorien tms. varalta.

  Ongelmana on, etten saa millään vahvistinmoduulia irti kotelosta. Vahvistinmoduulin reunoilla on yhteensä 12 koneruuvia, kolme joka sivulla, jotka mitä ilmeisimmin pitävät vahvistinmoduulin kiinni kotelon rakenteissa, mutta vaikka poistan nuo kaikki ruuvit, ei vahvistinmoduuli suostu irtoamaan. Onko joku avannut kyseisen subbarin onnistuneesti ja voisi kertoa, miten tuo vahvistinmoduuli saadaan irti? Kokeilin myös irrottaa elementin ruuvit ja kokeilla josko sen saisi irti ja sitä kautta pääsisin katsomaan vahvistinta, mutta sekään ei irtoa kotelosta.

  -kiits
   
 2. Aristobaali

  Aristobaali Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.02.2015
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulle, aikoinaan ohjeistettiin BK:lta BK:n Monolith Df+ vahvistimen irroitukseen, että vahvistimen ja kotelon välissä oleva tiiviste saattaa olla hyvin tiukkaan liimautunut, kumpaankin, sekä vahvistimeen että koteloon. Neuvoivat lämmittämään vaikka hiusten kuivaajalla, vahvistimen reunoja, sitten nostamaan samanaikaisesti vahvistinta.

  Kannattaa myös laittaa BK:lle britteihin kyselyä, että mikä voisi olla vikana kun napsuu. Vastaavat yleensä aika hyvin. Mulle tuli jopa kuvallinen ohje mikä komponentti saattaa olla rikki, ja sehän oli yksi kondensaattori, korjauksen hinnaksi tuli 0,32€ kun itse juotin uuden paikoilleen.
   
 3. kiits

  kiits Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2007
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Okei, koitanpa tuota lämmittämistä, kiitos vinkistä. Viallista kondensaattoria epäilenkin jo näkemättä vahvistinta, googlettelulla löytyi vastaavia oireita ilmentänyt BK:n vahvistin jossa oli kondensaattorivika.

  -kiits