BD-toiston mielekkyys HTPC:llä verrattuna pöytäsoittimeen?

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana ZED, 28.10.2012.

 1. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 731
  Saadut tykkäykset:
  23
  Käytössäni olevalle PowerDVD Ultra 9:lle ei enää saa päivityksiä jotka mahdollistaisivat varmasti 6/2011 jälkeen julkaistujen levyjen toiston, toisin sanoen ohjelma ei enää osaa avata kaikkien uudempien levyjen AACS -suojausta. Näin ollen pitäisi joko ostaa uusi versio PowerDVD:stä tai hankkia jokin muu toisto-ohjelmisto (TMT?). Ainakin Fox näyttää julkaisuissaan uudistavan avaimiansa melkoisen innokkaasti, joten kyseisen julkaisijan tuoreempia nimikkeitä en tällä hetkellä viitsi hankkia.

  Tutkiskelin Cyberlinkin sivuja ja sieltä löytyvien tietojen perusteella kunkin PowerDVD -version elinkaari (eli se aika kun uusia yhteensopivuuspäivityksiä on tarjolla) on noin 2 vuotta, jonka jälkeen on ostettava uusi versio ja valmistauduttava setvimään erinäisiä asennus-, yhteensopivuus- ym. ongelmia. Näin ainakin 8- ja 9-versioiden kohdalla on tapahtunut. "Soitin" pitää siis tavallaan ostaa moneen kertaan.

  Ilmeisesti tänä päivänä myös VLC osaa toistaa BD-levyjä, mutta ei kuitenkaan näyttää niiden menu -näkymiä? Lisäksi VLC:n BD -ominaisuus taitaa olla luonteeltaan enemmän tai vähemmän "vilunkipeliä"?


  Kysymys kuuluu: Onkohan tänä päivänä mitään järkevää syytä jatkaa BD-HTPC -systeemin käyttöä, vaan olisiko viisaampaa siirtyä pöytäsoittimen käyttöön? Olen saanut sen suuntaista tietoa että muutenkaan jostakin syystä pöytäsoittimia ei tarvitse päivittää kovinkaan usein, eikä niiden firmware -päivityksistä ainakaan pyydetä rahaa. Näin ollen: Mitä etua HTPC:stä on pöytä -BD -soittimeen verrattuna jos aluekoodien kiertämistä ei oteta huomioon?
   
 2. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  299
  Varmaan olet jo pohdinnoissasi tullutkin omaan lopputulokseesi (olisi kiinnostavaa kuulla se), mutta kommentoin kun itsekin olen miettinyt asiaa.

  Olen itse sitä mieltä, ettei HTPC korvaa Blu-ray-soitinta eikä mielestäni edes DVD-soitinta.

  Blu-ray-käytössä on vain miinuksia ja DVD-toistossa on yksi mahdollinen merkittävä plussa, joka on alkuvaroitusten ja mainosten ohittaminen JOS se toimii soitinsoftalla. Hyvällä BD-pöytäsoittimella myös (DVD-)kuvanlaatu on takuuvarmasti hyvä eikä tarvitse miettiä ja säätää, jos aina saisi vähän paremmaksi, kuten HTPC:llä. :thumbsup:
   
 3. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 159
  Saadut tykkäykset:
  102
  Kun se "pöytä-BD" ei jostain syystä suostu toistamaan juuri ostettua elokuvaa, niin on hyvä olla jotain varalla....
  Pöytä-BD:t hakkaa levyjen toistossa nuo, kun taas PC voi hakata pöytä-BD:t muussa...

  T: Vesku
   
 4. LOP

  LOP Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  3 981
  Saadut tykkäykset:
  22
  Äkkiseltään tulee mieleen vanhasta tottumuksesta se, että HTPCllä BD-levyt toistuivat nopeammin kuin ainakin nykyisellä hitaahkolla Sonyn BD-soittimella. Toisekseen PowerDVD tuki multi disc resumea - eli sama minkä jo kelkassa käyneen BD titlen asetti koneeseen uudelleen, PowerDVD osasi lähes aina palata edelliseen toistokohtaan. Tällaista ominaisuutta juuri ei tavallisissa BD-soittimissa näe, vaan lähinnä maksimissaan on tyydyttävä single disc resumeen ja sekään ei toimi kaikissa titleissä.