avi, mov ja mp4 formaatit DVDssä?

Keskustelu osiossa 'DVD-laitteet' , aloittajana JOHLIN, 19.11.2010.

 1. JOHLIN

  JOHLIN New Member

  Liittynyt:
  27.09.2007
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi!
  Saatta olla tyhmä kysymys mutta kysyn kuitenkin. Miten saada dvd-levylle poltetut filmit soimaan tavallisessa dvd-soittimessa?

  Minulla on kolme soitinta, Cambridge Audio, Panasonic ja LG. Ja videoformaatteja on kolme, Nokian kännykkä tekee mp4 muotoa, pokkari tekee avi-formaattia ja varsinainen kamera (hd-videota kuvaava tavallinen kamera) tekee mov-formaattia.

  Cambridge Audiossa mp4 toistuu ilman ääntä ja avi toistuu äänellä mutta ilman kuvaa. Muissa ei toimi mikään ja mov-ejä mikään näistä ei edes löydä tiedostona.

  Onko jotain freeware editoria/konvertteriä jolla formaatin voi muuttaa vai mitä pitää tehdä? Miten kamerani hd-kuvaus poikkeaa varsinaisen videokameran hd-formaatista?

  terv. jussi
   
 2. arthur

  arthur Active Member

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 435
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikki DVD-soittimet soittavat MPEG-2 ja MPEG-1 -formaatteja. Lisäksi nämä tulee olla (autorisoitu) tiettyyn kansiorakenteeseen. Mikään mainitsemistasi esimerkeistä ei täyttänyt näitä kriteereitä.

  Jotkut DVD-soittimet soittavat lisäksi muitakin formaatteja (kuten itsekin huomasit) vaihtelevalla tuella (kuten itsekin huomasit).

  Tiedostomuodonmukaukseen on monia erilaisia ohjelmia, kuten myös autorisointiin.
   
 3. Kristian

  Kristian Active Member

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  21
  Itse suosittelen hommaan VideoReDo TVSuitea, koska sillä saa samaan syssyyn myös Topfieldillä ja monella muullakinlaitteella tehdyt tallenteet muokattua ja DVD-polttokuntoon.
   
 4. JOHLIN

  JOHLIN New Member

  Liittynyt:
  27.09.2007
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksista. Maksaako tuo Video ReDo, täytynee yrittää hakea netistä paremmalla ajalla.
  Mutta miten tavalliset HDta kuvaavat videokamerat poikkeavat nykyaikaisesta järkkäristä tai muusta HDta kuvaavasta "still"-kamerasta? Ja jos poikkeaa niin miksi? Itsellä ei ole videokameraa mutta tutuilta saatu materiaali poltettuna Dvdlle soi mainioisti. Vai tuleeko sellaisten kameroiden mukana konvertointisoftat?

  Ja ainakin LGn ja Panasonicin käyttöohjeet lupaavat avin ja mp4n toistoa....?

  T.jussi
   
 5. Kristian

  Kristian Active Member

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  21
  Kyllähän nuo ohjelmat vähän maksavat, mutta ovat kyllä hintansa väärti, jos vähääkään enemmän haluaa tallenteitaan editoida tai yhdistellä jne.

  Ja HD videon editointiin tarvitset version nimeltä VideoReDo TVSuite H.264

  http://www.videoredo.com/en/index.htm
   
 6. Jos sinulla on Windows 7, niin Livessä oleva elokuvatyökalu + DVD luonti hoitaa homman. Ainoa, mikä noista ei ole välttämättä standardia muotoa on Nokian videossa ääniformaatti (jos ei, se pitää ensin muuttaa esim. avi, wmv muotoon, johon ilmais softia paljon).

  W7 tukee myös yleistä AVCHD, joka toimii sellaisenaan BD-sottimissa tai muutettuna Mpeg2 DVD-soittimissa. Kuluttajaluokan Videokameroissa tulee mukana jokin HD editointi softa, mutta harrastajat käyttää Sony Vegas, Adobe Premiere, jne. maksullisia

  W7 tekemä valmis DVD toimii sitten valikoineen, kuten kaupasta ostettu eli aluekoodauskin sen mukaan, mikä sun ohjelmassa on, siis PAL suomessa pitää olla jos soitin aluelukittu.

  Uusimpiin OsX löytyy myös vastaavat softat, mutta BD ei ole tuettuna.
   
 7. JOHLIN

  JOHLIN New Member

  Liittynyt:
  27.09.2007
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos avusta!

  Luulin tosiaan että nämä olisivat kaikki yhteensopivia jo alusta alkaen...

  t. jussi