Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 842
  Saadut tykkäykset:
  449
  Tässäpä se ongelman ydin onkin. HUS ei ollut valmistautunut oikein eikä moni muukaan sairaanhoitopiiri. Osa kuitenkin oli. Ja korjatkaa toki, jos olen väärässä, niin hallitus ei ole se, joka noiden sairaanhoitopiirien valmistautumisasteisiin vaikuttaa, vaan ne ovat kunkin maakunnan/sairaanhoitopiirin oma juttu. Eikös hallitus tästä antanut sapiskaa jo jokunen viikko sitten, että sairaanhoitopiirit eivät ole valmistautuneet niin hyvin kuin laki vaatisi?
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 842
  Saadut tykkäykset:
  449
  Varmastikin on. Mielestäni (vaikka en oikein mitään puoluelehtiä tuekaan) tuo lehti ei keksi juttuja omasta päästään. Ja tuohan on hyvin rehellinen juttu. En oikein tiedä, mikä siinä on ongelma, että ihminen menee tekemään jotain työtä, josta ei vielä tiedä kaikkea. Henkilö on kuitenkin valtiotieteiden maisteri, joten varmasti tietää, mistä työhön liittyviä asioita pitää alkaa opiskelemaan ja varmasti tietää työn sisältämistä yksittäisistä tehtävistä ehkä enemmän kuin siitä, mitä valtiosihteeri tekee. Ja varmasti tuon googlettamisen jälkeen oli paljon viisaampi. Olen itsekin hakenut työpaikkoja, joiden titteli on pitänyt googlettaa, jotta tietää varmasti, mitä työ on.
   
 3. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 902
  Saadut tykkäykset:
  283
  lopullinen titteli, tehtävänimike (esim. hakuvaiheessa) ja se oikea tehtävä työ kulkee harvemmin kauttaaltaan käsikädessä. T : ICT Specialist
   
  nepa tykkää tästä.
 4. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  514
  Saadut tykkäykset:
  44
  Tässä olet täysin oikeassa. JA Antoi, sapiskaa, kun sai tietää. Siitä vain useat tahot ovat pahoittaneet mielensä (kuten Vapaavuori ja HUS:n johto), että juttu tuotiin julkiseksi. Ja väittäneet, että olivat varautuneet riittävästi, mikä ei ollut totta.

  Kyllä se on ollut käsittääkseni STM:n (sosiaali- ja terveysmiteriö) virkavastuulla valvoa, että noita tartuntatautilain määräyksiä noudatetaan maakunnissa/sairaanhoitopiireissä. Ja noilla alueilla pitäisi sitten olla omavalvonta jokaiseen siellä olevaan yksikköön. Ei siis suoraan hallituksen. Mutta kuten kirjoitin, niin kukaan ei ollut valvonut sitten yhtään.

  Haluaisinpa tietää, nissä on Suomessa se "osa joka oli", joka käsityksesi mukaan oli valmistautunut hyvin. Juurikin HUS ja Helsinki olivat "parhaiten" valmistautuneita minun käsitykseni mukaan. Ja täälläkin valmistautumisen taso oli täysin surkea.
   
 5. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 200
  Saadut tykkäykset:
  160
  Veikkaan että syy tähän huonoon valmistautumiseen on se että on jo monta vuotta odotettu sitä paljon puhuttua sote-uudistusta (josta ei vieläkään ole mitään lopullista päätöstä) siinä toivossa että kun luodaan uudet sote-alueet niin joku muu sitten tilaa ja maksaa tarvikkeet varastoon, muuten on hankittu vain päivittäisessä toiminnassa välttämättömät kamat.
   
 6. Kusni

  Kusni Active Member

  Liittynyt:
  25.01.2014
  Viestejä:
  285
  Saadut tykkäykset:
  33
  Tiedän Kansan Uutisten sijoittumisen poliittisessa kentässä ja vertaus valeuutisia julkaisevaan MV-lehteen oli heikko. Kansan Uutiset kuitenkin ujuttaa sekaan juttuja, joissa liikutaan trendikkäästi paskan ja totuuden rajapinnalla. En ole lehteä vuosiin lukenut enkä usko suunnan muuttuneen.
   
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 842
  Saadut tykkäykset:
  449
  Varmasti syitä on monia. Ja ehkä se isoin syy on se, että kukaan ei oikeasti monien asiantuntijoiden säännöllisistä varoituksista huolimatta uskonut, että mikään tauti näin pääsisi leviämään.

  Sinänsä voin hyvin kuvitella, että kun jonkun sairaanhoitopiirin johtokunta (tai mikä lie porukka asioista päättääkään) on kokoontunut vaikka kvartaaleittain päättämään siitä, mihin vähät rahat laitetaan, niin noiden varastojen ylläpito on ollut siellä peräpäässä.
  Mikään syy se ei saisi olla, mutta on tietenkin hyvin ymmärrettävää.
   
  Vanha_susi tykkää tästä.
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 842
  Saadut tykkäykset:
  449
  Sepä se. Samalla alalla.
  Ja mikä vielä monesti sekoittaa, niin sama titteli voi eri paikoissa tarkoittaa eri asioita.

  Toki tuollainen valtiosihteeri varmaan on aikalailla aina samaa hommaa, mutta sekin voi olla outo titteli/työnkuva, vaikka alan koulutus olisikin. Kuten tässäkin tapauksessa on ollut.
   
 9. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 341
  Saadut tykkäykset:
  153
  Kun historian saatossa on ollut (aina) ns. oikeita ja vääriä vasemmistolaisia...
  Johan se Orwellkin aikoinaan kirjoitti, että kaikki ovat tasa-arvoisia, toiset ovat vaan tasa-arvoisempia kuin toiset.

  T: Vesku

  Lisäys: Pätee oikeistolaisiin ja muihin -laisiin yhtä lailla..
   
  Pazze ja Vanha_susi tykkäävät tästä.
 10. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  5 012
  Saadut tykkäykset:
  106
  Kansan uutiset on MV-lehteen verrattavissa oleva tietolähde. En ymmärrä niitä, jotka eivät tuota tajua.
   
 11. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 362
  Saadut tykkäykset:
  178
  "Terveysviranomaiset ovat huolestuneet Italian aikomuksista. Maan hallinto on luopumassa suuresta osasta koronaa vastaan asetetuista rajoitustoimista."

  "Pääministeri Giuseppe Conten mukaan Italia avataan kokonaan kahden viikon kuluessa ensi maanantaista lähtien. Koko Italia suljettiin koronaviruksen vuoksi 10. maaliskuuta, minkä jälkeen vain ruokakaupat, apteekit, lehtikioskit ja tupakkakaupat ovat saaneet olla auki."

  "Maanantaina toimintansa saavat aloittaa uudelleen auto-, kokoonpano- ja muotiteollisuus sillä edellytyksellä, että työntekijät pystyvät pitämään yhden metrin turvavälin toisiinsa. Seuraavaksi työt voidaan aloittaa rakennustyömailla ja muissa tehtaissa. Hallituksen mukaan 2,7 miljoonaa italialaista voi tässä vaiheessa palata työpaikoilleen."

  "11. toukokuuta ovensa saavat avata kaupat, kampaamo- ja parturiliikkeet sekä kauneushoitolat edellyttäen, että asiakkaiden välillä voidaan pitää turvaetäisyys. Viimeiseksi 18. toukokuuta Italia avaa ravintolat, kahvilat ja baarit."

  "Avaaminen pitäisi toteuttaa askel askeleelta"

  "THL:ää Italiassa vastaavan ISS:n johtaja Silvio Brusaferro kehottaa sekä hallitusta että italialaisia kuitenkin vielä varovaisuuteen."

  – "Olemme toisen vaiheen, eli toimintojen avaamisen kynnyksellä, mutta siitä tulee vaikeaa. Avaaminen pitäisi toteuttaa askel askeleelta, ei näin nopeasti. Meidän pitäisi ensin löytää tapa elää koronaviruksen kanssa, sillä se ei tule poistumaan Italiasta. 90 prosenttia italialaisista ei ole saanut tartuntaa eikä heillä ole immuniteettia ja he ovat edelleen vaarassa. Yksi henkilö voi laittaa koko epidemian uudelleen liikkeelle", hän varoitti radiohaastattelussa perjantaina aamupäivällä.

  "Brusaferron mukaan testaamisesta ja uusien tartuntojen määrän tarkasta seuraamisesta tulee ensi maanantaista lähtien vieläkin tärkeämpää kuin se on tähän asti ollut."

  – "Jos tartuntojen määrä lähtee kasvuun, meidän on otettava takapakkia ja alettava sulkemaan toimintoja uudelleen."

  "Kovasanaisia varoituksia lausuu myös Italian terveysministeriön ja Maailman terveysjärjestön WHO:n asiantuntija Walter Ricciardi, jonka mukaan Italian tulisi ennen lockdownin purkamista ainakin varmistaa, miten ihmiset saadaan kunnioittamaan yhden metrin turvaetäisyyttä sekä vahvistaa terveydenhuoltojärjestelmän kestokykyä."

  "Lisäksi Ricciardi vaatii La Stampan haastattelussa viranomaisia lisäämään testausta ja jäljittämään tartuntaketjuja paljon nykyistä paremmin."

  – "Nämä ovat perusasioita lockdownin avaamisen valmistelussa. Lockdown voidaan purkaa siinä vaiheessa, kun päivittäiset uudet tartunnat lasketaan yhden käden sormilla", hän linjaa.

  "Vaikea taloustilanne painostaa"

  "Koronaviruksesta parantuneiden määrä ylitti torstaina ensimmäisen kerran sairastuneiden määrän. Uusia tartuntoja raportoitiin torstai-iltana päättyneellä 24 tunnin jaksolla kuitenkin yli 2 600."

  "Myös koronaan menehtyneiden määrä on edelleen huolestuttavan korkea: virus on vaatinut yli 25 000 italialaisen hengen ja pelkästään torstaina kuolleita oli 464."

  "Italian vaikea taloustilanne painostaa kuitenkin pääministeri Contea vaikeisiin päätöksiin. Italian hallitus ilmoitti tällä viikolla kasvattavansa budjettialijäämää uudella 55 miljardin euron hätäpaketilla. Hallitus ennustaa Italian valtionvelan paisuvan tänä vuonna jo nyt tiedossa olevien menojen vuoksi 150-155 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Viime vuonna velkasuhde 135 prosenttia ja Italia oli jo ennen koronaviruksen iskua Kreikan jälkeen velkaantunein euromaa."

  "Italian talouden ennustetaan supistuvan tänä vuonna ainakin kahdeksan prosenttia, mikä ennestään lisää painetta Contea kohtaan, sillä monien ekonomistien mukaan Italia oli teknisessä taantumassa jo ennen koronavirusta."  Lähde: MTV Uutiset -Kauppalehti
   
 12. Kusni

  Kusni Active Member

  Liittynyt:
  25.01.2014
  Viestejä:
  285
  Saadut tykkäykset:
  33
  Hienoa sarkasmia :) Edellä lievensin sanojani, mutta Kansan Uutisten journalistinen taso on jopa puoluelehtien joukossa surkea ja siksi olen lopettanut sen lukemisen. On edelleen mielenkiintoista, jos valtiosihteeriä on oikeasti haastateltu eikä toimittaja ole laatinut hyvää tarkoittavan mutta typerän buffin numeron täytteeksi.
  Toimittaja: Voinko kirjoittaa susta jutun. Haastateltava: No sehän sopii.
   
 13. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 182
  Saadut tykkäykset:
  311
  Mikä saa diskopallot pyörimään?

  Siis pyöriihän se pallo jonkun aikaa, jos joku pistää sen pyörimään, mutta diskopallot tuntuvat pyörivän AINA. Kuka niitä jaksaa pitää pyörimässä? Jonkun aikaa kun pallo pyörii narun varassa, niin naru on kunnon kierteillä ja pallon pyörimisen luulisi hidastuva ja lopulta pallo lähtee pyörimään toiseen suuntaan, mutta tuskin tätä edestakaisin pyörimistä voi loputtomiin kestää. Mekaaniset häviöt ja ilmanvastus syövät liike-energian ja potentiaalienergian ja pallon luusisi lopulta pysähtyvän.

  - Oletko koskaan nähnyt pysähtynyttä diskopalloa?
  - Kuka/mikä pistää diskopallot pyörimään?
  - Pyöriikö diskopallo, kun kukaan ei ole näkemässä?
   
 14. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 200
  Saadut tykkäykset:
  160
  Onkos tullut otettua jotain maitoa vahvempaa? ;)
  Ainakin klubeilla yms paikoissa ne pallot pyörii sähkömoottorin voimalla. Valojen hallintapaneelista (jos sellainen on) löytyy nappi josta sen diskopallon saa pyörimään ja pysähtymään tarpeen mukaan.
   
 15. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 377
  Saadut tykkäykset:
  427
  Loma alkoi ja Highland Parkia on lasia ennemmän kuin THL suosittelee.
  Ehkä 71db kysymykset, ovat enemmänkin pohdiskeluja siitä, missä tilassa me kaikki olemme ja mihin olemme menossa.
  Puu kaatuu metsässä. Onko se oikeasti kaatunut, jos kukaan ei ole sitä nähnyt? Miksi puut kasvavat? Onko kukaan nähnyt puun kasvavan?
   
 16. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  26
  Tavallaan ikiliikkuja, mutta energia tulee systeemiin pimeästä energiasta.
   
 17. mdk 5.1

  mdk 5.1 Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  812
  Saadut tykkäykset:
  51
  Diskopallokin on kait vain vastuunsa tunteva osa yhteiskuntaa.

  "Asenne näkyy ja paistaa kauas. Tämä ei ole oleskeluyhteiskunta, eikä oleilu muiden piikkiin ole perusoikeus."
   
 18. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 182
  Saadut tykkäykset:
  311
  Kuule, maito tulee jatkuvasti terästettyä kahvilla! :eek: Jos taas viittaat alkoholijuomiin, niin viime Jouluna vedetyt kahviliköörit taitavat olla edellinen kerta minulla, Vapun simakin oli alkoholitonta. Olen passiivinen absolutisti, eli en itse hanki/juo alkoholijuomia *, mutta jos jossain tilaisuudessa se kuohuviinilasi tyrkytetään, niin nielen nesteen kohteliaisuudesta ja kärsin seuraukset (lievä väsymys/tylsämielisyys ja sydämen tykytys). Eli nyt oli kyse aidosti tietämättömyydestä eikä kossun lipityksestä.

  * Sarjassa mielenkiintoisia faktoja: Olen tehnyt (mittavia) alkoholijuomahankintoja Alkosta muutamaan otteeseen elämässäni (luokkaa 3 kertaa), mutta ne ovat olleet työtehtävien hoitoa töissä, eli esim. firman varustautumista pikkujouluun. Ainoa kerta elämässä kun olen käyttänyt omia rahoja alkoholiin taitaa olla vuonna 2004 työpaikan tehtyä reissun Tallinnaan. Taisi olla yksi olut Depeche Mode pubissa… :D Tuollainen normaaleille ihmisille tavallinen juttu oli minulle todella erikoinen ja jännä kokemus.

  Minä en ole koskaan näillä klubeilla ollut, enkä ole koskaan tietääkseni diskopalloa nähnyt "livenä". Telkkarissa niitä näkee, eikä niitä koskaan kuvata niin, että esim. kiinnitys kattoon näkyisi. Näinollen koskaan en ole sähkömoottoreita nähnyt pyörittämässä diskopalloa. Yhtäkkiä vain aloin miettimään, että jos ripustan pallon narusta kattoon, niin eihän se ole todellakaan selviö, että se pallo pyörii aina vaan… …pikkuisen yllättävä vastaus tämä sähkömoottori, mutta selittää kyllä paljon! Kiitos!
   
 19. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 182
  Saadut tykkäykset:
  311
  Diskopallo mäntyniemeen niin Lennu-koirakaan ei oleile, vaan juoksee pitkin huonetta liikkuvien valopisteiden perässä...
   
 20. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 200
  Saadut tykkäykset:
  160
  No hyvä että tuli sitten tämäkin asia selvitettyä. JOS asia vielä kiinnostaa niin pikainen nettihaku vaikkapa hakusanalla diskopallo tuottaa useita kotimaisia liikkeita joista voi vaikka ostaa oman diskopallon moottoreineen, tai vaikka vain katsella kuvia laitteistosta. En rupea tähän mitään suoraa linkkiä laittamaan kun ei ole kokemusta mistään noista putiikeista että voisin jotain suositella.