Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 230
  Saadut tykkäykset:
  188
  Veikkaan että syy tähän huonoon valmistautumiseen on se että on jo monta vuotta odotettu sitä paljon puhuttua sote-uudistusta (josta ei vieläkään ole mitään lopullista päätöstä) siinä toivossa että kun luodaan uudet sote-alueet niin joku muu sitten tilaa ja maksaa tarvikkeet varastoon, muuten on hankittu vain päivittäisessä toiminnassa välttämättömät kamat.
   
 2. Kusni

  Kusni Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2014
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  36
  Tiedän Kansan Uutisten sijoittumisen poliittisessa kentässä ja vertaus valeuutisia julkaisevaan MV-lehteen oli heikko. Kansan Uutiset kuitenkin ujuttaa sekaan juttuja, joissa liikutaan trendikkäästi paskan ja totuuden rajapinnalla. En ole lehteä vuosiin lukenut enkä usko suunnan muuttuneen.
   
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 342
  Saadut tykkäykset:
  559
  Varmasti syitä on monia. Ja ehkä se isoin syy on se, että kukaan ei oikeasti monien asiantuntijoiden säännöllisistä varoituksista huolimatta uskonut, että mikään tauti näin pääsisi leviämään.

  Sinänsä voin hyvin kuvitella, että kun jonkun sairaanhoitopiirin johtokunta (tai mikä lie porukka asioista päättääkään) on kokoontunut vaikka kvartaaleittain päättämään siitä, mihin vähät rahat laitetaan, niin noiden varastojen ylläpito on ollut siellä peräpäässä.
  Mikään syy se ei saisi olla, mutta on tietenkin hyvin ymmärrettävää.
   
  Vanha_susi tykkää tästä.
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 342
  Saadut tykkäykset:
  559
  Sepä se. Samalla alalla.
  Ja mikä vielä monesti sekoittaa, niin sama titteli voi eri paikoissa tarkoittaa eri asioita.

  Toki tuollainen valtiosihteeri varmaan on aikalailla aina samaa hommaa, mutta sekin voi olla outo titteli/työnkuva, vaikka alan koulutus olisikin. Kuten tässäkin tapauksessa on ollut.
   
 5. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 463
  Saadut tykkäykset:
  187
  Kun historian saatossa on ollut (aina) ns. oikeita ja vääriä vasemmistolaisia...
  Johan se Orwellkin aikoinaan kirjoitti, että kaikki ovat tasa-arvoisia, toiset ovat vaan tasa-arvoisempia kuin toiset.

  T: Vesku

  Lisäys: Pätee oikeistolaisiin ja muihin -laisiin yhtä lailla..
   
  Pazze ja Vanha_susi tykkäävät tästä.
 6. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 946
  Saadut tykkäykset:
  110
  Kansan uutiset on MV-lehteen verrattavissa oleva tietolähde. En ymmärrä niitä, jotka eivät tuota tajua.
   
 7. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 754
  Saadut tykkäykset:
  260
  "Terveysviranomaiset ovat huolestuneet Italian aikomuksista. Maan hallinto on luopumassa suuresta osasta koronaa vastaan asetetuista rajoitustoimista."

  "Pääministeri Giuseppe Conten mukaan Italia avataan kokonaan kahden viikon kuluessa ensi maanantaista lähtien. Koko Italia suljettiin koronaviruksen vuoksi 10. maaliskuuta, minkä jälkeen vain ruokakaupat, apteekit, lehtikioskit ja tupakkakaupat ovat saaneet olla auki."

  "Maanantaina toimintansa saavat aloittaa uudelleen auto-, kokoonpano- ja muotiteollisuus sillä edellytyksellä, että työntekijät pystyvät pitämään yhden metrin turvavälin toisiinsa. Seuraavaksi työt voidaan aloittaa rakennustyömailla ja muissa tehtaissa. Hallituksen mukaan 2,7 miljoonaa italialaista voi tässä vaiheessa palata työpaikoilleen."

  "11. toukokuuta ovensa saavat avata kaupat, kampaamo- ja parturiliikkeet sekä kauneushoitolat edellyttäen, että asiakkaiden välillä voidaan pitää turvaetäisyys. Viimeiseksi 18. toukokuuta Italia avaa ravintolat, kahvilat ja baarit."

  "Avaaminen pitäisi toteuttaa askel askeleelta"

  "THL:ää Italiassa vastaavan ISS:n johtaja Silvio Brusaferro kehottaa sekä hallitusta että italialaisia kuitenkin vielä varovaisuuteen."

  – "Olemme toisen vaiheen, eli toimintojen avaamisen kynnyksellä, mutta siitä tulee vaikeaa. Avaaminen pitäisi toteuttaa askel askeleelta, ei näin nopeasti. Meidän pitäisi ensin löytää tapa elää koronaviruksen kanssa, sillä se ei tule poistumaan Italiasta. 90 prosenttia italialaisista ei ole saanut tartuntaa eikä heillä ole immuniteettia ja he ovat edelleen vaarassa. Yksi henkilö voi laittaa koko epidemian uudelleen liikkeelle", hän varoitti radiohaastattelussa perjantaina aamupäivällä.

  "Brusaferron mukaan testaamisesta ja uusien tartuntojen määrän tarkasta seuraamisesta tulee ensi maanantaista lähtien vieläkin tärkeämpää kuin se on tähän asti ollut."

  – "Jos tartuntojen määrä lähtee kasvuun, meidän on otettava takapakkia ja alettava sulkemaan toimintoja uudelleen."

  "Kovasanaisia varoituksia lausuu myös Italian terveysministeriön ja Maailman terveysjärjestön WHO:n asiantuntija Walter Ricciardi, jonka mukaan Italian tulisi ennen lockdownin purkamista ainakin varmistaa, miten ihmiset saadaan kunnioittamaan yhden metrin turvaetäisyyttä sekä vahvistaa terveydenhuoltojärjestelmän kestokykyä."

  "Lisäksi Ricciardi vaatii La Stampan haastattelussa viranomaisia lisäämään testausta ja jäljittämään tartuntaketjuja paljon nykyistä paremmin."

  – "Nämä ovat perusasioita lockdownin avaamisen valmistelussa. Lockdown voidaan purkaa siinä vaiheessa, kun päivittäiset uudet tartunnat lasketaan yhden käden sormilla", hän linjaa.

  "Vaikea taloustilanne painostaa"

  "Koronaviruksesta parantuneiden määrä ylitti torstaina ensimmäisen kerran sairastuneiden määrän. Uusia tartuntoja raportoitiin torstai-iltana päättyneellä 24 tunnin jaksolla kuitenkin yli 2 600."

  "Myös koronaan menehtyneiden määrä on edelleen huolestuttavan korkea: virus on vaatinut yli 25 000 italialaisen hengen ja pelkästään torstaina kuolleita oli 464."

  "Italian vaikea taloustilanne painostaa kuitenkin pääministeri Contea vaikeisiin päätöksiin. Italian hallitus ilmoitti tällä viikolla kasvattavansa budjettialijäämää uudella 55 miljardin euron hätäpaketilla. Hallitus ennustaa Italian valtionvelan paisuvan tänä vuonna jo nyt tiedossa olevien menojen vuoksi 150-155 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Viime vuonna velkasuhde 135 prosenttia ja Italia oli jo ennen koronaviruksen iskua Kreikan jälkeen velkaantunein euromaa."

  "Italian talouden ennustetaan supistuvan tänä vuonna ainakin kahdeksan prosenttia, mikä ennestään lisää painetta Contea kohtaan, sillä monien ekonomistien mukaan Italia oli teknisessä taantumassa jo ennen koronavirusta."  Lähde: MTV Uutiset -Kauppalehti
   
 8. Kusni

  Kusni Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2014
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  36
  Hienoa sarkasmia :) Edellä lievensin sanojani, mutta Kansan Uutisten journalistinen taso on jopa puoluelehtien joukossa surkea ja siksi olen lopettanut sen lukemisen. On edelleen mielenkiintoista, jos valtiosihteeriä on oikeasti haastateltu eikä toimittaja ole laatinut hyvää tarkoittavan mutta typerän buffin numeron täytteeksi.
  Toimittaja: Voinko kirjoittaa susta jutun. Haastateltava: No sehän sopii.
   
 9. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 098
  Saadut tykkäykset:
  359
  Mikä saa diskopallot pyörimään?

  Siis pyöriihän se pallo jonkun aikaa, jos joku pistää sen pyörimään, mutta diskopallot tuntuvat pyörivän AINA. Kuka niitä jaksaa pitää pyörimässä? Jonkun aikaa kun pallo pyörii narun varassa, niin naru on kunnon kierteillä ja pallon pyörimisen luulisi hidastuva ja lopulta pallo lähtee pyörimään toiseen suuntaan, mutta tuskin tätä edestakaisin pyörimistä voi loputtomiin kestää. Mekaaniset häviöt ja ilmanvastus syövät liike-energian ja potentiaalienergian ja pallon luusisi lopulta pysähtyvän.

  - Oletko koskaan nähnyt pysähtynyttä diskopalloa?
  - Kuka/mikä pistää diskopallot pyörimään?
  - Pyöriikö diskopallo, kun kukaan ei ole näkemässä?
   
 10. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 230
  Saadut tykkäykset:
  188
  Onkos tullut otettua jotain maitoa vahvempaa? ;)
  Ainakin klubeilla yms paikoissa ne pallot pyörii sähkömoottorin voimalla. Valojen hallintapaneelista (jos sellainen on) löytyy nappi josta sen diskopallon saa pyörimään ja pysähtymään tarpeen mukaan.
   
 11. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 050
  Saadut tykkäykset:
  552
  Loma alkoi ja Highland Parkia on lasia ennemmän kuin THL suosittelee.
  Ehkä 71db kysymykset, ovat enemmänkin pohdiskeluja siitä, missä tilassa me kaikki olemme ja mihin olemme menossa.
  Puu kaatuu metsässä. Onko se oikeasti kaatunut, jos kukaan ei ole sitä nähnyt? Miksi puut kasvavat? Onko kukaan nähnyt puun kasvavan?
   
 12. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 176
  Saadut tykkäykset:
  29
  Tavallaan ikiliikkuja, mutta energia tulee systeemiin pimeästä energiasta.
   
 13. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  918
  Saadut tykkäykset:
  69
  Diskopallokin on kait vain vastuunsa tunteva osa yhteiskuntaa.

  "Asenne näkyy ja paistaa kauas. Tämä ei ole oleskeluyhteiskunta, eikä oleilu muiden piikkiin ole perusoikeus."
   
 14. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 098
  Saadut tykkäykset:
  359
  Kuule, maito tulee jatkuvasti terästettyä kahvilla! :eek: Jos taas viittaat alkoholijuomiin, niin viime Jouluna vedetyt kahviliköörit taitavat olla edellinen kerta minulla, Vapun simakin oli alkoholitonta. Olen passiivinen absolutisti, eli en itse hanki/juo alkoholijuomia *, mutta jos jossain tilaisuudessa se kuohuviinilasi tyrkytetään, niin nielen nesteen kohteliaisuudesta ja kärsin seuraukset (lievä väsymys/tylsämielisyys ja sydämen tykytys). Eli nyt oli kyse aidosti tietämättömyydestä eikä kossun lipityksestä.

  * Sarjassa mielenkiintoisia faktoja: Olen tehnyt (mittavia) alkoholijuomahankintoja Alkosta muutamaan otteeseen elämässäni (luokkaa 3 kertaa), mutta ne ovat olleet työtehtävien hoitoa töissä, eli esim. firman varustautumista pikkujouluun. Ainoa kerta elämässä kun olen käyttänyt omia rahoja alkoholiin taitaa olla vuonna 2004 työpaikan tehtyä reissun Tallinnaan. Taisi olla yksi olut Depeche Mode pubissa… :D Tuollainen normaaleille ihmisille tavallinen juttu oli minulle todella erikoinen ja jännä kokemus.

  Minä en ole koskaan näillä klubeilla ollut, enkä ole koskaan tietääkseni diskopalloa nähnyt "livenä". Telkkarissa niitä näkee, eikä niitä koskaan kuvata niin, että esim. kiinnitys kattoon näkyisi. Näinollen koskaan en ole sähkömoottoreita nähnyt pyörittämässä diskopalloa. Yhtäkkiä vain aloin miettimään, että jos ripustan pallon narusta kattoon, niin eihän se ole todellakaan selviö, että se pallo pyörii aina vaan… …pikkuisen yllättävä vastaus tämä sähkömoottori, mutta selittää kyllä paljon! Kiitos!
   
 15. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 098
  Saadut tykkäykset:
  359
  Diskopallo mäntyniemeen niin Lennu-koirakaan ei oleile, vaan juoksee pitkin huonetta liikkuvien valopisteiden perässä...
   
 16. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 230
  Saadut tykkäykset:
  188
  No hyvä että tuli sitten tämäkin asia selvitettyä. JOS asia vielä kiinnostaa niin pikainen nettihaku vaikkapa hakusanalla diskopallo tuottaa useita kotimaisia liikkeita joista voi vaikka ostaa oman diskopallon moottoreineen, tai vaikka vain katsella kuvia laitteistosta. En rupea tähän mitään suoraa linkkiä laittamaan kun ei ole kokemusta mistään noista putiikeista että voisin jotain suositella.
   
 17. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 382
  Saadut tykkäykset:
  17
  Luulen, että diskopallot ovat paikallaan ja maailma on se, joka pyörii niiden ympärillä.
   
  Hippo tykkää tästä.
 18. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 098
  Saadut tykkäykset:
  359
  Pelkän diskopallon Googlaaminen antaa niitä diskopalloja ilman moottoria, mutta kun Googlaa "diskopallo moottori", niin johan alkaa löytymään! En olisi ikinä arvannut, että tuollaisia moottoreita on olemassa. :D Mutta ainakin on selvää, mikä diskopalloja pyörittää! Nuorempana oletin, että pallo vaan pyörii narun jatkeena hitausmomentin ansiosta koska joku on sen tyrkännyt pyörimään, mutta nyt sitten aloin ihmettelemään, että koskaan ei näe pysähtynyttä diskopalloa missään, vaan aina pallolla on sopiva "diskopallomainen" pyörimisnopeus (luokkaa 2 rpm). Oppia ikä kaikki kun 49 vuotiaana tämänkin oppi… …niin ja en ole palloa hankkimassa. En minä sillä mitään tee! Halusin vaan ymmärtää/tietää.
   
 19. Vanha_susi

  Vanha_susi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  523
  Saadut tykkäykset:
  45
  Kun tuli juhlittua joskus erittäinkin rankasti 70- ja 80-luvuilla, niin minä huomasin samaa.:) Kyllä ne diskopallot laittoivat maailman pyörimään!;):)
   
 20. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 050
  Saadut tykkäykset:
  552
  Tämä selittää niin paljon.
  "Mies, joka ei juo viinaa, niin kyllä siinä jotain vikaa on"