Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 820
  Saadut tykkäykset:
  221
  Hieman asenteellisesti ilmaistu idea.

  Entäs jos se heteromies ei ole sen homon mielestä kiihottava? Homoista jostain syystä luullaan että he himoitsevat ketä tahansa mutta eihän heteromiehiäkään kiinnosta seksuaalisesti jokainen vastaan kävelevä tantta. Jossain radio-ohjelmassa eräs homo kertoi että häntä kiinnostaa seksuaalisti ehkä 2 % kaikista miehistä. Toisin sanoen 98 % todennäköisyydellä sillä heteromiehellä on aika vähän estelemistä siellä laatikossa.
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 089
  Saadut tykkäykset:
  111
  Tässä ohjelmassapa silti laitetaan satunnaisia naisia ja satunnaisia miehiä samaan koppiin! Eihän noistakaan ole sen suurempaa takuuta, että olisivat toisistaan erityisen suuresti kiinnostuneet?
  (En ole nähnyt kys. ohjelmaa, luulo perustuu edellä mainittuun uutiseen.)
   
 3. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 780
  Saadut tykkäykset:
  211
  Uutisen otsikko on (lihavointi tässä):

  "Britanniassa kohistaan pariskuntien julkisesta laatikkoseksistä"

  joten ilmeisesti satunnaisista ei ole kyse. Toisistaan kiinnostumista tuo ei sinänsä takaa..
   
 4. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ehkä olisi tosiaan järkevämpää nykypäivänä parittaa sinne keskenään täysin satunnaisia ei-pareja. Ilmeisesti tämä on kuitenkin vielä tabu, vaikka satunnainen seksi ei muka enää olekaan. Jännä juttu sinänsä, koska loogisesti voisi kuvitella, että jos kerran nykyoletus on a) kaikkien tulisi nauttia elämässään mahdollisimman paljon niin miksei siitä seuraa b) meidän tulisi auttaa kaikkia nauttimaan elämässään mahdollisimman paljon. Ts. parituksen pitäisi olla paitsi täysin laillista myös kannustettavaa! On tosiaan sen sijaan melko järjetön ajatus parittaa JO pariutuneita ihmisiä uudestaan! Tässä on toki takana vanhat kunnon vertailu- ja kateus"kortit". Mutta mitä katsojat toivovat näkevänsä enemmän? Touhuiluihinsa tyytyväisiä vai tyytymättömiä ihmisiä? Molemmissa kun voisi nähdä katsojan kannalta etuja...
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2013
 5. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  Päähän ammutun tytön ehdokkuuden jotenkin vielä ymmärrän kun häneen liittyy muutakin, mutta Edward Snowden?!? Tietosuojarikollinen ja maanpetturi, joka aiheutti osaltaan USA:n ja Venäjän sekä muiden länsimaidenkin välisten suhteiden huonontumisen kylmän sodan jälkeisen ajan kenties heikoimpaan tilaan. Ok Nobel-komitea on vitsi pelkästään Obaman kastroimisen takia, mutta en silti suostu ymmärtämään tuota. Haloo.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2013
 6. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 780
  Saadut tykkäykset:
  211
  Hetkittäin tuntuu siltä, että asenteesi ihan kaikkeen on tuo sama.
   
 7. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  No selitä toki. Eihän tuo nimittäin yksinkertaisesti voi pitää paikkaansa, kun ymmärrän valtavan paljon asioita. Mm. tässä ketjussa totesin heti aluksi, ettei minulla periaatteessa ole edes kirjoitettavaa tähän ketjuun. Jopa kaltaisiasi yhden lauseen solvaajia tai heittelijöitä jotenkin ymmärrän, syynä on esim. argumentointikyvyn tai itse asian puute ja halu reagoida koskettaviin juttuihin esim. niiden kieltämisenä, torjumisena yms. Osallistun tähän ketjuun tosiaan melko paljon, mutta ne asiathan muodostavat vain todella pienen osuuden kaikista käsitettävän todellisuutemme asioista.

  Sitäkään en kyllä ymmärrä enkä suostu ymmärtämään, miksi ihmeessä asioita pitäisi jotenkin oletuksena ymmärtää? Tämä ihan jo siitä, että ymmärtää sanalla on aste-eroja. Voi siis esimerkiksi ymmärtää että jotkut ehdottavat Snowdenia palkinnon saajaksi muttei silti ymmärrä miksi niin pitäisi käydä. Tuntuu, kuin sinusta ihan sosialidemokratian takia tulisi jotenkin kaikkea ymmärtää ja hyväksyä. Tai sitten ainakin olla hiljaa niistä. Keskustelupalstalla. Aika käsittämätön asenne minusta.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2013
 8. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minulla on joskus sellainen olo, kuin Prisoner-tv-sarjan päähenkilöllä. Auttakaa, olen vankina täällä enkä ole pelkkä nimimerkki! On vaikeuksia ymmärtää, missä vaiheessa ihmisistä tuli sellaisia. Että menevät täysin vapaaehtoisesti keskustelupalstalle olemaan keskustelematta ja vieläpä koittaen tukahduttaa toisten keskustelua! Veikkaan toki, että tuossa on kyse osin suomalaisesta ilmiöstä (pienisieluinen nurkkakuntaisuus) mutta päteehän tuo laajemminkin. Kertoo kyllä paljon teistä ja meistä. Varmaan kyse on myös älykkyyden rajoista, joita laumasieluisuus aiheuttaa väistämättä. Vanhoista vaistoista, epäilemättä. Silti, näinä aikoina kun tekniikka antaa niin paljon myöden ja samalla julistamme koulutuksemme huippuominaisuuksia ym. sellaista sivistystä. No toki omasta mielestä tuossa on paljolti kyse kulttuurimme roskasta mistä tämäkin palsta on oiva esimerkki. Eivät sentään bannaa, mutta eristysstrategiaahan kannattaakin toki kenties ensin koittaa. Kyllä ihmisiltä vaan puuttuu aito keskustelutaito ja sosiaalinen kyky vuorovaikutukseen. Pelottaa niin pirusti.

  Tätäkin on tainnut tulla sanottua jo joskus aiemmin vähän toisilla sanoilla. Taidan ymmärtää jossain vaiheessa siirtää vuorovaikutukseni painopistettä. Kiva palsta silti, tavallaan.
   
 9. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei hemmetti. Tässä nyt sellainen asia johon kanssa törmää aivan jatkuvasti. En vaan voi ymmärtää tällaista ymmärtämättömyyttä, siis mikä siinä nyt on niin vaikeaa?! Olkoonkin että asia koskisi itseä kipeästi jne. Eli.

  Sellasta. Noh, setä selittää. YLEISTYS on tarkoitettu yleistäväksi kuvaukseksi jostakin asiantilasta. Se siis pitää väitteen mukaan paikkansa YLEISESTI. Täydellisestä paikkansapitävyydestä ilman mitään poikkeuksia siinä ei missään mainita. Otetaanpa vaikka esimerkki niin jokainen huomaa. Ymmärrän muuten paremmin nyt opettajia, on se vaan hieno, nostava tunne kun saa muita ohjeistaa.

  ESIMERKKI YLEISTYKSESTÄ:

  Toteamus: "Yleensä ihminen on heteroseksuaalinen olento."
  Vastaväite: "Mutta eihän tuo päde kaikkiin! Ihmisissä on yleisesti myös homoja, lesboja transuja jne."
  Opetus: Et osaa lukea. Sana "yleensä" ei tarkoita samaa kuin sana "aina". Kyseessä oli yleistävä lause, joka auttaa asioiden käsittelyssä. Käsittelepäs vain asioita, joissa ei ole poikkeuksia. Lausumasi "yleisesti" taas on lause erikseen omalla merkitysarvollaan eikä täten ristiriidassa alkuperäisen toteamuksen kanssa. Kaikki riippuu yleensä pitkälti asiakontekstista.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2013
 10. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 447
  Saadut tykkäykset:
  2
  Uuteen, tulevaan Visa/pankkikorttiini tulee lähimaksamista tukeva ominaisuus. Maksu menee oletusarvoisesti aina credit-puolelle...
   
 11. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei hemmetti.. Uutisia Hölmölästä.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013101617610696_uu.shtml

  Ensin myönnetään nimi, siis kuten vaikka PEKKA, MIKKO tai PUNAPERSEPAVIAANI, jollekin ihmiselle. Tätä nimeä, eli siis vain ja ainoastaan pelkkää nimeä, on toki jouduttu ensin hakemaan kalliilla anomuksella - tämän jonkun ihmisen puolesta! No hyvä, ei tässä vielä mitään. Sitten tämä vanha ihminen, joka aivan oikein kokee uuden nimensä taakakseen ja velvottavana - muutenhan sillä nimellä ei olisi tyhjän nimellisen arvonsa lisäksi edes mitään käytännön välinearvoa - haluaa pois tästä nimestä! Tämä ymmärrettävää, joskaan hän ei siis julistaudu itse ei-nimelliseksi vaan julistaa ilmoituksen halusta nimen poistoon! Ja miksi tästä kaikesta tulee uutinen? No siksi, että joissain "taidepiireissä" pidetään nimestä irtautumista täysin erikoisena! Kyllä, TAIDEpiireissä siis mielikuvitus loppuu siinä vaiheessa, kun joku yksittäinen henkilö haluaa olla nimetön tuon yhden nimityksen osalta.
  Sellaista. Kyllähän noin monimutkaista ja osin käsittämätöntä asiaa tuleekin tutkia. Onhan se sentään nimi, kuten vaikkapa KÄNKKÄRÄNKKÄ. Nimi, jota henkilö ei ole itse hakenut joten miten voidaan kuvitellakaan että henkilö hakee itse sen poistoakaan? No kaiken huippu tulee tässä:
  Eli itse siis myönnetään arvonimi, jonka myöhemmin myönnetään olevan täysin tyhjä ilman velvoitteita toisin kuten vaikka AJATOLLAH, ja sitten ajaudutaan lukkopatti-tilanteeseen kun tästä itse myönnetystä nimestä toiselle pitäisikin päästä eroon! Kyllä, Hölmöläisten kylässä taas sattuu ja tapahtuu. Seuraavaksi kannetaan yhdessä taas tukipaketteja Pölhöläläisille, kun heiltä ovat kuulemma taas loppuneet tukiripustukset taloistaan, ja niihin kelpaavat vain sellaiset europapereista tehdyt mallit. Joustavat kuulemma joskus muinoin käytettyjä tukimateriaaleja paremmin, ettei räsähdä raks poikki kun vähän vihmoo tuulee. Ja jos räsähtäisi, tärähtäisi maa kuulemma aina Hölmölässäkin asti!
   
 12. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 264
  Saadut tykkäykset:
  160
  Vituttaa niilo22:n puolesta kun kaveri tunnollisesti noudattaa kaikkia ohjeita ja arkipäivät etenee suunnilleen näin:

  Herää todella aikaisin. Menee kuntouttavaan. Kuntouttavassa on korkeintaan pari muuta kaveria, eikä mitään "ohjaajaa". Ollaan vaan netissä koko päivä ja sitten kotiin. Mihin tällaisen pitäisi kuntouttaa?

  Tässä meininkiä tältä päivältä: http://www.youtube.com/watch?v=d4Kebpmz1BE (6:16 alkaen ollaan kuntouttavassa)
   
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 234
  Saadut tykkäykset:
  283
  Avainsana on se kuntouttava eli tavoite voi sillä erää olla jo vaikka se, että saa rytmiä elämään.
   
 14. viitas

  viitas Member

  Liittynyt:
  24.12.2005
  Viestejä:
  565
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuo on niin totta. Pienet asiat ovat isoja asioita kuntoutuksessa ja isoin pieni asia on päivärytmin saaminen niin että herää aamulla ja lähtee kotoa ja palaa kotiin illlasta.
   
 15. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 264
  Saadut tykkäykset:
  160
  Onko siis onnistuttu, vaikka niilo22 toteaa lähes joka päivä että jälleen kerran touhussa ei ollut mitään järkeä? Minulla on sellainen kuva, että monet on alkaneet jättää tulematta tuonne niilo22:n paikkaan viime aikoina kun touhu on mennyt täydeksi pelleilyksi eli istutaan vain netissä koko päivä vailla mitään ohjausta, joka auttaisi tulevaisuudessa.
   
 16. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 234
  Saadut tykkäykset:
  283
  Parempi vaihtoehto on istua "perse homeessa" kotona, kiskoa napaan "apsenttia" ja "krapulaa pukkaa niin sootanasti"?
   
 17. Slash80

  Slash80 No Life! Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.04.2001
  Viestejä:
  2 841
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuota kuntouttavaa vois kyllä kehittää enemmänkin. Toisaalta, miksi näitä ei ohjata vaikka ammattikouluihin, opiskelemaan uutta ammattia? Toki se ei takaa työtä, mutta ei takaa tuo kuntouttavakaan sitä. Ilmeisesti tätä niiloakin kiinnostaa video hommat, joten sitä koulutusta on tarjolla, näin saadaan työtön opiskelijaksi. Tehokkaampaa kuntoutusta se olis.
   
 18. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 264
  Saadut tykkäykset:
  160
  Heh :D Olen koukuttunut niilon videoihin ja voin sanoa, että tällä viikolla se lintsasi ensimmäistä kertaa. Elokuun alusta asti se on siellä käynyt. Tiistaina oli joku tubettajien kokoontuminen Helsingissä ja nyt perjantain skippasi sen takia, että kuntouttava ei oikeastaan jättänyt muuta vaihtoehtoa kuin kiskoa himassa apsenttia siihen malliin ettei mitään rajaa.

  Se on totta, että joillekin jo pelkkä paikalle saapuminen on hyvä asia (tosin uskon, että motivaatio vähän nousee jos siellä on paikalla ohjaaja), mutta kyllä suurimalle osalle jotain kehittävää tekemistä on pystyttävä järjestämään.
   
 19. Slash80

  Slash80 No Life! Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.04.2001
  Viestejä:
  2 841
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hyvä tietää, että en ole ainoa. Tuntuu oudolta koukuttua videoihin joissa sisältöä on hyvin vähän, mutta ehkä juuri se alkeelisuus kuvaamisessa ja sisällön ykspuoleisuus tuntuukin erillaiselta ja siten mielenkiintoiselta. Ja pääsee kurkistamaan toisenlaista elämää.

  Tulevana maanantaina niilo22:sta näkee ihan telvisiosta Ylen dokumentissa klo 21:30 :)
   
 20. JTX

  JTX Active Member

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 818
  Saadut tykkäykset:
  14

  [​IMG]