Antenni signaalin vahvistimet ?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana KesäKeijo, 24.01.2011.

  1. KesäKeijo

    KesäKeijo Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2007
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,


    Mitä mieltä olette näistä signaalin vahvistimista, toimiiko nämä ? :)

    kuva vahvistimesta
    https://kuvat.pisa.fi/taulu/101310.jpg

    Olisi tarpeellista nostaa signaalin vahvuutta, ei ole täysin vakaa lähetys Htpc:ssä, välillä pätkii ja joskus ei näy kanavaa ollenkaan

    Signaali heittelee jossain 40-50% välillä





    Ne sisäiset "oikeat" antenni vahvistimista olen lukenut ettei ne toimi
     
  2. koez

    koez Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2005
    Viestejä:
    235
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä hankkisin sinuna Triaxin vahvistimen, esim TRIAX IFB 402.

    Minulla on joku vastaava, en jaksa mallia tarkistaa mutta kuva on täydellinen - tosin vaimennukset on tarkistettu kustakin rasiasta asentajan toimesta.
    Olisin voinut tehdä tuon itsekin mutta asentaja tuli tilattua sat.vastaanottoon joten harava-antennin signaalitasot tuli korjattua samalla.
    Vahvistimen hinta oli asentajan toimittamana kaksinkertainen siihen nähden mitä se oli esim http://www.mediaplazashop.com/ verkkokaupassa, tuohon kun lisää työt ja matkat niin kustannuksia tulee suhteellisen yksinkertaisesta hommasta.

    Oletan että sinulla on jokin piste mistä antennikaapelit on jaettu eri huoneisiin, sinne laittaisin ko. vahvistimen virtalähteen/pistorasian läheisyyteen. Lisäksi tarvitsisit F-liittimiä kullekin kaapelille. Kaapelin pää auki, poista puukolla ylin kuori kaapelista irti liittimen pituuden verran, käännä suojaverkko eristeen päälle, leikkaa muoviydin johtimeen asti ja kierrä liitin kaapelin päähän niin että verkko on kontaktissa liittimen runkoon ja niin ettei se koske lankaan - yksinkertaista ja vetoa paremmin kestävä liitos (ohjeet löytyy Googlella).
    Antennilta kaapeli menee vahvistimen sisäänmenoon ja ulostuloista huoneisiin joissa on antennirasia - mahdollisesti jaettuna. Vahvistin kannattaa sijoittaa mahdollisimman lähellä antennia jotta laatu olisi paras mahdollinen - antennin suuntaus huomioiden. Jos jakoja eli vaimentumaa on tarpeeksi vähän, on signaali myös tarpeeksi vahva - eli vältä jatkojohtoja, jokainen katkos lisää vaimennusta.

    Tässä ratkaisussa etuna on se että yhdellä vahvistimella saadaan hyvät sinkut joka huoneeseen, tuossa sinun ehdotuksessa joutuisit laittamaan vahvistimen jokaiseen rasiaan josta töllöä katsellaan + vahvistat ennestään huonoa signaalia joten lopputulos on hieman heikompi.

    Expertit voinevat ehdottaa parempaa vahvistinta, joko täällä foorumissa tai alan liikkeissä.
     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2011
  3. Rapro

    Rapro Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2007
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omasta kokemuksesta voin kertoa, että tuo yksinkertainenkin yhden huoneen pistorasiamalli voi toimia ihan hyvin. Riippuu kuinka hyvää tai huonoa signaalia sen pitää yrittää vahvistaa. Minulla oli kahdessa huoneessa tuollainen, lähempänä antennia toimi hyvin, kauempana olevassa huoneessa toimi ilmoista riippuen. Ovat halpoja vaikka ihan kokeiluunkin, toimii tai ei.

    Minä kyllästyin ja vaihdoin keskusvahvistimeen, josta haarautuu neljään huoneeseen omat kaapelinsa. Tai jos ollaan tarkkoja, yksi haara on ketju kolmen huoneen läpi. Se kaapeli on jäljellä alkuperäistä 80-luvun ketjuverkkoa. Toinen puoli talosta on rakennettu uusiksi ja vedetty joka huoneeseen oma kaapelinsa. Eivät tuollaisetkaan usemman haaran vahvistimet paljoa maksa, varsinkaan jos itse osaa tai viitsii asentaa. En ole alan asiantuntija, ihan talonpoikaisjärjellä olen päätellyt ja rakentanut.

    Ylempänä puhun verkkotyypeistä, niitä on kaksi, tähtiverkko ja ketjuverkko. Tai sitten niiden yhdistelmä, kuten nyt meillä on. Vielä 80-luvulla käytettiin yleisesti ketjuverkkoa, nykyään käytetään tähtiverkkoa. Ketjussa on antennipistorasiat nimensä mukaisesti ketjutettu samaan kaapeliin. Tähtiverkossa joka huoneeseen haarautuu oma kaapelinsa. Tähtiverkossa pitää löytää vahvistinta varten se verkon haaroituskohta, tai rakentaa se antennikaapelia vetämällä soppivaan paikkaan.

    Oli sitten ketju, tai tähti, mitä lähemmäksi antennia vahvistimen saa, sen parempi signaali saadaan vastaanottimelle.
     
    Viimeksi muokattu: 26.01.2011
  4. Brilleaux

    Brilleaux Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2003
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään noudin gigantista hintaan 29,90eur:
    http://www.amazon.co.uk/Thomson-ANT515U-Amplified-Indoor-Antenna/dp/B0019M6GX8
    Odotukset eivät todellakaan olleet korkealla, vastaanotto-olosuhteet todella hankalat, varsinkin B-kanavanipun kanssa suuria ongelmia. Ympäristössä tiheää metsikköä. Varsinkin lumisateella/kostealla ilmalla kattoantenni ei anna katsomiskelpoista kuvaa, jos kuvaa ollenkaan.

    No...nyt kaikkilla kanavilla signaalitasot tapissa, kattoantennin voi siis repiä pois.:D Tai siirtää radiokäytöön. :)

    Onhan tuo kyllä ruma kuin mikä. :D
    Mutta toimii.
     
  5. Hak

    Hak Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2001
    Viestejä:
    1 176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä oli myös ongelmia erityisesti B-kanavanipun kanssa. Asensin linjavahvistimen kattoantennista tulevaan kaapeliin (jakaja teknisessä tilassa). Linjavahvistimen 1.ulostulon kytkin suoraan olohuoneeseen menevään kaapeliin, meillä on siis ainoat vastaanottimet oh:ssa (digiboksi ja tv ketjussa) ja nyt ovat ongelmat poissa. Signaalinvoimakkuus ja -laatu ovat Topfieldin mukaan 'tapissa' kaikilla kanavanipuilla. Lisäksi kytkin linjavahvistimesta 2.ulostulon jakajaan vaikkei siis muissa huoneissa ole vastaanottimia, saas nähdä miten käy jos vastaanottimien määrä kasvaa.