Aloittelijan tykki, n.700€

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana juh_a, 18.03.2010.

 1. juh_a

  juh_a New Member

  Liittynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elikkä hieman kommenttia kaivataan harrastusta aloittavan tykki valintaan. Hintaa tykillä saisi olla n.700€. Tykki tulisi elokuvien katseluun. Katselin full hd tykkejä, mutta niiden hinta on tuhannessa eurossa, joten hd ready saa kelvata. Verkkokaupan sivuilta hain muutaman vaihtoehdon mistä kommentteja saa laittaa tulemaan.

  Vaihtoehtoja:
  BenQ W600
  Optoma ThemeScene HD65
  Epson EH-TW450
  Acer H5360

  Hintaa kaikilla on n.700€. Tuo Optoman laite vaikuttaa ainakin tähän mennessä kiinnostavimmalta, varalamppukin on kohtuullisen halpa (230€).
   
 2. kkuula

  kkuula Member

  Liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  225
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa harkita ulkomailta tilaamista esimerkiksi optoma hd200x full HD projua saa projectorpointista hintaan n.840£ kotiin toimitettuna.
   
 3. laumat

  laumat Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aloittelevan harrastajan kannattaa myös ostaa ajanmukanen laite mikä tarkoittaa full hd tykkiä. Miksi ostaa mitään jos jo ennen ostoa pitää selitää miksi on ostamassa huonoa? Kaikkein kalleimmaksi tulee aina ostaa kaksi, kun ei ostanut kerralla sellaista jota oikeasti halusi.
   
 4. miksu

  miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.04.2001
  Viestejä:
  1 682
  Saadut tykkäykset:
  5
  840 £ on noin 935 euroa, eli ei kovin kaukana tonnista...

  Mikäli yksikään nykyisistä tai vuoden-parin kuluessa hankittavista kuvalähteistä on täyden tarkkuuden pelejä, olen vahvasti samalla kannalla kuin laumat.
   
 5. jamppa58

  jamppa58 New Member

  Liittynyt:
  04.06.2006
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uuden Optoma HD20:sen saa 999 EUR.

  Huomasin että tuolla Osto/Myynti/Vaihto -otsikon alla "Videotykit yleistä" alaforumissa nimimerkki djaska myy Panasonicin AX200:sta hintaan 600 EUR - jos kaveri on luotettavan oloinen ja takuuta laitteessa reilusti jäljellä ja budjetista ajattelet kuitenkin pitää kiinni niin tuo tykki on ymmärtääkseni erittäin hyvä HD-ready tykki.

  Muuten olen itsekin sitä mieltä että full hd:lla saa aika nautinnon kun katselee blue-ray -leffoja. Mutta ei ne huonolta näytä tuossa Panasonicissakaan.

  Uutena n. 870 EUR
  http://www.videotykki.fi/tuotteet/panasonic_pt-ax200.htm

  Tässä etuna tuo kuvan/linssin siirto, helpottaa huomattavasti asentamista ja antaa enemmän mahdollisuuksia paikan suhteen.
   
 6. ilkka78

  ilkka78 New Member

  Liittynyt:
  11.12.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
 7. juh_a

  juh_a New Member

  Liittynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän tuo Optoma hd200x tai hd20 olisi järkeviä tykkejä, ulkomailta kun tilaisi niin halvalla saisi. Ongelma omalta kohdalla tuossa ulkomailta tilauksessa on, etten omista visaa eli maksu ei onnistu. Ja miten tuo huoltopuoli/takuu onnistuu, projectorpointin palvelut on lukemani perusteella ainakin hyvä paikka tilata. Jos em. tykin ostaisi kotimaasta niin saa laittaa heti tonnin tiskiin, joka hieman kirpaisee...Saas nähdä mihin tässä päädyn.
   
 8. ilkka78

  ilkka78 New Member

  Liittynyt:
  11.12.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yksi vastaus kaikkiin: Saksa.

  Saksalaisissa kaupoissa on erittäin monessa pankkimaksu vaihtoehtona. Nykyään euro-alueen sisäinen maksu on ilmainen pankeissa. Toimii hyvin, kokemusta on. Tietty valitse kauppa, jolla on runsaasti positiivista palautetta idealo.de hintavertailussa.

  Sitten takuu ja huollot, eli taas "Saksa", tai oikeastaan Eurooppa. Voit ostaa mistä tahansa EU:n sisältä, lähin takuuhuoltopiste on aina valittavissa (näin kuluttajansuojan mukaan tietääkseni EU:n alueella). Eli ihan sama mistä ostat "ison merkin" tuotteen EU:ssa, takuu toimii Suomessa samoin kuin minkä tahansa muun.

  Kauppojen purku tms. palautus takaisin Saksaan sitten tietty on eri asia hieman kuin naapurikaupan kanssa. Mutta sitä varten hyvä suunnittelu on kaiken a ja o...

  Muuten, eipä tuo takuu toimi sen kummemmin välttämättä vaikka Suomesta ostaisit aina, tarkista tuotteesta missä on huolto ja maksaako firma molempiin suuntiin lähetykset vaiko vain toiseen. Varmaan tykeillä käytännössä on Suomessa ja matkahuollolla saa menemään. Tietsikan kovalevy oli sökö tullessaan, jouduin kirjattuna pakettina lähettään ulkomaille, nousi kovon hinta 30% ... =(
   
 9. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hopsistä. Ikävä kyllä asia on niin, että ostaja vastaa aina ensin myyjälle ja sitten maahantuojalle. Esim. Saksassa on yleinen maahantuoja käytäntö takuuasioissa viihde-elektroniikkalaitteissa 12 kk.

  Tässä näkyy juuri se, ettei oo kokemusta tuosta takuu käytännöstä muualta tuotuna. Moni menee sitten siihen ja vasta ongelmien tultua eteen, ymmärtää miten homma toimii esim. Saksassa. Itsellä meni reilu vuosi sitten Saksasta tilatusta Panasonikin plasmatv:ssä paneeli. Tuli keskelle raita, joka erittäin häiritsevä. Soitin sitten Kaukomarkkinoille ja selitin, että Euroopassa on yhteinen takuukäytäntö ja että paneeli tuli tiensä päähän alle kahdessa vuodessa. Kylmästi kerrottiin, että Suomessa homma menee niin, että jos luvataan 24 kk takuu, puolet takuusta vastaa myyjä, puolet maahantuoja. Ota myyjään yhteyttä, mutta tuskimpa autetaan. Ja näin kävi. Eipä siinä sitten paljon selittelyjen varaan jäänyt. Onneks vakuutusyhtiö korvas edes puolen tv:n hinnasta, lähes vastaavan silloin markkinoilla olleen töllön hinnan. Jos töllössä olisi jotain vähemmän häiritsevää vikaa, esim. epätasainen musta (varjoja), muutaman kuollu pikseli kuvan keskellä (lcd) jne. Homma olis jääny kokonaan omalle kontolle.

  On totta, että ulkomailta voi saada halvemmalla melkein mitä vain, mutta samalla kannattaa miettiä tarkkaan mitä on ostamassa. Tykissä saattaa olla paneelien kohdistusvirhettä, tulla pölypallo ym. Tykki voi jumittua huoltoon useiksi kuukausiksi ja käytännössä olet yhteydessä joko myyjään ulkomailla tai suoraan huoltoliikkeen kanssa. Tykin lähettäminen ulkomaille, sen saaminen ehjänä lähettäjälle ja taas takaisin, lähetyskustannukset jne.. Tunnustan, etten itsekään oo nykyisin ihan perillä näistä näistä tykkien maahantuojien takuukäytännöistä, mutta kaiken vaivan ja huolennäön jälkeen miettisin silti vakavasti, onko se muutaman satasen väärti. Halpistykki on viimesin laite, jota lähtisin ulkomailta tilaamaan ja pitää siten olla erittain painava syy, miksi sitä siltä mielestäni kannattaa yleensä sieltä tilata, esim. ettei tykkiä saa Suomesta, korjauksen saa tehtyä kotimaassa tai takuulla ei niin suurta merkitystä, kun korjauksen voi maksaa omastakin taskusta.
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2010
 10. ilkka78

  ilkka78 New Member

  Liittynyt:
  11.12.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vai semmoista kokemusta. Onko kukaan kysyny kuluttajasuojaneuvojalta? Kellää muunlaisia kokemuksia?

  Esimerkiksi kuitenkin näistä takuuhuoltojutuista atk-puolelta: Asus Suomesta ostettu, huolto muistaakseni Saksassa ja englanniksi piti soitella asiat. WD kovalevy Saksasta ostettu, omalla rahalla kirjattuna piti lähettää olikos Alankomaihin vai mihin, ei nyt muista, euroalueelle kuitenkin. Molemmat meni aivan suoraan takuuhuollon kontaktiin ilman mitään välikäsiä, eikä sieltä kyselty yhtään mitään mistä on ostettu, näkivät vielä atk:lta että millon on myyty että takuu on voimassa.

  Helpointa lienee soittaa Suomen takuuhuoltopaikkaan edeltävästi. Jos sieltä sanotaan ettei hoideta muun maalaisia tykkejä, niin soitto kuluttajasuojaneuvojalle seuraavaksi, että onks tää oikeesti mahdollista näin.

  LISÄtakuut on asia erikseen varmasti tietty. Mut just tommonen mikä sul oli sen Panun suhteen, niin tosiaan jos oli jo virallisen takuun ohittanut ja kyseessä oli kaupan extratakuuta, niin täähän on ihan eri asia sit...
   
 11. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kuten sanottua, en tunne oikein muiden takuukäytäntöä kuin kulutuseletroniikan, mutta sen kokemus opetti, etten kyllä ehdoin tahdoil enää ala "testaajaksi" onnea kokeilemaan muutaman satasen säästön tähden, ottaen huomioon kuinka kovaa bisnestä muutenkin kulutuseletroniikkateollisuus on ylipäätään nykyään. Mätämunia ikäväkyllä tulee väkisinkin ostettua silloin tällöin, muttä pääsääntö kuitenkin että merkkituotteet on luotetuimpia. Varmasti on niitäkin, joilla mitään ongelmia ei ole ollut tilattaessa ulkomailta ja huoltokin on pelannut tarvittaessa niinkuin pitää, mutta näin mun tapauksessa. Kukin taplaa tavallaan.

  Liittenä linkki euroopan kuluttaviraston sivustolle ja tuotteen virheestä. Sivustolla haulla lisätietoa. http://www.ecc.fi/fi-FI/virhe/
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2010
 12. ddude

  ddude Member

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Te taidatte nyt molemmat puhua hieman eri asiasta, toinen takuun pituudesta toinen takuukorjausen paikasta.
  Mulla on toiminut hyvin korjaukset oli ostettu sitten Saksasta tai UK:sta.
  Ylen kuningaskuluttaja selventää käytäntöjä:
  http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1792
   
 13. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  En puhu ihan. Tuossakin jutussa sanotaan:

  Okei. Omassa jutussani oli kyse tuosta tilanteesta. Laite ei ollut tuolloin Suomen tuontiohjelmassa ja maahatuoja vetosi kyseiseen asiaan. Eli toistan, pitää tietää mitä ostaa ja mistä.

  Otetaan esim. Tykissä palaa kuva paneeliin liian pitkän pysäytyskuvan seurauksena. Laitteessa on moodi, joka päällä pidettynä estää liaan pitkän pysäytyskuvan pitämisen päällä. Myös projektorin ohjeessa asiasta mainitaan. Tällä kertaa se ei ollut kuitenkaan päällä. Laitteen ei periaattessa pitäisi vioittua kyseisen seurauksena, mutta tällä kertaa kävi huono tuuri ja kuvassa esiintyvä varjokuva häiritsee käyttäjää. Mitä luulette, kuinka innoissaan maahantuoja lähtee korjauttamaan tai tilaamaan uutta vastaavaa tuotetta omaan laskuunsa, varsinkaan kun tuote on ostettu suoraan ulkomailta..
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2010
 14. ddude

  ddude Member

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo eipä ne nyt riemusta pompi, mutta me ollaan EU:ssa ja maahantuoja on velvoitettu myös takuuhuollot tekemään jos laite on EU takuun alainen.
  Sonyllahan on ainakin joissain tuotteissa jopa koko maailman kattava takuu.

  Se on sitten asia erikseen jos tosiaan tilaa mallin jota suomessa ei ole virallisesti edustettu.
  Esim. pansullahan on mallisarjasta riippuen 42" plasmaa ainakin x,y,ja e kirjaimella ja siihen kun lisää gigantin omat mallit mukaan niin soppa on valmis...
  Ja pahoittelut pahasta offtopicista.:hitme:
   
 15. Sipu

  Sipu New Member

  Liittynyt:
  13.03.2006
  Viestejä:
  312
  Saadut tykkäykset:
  0
  Takaisin topicciin, HD200x ja HD20 hinta-ero on niin pieni ettei 200x:lle oikein löydy mitään järkiperusteita. Sen verran nihkeämpi laite se on.
   
 16. ilkka78

  ilkka78 New Member

  Liittynyt:
  11.12.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Optoma HD20 939€
  Optoma HD200X 752€

  Lähes 20% ja 200€ hintaero, mistäs pienestä erosta puhuttiinkaan? Ja mitkäs on ne nihkeydet, kirkkaus/kontrasti näyttää eriltä, onko muuta?

  Yrittäkees muistaa, et osa ostaa halpaa rahasyistä eikä piheydestä johtuen, ja silloin tuommoiset hintaerot on erittäin merkitseviä ...

  Ja nuista takuuasioista, joo siis tietty itselläni keskustelussa oletuksena oli, että kyseessä ON Suomeenkin tuotava malli. Ois pitäny tietty muistaa painottaa sitä jep.
   
 17. ddude

  ddude Member

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
 18. hatih

  hatih New Member

  Liittynyt:
  01.01.2007
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minun tietojeni mukaan takuuhuolto on kyllä Suomessa edelleen ilmaista, sinun olisi pitänyt toimittaa osat myyjäliikkeelle (ilman kuluja) joka sitten olisi pistänyt ne eteenpäin.

  Köyhällä ei ole varaa halpaan.Tulee pidemmän päälle paljon halvemmaksi syödä sitä näkkileipää pari kuukautta kauemmin ja ostaa kerralla kunnollinen kuin tyytyä huonompaan johon sitten ei ole täysin tyytyväinen. Tuossa halpaluokassa täytyy kuitenkin muistaa perehtyä DLP:n ja LCD:n eroihin ettei tee kallista virhettä.

  Kallis vaihtoehto on Hobby Hall ja vastaavat, osamaksu ei tunnu eräpäivänä pahalta mutta sitä loppuhintaa ei kannata ajatella.
   
 19. ilkka78

  ilkka78 New Member

  Liittynyt:
  11.12.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mjoo ei tuossa kovalevyn kanssa tullut katsottua, koska se oli WD:n kovalevy ja WD:llä oli kaikki nii nätisti omilla sivuillaan, napsnaps ja sieltä tuli kovo tilalle sit samas paketis oma sökö lähettää takas vaan... Ehkä ongelma oli se et lähetin Suomen Postin kautta (paska ja kallis lafka, que? :))

  Tuo sanonta on vaa väärin käytetty aina välillä. Optoma HD200X halvemmasta kuin Suomen kaupasta ei ole sitä "ei ole varaa halpaan" juttua. Nimetön paskamerkki 50€ tuote on se "ei ole varaa halpaan", koska se on paska jo syntyessään ja menee rikki hetkessä, SE on sitä mihi ei oo varaa niinsanotusti.

  Ja onha sitä sanonta et viisas pääsee vähemmällä ... koskee rahojaki usein. ;) Ihan vaan sivuinfona, ei tässä itsellä olisi oikeasti mitään ongelmaa pistää vaikka 5000€ tykki + vahvari + kajarit + screeni settiä tulemaan heti kotiin liikkeestä. Ei vaan kiinnosta tippaakaan pistää semmosta rahaa johonkin, josta _tietää_ ettei niin paljoa rahaa mene lähellekkään aivan riittävästi itseä tyydyttävää nautintoa tuottamaan. Tällä hetkellä ostoslista kun näyttää semmoista neljäsosaa tuosta hinnasta, enkä epäile hetkeäkään ettenkö tule olemaan selvästi tyytyväinen valitsemiin tuotteisiin.

  Ja yksi niistä on Optoma HD200X, koska se on kuitenkin selvästi halvempi kuin HD20 Suomesta. Jos jollakulla olis selvää rinnakkainarvostelua löydettynä jostain niiden välisistä eroista "livenä" niin se olisi mahtavaa. JOS niissä oikeasti on selvää eroa, sit helpottas sen verran et vois yrittää tingata kimppahintaa hiema alaspäi jostain suomalaisesta liikkeestä ja sitä kautta sais vähä suosittuu paikallista toimintaa ... "Ryöstö"hintoja en nykyses globaalis taloudes oikee jaksa tukea.
   
 20. hatih

  hatih New Member

  Liittynyt:
  01.01.2007
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos ostaja on alta puolen vuoden sitä mieltä että olisi sittenkin pitänyt ostaa se parempi niin tuokin Optoma on vähän hemmetin kallis virhe. Todennäköisesti hän katselee sen kuvaa tyytyväisenä vuosia (jollei sateenkaariallergia vaivaa) mutta tämän hintaluokan laitteessa se riski on ihan toista kuin jossain viidenkympin hilavitkuttimessa joten ennen ostopäätöksen tekoa täytyy olla mahdollisimman varma siitä että lopputulos miellyttää.