Aliexpress.com/alibaba.com

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikat' , aloittajana Jürgen, 28.04.2013.

 1. Jürgen

  Jürgen Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.01.2003
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  1
  Moi!

  En löytänyt haulla tietoa kyseisestä puljusta. Ilmeisesti Aasialaiset hikipajat myy tuota kautta vaikka mitä ja näyttääpä tuolla olevan jonkin verran kamaa, jota suomalaiset verkkokaupat näyttäis myyvän ihan ok katteella.

  Itselle tuolta löytyis vaikka mitä kohtuuhintaan. Ilmaisia toimituskuluja mainostaa monessa tuotteessa, tosin toimitusaika sitten 15-60pv...

  Onks porukalla tästä mitään kokemuksia?
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 107
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tuo alibaba ainakin on lähinnä valmistajien tukkumyyntikanava. Ostajien tulisi olla maahantuojia ja kauppojen sisäänostajia. Esim auton cd-soittimia tai LED-lamppuja saa laivakontillisen halvalla ja vaikkapa omalla "tuotemerkillä" varustettuna, mutta vain paria tai yhtä kappaletta ei sitten saakaan. Noissa lukee aina tiedoissa MOQ (minimum order quantity) nn kpl, eli sen verran on vähintään otettava kerralla.

  Esim E27 kantaisissa LED-moduuleissa näyttäisi olevan joillain myyjillä pienimmät saatavat erät jopa 10 kpl, mutta useimmat myyjät vaativat vähintään 300 - 500 kpl erän ja jotkut suoraan jopa 3000 lampun tilauksen.. Jonkun tuollaisen sadan lampun tilauksen voisi ottaa esim kaveriporukalla, mutta mitä isompi erä niin sitä varmempi on tullissa asioimaan pääseminen.. Hintaa tuleekin tullista äkkiä se neljännes lisää. LCD-monitoreja, halpoja digivahvistimia tai muita isompia tuotteita onkin sitten aika hankala saada uppoamaan 100 kpl pelkästään omaan kaveripiiriin.
  Monilla myyjillä lukee ehdoissa, että tuotteiden valmistus aloitetaan vasta "käsirahan" maksun jälkeen, siitä johtuvat pitkät toimitusajat. Pienimmällä eräkoolla kappalehinta nousee nopeasti tavalliselle ebay-tasolle, vain se tuhannen yksikön tilaus alkaa olla merkittävästi halvempi. Maksutapavaatimus on yleensä Western Union tai suora raha, PayPalia ei tunneta.

  Ebay on varmaankin yksittäiselle kuluttajalle järkevämpi ostospaikka. Käytännössä kaikki tuotteet löytyvät sieltä yksittäismyynnissä, yhden välikäden (sen, joka ensin osti sen sadan kappaleen erän itselleen varastoon alibabasta) katteella lisättynä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2013
 3. pede

  pede Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 349
  Saadut tykkäykset:
  19
  Aliexpressistä on muutama tilaus.

  [​IMG]

  Kysessä kauppapaikka, ja ilmeisesti kohtuullisesti panostettu ostajan turvallisuuteen. Parin pienemmän (kymppejä) hankinnan jälkeen hankin tabletin ja lisäsälää siihen.

  (Tabletista

  [​IMG]

  [​IMG]  Minä tosin otin 64 GB ROM version jossa sekä Windows 8.1 että Android 4.4.4, Hinta oli 211,65 €, sisältäen toimituksen ja kaupanpäälle 32 G microSD-kortin, ALVia tuosta meni viitisenkymppiä, tullia ei ollenkaan)


  Kaupanteko toimi hyvin ja heti tehtyäni tilauksen myyjä, PC Tablet Mall otti yhteyttä saitin viestitoiminnolla ja neuvoi että näppäimistökotelo jonka olin ottanut, oli isommalle tabletille. Sovittiin sen vaihdosta ja muutaman parin kolmen päivän jä'lkeen ilmoittivat lähetyksestä ja postitustunnukssesta. Kun postitustunnus ei näkynyt toimivan, kyselin, ja ilmoittivat että olivat laittaneet 2 pakettiin, kun tavarat painoivat yhteensä yli kilon ja ilmoittivat toisen tunnuksen.

  Parin päivän jälkeen nämä näkyivät seurantajärjestelmässä, johon heillä on vahvistuksessa linkki. Saitilla tehdään siis tili, ja kauppoja voi sitten seurata siltä. Tämä on parempi kuin esim. Ebayssa.

  Toinen paketti tuli reilussa kahdessa viikossa, eikä mennyt tullin kautta ja toinen, jossa oli tabletti, pysähtyi tullipostiin. Siirryin kotimaiseen Postin seurantjärjestelmään kun paketit tulivat Suomeen, ja suoritin tulliselvityksen netissä, sekä maksun myös, jonka jälkeen seuraavana päivänä tulii oli vapauttanut paketin. Tässä lopussa menikin 45-päivää maksusta, siihen kun paketti oli paikallispostissa.

  Myyjä oli laittanut mukaan USA-EU adapterin, koska virtalähde oli USA-piikeillä.

  Tabletissa oli erinäisiä Kiina-ohjelmia, jotka katsoin läpi, ja suurimmaksi osaksi poistin. Kävi tosin niin, että yhdestä Kiina-ohjelmakaupasta otin DU Speed (jotain) ohjelman, joka minulla on yhdessä kännykässä. Myöhemmin kävi ilmi että tämä ohjelma availi selaimiin kiinasaitteja ja jotain uskonnollisia spläshejä ruudulle. Poistettuani ohjelman tuota ei ole tapahtunut enään. Itse tabletissa ei siis ollut haittaohjelmaa. Ohjekirja oli mandariiniksi, mutta ainoa jonka jouduin netistä hakemaan oli tuo miten käytttis valitaan buutissa.

  Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen kaupantekoon Aliexpressissä.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2015
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 697
  Saadut tykkäykset:
  427
  Vaimo on jotain vaatetta tuolta tilannut ja hyvin on tullut. Huomasipas senkin, että eräästä suomalaisesta vaatekaupasta ostetussa vaatteessa oli prikulleen samat laput kuin tuolta tilatussa. Pienen tutkimisen jälkeen myöskin suomesta ostettu vaate löytyi tuolta, hinta 4,90e kun suomessa 39,90e. Eli ainakin suomalaiset vaateliikkeet tilaavat tuolta tavaraa myyntiin.
   
 5. KeJu

  KeJu New Member

  Liittynyt:
  01.03.2012
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aliexpressistä tullut tilailtua sälää lasten leluista android autostereoihin. Autostereoihin sai mallikohtaiset kehykset ja piuhasarjan, jossa rattinapit kuitenkin jääneet kytkemättä.
  Toimitus sujunut ongelmitta ja yllättävän nopeasti, parhaimmillaan puolessa viikossa tilauksesta. Autostereoiden lisäkilkkeet (tv-viritin, dash ja peruutuskamera) oli eri laskulla jota eivät lähetykseen huomanneet laittaa.

  Hintahaitari samankaltaisissa tuotteissa voi olla hyvinkin iso, kannattaa selailla ennen ostopäätöstä. Esim auton bluetooth OBD donglesta pyydettiin 3-40Eur putiikista riippuen.

  Jussi
   
 6. pede

  pede Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 349
  Saadut tykkäykset:
  19
  Aina ei ole paljon halvempaa tilata Kiinasta. Nyt Sama tuote on tullut kotimaiselle yrittäjälle
  http://www.tabletvarasto.fi/product/ramos_i9s_pro

  Eli käytännössä eroa on vain se 32 GB kortti kaupanpäälle.
   
 7. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 107
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tilasin ledinauhoja, himmentimiä sekä virtalähteitä päivämäärällä 2.2., kutakin alv-rajan alittavat erät eri myyjiltä. Kolme pakettia lähtivät matkaan 3.2., 4.2. ja 7.2. Ensimmäinen oli perillä 11.2., toinen 17.2. ja viimeinen vasta tänään 6.3. Toimituksen ripeys siis vaihtelee täälläkin huomattavasti yksittäisestä myyjästä riippuen. Kaikilla valitsemillani myyjillä oli tuhansia "pisteitä", eli olivat selkeästi ammattimaisia.

  Tavara vaikuttaa olevan ihan toimivaa, sitä mitä luvattiinkin.. Laatu toki on tasan sitä samaa kiinakuonaa mitä muuallakin halpiselektroniikka on. Rahat menivät suoraan Visalta ja ainakaan toistaiseksi korttitietoja ei ole vielä väärinkäytetty.

  Aliexpressin systeemissähän rahat menevät ensin "pitoon" pääfirman escrow accountille, ja asiakas sitten vasta tavarat saatuaan vapauttaa ne sieltä yksittäisen myyjän saatavaksi. Mikäli tulisi ongelmia, niin rahoja ei vapautettaisi escrowsta myyjälle ennen tapauksen selvittämistä.

  Netistä löytyy etsimällä jonkin verran sen suuntaista palautetta, että Aliexpress mahdollisesti suosii ratkaisuissaan myyjiä. Käytännössä siis ratkaisee toisinaan riitatapauksia epärehellisten myyjien eduksi, asiakkaan jäädessä kärsimään vahingon. Ebayssahan tilanne on päinvastainen, eli asiakkaat kyykyttävät myyjiä täydellisesti, liian heppoisin perustein ja toisinaan jopa huijausluontoisesti. Tällainen ero saattaa lisätä Aliexpressin houkuttelevuutta Ebayhin verrattuna, kun myyjät kokevat oman oikeusturvansa paremmaksi.
  Toisaalta netissähän kuka tahansa voi huudella äkäisenä mitä tahansa, jos vaikkapa oma huijausyrityksensä rahapalautuksen toivossa ei mennytkään läpi Aliexpressin myyjälle..
   
 8. poolspunter

  poolspunter Member

  Liittynyt:
  01.08.2006
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuolta vähän kaikenlaista tilanneena voin varoitella, että muistikortteja ei kannata tilata. Kolme kappaletta tilanneena mikään ei ollut sitä, mitä luvattiin. 2 x 128 gb ja 1 x 64gb, kaikki olivat todellisuudessa 7gb kortteja, formatoitu tms näyttämään isommilta. Palautusten jälkeen omavastuuosuudeksi jäi n. 2€ per kortti, kun huijauskortit sai pitää itsellään. Tilasin kortit sellaisilta myyjiltä, joilla taisi olla vähintään 99% positiivisia palautteita ja satoja myytyjä kortteja.

  Vaatteiden osalta yhtä lukuunottamatta kaikki on ollut niin kuin pitää. Virheellisessä takissa väri oli todella paljon erilainen mitä kuvassa. Tuostakin sain itselle puolet hyvityksenä, eli 20 takista hyvityksen jälkeen maksuksi jäi 10€. Takki itsessään materiaaleiltaan on kevyesti sen 20 arvoinen, mutta tuo väri nyt ei ihan paras mahdollinen kyllä ole.

  Kannattaa muistaa, että vaatteita tilatessa koot ovat aasian kokoja, eli esim. M-koon vaatteisiin pukeutujat joutuvat tilaileen L tai jopa XL koon vaatteita. Kannattaa siis lueskella tarkasti ne kokotaulukot.
   
 9. pede

  pede Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 349
  Saadut tykkäykset:
  19
  Meinasin saada ekan reklamaatiopaikan, ja olin jo kirjoittanut reklamaation valmiiksi, kun olin tilannut ja saanut 2 kpl http://www.aliexpress.com/item/Port...ive-Call-with-Suction-Cup-Mic/1763231886.html suihkususbkajareita, tosin alle 9 € kplhintaan (sis. postit) ja toinen oli kuollut, vaikka olin sitä ladannut sähköllä useamman kerran. Kun sitten viimein olin saanut valitusvirteni valmiiksi, halusi lomake vielä liitteen. Hain latauksesta vehkeen tarkoituksella kuvata se, ja yllättäen se heräsi henkiin. En siis päässyt kokemaan valituksen ihanuutta.

  @poolspunter, mikä tuolla on omavastuu?
   
 10. pede

  pede Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 349
  Saadut tykkäykset:
  19
  Kun se toinen kaiutin kuolikin taas ja myyjä laittoi jopa whatsappillä toivomuksen että hyväksyisin kaupan, avasin kiistan. Olin tarkastastanut mitä minulle kuluttajana maksaisi lähettää takaisin yhden suihkukajarin ja se oli 20€, joka siis oli yli 2x kajarin hinta. Pyysin myyjää palauttamaan toisen kajarin hinnan, koska takaisinlähetys maksaisi suhteettomasti.

  Myyjä totesi ettei voi hyvittää koko summaa, ilman kajaria, mutta ehdotti, että maksaisin postikulut, jolloin myyjä lähettäisi minulle uuden kajarin. Postikulut olivat 3$, eli jonkinverran alle 3€. Suostuin tähän ja pyysin ohjeita miten suoritamme harjoituksen. Myyjä pyysi ensin sulkemaan kiistan, sen jälkeen "ostamaan" tuotteen uudelleen häneltä, mutta jättää maksamatta, jonka jälkeen myyjä muuttaisi hinnan postikulun määräksi. Näin tehtiin, "ostin" tuotteen ja pyysin myyjää muuttamaan hinnan, jonka myyjä teki. Maksoin ne vajaat 3€ ja kohta tyote lähtikin taipaleelleen. Jonkin ajan kuluttua sainkin sen lähipostiin ja tuote oli toimiva.

  ----

  Tänään tilasin bluetooth-kuulokkeet ja bluetooth-lähettimen, ylläri ylläri Saksan Amazonista, koska hintaero Aliexpressin välillä oli suhteellisen pieni ja Amazonista saan paremmin tiedon tuotteiden saapumisesta.

  Tänään hain myös noin 23€ maksaneen uuden ledvaloja vilkkuvan Bluetooth-kaiuttimen jossa myös microSD-kortinlikija ja siis mp3-soitin, aux in liitin sekä FM-radio (!). Hyvä saundi pienehköstä vehkeestä. Tilatessa ei myyjän ilmoituksessa mainittu mitään brändiä tai mallia, mutta laite olikin AEC BQ-615.
  Kuvat laitteesta (hei miksei näitä saa suoraan näkymään?)

  katso liitettä WP_20150518_22_51_47_Pro.jpg katso liitettä WP_20150518_22_00_52_Pro.jpg katso liitettä WP_20150518_22_00_38_Pro.jpg
   
 11. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 379
  Saadut tykkäykset:
  118
  Tilasin samasta putiikista tuplakäyttiksellisen (Win 8.1 englanti&kiina [vaihdettavissa suomeksi] & Android 4.4 suomi) tabletin, luetun perusteella jumittelee välillä mut katsotaan... :)
  http://www.tabletvarasto.fi/product/teclast_x98_air_dualboot_64gb
  Tiedä sit onko tällä käyttöä, mut ostohimo voitti :eek:

  Arvostelu

  edit:
  Näytönsuojan tilasin täältä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2015
 12. pede

  pede Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 349
  Saadut tykkäykset:
  19
  Hups,

  Mulla Ramos I9PS pro ei ole koskaan jumittanut. Windows on vaan roskaa tableteile. Toivoittavsti skulaa tulevaisuudessa.
   
 13. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 379
  Saadut tykkäykset:
  118
  Onko Androidiin jo kunnollista Flash tukea?

  Oletkos sit laittanut uuden ROMmin että saa sen turhan winkkarin pois?
  Itse kyllä luulen että käyttöä olis myös windowsille jos se tuon kokoisella näytöllä jotenkin luonnistuu.

  Näytön ajattelin myös kalibroida :D
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2015
 14. pede

  pede Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 349
  Saadut tykkäykset:
  19
  ei tarvi. selaimiin on, käyttikseen ei tarvi
   
 15. juhaa

  juhaa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Jätä se "iPhone" tilaamatta, varsinkin kiinasta... :)
  Jos hinta on Appleksi halpa, niin se on feikki.

  edit: Ailahteleva feedback johtuu siitä, että Aliexpress on kauppapaikka, jossa myyjät myy. Vertaa vaikka Ebayn Buy It now ominaisuuteen.
   
 16. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 107
  Saadut tykkäykset:
  121
  Toimiiko täällä enää nykyään toi ilmianto-nappula? Yli 24h ilmiannosta jo mennyt.

  Selvennykseksi: kyseessä ei ollut mikään oikea vilpitön kysymys, vaan spammibotin sissimarkkinointia omalle penispidennysmainos-affiliatelinkki-kusetus-viruspalvelulle. Toivottavasti kukaan ei vahingossa klikannut tuota paskaa.
   
 17. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 379
  Saadut tykkäykset:
  118
  11.11. Global Shopping Festival
  Elektroniikkakrääsää ja kaikkea muuta tuiki tarpeellista siis vielä edullisemmin.

  Fikkarin vois melkein tilata, duunissa käyttänyt tätä mutta ajan mittaan himmenevät. (meni jo tilaukseen huolimatta huimasta 11.11. alennuksesta)

  edit:
  Tilitin tässä aiemmin (poistin viestin) yhdestä tilauksesta jonka peruutin heti tilauksen tehtyä ja veloittivat siitä rahat, mutta siellä näkyi vielä kuukauden jälkeenkin "processing" kohdassa refund. No taistelin että saisin yhteyttä heihin edes jotenkin, kunnes tänään huomasin että TorGuard esti heidän asiakaspalveluunsa yhteyden ja kun sen sammutti ni alkoi homma pelittämään ja kas kummaa ne rahat oli hyvitetty tililleni silloin heti seuraavana päivänä..."still processing" oli vaan jäänyt virheellisesti sinne financial kohtaan palautuksen statukseksi.
  Nyt voi taas tilailla AliExpressistä kun eivät ryöstäneetkään minulta 10 euroa ;-)
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2017
 18. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 644
  Saadut tykkäykset:
  382
  Oletteko virtalähteitä uskaltaneet tilata?

  Katselin, että halvalla saisi, jos tilaisi korvaavan (tarve US-virtalähteen tilalle) virtalähteen. Tietenkin siis malli, millä annettuna tuhansia arvioita, jopa kymmeniä suomalaisiltakin. Ihan muutaman tilauksen tuotetta en uskaltaisi harkitakaan.
   
 19. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 379
  Saadut tykkäykset:
  118
  Ledeille olen tilannut tällaisia powereita useita ja kaikki toiminut moitteetta.
  Virtajohdon olen noihin vaihtanut (pitää juottaa piirilevylle), niitä kun jää usein nurkkiin ylimääräisiä.
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 20. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 368
  Saadut tykkäykset:
  127
  Mitenkäs muilla on nämä kiinantilaukset liikkuneet korona-aikana? Ennen koronaa pieni osa tilauksista saattoi tulla jopa runsaassa kahdessa viikossa kun taas suurimmassa osassa meni 3-5 viikkoa. Saapumattomia tilauksia ei juurikaan osunut kohdalle. Koronan jälkeen pieni osa tilauksista saattaa edelleen tulla siinä runsaassa parissa viikossa, mutta tuntuu, että muiden tilausten toimitusaika on venynyt ja venynyt. Osan olen joutunut jo kolmen kuukauden odottelun jälkeen reklamoimaan ja osan saapumiseen on vaadittu juuri se kolme kuukautta.

  Voisi olettaa, että sikäläiset puljut tekevät aika näkyvät tappiot, kun koronan sekoittama postinkulku on niin verkkaista, että moni ehtii ottaa rahat pois tavaran ollessa vielä matkalla.