Aktiivikaiuttimet olohuoneeseen WLAN/Bluetooth, ~300€

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana diffler, 20.04.2015.

 1. diffler

  diffler New Member

  Liittynyt:
  20.04.2015
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi!

  Olen nyt pääni puhki lukenut erilaisia arvosteluita, mielipiteitä ja suosituksia. Kaiutinta ja härpäkettä löytyy moneen tarpeeseen ja nyt on pää niin pyörällä, että ei auta kuin turvautua viisaampien apuun. Mikä olisi seuraaviin tarpeisiin hintalaatusuhteeltaan paras hankinta?

  Olohuone on lautapelihuone, siellä soi välillä pelin teemaan sopiva musiikki ja välillä normaalia random musiikkia. Tällä hetkellä ääni tulee makuuhuoneen tietokoneen kaiuttimista ja kokemus ei ole kovin kummoinen. Pelit tapahtuvat pääasiassa ison pöydän ääressä olohuoneen toisessa laidassa, välillä taas sohvapöydällä keskellä olohuonetta, välillä taas porukka levittäytyneenä ympäri olohuonetta.

  Langattomuus olisi toive, sillä musiikki tulisi koneelta/puhelimesta. Bluetooth mietityttää äänenlaadun vuoksi, joten olisiko WLAN parempi? (Koneella ei tällä hetkellä muutenkaan bluetooth valmiutta)

  Tuollaisia kannettavia yhden pisteen järjestelmiä löytyi paljon. Onko järkeä ostaa sellainen, jos vehkeet pääasiassa tarkoitettu pysyväksi olohuoneeseen?

  Seuraavat vehkeet ovat ainakin käyneet mietinnässä:

  Harman Kardon Aura: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...on-Aura-langaton-kaiutinjarjestelma-valkoinen -> Wlan löytyy, suuntaukseton 360 ääni. Ei kuitenkaan löydy käytettynä mistään eikä puolueettoman tuntuisia arvosteluitakaan tunnu kauheasti löytyvän. Hinta myös aivan budjetin ylärajoilla. Lisäksi aika ruma. :m

  Harman Kardon Soundsticks Wireless: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...don-SoundSticks-Wireless-Bluetooth-kaiuttimet -> Bluetooth, rumahkot jälleen. Tämä vai ylempi? Vai ei kumpaakaan? Stereo hyvä vai onko kohdistaminen haaste kun ympäri olohuonetta tapahtuu?

  Geneva Model S Wireless: http://www.whathifi.com/geneva/model-s-wireless-dab/review -> Ei WLAN, bluetooth. Kehuttu äänenlaatu, toisaalta yhden pisteen äänilähtö. Radio, kello jne itselle turhuutta. Hinta 300€ eli aivan äärirajoilla.

  Pioneer XW-SMA3: http://www.pioneer.eu/fi/products/22/202/227/XW-SMA3-K/page.html -> Tekniikan Maailmassa jonkin verran kehuttu. Hyvät liitäntämahdollisuudet, mutta jälleen yhden pisteen järjestelmä. Toisaalta esim. Amazonista löytyi hyvinkin edullisesti.

  Philips Fidelio E2: http://www.whathifi.com/philips/fidelio-e2/review -> Ei WLANia, nätit, liikaa bassoa? Toisaalta saako näitä mistään.  Näihin törmäsin ja vielä moniiiin muihin. Periaatteessa ärsyttäisi ostaa pieni matkavehje, kun tilaa laitteille olisi. En ole mitenkään kiintynyt mihinkään näistä, mitään en ole käynyt vielä kuuntelemassa, joten lisää saa mieluusti ehdottaa ja suositella. Kun hän ei tiedä, auttakaa pientä ihmistä!
   
 2. JayKay70

  JayKay70 Member

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koskapa postasit tänne "Hifi & Highend"-puolelle, niin vastaukseni on sen mukainen ;)

  Jos/kun itse olisin tällaista laitetta hankkimassa, niin ensimmäinen vaihtoehtoni olisi Naim Muso. Tämä on oikean brittiläisen hifivalmistajan (arvostelujen mukaan) oikea hifilaite.

  Hinta tosin pomppaa roimasti yli budjetin, mutta vinkkinä vaan, jos vaikka Lotossa käy tuuri. Tosin Naimin ollessa kyseessä tuollainen tonnin hinta on varsin maltillinen.

  Hifimaailman lyhyehkö arvostelu: http://www.hifimaailma.fi/testit/kokeilussa-upea-naim-mu-poytakaiutin/

  Ai nii ja Bluetooth-laitteista on syytä varmistaa, että sekä lähde että vastaanotin tukevat aptX:ää paremman äänenlaadun varmistamiseksi.