aktiivikaiuttimet ja sony tv... onnistuuko?

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana teemuke, 19.01.2016.

 1. teemuke

  teemuke New Member

  Liittynyt:
  19.01.2016
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan pikkuriikkinen pulma...

  Mulla on siis KRK Rokit aktiivikaiuttimet, jotka olen tällä hetkellä liittänyt telkkariin (Sony KLD65W855) kuulokeliitännän kautta. 3,5mm -> 2xRCA kuitenkin pitää huomattavan suurta häiriöääntä, vaikka olen kokeillut monia erikaapeleita.

  Kokeilen myös laittaa väliin DAC-01 -muuntimen, jonka avulla saan otettua telkkarista äänen optisen tulon kautta, johon sitten kytken RCA-kaapeleilla kaiuttimet. Ei häiriötä, mutta sitten en pysty säätämään volumen voimakkuutta muualta kuin kaiuttimen omasta säädöstä.

  Varmasti moni on paininut saman ongelman kanssa, mutta en löytänyt kuintenkaan mitään järkevää vastausta tähän. Miten selvitä tästä mahdollismman edullisesti niin, että saan säätää volumea, jonkun kaukosäätimen avulla ja pääsen häiriöäänestä eroon?

  Kiitos paljon, jos joku osaa tähän vastata!
   
 2. teemuke

  teemuke New Member

  Liittynyt:
  19.01.2016
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä selvennän... Onko siis olemassa edullista DAC-muunninta (alle 100€), jossa olisi kaukosäädin?
  Olisiko tässä tilanteessa sittenkin järkevää hankkia jo vahvistin? Vai miten hitossa, jengi tän tekee? Tosi monella kuitenkin on esim genelecit...

  Vai onko järkevämpää ostaa parempi 3,5mm -> 2xRCA-kaapeli? Voiko vai onko vika jo lähdön tyypissä?
   
 3. teemuke

  teemuke New Member

  Liittynyt:
  19.01.2016
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaahas meni yksin puheluksi... No kirjaan tänne, jos jollain vaikka sattuu, joskus eteen sama ongelma. Elikkä DAC versio tarvitaan missä on HDMI(ARC) eli telkkarissa pitää olla kanssa tommonen liitäntä. Sitten on mahdollista siirtää HDMI:n kautta ääni tuohon muuntimeen, johon kytketään kajarit. Verkkokaupan halvin on 79,90€ (https://www.verkkokauppa.com/fi/product/59478/ggbtd/ProCaster-TV-DAC-D-A-muunnin)

  Mietin vielä, että vanha vahvistinhan ajaa saman asian, jos vaan löytyy optinen sisääntulo ja rca ulos etukaiuttimille... noh tämä ei kuitenkaan taida olla äänenlaadultaan yhtä hyvä vaihtoehto. Eli tolla 79,90€ DAC:lla mennää. Kalliiksi tuli, mutta ei voi mitään, kun on hifistelijä...
   
 4. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  150
  Ei ole. Halvin Suomesta saatava lienee Pioneerin U-05 800 euroon: http://www.pioneer-audiovisual.eu/eu/node/206

  Jos stereo-kaiutinparissa pysyt, niin ei. Kaiuttimesi tarvitsevat kuitenkin pre outit vahvistimelta eikä niitä ole halvimissa av-vahvistimissakaan.

  Riippuen vanhasta vahvistimestasi, mutta veikkaanpa, että olisi ollut äänenlaadullisesti jopa parempi vaihtoehto.
  Toivottavasti HDMI CEC ja ARC toimivat Sonysi ja Procasterin välillä.
   
 5. teemuke

  teemuke New Member

  Liittynyt:
  19.01.2016
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vanhalla vahvistimella tarkotin, jotan saman hintaluokan vahvistinta tuolta tori.fi:stä. Eli alle 100€ vehjettä. Joidenkin keskustelujen perusteella joita täältä lueskelin niin tuo DA-muunnin on äänenlaadullisesti hyvä vaihtoehto? Tarkistin, että tuossa TV:stä löytyy tuo ARC. Vähän vielä epäilyttää kun tuo procaster on "vain" 2.0. Mitenköhän toi mahtaa toimia KRK Rokit 10-3 kanssa, jossa on myös subbari mukana? Onko vaikutusta asiaan?
   
 6. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 324
  Saadut tykkäykset:
  144
  Sen hintaluokan värkki, että melkein kannattaa kokeilla vaikka ei toimisikaan ajatellulla tavalla. Se mitä tuossa myös menettää optiseen, on galvaaninen erotus, jolla on ratkaiseva merkitys häiriöiden ilmaantumiselle, silloin kannattaa kokeilla tuommoista antennipiuhaan kytkettynä.

  T: Vesku
   
 7. Hetfield

  Hetfield New Member

  Liittynyt:
  19.10.2013
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
 8. elmac0

  elmac0 Active Member

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  111
  Meinasin kysyä, että mikä vika tuossa ProCasterissa on, eli millä tavalla parempi pitäisi löytyä. Verkkokauppa.comin henkilökunnan vastauksista sai kuvan, että tuotteesta olisi uusi versio myynnissä joka korjaisi äänen pätkimis/pumppausongelman.

  Mutta taitaa tuossa jotain outoa kyllä edelleen olla, nimittäin verkkokaupan omalla haulla ei tuntuisi löytyvän koko tuotetta enää. Edes haku suoraan artikkelinumerolla ei ainakaan äsken testattuna tuottanut ainuttakaan osumaa. Tämä antaisi aihetta jopa epäillä, että tuote on tahallaan piilotettu näkyvistä? Tässäkin ketjussa mainittu suora linkki edelleen toimii ja vaikuttaisi, että tuotetta olisi varastossa. Jos joku asiaa tunteva sattuu lukemaan ketjua, olisi mukava kuulla, mikä tuotteen status on tällä hetkellä. Olen itsekin edelleen varovaisesti utelias ARC DAC:in hankkimisesta mutta mitään pätkimisongelmia ei kyllä saisi moderniin televisioon liitettynä esiintyä.
   
 9. Hetfield

  Hetfield New Member

  Liittynyt:
  19.10.2013
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Verkkokaupan tuotekommenteissa ilmeni, että mahdollisesti uudessakin versiossa on vikaa, tai sitten myynnissä on vieläkin vanhaa versiota. Nyt tilaaminen verkon kautta on blokattu, vain myymälästä voi tilata. Haluaisin tosiaan vain varmasti sellaise vehkeen, jossa äänet ei pätki tai vaihtele.

  Nämä kaksi on ilmeisesti samoja laitteita kuin verkkokaupan laite:

  http://www.cypeurope.com/store/stor...C/HDMI-to-Stereo-Audio-2-Phono-ARC-extractor-

  https://www.amazon.de/Lindy-wandelt-HDMI-Arc-Analog-Audio-weiß/dp/B00MEPK0SQ

  Amazon Saksa tai UK löytyy. Mutta tosiaan ei ne taida sen isommalla varmuudella toimia kuin tuo Verkkokaupan laitekaan.
   
 10. Hetfield

  Hetfield New Member

  Liittynyt:
  19.10.2013
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
 11. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 674
  Saadut tykkäykset:
  392
  Ei noissa halvoissa hirveästi rahaa menetäkään, vaikka ei lopulta täydellinen ratkaisu olisikaan. Todennäköisesti täyttä selvyyttä ei nimittäin saa kuin tilaamalla ja kokeilemalla.

  Vahvistin eri muodoissaan on toki edelleen varma vaihtoehto, mutta toki myös eri hintaluokassa ja vie tilaa ihan eri tavalla yms.
   
 12. moppe

  moppe Member

  Liittynyt:
  16.11.2003
  Viestejä:
  295
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on kaksi Sonyn TV:tä, KDL-50W828 ja joku vähän vanhempi 40" malli. Molemmissa on genet (8330a ja 6010a) suoraan kiinni ja mitään häiriöitä ei ole. Johdot on ihan peruskauraa, eli 6010a:t mukana tulleella johdolla ja 8330a:t 10 euron 9m pitkällä minijakki-xlr-johdolla. TV:t ja kaiuttimet eivät ole edes maadoitetuissa pistorasioissa, sellaisia kun ei asunnossani tavallisissa huoneissa ole.

  Jossain on sinulla vikaa. En lähtisi mitään uusia laitteita ostamaan. Etsi missä vika on: Kokeile toisilla aktiivikaiuttimilla. Jos häiriöt pysyy, niin sitten kokeile omia kaiuttimiasi toisessa TV:ssä.