Onko kukaan kokeillut tilata viinaa (esim absinttia) netin kautta ulkomailta? Onko tämä missään määrin lailista, tai voiko siitä jotenkin jäädä kiinni? Kokemuksia tai faktatietoa kellään?
Minua kiinnostaisi tuo Absinth King vai mikä se on. Siinä on niitä hallusinaatioita aiheuttavia ainesosia Tosin saa aika reilusti juoda että halluja alat näkeä. Normaalisti nautittuina ne vain tehostavat sitä alkomahoolin vaikutusta.
Alkostakin saa nykyään 60 % Absinttia, ja koiruohoa siinäkin varmaan on, koska se on pienissä määrin ihan sallittu ainesosa. Ostin alkuvuodesta tsekeistä pullon, ja huomasin jälkeenpäin, että turhaan kanniskelin sieltä asti. Taitaa topicci muuten enemmän kuulua tuonne oluet ja muut drinkit osastolle. rami.
Ihme aine tämä absintti, kun kaikki sitä tuntuu haluavan. Eikös ole helpompi ostaa kamat Hassanilta ja juoda vaikka kossua samalla?
Ei siinä absintissa mitään kovin erikoista ole. Vähän aikaa sitten tuhottiin kavereiden kanssa yksi pullo. Helvetin väkevää se on ja voimakkaan makuista ja uppoaa pienissä määrissä melko hyvin. Drinksun tekeminen on se juttu. Otetaan ruskeaa sokeria lusikkaan ja dipataan lusikka juomaan. Sen jälkeen lusikkaan tulta perään ja odotellaan kunnes sokeri sulaa ja viina palaa pois. Sen jälkeen sokerit lasiin ja sekoitetaan. Avot. Mutta ei meistä ketään helikeijuja tai muuta vastaavaa nähnyt (posliinialttarin kylläkin). Kannabiksessakaan ei taida olla mitään hallusinogeenejä. Mutta eikös shamaanit mussuta kärpässieniä. Siitä vaan kokeilemaan jos järjen köyhyydestä kärsii :thumbsup:
Absintti voi kyllä juoda tuolla DIARin mainitsemalla tavalla, mutta myös tyrnimehun kanssa Absintti on todella maukasta. Tai siis paremminkin absinttia ei maista tyrnimehun lävitse, jolloin juomisella on petollinen loppu . Eihän tuo viinaksena nyt mitään kovin erikoista ole, mutta ainakaan omalla kohdalla en saanut siitä samanlaista krapulaa kuin muilla viinaksilla. Kovin näivettynyt olo oli, mutta posliinijumalatarta en joutunut palvomaan.
Niin niin, mutta siis tuhositteko tuollaisen esimerkiksi Tsekeissä myytävän Absinth King pullon vai Alkon nössö absintti pullon? Tuo king sisältää vaikka mitä juureksia mitkä Suomessa on tietääkseni jossain määrin laittomia :thumbsup:
Itse toin venäläistä Van Gogh absinttia. Hintaa ainakin oli litran pullolla samanverran kuin 10 pullon saaremaa mäyräkoiralla. En tosin ole vielä ehtinyt maistella.
No eipä tuota taida saada. Oon maistanut kahta absinttia, enkä tunne noita oikeastaan ollenkaan . Ihan hyvää se on, ja nimenomaan sitten kun siihen on sekoitettu tuota sulaa sokeria ja vähän vettä. Jos kaipailet suuria määriä koiruohoa, niin tuossa - kuten muissakaan tsekkiabsinteissa - ei sen enempää ole kun alkon myymässä absintissa. Tuossa tosin puhutaan jostain King of Spirits GOLD:ista, jota ei euroopasta saakaan. Siinä tuota koiruohoa löytyy ilmeisesti ihan riittävästi . Kaikkialla EU:ssa on samat säännökset tuohon koiruohon määrään. rami.
wormwood s 1 (kasv) koiruoho, mali 2 (kuv) katkeruuden aihe Mutta voi olla hyvinkin yleinen nimitys, kun "hulluksihan" siitä tulee . rami.
Kuinkas paljon veditte mieheen? Menikö muisti (pahemmin kuin yleensä)? Itse oon ottanut vain yhden napsun per kerta, mutta olen kuullut, että filmi katkeaa huomattavasti riehakkaammin, kun tuota enemmissä määrin otetaan. rami.
Off-topic: Nämä on kyllä kummia juttuja, että toisesta aineesta tulee erilainen humala kuin toisesta. Tietysti kaljapöhnällä ja kirkkaalla kännillä on eroa, mutta lähinnä se kai johtuu nesteen määrästä ja juomistahdista. Kaikkein kummallisin on se legenda, että "kaikkea kun juo sekaisin, niin tulee kova känni/paha olo". Eiköhän tuo johdu ihan siitä, että kun juot kaikkea sekaisin, niin juot siinä sitten samalla määrällisesti paljon, sama se mitä juot. Eri tilanteissa tulee tietysti myös erilainen fiilis, eli vappuna kuohuviiniä juodessa on yleensä luonnollisesti hauskempaa kuin kalsarikännejä kotiviinillä vetäessä, ihan vain tilanteesta johtuen. Tuskinpa niillä kuplilla niin paljon merkitystä. Enemmän on-topic: Itse en usko, että absintilla edes, reilusti koiruohopitoisella, saa kummoisia halluja aikaan. Legenda kai tulee lähinnä siitä, että juoma oli Ranskassa erityisen suosittu ja vahvuutensa vuoksi vielä erityisen tehokas, ja se kiellettiin koska sen koettiin olevan suuri syy alkoholiongelmaan. Koiruoho oli korkeintaan syntipukki. Ja tämä ei ole faktaa, vaan mutua.
Off-topiciin löytyy viittilöivä viesti sfnet.tiede.kemia ryhmästä, josta sen tähän klipsaisin: ------------------------------------------------ "Quark" <quarkremove@finecrime.org> wrote in message news:YJn3c.345$tC4.166@read3.inet.fi... > Jotain siinä kuplassa pitää olla ihmeellistä.. esim samppaania käväsee > hatussa hyvinkin vikkelään jos sitä huikkaa kunnolla. vaikkei siis ole > alkoholia nimeksikään (10-15 til-%?).. saman huomaa jos ottaa "slämärin" > nimellä kulkevia paukkuja muutaman, paukku on 2cl teguilaa ja 2cl spriteä ja > snapsilasi lyödään pöytään siten että saadaan kyseinen seos valkoiseksi ts. > vaahdoksi ja sitten vain huikkaa kun se on vielä "vaahtoa". kokemuksesta > voin sanoa että 4 tuollaista parin kaljan/siiderin päälle saa kyllä humalan > päälle ja nopeasti. Tiedä sitte mistä moinen johtuu. Alkoholi imeytyy vatsasta alle 10 prosenttisena. Jos asian yksinkertaistaa niin ns. "kantokaasulla" eli hiilidioksidilla on eräänlainen "vatsa tiehyeitä" avaava vaikutus, jonka seurauksena diffuusio seinämien läpi eli imeytyminen vereen nopeutuu. Vanha viisaus on, että ei sen viinan määrä veressä mitään ratkaise vaan konsentraatiogradientin nousunopeus eli pitoisuuden kasvun muutos. Siitä tulee se hilpeys. Asian selventämiseksi ajatellaan laskuhumalaa pikkutunneilla. Viinaa on takuulla veressä riittävästi, mutta pitoisuus laskee hiljalleen tai ei "käytännön syistä" voi enää juurikaan nousta. Tässä tilanteessa humalatila ei ole enää hilpeä. Keuhkojen kautta tapahtuva nopea imeytyminen ajaa saman asian. Nousunopeudella on merkitystä ei absoluuttisella määrällä veressä. Suomalaiseen ns. "kokosettiin" kuuluu perinteisesti: Ensin nautitaan kuohuviinit tai laimeat boolit (tervetuliaismaljat). Sitten siirrytään ruokapöytään ja nautitaan väkevämpää snapsit ja viinit. Kahvissa siirrytään konjakkiin ja sen jälkeen muihin enemmän tai vähemmän pitkiin juomiin. Yleensä alkoholin pitoisuudet kasvavat juomissa illan mittaan. Imeytymistä ei kuitenkaan tapahdu ennen kuin pitoisuus on alle n. 10% Vasopressiini hormooni säätelee kehon vesitasapainoa. Alkoholi inhiboi eli estää sen sen toimintaa. Janottaa ja käsi koukistaa lasia kuin punttisalilla. Pitäisi muistaa välillä laimentaa mahan nesteet alle 10%:ksi, jotta alkoholia myös imeytyisi vereen. Pahimmillaan tilanne johtaa siihen traagiseen tilanteeseen, että aamulla janottaa ja juodaan muutama lasi vettä tai "kantokaasullista". Tällöin vatsan reservissä olevat väkevät laimenevat alle 10%:ksi ja sitten mennään rattiin jne. Teknisesti oikaoppisempi startegia on nauttia ensin sopivat kunnosta ja painosta riippuvat väkevät ja laimentaa sitä sitten kuohuviinillä alle 10%:ksi. Konsentraatio nousee nopeasti ja juhlissa on hilpeän hauskaa. Sitten lopetetaan ajoissa niin, että laskuhumalassa ollaan kun mennään aikaisin sänkyyn. Laskuhumalassa näet väsyttää. Aamulla onkin sitten hyvä olo ja maksakin jaksaa paremmin. Tarvittava kokonaisalkoholimääräkin on näet pienempi kuin perinteisessä mallissa. (Siis "slämärit" ensin ja sitten ne kaljat. Ryyppääminen on tekniikkalaji, josta lisätietoa alan harrastajille esim.:Kalervo Kiianmaa, Mikko Salaspuro "Alkoholi, Biolääketieteellinen käsikirja" Otava 1993 alan liikkeistä. Ai niin, mistä tuo nimitys kantokaasu? No sehän tulee siitä, että kaasukromatografiassa eli tuttavallisemmin "kaasarissa" aineet ajetaan eli eluoidaan kantokaasulla detektoriin eli ilmaisimeen. ;-) Tapio ------------------------------------------- Paljon kummallisia sanoja, mutta kuulostaa uskottavalta
Craig´s Tuolta voi tilata Tequilaa,Absinttia ja Kuubalaisia sikareita. En ole itse tilannut. Valikoima on kuitenkin houkutteleva.
Kiitos! Loistavaa! Otanpa heti viikonloppuna ensimmäiset treenit teknisesti oikeaoppisesta humaltumisesta, ja jos toimii, niin samalla kaavalla juhlitaan koko juhannus hilpeässä nousussa! Laskut ajoitetaan tarkasti välille 06:00-13:00. Kiitos!
Kyllä kai tuo on ihan oikeasti aika myrkky, kun sen määrää pitää oikein lakipykälillä säädellä. Jenkeissä se on edelleen kokonaan kielletty. rami.