Abigail Эбигейл (2019) (Aleksandr Boguslavsky / Tinatin Dalakishvili, Eddie Marsan)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Super-J, 30.07.2020 klo 23:19.

 1. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 195
  Saadut tykkäykset:
  160


  Abigail And The Forbidden City, kuten leffan pohjoismainen nimi kuuluu, on venäläinen steampunk-vaikutteinen fantasiaseikkailu. Ja aika hyvä sellainen, vaikka tarina ei kaikkein omaperäisin olekaan. Jossain ilmeisessä rinnakkaistodellisuudessa ihmiset ovat linnoittautuneet muurin suojaamaan kaupunkiin. Muurin ulkopuolella on jotain pahaa mutta siitä ei sovi puhua. Muurin sisäpuolella viranomaiset vangitsevat ja vievät pois kaikki joilla epäillään olevan vaarallinen tauti - mikä se tauti oikein on, siitäkään ei kansalaisille paljoa kerrota paitsi oireet. Mutta siis sairastuneet viedään pois eivätkä he tule takaisin. Ja kuinka ollakaan tarinan sankarittarella Abigaililla vaikuttaisi olevan jotain maagisia kykyjä... no, se juonikuvauksesta ettei spoilata liikaa.

  Leffa on varsin hyvän näköinen, tehosteisiin ja lavastesiin ym on selvästi panostettu. Näyttelijöiden suoritukset vaihtelee laidasta laitaan, ikäänkuin osa olisi tekemässä lastenelokuvaa ja osa vakavaa draamaa. Ja jossain sillä välillähän tämä leffa oikeastaan onkin.

  Tästä on kaksi versiota, kuten arvata saattaa: englanninkielinen ja venäjänkielinen. Itse katsoin tämän pohjoismaiselta BD-levyltä joka on englanninkielinen mutta esim youtubesta löytyy venäjänkielinen versio kun hakee kyrillisillä... vilkaisin sitäkin vähän ja kummassakin huulisynkka on lähinnä suuntaa antava. Tämä onkin esim imdb:ssä arvosteluissa usein mainittu ongelma joka tuntuu monia häiritsevän. You have been warned.

  Tykkäsin kyllä muttei tämä nyt ihan täydellinen elokuva ole kuitenkaan. Fantasian ystäville ja heille joita itänaapurimme tuotokset muuten vaan kiinnostaa.
  3,5/5