A Song of Ice and Fire

Keskustelu osiossa 'Kirjallisuus' , aloittajana Rokkari, 05.01.2012.

  1. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi suurimmista ongelmista noissa viimeisissä kirjoissa on tuo matkustamisen järjetön hitaus. Tuntui että tuossa vikassakaan melkein kukaan ei päässyt sinne minne oli menossa tai sen luokse kenen luokse oli menossa. Vaikea kuvitella miten tv-sarja tulee painimaan noiden ongelmien kanssa. Vertailun vuoksi ekan kauden tokassa jaksossa Cat lähtee King's Landingiin ja saapuu sinne kolmannessa jaksossa.
    En äkkiä keksi miten Aryankaan sekoilut ympäri ämpäri 2. kirjasta eteenpäin saadaan esitettyä ruudulta mitenkään niin että katsojalla on mitään hajua missä mennään (lukinajakin oli ajoittain vaikeaa) saati että se olisi viihdyttävää (lukijalle ei ollut ainakaan).

    Suurin heikkous kirjoissa kyllä on edelleen Iron Born ja ne tajuttoman yksiulotteiset hahmot. Muutenkin oli täysin epäuskottava kuvio että jonkun räkäsaarten mukakovat jampat lähtee valloittamaan koko vitun pohjoista ja pitelee linnakkeita jonkun muutaman kymmenen äijän voimin (useimmissa kirjojen valloituksissa on sentään joku järki minkä voi ymmärtää mutta tuo kuvio ei vain voi toimia mitenkään).

    Ehkä vittumaisin hetki kirjoissa oli silti Blackwater. Harvoin olen toivonut linnakkeen sisäpuolelta kuvatuista tappeluista (Davos lukuunottamatta) niin paljon ulkoa vyöryvien voittoa. Koko ajan oli se pelko perseessä että nyt joku taas tulee paskaLAnnisterit pelastamaan ja niinhän siinä tietenkin kävi. Yksittäinen suurin realismin tappo oli kyllä Tyrionin Conanmaiset otteet taistelukentällä. Hobititkin olivat lähes realistisia Tyrionin tappolistaan verrattuna.

    Todella harmi että GRRM:n Tyrionihastus saa ukon kirjoittamaan sen niin kuolemattomaksi (vituttaa että tuo taitaa olla ainoa hahmo joka ei satavarmasti tule ikinä kuolemaan), olisi nyt saanut edes pysyä siellä politikointijuonien parissa eikä olisi tarvinnut joku Rambo olla taistelukentilläkin.
     
    Viimeksi muokattu: 20.01.2012
  2. Sheedy

    Sheedy Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän ne Iron Bornit kauan niitä pystyneetkään pitämään kun vastaan tuli vähänkin kovempaa sotajoukkoa...Tuo pohjoisen valtaus nyt selittyy sillä, että lähes kaikki pohjoisen taistelukuntoiset joukot olivat Robb Starkin mukana etelässä siinä missä Greyjoylla oli parhaat joukkonsa käytettävissä. Winterfellin miehitys ei ollut läheskään riittävällä tasolla ja porukan johdossa oli 7-vuotias poika. Lisäksi kirjoissa on moneen kertaan tehty selväksi, että Moat Cailin ja soinen The Neckin alue ovat helppoja puolustettavia etelästä tulevaa vihollista vastaan, joten Iron Borneille riitti sinnekin kohtuu pieni joukko suojaamaan eteläistä rintamaa.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2012
  3. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo mutta nimenomaan se jatkuvuus oli mielessä, miten he oikein meinasivat sitten tehdä kun Robbin sodat on käyty? Ei mitään järkeä ollut koko juonessa, no tietty tietyt kuviot siitä seuraa mutta tuo koko Ironborn setti on täyttä turhuutta.
     
  4. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    No eiköhän suunnitelma ollut, että jos pohjoisen miehet olisivat saaneet selkäänsä Joffreyn joukoilta, niin tekemällä diilin Lannistereiden kanssa pohjoiset maat olisivat tulleet läänityksinä Ironborneille
     
  5. Sheedy

    Sheedy Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    huom. alla spoileria mm. A Dance with the Dragonsista

    Juurikin näin. Ja toisaalta Greyjoyt näkivät tässä elämänsä tilaisuuden reviirin laajentamiseen kun koko muu valtakunta oli sotimassa toisaalla. Muutenhan tuo suunnitelma olisi voinutkin toimia, mutta kun eivät vaan tienneet Lannisterien diilistä Boltonien kanssa. Eikä tuo Stannisin rynnistäminen pohjoiseen varmaan ollut sekään kovin helposti ennustettavissa.
     
    Viimeksi muokattu: 22.01.2012
  6. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Missään vaiheessa ei tullut ilmi että Ironbornilla olisi lähimainkaan tarpeeksi miehiä pitämään koko pohjoista +niitä säälittäviä saariaan, ellei 95% Pohjoisten miehistä tosiaan kuolisi sodissa.

    Eikö voitaisi jättää nuo spoilertagit pois ainakin jos puhutaan noista varhaisista kirjoista, tuon viimeisen voisi vielä "suojata" kun sitä ei ole vielä suomennettukkaan.
     
  7. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Feodalistisessa systeemissä, jos pohjoisen joukot olisivat hävinneet, niin kuninkaalla olisi ollut valta jakaa läänitykset uudelleen. Jos pohjoisen miehet eivät siihen olisi suostuneet, niin kaikki loordit ja ylempiarvoiset olisivat lyhentyneet päänsä mitalla sukuineen. Tai niinhän sitä olisi todennäköisesti jokatapauksessa käynyt, jollei nyt jokunen olisi muurille passitettu örkkien invaasiota vahtimaan. Ja niillä varsinaisille sotilaille nyt ei niin hirveää merkitystä ollut, kenen joukoissa tappelee, tappelevat siinä joukossa kuka on paikallinen pomo.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2012
  8. Sheedy

    Sheedy Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Greyjoysta vielä (ei kannata lukea ellei 4. ja 5.kirja ole luettuina):

    Kyllähän tuo Euronin suunnitelma ("haetaan kaukomailta Daenerys Rautasaarille emännäksi lohikäärmeineen ja vallataan koko maailma") kaikessa mielipuolisuudessaan osoittaa jonkin sortin suuruudenhulluutta ja todellisuuden tajun hämärtymistä. Balonin suunnitelma pohjoisen valtaamisesta oli vielä täysin realistinen tuon rinnalla

    Anan kanssa olen samaa mieltä tuosta Tyrionista. Mielestäni hahmo meni aika lailla "pilalle" juurikin tuossa Blackwaterin taistelun kohdilla.
     
    Viimeksi muokattu: 22.01.2012
  9. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo siis äijä ei ole omien sanojensa mukaan ikinä edes harjoitellut (luki kirjoja kun Jamie treenas), silti tappelun tullessa se pieksee koko elämänsä harjoitelleita ritareita järjettömästä fyysisestä haitasta huolimatta.
    En oikein tiedä mihin se realismi hukkui Tyrionin kohdalla :( Joka kerta kun on tappelu niin se GRRM:n hehkuttama vuorovaikutus hahmon ja lukijan välillä hukkuu täysin koska Tyrioni ei vain voi delata eikä niitä tappeluita siis jännitä ollenkaan.

    Ekassa tappelussaan ikinä se pieksee ratsulla päälle käyvän jantterin, yhellä iskulla niittaa sen hevosen, WTF??? :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 22.01.2012
  10. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 738
    Saadut tykkäykset:
    105
    Hei! Se on kääpiö! Kääpiöt on fantasiassa kovia jannuja oletusarvioisesti! Ei niiden tarvitse harjoitella!

    Mutta, vakavasti puhuen olen kyllä ihan samaa mieltä.
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 171
    Saadut tykkäykset:
    1 324
    Hyvä arvaus. Itsellä kävi vähän samat asiat mielessä, mutta noin pitkälle en kuitenkaan miettinyt.

    Uusimmasta kirjasta:
    Eipä tuo sitten niin kuningas ollutkaan kuin vielä alkupäässä tuntui. Meni pitkäveteiseksi eikä isoja, mielenkiintoisia tapahtumia ollut juuri yhtään. Noh, onpahan nyt luettu kuitenkin...

    On tämä parempi kuitenkin kuin Dan Brownin Kadonnut symboli, joka tuli äänikirjana kuunneltua samaan aikaan.
     
  12. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sisältää spoileria liittyen kolmanteen kirjaan !!!!
    Taidan olla ainoa tyyppi joka tätä on lukenut (ja sarjaa katsonut) jonka mielestä Tyrion ei ole maailman paras hahmo ikinä. Ensimmäisen kauden katsoin ensin(ennen kirjojen lukua) ja jo siinä ukko lähinnä ärsytti, en kiellä etteikö sen luvut olisi mielenkiintoisia saati ettenkö ymmärtäisi miksi niin moni hänestä tykkää mutta yhtä kaikki joka vaaratilanteen kohdalla toivon hänelle mahdollisen tuskaista kuolemaa (niinkuin kaikille muillekkin Lannisterin paskoille :))
    Sen takia se kuolemattomuus on erityisesti ottanut aivoon.
    Starkkeja niitataan tuon tuosta mitä pienimmistä syistä mutta nuo paskat senkun porskuttaa.
    Ainoa kuka pääsee edes lähelle Lannisterien inhoa ovat luonnollisesti Freyt joiden kaikkien kuolemaa toivon koko sydämmestä.
    Suurin antikliimaksi kirjoja lukiessa oli ehdottomasti Joffin häät, vitutti aivan suunnattomasti ettei tapahtuma ollut nöyryyttävämpi tai verisempi.

    Suuri häiritsevä tekijä kirjoja lukiessa on muuten nuo ennustukset ja taikatemput. Kun Stannis ja Mel poltteli niitä juttujaan ja manasi Joffin, Balonin ja Robbin nimet niin otti suuresti aivoon että heidän kohtalo spoilattiin heti siinä.

    Noita spekulaatioita liittyen tokan kauden sisältöön ja mahdollisiin leikattuihin hahmoihin löytyy mm. tuolta http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/60555-book-spoilers-jojen-and-meera-reid-in-season-2/
     
  13. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sisältänee spoilereita kirjoista 1-4:

    Itse pidin Tyrionia alusta asti lempparihahmona sen moraalisen harmauden vuoksi. Varsinkaan alussa ei oikein osannut sanoa mitä mieltä Tyrionista pitäisi olla ja hahmon osoittautuminen suorastaan hyvikseksi oli mielenkiintoista seurattavaa. Nyt tosin juuri A Dance with Dragonsin aloittaneena täytyy sanoa, että Jaime on mennyt kannustettavuudessa jo Tyrionin edelle. Hänen kehityskaarensa on vielä kiinnostavampi, siinä missä Tyrion on suorastaan mennyt yli ja muuttunut jälleen hieman epäkiinnostavammaksi hahmoksi (Blackwater-ramboiluja nyt en sinänsä osaa arvioida itse hahmoa huonontavaksi tekijäksi, mutta rivienvälistä on kyllä ollut luettavissa, että Tyrion on Martinin oma suosikkihahmo). Oma "Lannister-viha" on pääasiassa keskittynyt Tywiniin, Cerseihin ja Joffreyhyn. Tywinin kuolema onkin ehkä tyydyttävin yksittäinen kohtaus koko tarinasta tällähetkellä. Tyrion on aina ollut mielestäni suht pidettävä ja Jaimestakin muodostui pidettävä kolmannen kirjan aikana. Freyt, varsinkin vanhaherra Walder itse ovat kyllä Lannisterien ohella iljettävää porukkaa. Myös Daenerys on menettänyt sympatiani ajat sitten ja ansaitsisi mielestäni tuskallisen kuoleman.

    Toinen ensimmäisen kauden suosikkihahmoista Arya, on vieläkin hahmona erittäin kiehtova kun viidettä kirjaa viedään. Valitettavasti hänelle kirjoitetut tarinat ovat olleet edestaashaahuilua vailla mitään suurempaa päämäärää. Itse odotin alun alkujaan, että tarinassa mentäisiin huomattavasti nopeampaa eteenpäin ajallisesti ja viimeisessä kirjassa mittelisivät Arya the Warrior Princess ja Joffrey the Great :D, mutta toisin kävi. Tällähetkellä tarinan ja hahmon kiinnostavuus yhteenlaskettuna, koko saagasta lempparihahmoni on Littlefinger.

    Matkustamisen hitaus on kyllä käynyt kirjoja lukiessa piinalliseksi. Sarjan alussa annettiin ymmärtää, että olisi mahdollista matkustaa pitkiäkin matkoja ilman että menisi ikä ja terveys. Vrt. Game of Thronesissa Tyrion matkustaa Kings Landingista Winterfelliin, The Wallille, ja Eyrien kautta Riverlandseille. Kun taas esimerkiksi koko kakkoskirjan aikana kokoajan liikkeessä olevat hahmotkin onnistuvat matkustamaan vain noin neljäsosan tuosta matkasta.

    Siinä missä monet täällä (tai ainakin ana :D) ovat näköjään dissanneet Feast for Crowsin fokuksena ollutta Ironborn-settiä, itse taas olin ihan tyytyväinen siitä, että rautasaarten ja etenkin Dornelaisten meininkiä valotettiin kunnolla. Tosin mielestäni Martin olisi saanut pysytellä tyylissä, että joka kirjassa on tietyt pov-hahmot joita seurataan. Greyjoyista ei meinannut saada kunnon otetta, kun kenenkään edesottamuksia ei seurattu kirjassa kuin parin luvun verran.
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 171
    Saadut tykkäykset:
    1 324
    Jep. Varsinkin viimeisimmässä kirjassa ärsyttää se, että jopa samojen henkilöiden kertojanimet muuttuvat välillä, joten aina pitää uuden luvun ensimmäisillä sivuilla pähkäillä, että onko nyt kyseessä joku vanha vai kenties uusi hahmo. Varsinkin kirjan loppupuolella tuntuu, että joka luvussa kertoja on joku uusi kaveri. Sitten sitä hoksaa, että "oho, tämä onkin tämä kaveri", tai sitten kertoja onkin ihan uusi, mikä sekin ottaa päähän, koska kertojia on jo muutenkin iso liuta.
     
  15. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katselen taas ekaa kautta kotimaan tahdin mukana ja en edelleen mitenkään ymmärrä Cersein roolitusta. Ei lähimainkaan se "valtakunnan kaunein" mikä Cersein pitäisi olla. Itse asiassa joka kerta kun horatsuja on ruudulla niin nekin on lähes kaikki paremman näköisiä. Tämä nyt ei ehkä tässä vaiheessa vielä haittaa mutta myöhemmissä kirjoissa kun Cersei alkaa pelata enemmän pelejä seksuaalisuudellaan niin homma muuttuu totaalisen epäuskottavaksi ellei meikkiryhmä saa aikaan ihmeitä. Cersein pitäisi saada miehet tekemään lähes itsemurha iskuja vain lupauksesta päästä hänen sänkyynsä mutta tuota nyt ei uskoisi kukaan.

    Huomaa myös uusintakatselulla että Tyrioni on sarjassa paljon realistisempi kuin kirjoissa (onneksi). Eli taisteluissa on alakynnessä niinkuin pitääkin ja toivottavasti myös tekijät ymmärtävät kuinka typerältä se näyttäisi jos Imp tekisi puoletkaan niistä teoista mitä Blackwaterissa kirjassa tekee.

    4 ja 5 kirjat pitäisi muuten ehdottomasti tehdä yhtenä kautena koska kukaan ei jaksa niitä järjettömän tylsiä matkakertomuksia kahta kautta putkeen, ei sillä että muutenkaan paljoa tapahtuisi.

    Se matkustamisen hitaus on ehkä suurin yksittäinen heikkous tokasta kirjasta eteenpäin. Mielenkiintoista nähdä miten 2. kausi onnistuu puhaltamaan mielenkiintoa Aryan poukkoiluun sinne tänne, hyvä esimerkki tuosta matkustamisen äärimmäisestä hitaudesta.
     
  16. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Eiköhän osittain valta kaunista. Eikös juuri täsäs viimeisessä kirjassa tuoda esille sitä, että Cersei ei [enää] ole mikään erityinen poikkeuksellinen kaunotar, vaan jo rupsahtamaan päin.
     
  17. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjassa tuodaan hyvin yksiselitteisesti ilmi että Cersei on valtakunnan kaunein muija, ilman mitään "valta kaunistaa" ehtoja, rupsahtelu on sitten myöhemmin luvassa.
    Miten muuten rankkaatte kirjat?
    Oma järkkä. 1.Got 2. SoS 3. CoK ja tähän väliin valtava pudotus tasossa 4.ADwD 5. AFFC
    ADwD spoileria
    Oikeastaan nuo kaksi viimestä olivat aikamoista tuskaa, tuntui että sisältöä ei muuten riittänyt niin piti niitä matkoja käydä tuskallisen hitaasti läpi ja kuvailla paikkoja sivukaupalla. Itse tosiaan tiivistäisin nuo yhteen ainoaan kauteen jos tv-sarja niin pitkälle ikinä pääsee. AFFC nykymuodossaan olisi kuolinisku koko sarjalle jos se yritettäisiin toteuttaa kirjan tyyliin yhteen kauteen ilman valtaosaa päähahmoista.
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2012
  18. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 26.02.2012
  19. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeinkin tuli ahmaistua tuo A Dance With Dragonskin loppuun ja uskaltaa kunnolla lukea tätä ketjua.

    Oma rankkaus menisi jotakuinkin näin:
    1. Storm of Swords - Tässävaiheessa tarina oli ehkäpä parhaimmillaan. Paljon huippukohtia, lukijaa palkittiin muutamalla pitkään ja hartaasti odotetulla kohtauksella ja plot twistejä oli paljon pitämässä hommaa tuoreena.
    2. Clash of Kings - Valtaistuinpeli pyörähtää kunnolla käyntiin, mielenkiintoisia tapahtumia alusta loppuun.
    3. Game of Thrones - Toimii hyvänä esittelynä maailmalle ja tarinan avainpelaajille.
    4. Feast for Crows - Tarinan etenemistahti hidastui huomattavasti aiemmista osista, kertojakonseptia muutettiin suuntaan josta en tykännyt ja osa tarinoista tuntui aavistuksen päämäärättömiltä. Jaimen ja Cersein luvut onneksi pitivät kiinnostusta hyvin yllä ja merentakaisiin tapahtumiin ei juuri tuhlattu aikaa.
    5. A Dance With Dragons - Vaikka merentakaiset väännöt toimivat välillä mielenkiintoisina lisämausteina, kyllä itseä tässä saagassa kiinnostaa nimenomaan Westerosin kohtalo. Aivan liian suuri osa ajasta käytettiin Meereenissä ja pettymys kirjan lopussa oli kova kun
    nokkaa ei vieläkään saatu käännettyä Westerosia kohti, vaan tällä tahdilla Meereenissä nahistellaan vielä koko seuraavakin kirja. Teki mieli hakata päätä seinään kun Dany ei ottanut Qarthilaisten laivatarjousta vastaan. Odottelen kuitenkin Winds of Winteriä optimistisin mielin, koska hahmojen tarinat alkavat selvästi jälleen nivoutua yhteen. GRRM lupasi, että kertojia ei ole enää tulossa lisää ja seuraavassa kirjassa seurataan jälleen kaikkia hahmoja kronologisesti, vastoin kahden edellisen kirjan tyyliä.

    Pidätän oikeuden myöhemmin nostaa kirjan sijoitusta, mikäli Jon Snow pysyy kuolleena. Pelottaa vaan kovasti että kyseessä oli taas Disney death.
    .

    Ärsyttää/ihmetyttää kyllä jos näitä hahmoja ruvetaan maailman laajetessa jättämään sarjasta pois rankalla kädellä. Varsinkin sellaisia hahmoja, jotka ovat olleet tarinassa statisteina alusta asti, mutta nousevat myöhemmin tärkeämmäksi (esim. Ramsay Bolton, Beric Dondarrion, Wyman Manderly, Jojen ja Meera Reed...). Tekee maailmasta jotenkin paljon uskottavamman ja antaa vaikutelman että kaikki on suunniteltua, kun porukka ei pomppaa esiin täysin tyhjästä. Tietenkin voi olla hankala castata jotain näyttelijöitä tyyliin "olet nyt yhdessä jaksossa ja näyt seuraavan kerran viiden vuoden päästä kun olet yksi päähenkilöistä".

    GRRM juuri jossain haastattelussa pohdiskeli sitä 'perhosvaikutusta', kun sarjassa tehdään ensimmäisillä kausilla pieniä tulevaisuudessa isoihin asioihin vaikuttavia juttuja erilailla kun kirjoissa. Esimerkiksi Marillionilta revitään kieli irti televisioversiossa ykköskauden loppupuolella, vaikka tällä on vielä lauluja laulettavana Eyriessä kolmoskirjan loppupuolella. Noh, kirjailija itse on ollut tv-sarjan teossa konsultoimassa ja hommaa toivottavasti ei ryssitä täysin loistavan ensimmäisen kauden jälkeen.
     
    Viimeksi muokattu: 29.02.2012
  20. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    ADWD spoileria
    Minusta oikein missään ei ole mitään järkeä jos Jon Snow kuolee (huom. sai puukosta kirjan lopussa, ei varsinaisesti kuollut). Kaikki Azor Ashai vihjailut sun muut ja Jonin kasvu johtajana pysähtyisi kuin seinään ja tuntuu ettei tuossa ratkaisussa olisi tarinaan mitään fiksua jatkumoa. Meillä ei edes ole POV hahmoa pohjoisessa seuraamassa Nightwatchin puuhasteluja Meliä lukuunottamatta. Luulen että tuo puukotus jotenkin antaa Jonille tekosyyn lähteä vihdoin mäkeen ihmisten keskeltä jotka häntä ei arvosta ja ottamaan sen tulevaisuuden mikä häntä Rhaegarin poikana odottaa eli eräs miekoista taottu istuin :) (jos et ymmärrä googlaa R+L=J)

    Olen muuten suhteellisen vittuuntunut sanontaan "the north remembers". Olisi jo vittu aika ryhtyä toimeen, paria piirakkaa lukuunottamatta ei kukaan tunnu muistavan mitään :mad:

    Sen verran pitää vielä lisätä että jos GRRM samaan tahtiin kuvailee eri hahmojen matkoja paikasta toiseen ja keskittyy turhauttavan tarkkaan maisemien kuvailuun niin en usko että kahden seuraavan kirjan aikana Dany pääsee edes lähelle Westerosia. Tätähän pitäisi olla vain kaksi kirjaa jäljellä.
     
    Viimeksi muokattu: 29.02.2012