A Ghost Story (2017)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana scented, 29.04.2018.

 1. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  101
  [​IMG]
  https://www.imdb.com/title/tt6265828/

  Olipas elokuva. Kyllä tämä ajattelemaan sai elämää ja sen sellaista eli melko onnistunut tekele. Näyttelijät ovat hyviä.
   
 2. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Kehuja olin kuullut ja kyllähän tämä leffa oli oikein hyvä. Oma moka tai kannen kuvan vika, mutta ei tämä odotuksista huolimatta kauhuleffa ollut vaan kyseessä oli fantasian ja romanttisen lässyttelyn rakkauslapsi. Varmaan jostain internetistä löytyy perustelut myös kuvakoolle, mutta totean vaan että elokuvan visuaalinen ilme ja rauhallinen tahti toimivat erittäin hienosti. 4/5
   
 3. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 219
  Saadut tykkäykset:
  153
  David Loweryn A Ghost Story kertoo kummitustalosta, mutta kyseessä ei ole kauhuelokuva vaan eksistentiaalinen tutkielma uskollisuudesta ja ajasta. ”Uskollisuus on sitä että elää kuin aikaa ei olisi”, kuten Godard on todennut.

  Päähenkilöt (Rooney Mara ja Casey Affleck) asuvat omakotitalossa ja suunnittelevat muuttoa. Mies
  kuitenkin kuolee auto-onnettomuudessa. Hänen sielunsa jää (päättää jäädä?) maan päälle ja palaa kummituksena taloon, josta vaimo muuttaa pian pois. Talon elämää seurataan kummituksen näkökulmasta, ja katsojat näkevät hänet (sen?) melkein koko ajan, vaikka muut ihmiset eivät näe. Periaatteessa kummitus pystyy vaikuttamaan esineisiin mutta ei useinkaan tee niin.

  Vuodet vierivät, ja lopulta talo puretaan. Ilmeisesti tilalle rakennetaan pilvenpiirtäjä, mutta kummitus ei siinä viihdy vaan hyppää katolta alas. Onkohan tämä ensimmäinen kerta elokuvan historiassa, kun kummitus tekee itsemurhan? (Ei ole.)

  Putous heittää kummituksen menneisyyteen, aikaan jolloin paikalle suunniteltiin ensi kertaa asumusta. Kummitus seuraa tapahtumia, mutta valitettavasti paikalliset perussuomalaiset (heh heh) puuttuvat tapahtumiin, ja vie aikansa, ennen kuin paikalle lopulta nousee talo. Vuodet vierivät, ja mies ja vaimo ilmaantuvat taloon ja kummitus seuraa heidän elämäänsä. Jälkikäteen paljastuu ikään kuin ironisesti, että talossa todellakin kummitteli ja asialla oli miehen haamu, joka oli siirtynyt menneisyyteen. Sitten mies kuolee ja hänen haamunsa palaa taloon seuraamaan vaimon elämää, ja aiempi haamu seuraa sitä minkä oli aiemmin kokenut. Metakummittelua?

  A Ghost Story etenee verkkaisesti, eikä kaikissa kohtauksissa ole dialogia. Ongelmana kuitenkin on, että elokuva aiheuttaa — muille kuin tekijöilleen — vakavan torkahdusvaaran. Kokonaisuudessa olisi ainesta ehkä puolen tunnin lyhytelokuvaan, mutta sitä on venytetty väkinäisen tuntuisesti 90 minuuttiin, samoin kuin musiikissa käytetään aviomiehen sävellystä ”venytettynä”. Kuvausjälki on hienoa, mutta otot ovat välillä uuvuttavan pitkiä.

  1½/5

  Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-50) on kohtalaisen hyvä kuvanlaatu ja samat lisämateriaalit kuin muuallakin. Muutama näyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]