3D tekniikat

Keskustelu osiossa '3D - laitteet, soittimet ja sisältö' , aloittajana mhelin, 17.04.2014.

 1. mhelin

  mhelin Member

  Liittynyt:
  26.11.2002
  Viestejä:
  917
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kävin joku aika sitten katsomassa Gravity 3D version, elokuvateatterissa oli käytössä passiivinen Dolby 3D järjestelmä joka perustuu Infinityn tekniikkaan. Kuva oli hieno, ja passiivilaseilla katselu mukavaa eikä niin rasittavaa kuin aktiivilaseilla johtuen ilmeisesti suuremmasta valonläpäisystä.

  Dolby 3D järjestelmä perustuu passiivifilttereihin joissa vasemman ja oikean silmän kuva käyttävät erilaista spektriä pääväreille (eri aallonpituuksia). Järjestelmä vaatii kalliin kuvaprosessorin joka korjaa/kalibroi värit - alan foorumeilta tosin löytyy kotikutoinen vaihtoehto, latauslinkki esim. tässä ketjussa:
  http://www.avsforum.com/t/1321514/diy-dolby-1080p-3d-color-correction-not-really-needed

  Kahdella projektorilla homman saa DIY-systeeminä rakennetua käyttäen Dolby 3D lasien (ebaysta) linssejä filttereinä, ja Stereoscopic Player softaa kahden näytön tilassa toistosoftana.

  Toinen vastaava järjestelmä (ei yhteensopiva) on Omega 3D järjestelmä jossa värinkorjausta ei tarvita. Tietoa löytyy Omegan sivuilta:

  http://www.omegafilters.com/Capabilities/3D_Glasses_and_Projection_Filters

  ja avsforumin ketjusta:

  http://www.avsforum.com/t/1407101/official-omega-3d-passive-projection-system-thread


  Esittely Youtubessa:

  http://www.youtube.com/watch?v=6ziuTZQx7dg&feature=plcp

  Perussetti joka sisältää filtterit ja viidet passiivilasit maksaa kolmisensataa euroa (+verot yms.).

  Tämä vinkkinä niille joita kiinnostaisi 3D järjestelmä ja löytyy vanha projektori joka ei tue muita järjestelmiä (DLP etc.), tai jos löytyy kiinnostusta rakentaa parempi systeemi. Varsinkin tuosta Omegan järjestelmästä olisi mielenkiintoista kuulla käytännön kokemuksia.

  Sivumennen sanoa näyttää siltä että 3D:n suosio kotikäytössä ei ole hirmuinen päätellen näiden 3D aiheisten foorumeiden vähäisestä keskustelusta ja esim. siitä että videovuokraamoissakaan ei 3D elokuvien määrä ole juuri kasvanut, muutama uusi 3D elookuva saattaa tulla vuosittain, mutta esim. uutta Hobittia ei tahdo löytyä 3D:nä mistään vuokraamosta.
   
 2. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Mulla on tuon Omega-hepun kanssa mielenkiintoinen projekti juuri käynnistymässä. Lisäinfoa jahka ja kun.
   
 3. masterson

  masterson Member

  Liittynyt:
  15.04.2003
  Viestejä:
  373
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ite odottelen uusia lcd mallin filttereitä. Itellä mitsun hc5nen ja joko tilaan itselleni toisen tai kaverille oman pääsen testaan kunhan uudet filtterit on vaan saatavilla.
  kotona makaa omegan vanhemmat dlp filtterit ja geobox501. Dlp filtterit jäi käyttämättä kun yks kennosen dlp kuva oli niin levoton mitsun jälkeen, ja mitsun interpolointi on mun mielestä ihan älyttömän upea joten dual rigi parilla hc5sella on varmasti ihan naurettavan hyvä, mikäli vaan motomani on saanu color balancen kohdalleen, itellä häiritti pienikin väri ero kanavissa jo polarisaatio filttereitä käyttäessä, vaikka niillä kanavien väriero on erittäin pieni.

  Kerro lisää when ready

  -J-
   
 4. masterson

  masterson Member

  Liittynyt:
  15.04.2003
  Viestejä:
  373
  Saadut tykkäykset:
  7
  Itse olen sitä mieltä että se johtuu kyllä itse aktiivitekniikasta. Mielestäni jo pelkästään normaali yhden kennon dlp tykin väripyörän tuoma värinä (vaikkei sitä näkiskään) kuvaan tekee
  kuvasta rauhattoman verrattuna 3 kennon vehkeisiin. Vaikkei jotain nää ei tarkoita sitä ettei aivot tai silmät siitä häiriintyisi.