3D -laseista kotikäyttöön

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana bluesmood, 11.07.2020.

 1. bluesmood

  bluesmood Member

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tarvitseeko noissa 3d-Blu-Ray -levyjen toistossa olla erikseen siihen soveltuva televisio myös vai riittääkö, että Blu-Ray -soitin kykenee toistamaan levyä?

  Olen harkinnut 3d-lasien hankkimista kotikäyttöön, niin mitä noissa 3d-laseissa tarkoittaa "passiivinen"? Ne on halvempia, mutta varmaan heikompitasoisia?

  Aukko sivistyksessä, kun Turun Kinopalatsissakin ollut jo monta vuotta 3D-näytöksiä elokuvista, kun en ole käynyt pitkään aikaan elokuvateatterissa, vaikka ne taas jonkun aikaa taas olleet auki Koronan jälkeen, niin olisi kivaa kokea tuo 3d-elokuva.

  Toistaiseksi en omista, kuin yhden BR -julkaisun, joka tarjoaa 3D:nä elokuvan.
   
 2. bluesmood

  bluesmood Member

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  2
  Näköjään täällä DVDPlazassa löytyy tuo "3D-laitteet yms" -alue jo. Ylläpito tai Moderaattorit voinee ystävällisesti siirtää tämän ketjun sinne, jotta ihmiset löytävät sen helpommin?
   
 3. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 145
  Saadut tykkäykset:
  328
  Näyttölaitteen on tuettavava 3D:tä tai unohda koko juttu. Lasien on oltava yhteensopivat näytöln kanssa tai unohda koko juttu.

  Aktiivilasit sulkevat ja avaavat linssejä vuorotellen samassa tahdissa näytöllä näkyvän kuvan kanssa eli vasen ja oikea silmä näkevät eri kuvan, josta 3D-illuusio syntyy. Vasen näkee kuvat 1,3,5...ja oikea 2,4,6... Resoluutio on täydet fullHD.

  Passiivilaseissa taas sama toteutetaan suodatuksella. Näytöllä on samaan aikaan molempien silmien näkemä kuva, ja passiivisten lasien polarisaatio suodattaa 'väärän' kuvan pois. Koska ruudulla on yhtä aikaa molempien silmien näkemä kuva, resoluutio on vain puolet täydestä.
   
 4. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 392
  Saadut tykkäykset:
  147