3D Blu-raylla

Keskustelu osiossa '3D - laitteet, soittimet ja sisältö' , aloittajana tapsas, 19.11.2008.

 1. tapsas

  tapsas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Haku ei ainakaan löytänyt ketjua 3D-elokuvajulkaisuista Blu-raylla. Hankin ensimmäiset 3D-teräväpiirtoelokuvani, amerikkalaiset versiot (region A) elokuvista Journey to the Center of the Earth ja The Polar Express. Molempien mukana tulee neljä kappaletta pahvisia puna/viherlaseja.

  Vielä on 3D täällä kokeilematta, edelliset kokemukset huvipuistoista ja 80-luvun punaviherhirvityksistä. Leffassa en ole vielä 2000-luvulla päässyt kunnon sulkijavehkeitä katsomaan, joten pelonsekaisin tuntein odotan millaista on (vaikka kuinka teräväpiirtona) 3D vanhakantaisilla punaviherlaseilla kotioloissa videotykillä...

  Keskustelua 3D:stä Blu-raylla!

  Tässä vähän pakettikuvia "ihaltavaksi". Molemmissa elokuvissa melko loisteliaat hologrammi-kansipahvit, jotka eivät oikein kuvista erotu.

  [​IMG][​IMG]

  [​IMG][​IMG]

  [​IMG][​IMG]
   
 2. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Löytyykö vielä B alueen soittimilla toimivaa 3D BD:tä?
   
 3. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Journey 3D on ainakin lähellä, jos ei vielä kaupoissa. Warnerilta lienee tulossa, tai jo tullut, Polar Express 3D.
   
 4. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tapsas
  Sisältävätkö nämä leffat suomitekstit? Journey to the Center of the Earth ja The Polar Express.
   
 5. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toiko tämä mitään uutta ja mullistavaa lisää omaan olohuoneeseen? Olisi mukava kokeilla tuota 3D-juttua, kannattaako edes kokeilla?
   
 6. DUT

  DUT Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2004
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
 7. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Vähän siinä ja siinä. Jos odottaa jotain Finnkinon 3D-teatterin kaltaista 3D-vaikutelmaa, pettyy todella suuresti. Enkä minä ainakaan pysty katsomaan punaviherlaseilla 90 minsan leffaa yhdellä tai kahdellakaan istumalla.
   
 8. saurama

  saurama Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.05.2002
  Viestejä:
  616
  Saadut tykkäykset:
  10
  Ehkä kyse on vain siitä, että ihmisaisti ei ole tottunut siihen, että yhtäkkiä toinen puoli maailmasta menee punaiseksi ja toinen vihreäksi. Avuksi voisi koittaa ottaa katselutuolin molemmin puolin apupöydät. Punaisen linssin puolelle riittävän monta Ville Vallatonta ja vastaavasti vihreän linssin puolelle elokuvan ajaksi riittävä määrä Bloody Maryja. Jos tämä kompensoisi...?
   
 9. tapsas

  tapsas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on noin tunnin verran kokemusta yhteensä 3D-demoilusta elokuvan alussa mainituilla leffoilla. Journeysta ehkä ekasta vartista mahdollisesti hyvin, hyvin pientä spoileria alla.

  Ensiyritys oli mennä vähän pieleen, kun iskin naamalle Polar Expressin mukana tulleet lasit ja rupesin katsomaan Journeytä... ei, ei toiminut sitten lainkaan. Kunnes huomasin että lasit ovat erilaiset, ensinnäkin punainen toisella puolella ja sävytkin erilaiset (Journeyssä oikea silmä punainen, Polarissa vasen). Harmi ettei tässä ole standardia (?), olisi voinut olla mukava hankkia noiden pahvirimpuloiden tilalle kunnolliset punaviherlasit. Osa epämukavuutta kun tulee siitä että naamalla on epämääräinen pala pahvia. Mutta eivät ne lasit kuitenkaan niin huonot ole kuin miltä näyttää, pahvi unohtuu nopeasti... Tosiaan neljät lasit molempien leffojen mukana, Polarissa ihan valkoiset, Journeyssä leffa-aiheisella grafiikalla koristellut.

  Oikeat lasit naamalle ja menoksi. Wohhou, johan alkoi leffan otsikkoteksti leijua ilmassa.

  Negatiiviset:
  - Värit. Kun katsoo leffaa, silmä tottuu yllättävästi ja välillä värit matchaavat todella hyvin. Sitten taas pää tai jokin pään sisällä tai leffan tekniikassa liikahtaa ja vihreät ja punaiset loistot nostavat rumaa päätään. Pahimmillaan tämä saa jotkut kontrastireunat välkkymään, tai kuva haamuilee, yleensä ainakin värittää kuvaa epätavallisen vihertäväksi tai punertavaksi. Kyllä sieltä oikeatkin värit silti läpi tulevat, ei se ole mitään puna-viher-elokuvan katselua kuitenkaan. :)
  - Kyllähän tästä pää kipeäksi voisi tulla. Uskon silti että kokeilen katsoa leffan alusta loppuun - pari buranaa pohjiksi... ;)

  Neutraalit:
  +/- Päin naamaa tulevat asiat. Olennainen gimmick tietysti 3D-efektissä ja toimiihan se. Usein tuntuivat olevan vähän out of focus naamalle tulevat jutut, mutta liekö tarkoituksellistakin. Naamalle lentävä jojo kyllä säpsäytti, sama kohtaus 2D:nä ei ollut ollenkaan niin sävähdyttävä. Efekti toimii siis hyvin ainakin 92" kankaalla. Plussissa kuitenkin yllättäen toinen asia joka tuntui vielä tärkeämmältä...
  +/- Kirkkautta kannattaa lisätä, itse boostasin tykin suositusten mukaan normal-tilaan ja tämän jälkeen homma oli OK.
  +/- Journeyn 2D BD tuntuu olevan aika heikkolaatuinen, vaikka siinä värit ovat tietysti paremmat ja kuvasta puuttuu se haamuilu/värisekoilu, mutta kyllä minä tämän 3D:nä aion katsoa.

  Positiiviset:
  + 3D-efekti tavallisissa huoneissa oli yllättävän hyvä. 3D on nähtävissä melkeinpä kaikissa kohtauksissa katsomallani alkupätkällä, varsinkin siellä missä on lähikuvaa tai ihmisen tekemää selkeää geometriaa (vaikkapa lentokone taivaalla). Jotkut ilmasta otetut suuret maastokuvat vähän vähemmän. En myöskään kokenut että syviä kuiluja näyttävät kohdat tuntuivat mitenkään erityisen 3D:ltä, tosin pimeitähän nuo.

  Summa summarum, Journeyn 3D-efekti on mielestäni varsin hyvä ja uskottava, siitä ei jää kiinni. Harmi että tekniikka aiheuttaa lieveilmiöitä, jotka tekevät kuvasta suttuisen ja värivammaisen. Mitä pidemmälle katsoin leffaa sitä paremmin silmäni tuntuivat tottuvan efektiin, joten sikäli lupaavaa.

  Polar Expressin pahin ongelma tuntui olevan lasit. Jotenkin minun silmilleni punainen väri oli aivan liian tumma verrattuna toiseen puoleen - vasen silmä oli jotenkin pimennossa. 3D toimi ihan hyvin muuten, mutta tuohon pitäisi miettiä ehkä parempia laseja. Animaatiossa värivirheet yms. tuntuivat haittaavan vähemmän, mutta en oikein päässyt lyhyessä kokeilussa tuosta lasiongelmasta ylitse joten tämän katselu jäi vähemmälle.

  Yhteenvetona, ostaisinko toiste? Pitää katsoa enemmän, mutta plussista ja miinuksista todettakoon, että 3D-kokemus oli parempi kun odotin, BD:n tarjoama hyöty vähäisempi. Ehkä odotin että BD:n ansiosta kuva olisi skarpimpi, vaikka uskoin että värit ovat pielessä. Journey on pehmeä myös 2D:nä, joten liekö osasyy huono transfer tms., mutta jään odottelemaan mielenkiinnolla josko joku yrittää the defininite punaviher-3D-BD:tä. :)

  Todennäköisesti ostan 3D-elokuvia toistekin, jos hyviä tulee saataville. Voisin myös harkita parempien 3D-lasien hankintaa jos saan selvyyttä tuohon millaiset kalvot sopii mihinkin leffaan. En kuitenkaan toivo että kaikista elokuvista tulisi punaviher-3D:tä. ;) Hyvässä BD-transferissa kun voi 2D:näkin olla paljon 3D-poppia...

  Gimmick on, mutta oli Journey-kokeilussa jotain kutkuttavaa.
   
 10. DUT

  DUT Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2004
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt se on sitten katsottu eli Journey To The Centre Of The Earth 3D. Toi oli eka 3D leffani eli aika lailla puhtaalta pöydältä lähdetään. Näyttölaitteena toimi full-HD tykki Z2000 ja tässä kokemuksia:

  Leffan mukana tulleet puna-viher lasit oli ehkä vähän pienehköt, mutta pysy nenillä. Leffan värimaailma meni lasien myötä harmaaksi mikä ei tietenkään ole ihanteellista, mutta ei se loppujen lopuksi paljoa haitannut. Asenteena kun oli alusta alkaen keskittyä 3D toteutukseen tiedostaen sen tuovan joitakin rajoituksia.

  3D oli mielestäni läsnä koko leffan alusta loppuun. Enimmäkseen 3D oli ruudusta sisäänpäin nähtävissä eli syvyyttä kuvassa oli. Paikka paikoin myös itseä kohti eli ruudusta ulos tuli tavaraa. Osa efekteistä oli mielestäni hyvin toimivia ja osa aika suttuisia. Melkein voisi sanoa, että mitä simppelimpi ja hitaammin liikkuva artifakti ruudusta tuli ulos sitä paremmalta näytti. Joitakin poikkeusia myös oli ja aika monimutkaista ja hyvältä näyttävää 3D:tä oli myös tarjolla. Silmät vähän väsyivät leffan aikana, mutta yhdeltä istumalta leffa tuli katsottua.

  Mulla ei tosiaan ole kokemuksia esim. nykypäivän 3D-leffateattereista, joten en tiedä miten hyvää tai huonoa nyt näkemäni on niihin verrattuna. Itselleni jäi kuitenkin ihan positiivinen fiilis tästä kokemuksesta ja jos vähääkään 3D kiinnostaa niin suosittelen. Toki liikoja ei kannata odottaa...

  Ai niin, leffakin oli ihan viihdyttävä kunhan sitä ei liian tosissaan ota.
   
 11. tapsas

  tapsas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä kuva noista laseista, tuleeko euroversiossa Journeysta vain kahdet lasit (tuon linkatun saitin mukaan tulee) - jenkkiversiossa on neljät molemmissa leffoissa.

  [​IMG]
   
 12. tapsas

  tapsas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 169
  Saadut tykkäykset:
  0
  3D-tekniikan haittapuolista sanottakoon vielä sen verran, että itseasiassa elokuva paikoitellen tuo mieleen tuon kansipahvin hologrammin. Samanlaista fiilistä jotenkin silloin kun kontrastirajoissa näkyy jotain hohtoilua...

  Kiitos DUT raportista! :) Minäkin raportoin lisää sitten kun on ensimmäinen leffa tullut katsottua kokonaan, nyt otin illan demoilun kannalta.
   
 13. tapsas

  tapsas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siteeraan tänne myös pteittisen kommentit tuolta digital copy -ketjusta.

   
 14. tapsas

  tapsas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 169
  Saadut tykkäykset:
  0
 15. 2manymovies

  2manymovies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.12.2004
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomi Napapiirin Pikajuna 3D-blu ray tuli eilen ostettua. Pieni yllätys kun ei ollutkaan mitään skandi-ääniä tai tekstejä mukana. FBI-varoituskin alussa eli on tainnut painossa mennä pullat ja vellit sekaisin. Kannet sentään oli suomeksi ja sisältönä olisi pitänyt olla suomiäänet jne.

  Tyydyin sitten tutkimaan miltä se 3D näyttää, ajoittain suht siedettävältä, mutta kokonaisuutena 30min pätkän jälkeen ei oikein vakuuttanut. :confused:

  Palautus onneksi paikalliseen markettiin onnistui tuon virheellisen sisällön takia.
   
 16. tapsas

  tapsas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joku muuten kyseli tekstityksistä, en levyjä tarkemmin tutkinut, mutta region A -levyissäni ei ainakaan takakannen perusteella ole suomitekstejä (tai mitään läheltä liippaavaa, toisessa taisi olla hollanniksi kyllä).
   
 17. DUT

  DUT Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2004
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, Blahdvd:stä ostetun Journeyn mukana oli vain kahdet lasit.
   
 18. tapsas

  tapsas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 169
  Saadut tykkäykset:
  0
 19. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Todella harmi jos euro versiossa on vain kahdet lasit. Eihän tätä voi sitten kattoa kaveriporukalla. Kuinka tarkasti pitää katsoa screeniä kohtisuoraan näissä 3D leffoissa? Onko varmaa että tuo jenkki journey on vain region A?
   
 20. tapsas

  tapsas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei se ole "A only". Iskin juuri kokeeksi DMP-BD50:een (region B) tuon Amazon.comista tilaamani region A -Journeyn ja hyvin lähti ainakin 3D-versio pyörimään.

  Noita lisälaseja kyllä myydään erikseenkin (juuri tuota Journey-logoilla varustettuakin), kunhan ostat oikeanlaiset - Journeyhyn eivät tavalliset puna/sini-lasit käy vaan se käyttää viher/magenta-laseja.