10m2 huoneen akustointi

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Jupazuba, 27.05.2017.

 1. Jupazuba

  Jupazuba Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.02.2009
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kymmenen neliön huoneen muuttaminen soivaksi peliksi eli kotiteatteriksi.

  Pohjakuvassa suunnitelma. Tiedän että haasteita on kajareiden nurkkasijoituksissa yms, mutta pelimerkit olisi nämä. Huonekorkeus 245cm, jota ei kuvassa mainita.

  Omakotitalon huone, jonka ikkunaseinän ulkoverhous on tiiltä. Sisäseinät parikerroksista kipsilevyä. joiden välissä jotain eristystä. Puulattia, johon tulee laminaatti. Kuvassa kuuntelupisteen takana olevaan seinään tulee kuusipaneelista ns koristeseinä. Alle koolaus, johon jää ilmaa 48mm.

  Tarvittaessa voisin tehdä myös kankaan taakse koolauksen, jos siitä on hyötyä akustoinnissa?

  Ikkuna on syvennyksessä. Siihen jotain paksua akustoivaa verhoa, samettia tms.? Ja vastapäiselle seinälle jotain akustiikkalevyä, jolla saisi suht saman vaikutuksen kuin verholla. Ne varmaan toimisivat etunurkkakajareiden ensiheijastuksia vastaan? Olisko takaseinän paneeliseinän taa fiksua laittaa jotain koolaukseen? Ja sama kankaan ja seinän väliin?

  Takapaneeliseinän pintaan jotain, kun on heti niskan takana? Katto on puupaneelia. Jotain akustiikkalevyä varmaan siihenkin? Lattialle tuuhea matto varmastikin.

  Olisiko näistä lähtökohdista vinkkejä akustointiin? Jos tarvii tarkentavia tietoja niin kertoilen mielelläni.
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2017
 2. rahonen

  rahonen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.01.2017
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  1
  Moro
  Bassot tulee jyräämään, eli niille hoitoa. Itse olen lähes täysi ummikko näissä asioissa, mutta löytyy samankokoinen leffakoppi. Laitoin villaeristekourusta nurkkiin "ansat" lattiasta kattoon. Takanurkkiin jos tulee ahdasta niin noin 120cm asti ja niiden päälle voi sijoittaa sivukaiuttimet. Löytyy myös 30mm akustolevyt ensiheijastupisteistä katosta ja seinistä. Paksua mattoa lattiaan ja huonekorjauksella loput. Näillä menty noin vuoden päivät.
   
 3. mcr483

  mcr483 Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2009
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  4
  Aina kannattaa koolaus välit täyttää villalla (huomio tietenkin seinärakenne, jos ulkoseinä). Bassolle muhkea sohva pienessä huoneessa tekee jo ihmeitä, ja kannattaakin ensin kuunnella ja sitten vasta arvioida basso valmennuksen tarve. Ensi heijastus pisteisiin joko vaimennuslevyt tai diffuusorit. Kattoon ja pään taakse vaimennus. Ja paksu matto lattiaan tietty.

  Akulevyt mielellään vähintään 40mm paksuja.
   
 4. mcr483

  mcr483 Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2009
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  4

  Tuossa tuollainen yksinkertainen perustieto paketti, vaikka tuokin äijä toki kauppaa omia tuotteitaan
   
 5. Jupazuba

  Jupazuba Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.02.2009
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joo kiitos vinkeistä! Pitääpä tosiaan laittaa laitteistot eka soimaan ja perussisustukset paikoilleen. Sitten voikin syynäillä missä on parannettavaa.
   
 6. Jupazuba

  Jupazuba Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.02.2009
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kysyinpä `huvikseni` muutamasta firmasta akustointiratkaisuja ja vinkkejä. Laitoin kuvan suunnitelmastani ja selostuksen äänentoistolaitteistosta, joka on:

  Monitor Audio Silver 8
  Monitor Audio Silver Center
  Monitor Audio Silver 1 (surround)

  Elac S12EQ subbari

  Toistaiseksi ainoastaan Mareksista ollaan oltu yhteyksissä. Kaveri sieltä soitti ja kysyi budjettia. Heitin että tonnilla yritän selvitä. Kerroin että homma on tosiaan niin alkutekijöissä että mitään sisustusta ei vielä ole, kuin tapetit seinillä, että en varsinaisesti tiedä edes mikä on lopullinen akustoinnin tarve kun tulee sohvaa, verhoa, yms rekvisiittaa. No tästä seurasi pitkä hiljaisuus, kunnes heppu sanoi että hän tietää mitä tarvitsen ja laittaa listan tulemaan sähköpostiin. Ei halua kertoa miten paneelit sijoitellaan, mutta jos ostan heiltä kuuluu neuvontapalvelu pakettiin.

  Noh vilkaisin mailin ja siellä oli seuraava setti:

  SuperChunk (SC) Camira 2kpl
  https://mareks.fi/tarvikkeet/akustiikka/sounds-of-science-superchunk-corner-camira-akustiikkapaneeli

  Konto 6-päck 2*60*60cm 4pakettia
  https://mareks.fi/konto-akustiikkalevy-sixpack-60-x-60-x-2-cm?___store=fi

  Pakettihinta 1200 euroa.

  Enhän näistä hirveästi tiedä, mutta jäi aika - rahat pois asiakkaalta - fiilis. Että osasi sanoa tuolta seisomalta tarvittavan setin. Lisäksi kun myyvät itsekin Monitor Audiota niin kiinnostui kun kerroin että omat laitteeni on tulossa juuri Briteistä. Uhosi että nyt saan niin hyvän diilin heiltä että kandee peruuttaa tilaus Britteihin, vaikka ovat jo UPS:n kourissa. No tarjous ei nyt kuitenkaan yltänyt Brittihintojen tasalle.
   
 7. Jupazuba

  Jupazuba Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.02.2009
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mikä jottei, kunhan nyt eka saan systeemit soimaan ja vähän mittailen taajuusvasteita että tiedän missä mennään.
   
 8. Brennick

  Brennick Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paksu ja iso matto, paksut verhot (mieluiten tummennusverhot), kangasohva, pääkajareiden ensiheijastupisteisiin akustiikkalevyä (esim. konton (mieluiten 40 mm levyä), sohvan taakse akustiikkalevyä (sitä voi laittaa takaseinälle niin paljon ku lompakko kestää). Näillä pääsee jo melko pitkälle.
   
 9. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 575
  Saadut tykkäykset:
  485
  Kuulostaa erinomaiselta, jos tavoite on ns. mattokauppa-akustiikka eli huone, jossa diskantit on vedetty tumpuiksi mutta bassot vellovat. Akustolevyä vielä kattoon!