Grillimakkarakysely

Discussion in 'Ruoka & Juoma' started by Baron, Apr 29, 2004.

?

Grillimakkaran kuuluu olla:

  1. Lihaisaa A-luokkaa

    160 vote(s)
    57.1%
  2. Mehevää B-luokkaa

    66 vote(s)
    23.6%
  3. Ihanaa kasvismakkaraa

    2 vote(s)
    0.7%
  4. Eipä ole väliä, kunhan sinappia ja olutta löytyy

    52 vote(s)
    18.6%
  1. Hirudroid

    Hirudroid Guest Guest

    Joined:
    Jan 3, 2003
    Messages:
    1,245
    Likes Received:
    2
    On sen Wilhelmiä oltava..
     
  2. Slash80

    Slash80 No Life! Tukijoukot Guest

    Joined:
    Apr 19, 2001
    Messages:
    2,841
    Likes Received:
    1
    Maustemakkarat ei ole makkroita. Ja makkara syödään makkarana, eikä käytetä sinappeja ja muita lisäaineita. Tämä minun mielipiteeni.
     
  3. spineone

    spineone Guest Tukijoukot Guest

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Messages:
    463
    Likes Received:
    0
    Jokaisella makunsa, itse tykästyin joskus Atrian "pizzamakkaraan", eli siihen mozarella, tomaatti, oregaano systeemiin. Harvoin tulee kyllä makkaraa syötyä, ja silloinkin kyllä menee melkein mikä vaan, paitsi OK-makkara, mistäköhän johtuu...
     
  4. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Joined:
    Feb 8, 2000
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    2
    Kabanossia tulee ostettua jos jotain on pakko ostaa, Lidlistä saa myös loistavia 95% liha-makkaroita ja nakkeja. Yleensä kyllä tulee oltua kännissä (=juhannus tms) kun makkaraa syödään ja mikä tahansa uppoaa kunhan on olutta kyytipoikana :D
     
  5. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Joined:
    Dec 4, 2003
    Messages:
    1,875
    Likes Received:
    1
    Itse en oikein noista täysliha makkaroista välitä. HK:n camping on suurinta herkkua. Toki, kyllä tuo Wilhelmikin kurkusta alas menee.
     
  6. LabRat

    LabRat Guest Guest

    Joined:
    Oct 26, 2004
    Messages:
    373
    Likes Received:
    0
    Last edited: May 4, 2011
  7. 10inch

    10inch Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Aug 10, 2004
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    0
    Itikan käriste. Ei kökön kökköö... ;)
     
  8. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Joined:
    Oct 20, 2003
    Messages:
    3,969
    Likes Received:
    1
    Pari kuukautta etuajassa tämäkin threadi heräsi henkiin

    HK:n bleu sinapilla ja oluella
     
  9. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Joined:
    Sep 23, 2002
    Messages:
    4,511
    Likes Received:
    8
    Grillaukselle huonoa aikaa ei olekaan. Esimerkiksi epämääräinen joukko Turun Yliopiston Kemisteihin (opiskelijajärjestö) kuuluvia hulligaaneja pitää grillikauden avajaiset syksyisin hieman ennen lumentuloa... :p
     
  10. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Joined:
    Aug 7, 2003
    Messages:
    1,911
    Likes Received:
    0
    Samaa mieltä. Porissakin on ruoho vihertänyt kuukauden päivät (nojoo, nyt tuli vähän valkoista), joten makkarankäryn soisikin jo leijailevan ilmoilla. :rolleyes:
    Ja miksei höyryävä kyrsä sopisi lumen ja pakkasen keskellekin? Julistetaan vaan reilusti grillauskausi alkaneeksi. :king:
     
  11. WagnerSika

    WagnerSika Guest Guest

    Joined:
    May 3, 2004
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Kyllä se Wilhelmi ja Kabanossi parhaita on. Kämppärit ja OK:t sun muut on sellaista jauhovesisotkua, poikkeuksena Campingin chorizo joka on todella hyvää, mutta kyllä nekin menee jos muuta ei ole. Tapolan makkaroita en ole kokeillut (paitsi tietenkin mustaa makkaraa mutta sehän on oma lajinsa), enkä myöskään noiden hiukan pienenpien makkaratalojen täyslihamakkaroita. Pitäisi kyllä kokeilla, kaipaahan sitä välillä uusia kulinaristisia nautintoja. :)
     
  12. makeH

    makeH So what?! Tukijoukot Guest

    Joined:
    Jan 14, 2003
    Messages:
    966
    Likes Received:
    4
    Tuleva kesäkin tuo näköjään tullessaan uusia herkkuja grilliin...Atria kerkesi lanseerata uutuutena Wilheln sarjaan Aura sinihomejuusto grillimakkaran.On aika :naminami: :naminami:
     
  13. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    11,456
    Likes Received:
    692
    A-luokan Wilhelmiä sen olla pitää, jos oikein grillaamaan ruvetaan.

    Kunnon kännissä parasta on kuitenkin B-luokan pullamössö.
     
  14. papukaija

    papukaija Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Aug 31, 2005
    Messages:
    1,522
    Likes Received:
    0
    Juusto-Wilhelmiä sen olla pitää. Ja vielä kun sille saa seuraksi äitin tekemää sinappia, niin NAM! :king: Paremman puutteessa toki muutkin menee, paitsi useimmat lenkit, eritoten HK:n sininen jää useimmiten kokonaan ostamatta.
     
  15. Kaitzu

    Kaitzu Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Jul 31, 2001
    Messages:
    3,502
    Likes Received:
    43
    Viime viikonlopun grillaukseen kaupasta lähti mukaan Atrian Käriste-paketti ja hyvää oli, ainakin nuotiolla paistettuna.

    linkki
     
  16. Rooky

    Rooky Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Joined:
    Jun 15, 2004
    Messages:
    3,723
    Likes Received:
    0
    Kyllä grillaillessa yleensä pihviä suosin, mutta jos ylimääräisiä makkaroita löytyy ja jos se lihaisaa tavaraa on, niin voin syödä sinapilla maustaen...
     
  17. TheJambo

    TheJambo Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Jun 8, 2004
    Messages:
    2,272
    Likes Received:
    2
    Wilhelmiä sen olla pitää..tosin ei tule makkaraa syötyä kuin ehkä pari kertaa vuodessa.
     
  18. Stormlord

    Stormlord Guest Guest

    Joined:
    Feb 12, 2006
    Messages:
    677
    Likes Received:
    0
    Kyllä minä B-luokkaa suosin. Hiillos ja Camping ovat ne parhaat merkit, mutta oikeastaan kaikki menee. Myös A-luokkaa tule toisinaan popsittua, kun kaverit siitä tykkää. Ainakin Kabanossin Hot Bacon aon aika veikeän makuista...
     
  19. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Joined:
    May 3, 2005
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    2
    Campingiä sen olla pitää!
    "Lihaisat" makkarat on aika outoja. Lihat pihveinä ja jauhot makkaroina :D
     
  20. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Mar 5, 2003
    Messages:
    10,281
    Likes Received:
    30
    Mikäsenytolikaan Chorizo oli lempparini. Nyt sitä ei löydy mistään. En muista oliko se A- vai B- vai mitä luokkaa, ihan sama, maku ratkaisee. Tulista kamaa kuitenkin, ensimaistaja polttaa suunsa. Kun siihen tottui, muu ei kelpaa. Taisin olla maapallon ainoa joka sitä osti, ja tuotanto sitten lopetettiin. Yhyy. Nyt en osta mitään grillimakkaroita, maistuvat mauttomilta kaikki.

    Taisi olla joko:
    HK Camping® Chorizo 500 g, EAN 6409100050900

    tai:
    HK Kabanossi Plus Chorizo, EAN 6409100051068

    Tuolta löysin nuo mainitut tuotteet:
    http://www.hk-ruokatalo.fi/portal/suomi/tiedotearkisto/?id=678

    ________________________________


    Ja mitä jauhelihaan tulee, paras ompi tämä, ylivertainen, muu on limaista skeidaa:
    EAN 6409890086868
    Elikkäs 7% rasvaa sisältävä naudan paistijauheliha,

    JÄRVI-SUOMEN KULUTTAJAPAKATTU LIHA
    Paistijauheliha r. alle 7 %, 290, 500 ja 1000 g
    http://www.jarvisuomenportti.fi/jstuoreliha/

    Kova kilohinta (noin 10 €/kg) mutta maku ja rakenne ilmiömäinen. En enää muita tahmaisia liistereitä käytä. Esim. kilpailijoiden 10% "vähärasvaiset" korvikkeet ovat onnettomia kumimaisia tahnoja, en niihin toiste hairahdu, tämä lemppari olkoon ainoani.